Administrar


Estadisticas de visitas

ENQUESTES

grosske | 14 Novembre, 2010 21:16

Publica avui El Mundo una enquesta en la intenció de vot de les Balears de cara a les autonòmiques del 2011. Si li hem de fer cas, el PP torna a quedar a un diputat de la majoria absoluta i UM, amb un 5% pelat  (i, per tant, a una dècima de no tenir representació) tornaria  a ser frontissa.

Aquest "emncionant" escenari encara podria variar més si tenim en compta que hi ha errades importants a l'hora de plantejar les ofertes que es trobaran els electors l'any qui ve.

Per exemple, per a l'empresa enquestadora de El Mundo, el Bloc es mantindrà el 2011 (cosa molt improbable) però, en canvi, es demana també als electors pel vot a EUiV (EU) com si no formàs part del Bloc. Perquè s'entengui: jo som portaveu del Bloc a Palma i el plantejament de l'enquesta em deixa sense saber que fer: si votar al Bloc del qual EU formaria part si el Bloc es presentàs el 2011 o si votar a EU com si fos una cosa separada i independent del Bloc. L'enquesta no planteja preguntes correctes i, per tant, no obté respostes correctes.

Tampoc no encerta a Menorca on éls enquestadors continúen demanant per una coalició PSM-Verds que està formalment trencada

I tampoc no encerta a Eivissa quan dóna per feta una coalició PSOE- Eivissa pel Canvi que, després de l'aparcament per part del PSOE i PP del Pla Territorial,  té moltes més possibilitats de no reeditar-se que de repetir-se.

Comprenc la dificultat dels enquestadors d'endevinar els escenaris preelectorals que encara estan per definir però, probablement, la solució seria demanar per cada opcíó política per separat a no ser que hi hagi un acord exprés i formal de concòrrer plegats a les eleccions.

Així, ara mateix, s'hauria de demanar a Mallorca per una coalició PSM-IV, per EU  i per ERC; a Menorca pel PSM, EU i EV i a Eivissa pel PSOE i per ExC. Cas contrari no es fa altra cosa que acumular fonts d'error a la ja discutible fiabilitat de les enquestes 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS