Administrar


Estadisticas de visitas

L'ESTÙPIDESA DE LES MESURES CAUTELARS

grosske | 26 Gener, 2011 08:32

                      julve

No basta que ens hagin robat 200 milions d'euros a la passada legislatura, la ciutadania de les Balears ha d'aguantar encara un altra càstic: la manca de contundència, de rigor i de clarícia a l'hora de parlar de corrupció (llevat d'EU-EAiV, per suposat).

L'absurda decisió d'UM de suspendre de mlitància els soldats  de l'Operació Claveguera tot i afirmar que la generala de la tropa, la Sra. Julve, no hi té res a veure (sic) descansa en un codi ètic que no té ni cap ni peus i que gira sobre un tecnicisme jurídic: l'existència o no de mesures cautelars. Un criteri del qual parlen polítics i periodistes com si fos normal i del qual són les víctimes principals els ciutadans menys informats i la lluita contra la corrupció.

Per donar-li més patetisme  a l'escena, diu avui el DM que molts de juristes consideren que l'obligació d'anar al jutjat cada quinze dies  sí és una mesura cautelar. Però tant és! Estam parlant de lluitar políticament contra la corrupció no de fer d'aprenents d'advocat!!

No importa anar gaire lluny per explicar el caràcter absurd d'aquest criteri: ni el PP ni el PSOE ni IU (parl dels partits a nivell estatal) NI TAN SOLS EN PARLEN de mesures cautelars als seus codis ètics .

El PP parla de  la apertura de cualquier procedimiento jurisdiccional del que puedan derivarse indicios racionales de comisión de un delito i de la utilización de un cargo público para obtener lucro, trato de favor personal o beneficio para sí o para terceros

El PSOE parla de La falta de probidad y honradez en el desempeño de cualquier cargo público

I IU parla també d'indicis racionals de delicte en el marc d'un procediment judicial i de responsabilitats polítiques per neglicència en l'exercici de les responsabiítats púliques.

Ningú seriós no parla de mesures cautelars per una raó tan simple com aquesta: perquè és ignorar les responsabilitats polítiques i perquè, fins i tot en el marc de les responsabilitats penals, és perfectament possible ser condemnat per corrupció sense que mai no s'hagin imposat mesures cautelars !!

Les mesures cautelars apareixen a les Balears en el marc d'una reunió al Consolat de Mar on, com a mínim varen participar el President Antich, Francina Armengol, Miquel Nadal, Biel Barceló i Fina Santiago. Va ser el pacte al qual es va arribar amb en Nadal per intentar salvar-li el cul al Sr. Nadal malgrat que el cas Can Domenge ja passava al Superior de Justícia per la condició d'aforat den Nadal i perquè el jutge instructor veia indicis racionals de delicte en el seu comportament. Malgrat això, en contra de la solitària protesta d'EU, el Sr. Nadal continuà com a Conseller "perquè no tenia mesures cautelars"

Aquest és el viciat orígen de les mesures cautelars en el debat de les Illes Balears.

El problema rreal que tenim a les Balears és que el PP es passa pel forro el seu propi codi ètic dia sí i dia també i que UM maneja un codi ètic absurd però del qual són coautors algúns dels líders del pacte de progrés. Perquè el PSOE no demana la dimissió de Julve i calla com un mort?, perquè el PSM demana a UM "maximitzar les responsabilitats polítiques" enlloc de parlar clarament d'abandonament de tots els càrrecs públics per part de la seva portaveu?, perquè només Esquerra Unida ha demanat el cessament dels responsables de l'Autoritat Portuària i la sortida de la política de la Sra. Julve?. That's the question

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS