Administrar


Estadisticas de visitas

PALMA CAPITAL EUROPEA DEL CHANCHULLO 2016

grosske | 27 Setembre, 2010 16:49

Començ a escriure aquestes línies en el Ple de l'Ajuntament, tot just quan la Sra Cirer defensa la iniciativa del Sr. Hubert Georg Feil anomenada "Illes Baleares 2016 - Palma de Mallorca y las Islas Balears" perquè Palma sigui designada per la  Comissió Europea com a "Capital Cultural 2016"

Vagi per endavant que ser Capital Europea de la Cultura és, sens dubta, positiu. Implica prestigi, reconeixement i projecció internacional... i significa també una gran despesa en equipaments i en promoció de la mateixa candidatura (una mica el mateix que passa amb uns jocs olímpics).

Val la pena?. Crec que és opinable. Si les forces de la cultura de la nostra ciutat haguessin impulsat aquest projecte, si les institucions s'haguessin mobilitzat, si s'haguessin avaluat costs i beneficis... fins i tot en moments de crisi...

Però no vos trenqueu el cap pensant honestament sobre el tema. Per bé o per mal, aqui les forces de la cultura (entitats, universitat, promotors, gestors de la cultura, etc.) no han posat mai el tema damunt la taula.

Aqui el que s'ha mobilitzat és l'esmentat Hubert G. Feil, una persona sense trajectòria cultural, política ni social coneguda, que gairebé no sap expressar-se ni en castellà ni en català... però que planteja a les institucions un projecte que pot suposar entre 40 i 150 milions d'euros (segons bufi el vent en cada moment).

La Sra Ramon acaba d'explicar les llacunes del projecte del Sr. Feil: ven un compromís de 2 milions d'euros de patrocini privat sense aportar cap dada, ven una aportació de 20 milions d'euros de la UE que és legalment impossible, ven una candidatura sense projectes ni continguts ni avals consistents, presenta un pressupost acordeó que passa de 160 a 40 milions segons bufi el vent (a ver si cuela)... la única cosa que està clara és que demana doblers públics i, a més, per la cara: sense concurs ni procediment de cap tipus, tot  amb l'únic objectiu de, com es diu vulgarment, montar-se en el dòlar

... I TROBA EL SUPORT DEL PARTIT POPULAR!!: La moció del PP és perversa i pud no perquè demani que Palma intenti ser capital cultural 2016. Pud perquè el que demana és recolzar la candidatura del Sr. Feil... per tota la cara

La proposta ha guanyat amb l'abstenció d'UM. Si depengués d'ells i si el PP guanyàs les eleccions l'any qui vé ja sabeu el que vos esperaria: escurar-vos les butxaques i esperar a que es projectés en Pantalla "Palmarena 2. El retorno".

Afortunadament, depén d'instàncies estatals i europees i aquesta locura no anirà envant

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS