Administrar


Estadisticas de visitas

EL PSM I ELS ESCINDITS D'EU 2

grosske | 26 Novembre, 2010 07:14

                                       saturno

"El PSM compartirá listas con Entesa en algunos pueblos  pero en la mayoría irá solo y sin Iniciativa". Si aquest titular d'ahir a UH es confirma seria la caiguda del darrer "taparrabos" de l'estratègia del PSM i la darrera derrota dels escindits d'EU.

Tant el PSM com IV (Iniciativa Verds) han intentant fer passar la seva coalició com una fòrmula  més estable, més funcional i amb menys contradiccions internes que la del Bloc

La unió basada en la subordinació i no en la entesa entre iguals - ha replicat moltes vegades EU-EAiV - ni tan sols és una vertadera unió.

Però la política d'aliances a la que al.ludeix el titular demostra que el PSM ja ni tan sols es creu en la necessitat d'apostar en exclusiva per conduir una moto amb un sidecar anomenat IV. I encara fa més palés allò que jo tant he afirmat des d'aquesta plataforma digital: la ruptura del Bloc no és més que una operació de reforçament partidista del PSM utilitzant IV com a cortina de fum per fer més digerible el seu gir estratègic.

Tal i com jo vaig pronosticar, un cop que el PSM ha tengut IV en posició de firmes no ha fet més que maltractar-la: - "volem una coalició més ample", deia David Abril. - "La porta està tancada a d'altres partits", contestava Barceló... i punt. "No reclameu la capçalera de Palma", demanava IV - La capçalera de Palma és del PSM, contestava aquest partit... i punt (hi ha una història políticopersonal al voltant d'aquesta qüestió però per pudor la callaré).  "Facem un bloc nacional estable i de caire estratègic", deia IV.- Sí. sí, - ha contestat el PSM... però jo vaig a les municipals preferentment tot sol o, si ho estim convenient, amb un altre partit.

Jo sé que tres o quatre persones dels escindits d'EU s'en anaren des de l'escepticisme ideològic i les ganes d'assegurar-se un lloc a les institucions. No tenc res que dir-lis. Però a la resta, amb el cor a la mà, des de l'afecte i el respecte, els convid a llegir el que deien i escrivien ara fa set  mesos (només set mesos): veuran que ja no queda res: ni projecte interinsular, ni projecte federal ni Bloc ni res

Comentaris

 1. Re: EL PSM I ELS ESCINDITS D'EU 2

  L'anàlisi hauria estat més complet si haguessis recordat que IV deia que s'haurien de presentar amb una marca electoral que agluti a aquestes forces polítiques, i el PSM diu que res de inventar marques i tothom amb la seva.

  M'agrada l'entrada d'aquest post perquè crec que te més d'anàlisi objectiva i contrastable que d'opinió.

  A més crec que no és només una qüestió que només l'opinis tu, pens que molta més gent així ho veu i que és el sentir de la nostra organització.

  Y quien se pique, es porque ajos come!!

  Alejandro A | 26/11/2010, 16:43
 2. Re: EL PSM I ELS ESCINDITS D'EU

  És clar que representes al conjunt d'Esquerra Unida amb la teva exposició, com bé diu n'Alejandro...
  De fet, vull aprofitar per dir-te aquí també que tots i casdasqun dels atacs a la teva persona (que ben poc han tengut mai de polítics)han estat atacs a la organització que representes i així ho sent la nostra militància...
  Quantes vegades hem hagut de llegir titulars vergonyosos encapsalats per 'Grosske...'quan tota la càrrega destructiva era dirigida cap al nostre projecte?!
  Ben tranquils estem tots i totes de que cadasquna de les teves expressions responen a les decisions polítiques preses prèviament a EU. Només volia dir-ho de nou també aquí, per advertir a qui correspongui que tota aquesta merda que NO ÉS POLÍTICA i que lluny d'amilanar-nos ens reforça i ens encoratja a seguir endavant.
  Encara no he perdut un segon en parlar del PSM ni dels escindits...i es que passo de fer-los publicitat - més per vergonya aliena que per altra cosa-. O no és una vergonya que després de mesos d'argumentaris sense cap ni peus que pretenien justificar el que de totes totes no era més que exclusió!? Una vergonya veure mesos de campanya caricaturitzant sense el més mínim respecte una força política que és la tercera a l'estat (foti a qui foti)?!
  Vergonya la curtedat de mires dels màxims dirigents del PSM abonant el terreny pel retorn de la dreta a la nostra comunitat!?
  Perdonin per no agenollar-nos a les peticions del Faraó Barceló.
  Perdonin per respectar a la nostra militància i al nostres votants...MAI ROMPREM AMB IU, ni permetrem que un altre partit s'atreveixi a fer injerències d'aquests tipus:
  'han apuntado que EU quedaría fuera, debido a su decisión de continuar estando ligada a Izquierda Unida y, en esta línea, han recalcado que el PSM quería cooperar políticamente con una fuerza que representara el ecologismo, pero que fuera "autónoma y arraigada a Baleares y no una formación con vinculaciones orgánicas a nivel estatal".

  'el PSM lamenta que, en estos momentos, EU haya renunciado a formar parte del Bloc, tras su decisión de continuar dependiendo de Izquierda Unida a nivel nacional' (...)

  www.que.es/madrid/201011261845-fina-santiago-magdalena-palou-seran-epi.html?anker_1

  Alguns van voler vendre el nostre projecte d'esquena a la pròpia orgatizació, d''esquenes a la pròpia militància...només els haurà quedat vendre's a sí mateixos.

  I una darrera advertència...S'HA D'HAVER ACABAT, perquè ja no hi haurà cap agressió sense resposta.

  Per cert a can Bum vas estar genial company!

  Sara Mulet | 27/11/2010, 21:34
 3. El PSM i els escindits d'EUIB

  Em sembla una gran descripció de la situació! A més, queda ben reflectit els ideals que tenim a EUIB i que nosaltres mai posarem els interessos personals o d'un col·lectiu de persones per davant els interessos dels nostres ideals.

  Herniando | 28/11/2010, 12:46
 4. EU, escindida del BLOC

  Grosske, encara no t'has esbravat abastament? Xerra més d'EU i no tant del PSM-IV, que començaras a semblar Don Erre que Erre.

  Tomeu | 29/11/2010, 17:19
 5. a Tomeu

  No m'esbrav: opin, analitzo, faig pronòstics (fins ara, sobre aquest tema, tots encertats)... no atac a ningú personalment. Què vols?. El que no faig ni faré, tu em perdonaras, és callar-me

  grosske | 30/11/2010, 07:13
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS