Administrar


Estadisticas de visitas

L'ARTICLE DE MIQUEL PAYERAS SOBRE EL PSM

grosske | 21 Juliol, 2010 19:17

Afortunadament per ell, no sempre coincidesc amb en Miquel Payeras. Però avui crec que la clava amb un article sobre la dinamitació del Bloc a mans del PSM (amb la increïble complicitat del que anomena els seus "apèndixs").

La portada en els nassos que el PSM li acaba de donar a l'Entesa m'ha sorprés, ho he de confessar, i deixa ben a les clares que el PSM s'ha carregat el Bloc amb la intenció de fer "neteja ètnica" a l'espai nacionalista.

O vos feis militants del PSM - li ha dit tant a ERC com a Entesa - o vos envii a porgar fum i vos quedau sense representació el 2011. Que això és contradictori amb la unitat del nacionalisme progressista tantes vegades cantada?, que això pot dispersar vot i afavorir al PP?... Tant se val. Com diu en Payeras:

"... el PSM, el qual fia el seu futur a obtenir 1 escó -en pensa treure 2: l'altre el regalarà als adherits- i que a mitjan termini els apèndixs que ara se li aferren acabin per entrar en el partit, amb la qual cosa tendria 2 escons i estaria més o manco igual que durant els anys vuitanta del segle passat. Això implica que dóna per feta la majoria absoluta del PP.
Dit d'altra manera: va a salvar les sigles històriques, atès que creu que és l'únic salvable per a l'any que ve"

Fora EU, fora ERC, fora Entesa... una operació sectària de reafirmació partidista francament lamentable que té com a millor escenari possible tornar a la situació del 1986... 25 anys després!!: ells amb una minúscula representació parlamentària, el PP còmodament instal.lat en el poder i EU i tota la resta fora de les institucions. Olé!

Des d'EAiV-EU treballarem perquè aquest desbarat no es consumi i, com vaig dir a un post anterior, mantendrem la mà estesa per arribar a acords. Però ho farem de tal manera que no ens impedeixi treballar de valent per obtenir un suport el més ample possible de la ciutadania i per continuar avançant en el canvi polític: nosaltres no ens resignam.

PS: A la poca gent que va abandonar EU perquè creien que anaven a reafirmar el Bloc i a juntar esforços per barrar el pas al PP, idò que em sap greu, de veres. Als dos o tres restants, als que sabien perfectament i des de fa temps a on anaven i per fer què... a aquests no tenc res que dir-lis

Comentaris

 1. El per què de tot plegat

  Bon dia,

  Us escric perquè jo també vaig llegir l'article den Payeras i ja que jo no li vaig donar la més mínima importància, m'ha sorprès la vostra interpretació en clau electoral.

  Abans de tot, permeteu-me que "m'etiqueti": sóc un militant de base del PSM, que participa en tot el que pot, i que per idees me corresponria estar actualment a Iniciativa, però com que quan me vaig afiliar no existia aquest partit, som allà on som.

  D'això en fa 4 anys i s'acabava de formar el BLOC. Per això el partit m'era un poc igual, era dels que pensava que el "nou subjecte polític" era cosa imminent i que llavors importaria poc quin fos el partit original. Era del BLOC i punto.

  Ho dic perquè vegeu que sóc del sector més esquerranós del PSM i sóc sobiranista però no nacionalista. Això sí, no crec en Estats federals.

  Ara bé, és una simplesa interpretar les decisions del PSM en clau de nombre de vots o entrar/no entrar a les institucions, i els qui ho fan, demostren no entendre el camí elegit.

  Ja m'hagués agradat a jo que el BLOC avançàs cap a un únic partit, però ni des d'EU ni des del PSM es va moure un dit cap en aquest sentit. I la veritat és que la coexistència i les maneres de fer han provocat desgasts importants. A l'hora de fer feina és tant o més important com fas feina que quines idees tens...

  I me sap greu, perquè jo hagués estat molt content d'un aprofundiment progressiu del BLOC, a la gallega, però no n'hem sabut, cap de nosaltres.

  Per això el PSM ha afrontat un nou projecte, independentment dels vots que pugui treure, no ho feim per salvar mobles ni cadires. Hem decidit fer feina amb la gent amb la que ens ha estat més fàcil, maldament això signifiqui quedar fora del Parlament.

  I el que més me sorpren és que critiqueu haver deixat Entesa i ERC a fora, quan sabeu perfectament que són l'ala dreta del nacionalisme xovinista i burgès més ranci (si descomptam UM) i jo n'estic ben content de no compartir projecte polític amb aquesta gent.

  EU hauria d'aprofitar la tendència a l'alça a nivell de l'Estat per aconseguir uns bons resultats independentment del PSM, crec que ho pot fer i crec que ha de ser així. I ja ens tornarem a topar quan haguem fet una reflexió freda, o quan els que ara som enmig ja no hi siguem i no torpedagem un projecte seriós de confluència.

  Independentment de si PP o no, i dels vots que traguem.

  És hora de fermar els nostres vots i intentar treure bons resultats, des de la comoditat de la feina en confiança i sense malsentesos, amb els companys de viatge que cadascú cregui oportuns.

  Del que no tenim temps és de seguir discutint i negociant a COSECOs i òrgans semblants, els nostres votants no s'ho mereixen.

  Esper que tengueu molta sort en el futur, entreu en el Parlament i, com a comunista que me consider, ens poguem tornar a trobar qualque dia en un força de l'esquerra sobiranista i socialista unida.

  Una sincera abraçada

  Miquel (pessemero) | 22/07/2010, 11:44
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS