Administrar


Estadisticas de visitas

EXIT DE L'ESQUERRA ALTERNATIVA I VERDA

grosske | 16 Maig, 2010 09:36

Ahir es va celebrar al Palas Atenea l'Assemblea de Mallorca corresponent al procés constituient de l'Esquerra Alternativa i Verda de les Illes Balears. Dades objectives:

223 persones acreditades de les quals la meitat més o manco no eren afiliades a EUIB.

Entre les persones independents que s'han acostat al projecte gent nova i algunes recuperacions notables d'antics militants. Estic parlant de Marisol Ramírez, Nanda Caro, Alex Miquel, Antoni Picazo, Rafa Pons, Marian Feliu, Vicente Izquierdo...

Entre la gent afiliada a EU que va assistir a l'Assemblea gent de tots els pelatges (1a via, 2ª, 3ª, 4ª i més enllà). Estic parlant de Manolo Camara, Ernesto Baletto, Emylse Mas, Joana Gual i Joana Maria Petrus (aquestes tres impossibilitades d'assistir però elegidses delegades a la Interinsular), Xavi Galan, Xesca Vanrell, Joan Font, Juan Hernandez, Joan Miró, Albert Aguilera, etc., etc.

Però el més important és que hi havia un munt de gent normaleta que de la única via que era era de la via de lluitar per un món distint on, entre d'altres coses, especuladors de tota mena no visquin com a déus i, a més, puguin trobar la complicitat d'Europa, el PSOE i el PP  per fer-li pagar la crisis econòmica als més febles 

El debat sobre tesis polítiques i organitzatives tengué un resultat previsible en línia amb allò aprovat amb molt de consens al grup facilitador i a la direcció d'EU (amb l'únic disens dels membres d'Esquerra XXI que, quan encara estaven al procés, qüestionaven el lligam federal). Dit amb altres paraules, es va apostar per una força d'esquerres alternativa, transformadora, ecologista, feminista, republicana, radical democràtica i federalista amb una política d'aliances clara, que aposta per la reedició d'experiències com el Bloc i Eivissa pel Canvi i per un posicionament unitari, rigorós i responsable a les institucions on governi)

Quant el nom, es decidí traslladar a la Interinsular dues possibilitats: Esquerra Alternativa i Verda  seguit del nom del referent federal (ara seria Esquerra Alternativa i Verda - Esquerra Unida, quan acabi el procés constituient d'IU seria Esquerra Alternativa i Verda seguit del nom que es derivàs del procés constituient a nivell d'Estat) i, segona possibilitat, Esquerra Alternativa i Verda - L'esquerra

Ara tenim dos reptes per endavant:

1) organitzar correctament tota la gent que s'ha sumat al procés constituient i

2) posar-nos a fer feina de valent amb el tema de la crisi econòmica i amb la resta de reptes de la realitat: una organització no és un dibuix en un paper, és una pràctica política... o no és res

Comentaris

 1. Re: EXIT DE L'ESQUERRA ALTERNATIVA I VERDA

  sr. grosske, la veritat es que EU, o com li digueu ara, pareix can bum,

  pepet | 16/05/2010, 10:14
 2. el que volem

  volem arribar a molta gent que està decebuda dels polítics i dels seus discursos.. explicant el que de veres ès una esquerra compromesa amb els mès febles, amb la lluita contra la corrupció,amb la protecció del medi ambient, en definitiva parlar d´un futur diferent en el que el que ens ocupi sigui el quefer del día a día i no la critica a les altres forces polítiques

  joana gual | 18/05/2010, 08:32
 3. 20 de mayo

  Buon compleanno compagno Grosske! :-)

  Sebastiano Rossi | 20/05/2010, 13:44
 4. espero rectificació

  No soc ni he estat mai membre d'EU. Vaig donar suport a la idea de la assemblea així com me la va sol·licitar David Abril, fa devers un mes. Vaig signar el manifest presentat tot i considerar-lo poc profund, excessivament articulat en consignes simples i sense la necessària anàlisi de classe, de la crisi, del paper dels estats, etc (els nostres companys treballadors grecs, rumanesos, bàltics, per no parlar dels dels països que emeten cap aquí encara la seva migració, sembla que no existeixen mentre ens miram un melic minso i arrugat).
  Fins aquí la meva participació al procès.
  Mentrestant es va produir la ruptura entre vosaltres, la renúncia de David Abril a participar a l'assemblea i un seguit de declaracions d'una i altra banda que m'estimo més no comentar, perquè la meva idea de la política desde la perspectiva crítica no té molt a veure amb quasi res del que he sentit (ruptures que ja tenen la solució electoral, etc.)
  Si això és el que he fet, per què surt el meu nom com a participant en una assemblea a la que no hi vaig anar? per què apareixo com a delegat de no se qué que ni he conegut, ni signat, ni aprovat?
  És la primera i última vegada que intervenc en aquest bloc (sistema falsament considerat participatiu i democràtic, ja que sustitueix el necessari debat obert i veritablement democràtic més vegades de les que podem imaginar)
  Només espero que, si més no, se'm restitueixi la meva capacitat de pensar, de decidir, d'aprovar, de negar.

  Per cert, som qui apareix a determinades informacions com "delegat" Alejandro Miquel.
  Sempre he estat antiburocràtic i, potser, un xic tocacollons en crítiques al fucnionament d'aquesta part de l'esquerra formal...però mai no m'havia vist utilitzat d'aquesta manera.
  Només espero que es tracti d'un error i una mala informació periodística i que així es declari públicament per part de qui saben com van i han anat les coses.

  Gràcies.

  Alejandro Miquel Novajra | 20/05/2010, 15:42
 5. AL CARRER, QUE JA ÉS HORA!

  La gent treballadora estem patint una caríssima factura de la crisi que nosaltres no hem provocat. Les mesures anunciades pel govern només han provocat l'alegria dels empresaris i els grans centres de control del capitalisme: el FMI, la UE, el BCE. El govern no s'atreveix a qüestionar, ni de bon tros, el paper de la banca i del capital especulatiu (veritable origen de l'actual crisi), i no s'aborden tampoc mesures fiscals cap a les rendes altes, ni una lluita a fons contra l'astronòmic frau fiscal. S'estima més carregar contra els febles: el 100% de les mesures recauen sobre les classes populars: treballadors de la funció pública, pensionistes, persones amb dependència, en atur, etc. I, per extensió, als joves, dones i treballadors en actiu i al conjunt de la ciutadania.

  Així, es dóna continuïtat als negocis delictius dels especuladors a gran escala. Això i no una altra cosa vol dir "enviar missatges tranquil·litzadors als mercats". L'executiu de Zapatero ja havia anunciat un retard de dos anys en l'edat de jubilació. Més tard va enviar als "agentes sociales" les bases per a una nova "reforma laboral", amb mesures d'abaratiment de l'acomiadament, major poder a les ETTs, institucionalització de la figura del becari, i bonificacions als empresaris, en la línia de la fracassada reforma laboral de 2006. Per acabar d'arrodonir el cercle, pacten amb la dreta del PP la privatització i fusions de les caixes d'estalvi.

  Davant aquest desastre, es cridanera la timidesa de la reacció de les dirigències dels sindicats institucionalitzats: limitar la protesta només als funcionaris, negar la mobilització general i preparar, entre bambolines, una nova reforma laboral pactada entre CC.OO., UGT, CEPYME i la CEOE de Diaz Ferrán.

  Davant tot això, la resposta dels treballadors, del món sindical i del conjunt de la societat no s'ha de fer esperar, no podem romendre més de braços creuats. És hora de sortir al carrer, per assenyalar les veritables causes de la crisi, i els seus gestors. I defensar, davant la voracitat depredadora del capital (que és causa de crisi permanent per a la majoria), els drets dels treballadors, els drets humans, els drets a la vida i a la dignitat de les persones. Per això, la CGT convida a tots i a totes, per a donar la primera passa cap a la mobilització general a sortir al carrer el proper dia 25 de maig, amb aquest objectius:
  1. La defensa de la plena ocupació, la permanència, la qualitat, la creativitat i les condicions dignes dels llocs de treball, sense discriminacions de sexe, edat o lloc de naixença.
  2. La capacitat adquisitiva dels i les treballadores, no als retalls salarials a la Funció Pública ni en l'empresa privada, renda social i atenció social per a totes les persones sense recursos.
  3. Defensa del caràcter públic i de qualitat dels serveis essencials de la societat: sanitat, educació, transport, seguretat, assistència social, aigua, energia, mitjans de comunicació, gestió del patrimoni natural i històric, etc.
  4. Un sistema financer de caràcter públic, al servei dels treballadors i de la ciutadania, i contra el monopoli privat de l'especulació financera.. Una banca pública a favor de l'economia productiva, del foment del treball i del repartiment de la riquesa.
  5. Una societat autènticament democràtica, on tinguin plena vigència l'exercici dels drets i llibertats personals i col·lectives.
  6. No més reformes laborals. Ans al contrari, cap a la mobilització i vaga general, com a instrument per començar a canviar les coses, en favor dels interessos de la majoria.

  Treballador, treballadora, funcionari/a, jove, dona, aturat, pensionista, universitari, estudiant, demòcrata...VENIU TOTS I TOTES A LA

  MANIFESTACIÓ
  Dimarts dia 25 de maig, 19,00 hores, Pl. Espanya

  AL CARRER, QUE JA ÉS HORA! | 20/05/2010, 18:06
 6. a Alejandro Miquel

  Crec que hi ha un malentés. Al meu post apareixes com a persona que thavies acostat al projecte amb la firma d'un manifest que tu mateix dius que vares firmar: no es diu que fossis delegat a la propera Assemblea Interinsular. Si a qualque diari apareixes com a delegat has de demanar la rectificació al diari. En tot cas, he comprovat que a la nota que es va fer amb posterioritat a l'assemblea insular tampoc no apareixies com a delegat.
  Dit això, em sap greu la confusió

  grosske | 20/05/2010, 21:38
 7. INDEPENDIENTES

  EBERHARD, TENGO QUE RECTIFICARTE: TODAVIA SOY AFILIADO A IZQUIERDA UNIDA. NO ME HE DADO DE BAJA NI ME HE HECHO INDEPENDIENTE DE NADA. (QUE LA CUOTA ME LA COBRAN ¿TÚ NO ME HAS DADO DE BAJA, VERDAD?)
  Y MILITAR, MILITO, EN LA IZQUIERDA TRABAJADORA, EN EL SINDICALISMO ASAMBLEARIO Y DE IZQUIERDAS. MAL QUE LE PESE A ALGUNOS SINDICALISTOS MAYORITARIOS.

  TRABAJO QUEDA PARA HARTARSE, PORQUE EN EL MUNDO NO INSTITUCIONAL, LOS TRABAJADORES Y TRABAJADORAS ESTÁN CADA VEZ MÁS JODIDOS, MÁS PRECARIOS, MÁS SILENCIADOS. SIN REFERENTES POLÍTICOS E IDEOLOGICOS QUE LES RESULTEN CREIBLES.
  ASÍ QUE, SI QUIERES,INDEPENDIENTE DE SEGÚN QUE COSAS, CORRIENTES Y ACTITUDES, PERO COMO DICE LA CANCIÓN "ANTES MUERTO QUE NEUTRAL".
  SALUD Y REPÚBLICA

  VICENTE IZQUIERDO | 24/05/2010, 16:41
 8. a Sebastiano

  Grazie caro

  grosske | 25/05/2010, 10:48
 9. a Vicente Izquierdo

  Hola Vicente. Ni te he dado de bajo ni te pago la cuota. Si te he puesto entre las reincorporaciones es porque me habían dicho que sí, que te habías dado de baja pero me alegro mucho de que np sea así. Y nada más porque tu lo dices todo y lo dices muy bien. Un abrazo

  grosske | 25/05/2010, 11:01
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS