Administrar


Estadisticas de visitas

EL CONGRES DEL PSM

grosske | 13 Juny, 2010 08:19

En termes partidistes, el Congrés del PSM és un gran èxit per al partit.

En termes de pais, ho consider un desastre.

La clau de tot la podem trobar perfectament explicada en aquesta frase d'una crònica excel.lent del DBalears:

Barceló, qui durant l'acte fou fortament ovacionat pels militants, va fer referència al preacord electoral arribat amb Iniciativa d'Esquerres (recent escissió d'EU) i Els Verds, que es va fer públic divendres i que avui se sotmetrà a ratificació per part del congrés. El secretari general del PSM va assegurar que és "una coalició més coherent, estable, amb més credibilitat i potencial de creixement que la coalició que teníem fins ara, el Bloc per Mallorca".
Segons ell, amb el preacord electoral el PSM "estarà liderant la reorganització de l'espai de l'esquerra nacionalista i ecologista a Mallorca".

Dit amb altres paraules:

- El Bloc, clau per a la victòria de les forces progressistes el 2007 es dóna per liquidat.

- El que neix - la coalició entre el PSM, EV i l'escisió d'EU - no és més que un procés de "reorganització de l'espai de l'esquerra nacionalista i ecologista a Mallorca" liderat pel PSM. O sigui, es barata el Bloc ample i plural del 2007 pel que jo ja vaig pronosticar yo mismo a un article recent : el PSM de  tota la vida amb dos sidecars.

Malgrat tot el que acab de dir, EAiV-EU, per convicció de pais i per convicció d'esquerres, continuarà treballant amb un esperit unitari i oberta a acords pre i post electorals.... però això: continuarà treballant. Que ningú no esperi que dediquem massa temps a especular sobre aquests temes: hi ha molt feina a fer i massa gent que ho està  passant malament

En canvi, sí que perdrem temps en mantenir les portes ben obertes a tots aquells (pocs, afortunadament) que han sortit d'EU de bona fe i pensant que anaven a mantenir un Bloc plural com el del 2007 i no a fer allò que ha explicat en Biel Barceló amb meridiana claredat

Comentaris

 1. las mentiras de santiago

  Enhorabuena Eberhard!! Sigues siendo el mas lucido y el mas claro.
  Hoy un diario saca una entrevista con Fina Santiago donde miente descaradamente sobre algunos HECHOS importantes.
  Miente descaradamente cuando dice que la mayoria de EU no queria un partido soberano ni someter a discusion la relacion federal con IU. Al contrario: la convocatoria del proceso constituyente dejaba clara la soberania politica y juridica de la nueva organizacion y hablaba de relacion federal pero SIN dejar prefijado con quien debia ser esta relacion (cosa que, por cierto, IU federal respeto sin rechistar). No hubo un debate trucado o predeterminado como dice Fina, lo que hubo es que la inmensa mayoria apostaba por mantener la relacion con IU y que esto no lo podia aceptar Fina porque Barcelo ya habia explicado en publico y en privado cual era el precio para mantener la coalicion: que rompieramos con IU.
  Ademas, tambien es mentira que esto fuera un debate de mucho tiempo. En las asambleas de EU de 2008 y 2009 (hace 15 meses) Fina voto a favor de documentos que decian si al proceso constituyente y si al vinculo federal con IU. Romper con IU nunca fue planteado por Fina hasta que el PSM no se lo pidio (y, si no es asi, que saquen cualquier enmienda, manifiesto o acta de la direccion de eu que demuestre lo contrario)

  joan | 13/06/2010, 09:58
 2. El primer les persones......

  Les divergències polítiques i personals de EU-verds que finalment ha produit la sortide dels companys que han format Esquerra alternativa, respon a interessos llegitims tant d'una part com de l'altre.
  Queda camí per recorrer abans de les eleccions; estic segura que s'imposarà el seny. La unitat de l'esquerra progresiste, verde i nacionalista, respectant les les singularitats propies de cada formació - federats o no - i amb un programa comú es del tot imprescindible per tenir posibilitat de seguir gobernant i aplicar les politiques iniciades el 2007.
  Tot els esforços que no vagin dirigits a aquest cami, es un insult a la ciutadania que va votar BLOC.

  Dolors Cabello | 13/06/2010, 22:01
 3. Re: EL CONGRES DEL PSM

  En Barcelo es comporta com un sadic amb els nostres escindits. Encara no sha ratificat formalment la coalicio i ja explica publicament qui es qui comandara de veres en la nova situacio i que, malgrat el que continua dient el pobre david abril, aixo no es com el Bloc de fa dos anys. I ara venen les negociacions amb lEntesa: no els queda res d'aguantar morena

  dolors | 13/06/2010, 22:48
 4. NO ENTIENDO NADA

  La gente de Josefina Santiago no era la que más estaba a favor del bloc en EU?, no era la que acusaba a los demás de no ser suficientemente bloqueros? y entonces que hacen babeando en el Congreso del PSM que se carga el Bloc y envia a hacer puñetas tanto a EU como a ERC?

  despistado de verdad | 14/06/2010, 12:03
 5. EAiV-EU LAMENTA LA DESAPARICIÓ DEL BLOC PER MALLORCA ACORDADA EN EL CONGRÉS DEL PSM

  El posicionament polític d'Esquerra Alternativa i Verda-Esquerra Unida aquí
  procesconstituent.blogspot.com/2010/06/eaiv-eu-lamenta-la-desaparicio-del-bloc.html

  EAiV-EU | 14/06/2010, 15:12
 6. Barceló es millor que en Messi

  No han acabat de sortir per la porta d'EU i en Biel Barceló els ha fet un retall als escindits d'EU que els ha deixat amb el cul en terra o millor dit amb el cul a l'aire. Quina cara deu tenir en David Abril - sospit que no comparteix el gir que ha fet en Barceló - i na Fina Santiago a qui no tinc per nacionalista...I n'Abril dient que intenatarà que el Bloc sigui el més ample possible...mentre en Barceló el dóna per mort. Lo d'Entesa sembla que està fet. La propera passa és la inclusió d'una UM "regenerada" dins el nou subjecte polític nacionalista... Lo raonable és que els escindits d'EU s'escindeixin de la nova formació nacionalista...quin desbarat...

  J | 15/06/2010, 17:47
 7. Comentari d'un pessemero lleial al Bloc

  Eberhard,
  Vam apostar sincerament per el 2007 amb la creació del Bloc, que tu liderares a Palma. Han estat tres anys i escaig terribles on a l'Ajuntament na Nanda Ramon ha hagut de patir, i la gent ho sap, un Grosske egòlatra, masclista i deslleial amb els seus companys de coalició.

  Ara et quedes amb el PCE més ortodoxe i espanyolista per seguir "más de lo mismo"...ja t'ho faràs....L'esquerra verda, transformadora i nacional està amb PSM-Iniciativa-Verds...Realment a moltes de les 11.000 persones que te varem votar el 2007 ens agradaria que fessis un post sobre què ha passat dins el Bloc per Palma aquests anys. Ho faràs?

  Marc | 15/06/2010, 18:15
 8. a marc

  Crec que parles sincerament i per això et contest. Crec que parles fent teus tòpics, rumors i carnassa tipus, perquè ens entenguem, secció "no vagi per dit"

  El que ha passat dins el Bloc per Palma que sigui d'interés polític és públic i notori perquè tot allò que té trascendència política a un grup institucional transcendeix públicament: diferències públiques, divergències en el sentit del vot, crítiques mútues a través dels mitjans... Res d'això no ha trascendit per una sola raó: perquè no ha succeït.
  Les teves desqualificacions personals em permetràs que les ignori perquè aquest bloc és per fer debat polític i perquè jo, que tant vos he irritat a algúns, mai no m'he sentit necessitat de desqualificar personalment a ningú per defensar les meves opinions.
  PS: això d'assimilar EAiV-EU amb un suposat "PCE ortodoxe i espanyolista" és una grolleria inargumentable
  PS2: quan un ha de debatre políticament desqualificant les persones i recorrent a tòpics inargumentables crec, sincerament, que s'ha de preocupar.

  grosske | 15/06/2010, 21:49
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS