Administrar


Estadisticas de visitas

CARTA A UN D'ESQUERRA UNIDA

grosske | 23 Abril, 2010 06:27

Molta gent acabarà aquesta carta sense saber a qui l'he adreçada; d'altres es pensaran que si però s'equivocaran; d'altres tal volta endivinaran i encertaran; jo mai no ho diré; però tu segur que t'en adonaras a la primera i per això l'escric

Vares pronosticar que, tal dia com avui, IU ja no no tendria cap tipus d'expectativa electoral, que qualsevol tipus de recuperació era impossible... i et vares equivocar

Vares pronosticar que IU Abierta s'en aniria d'IU si no guanyava l'assemblea, que Asturies, Euskadi i Navarra s'escindirien d'IU  i que,  tot  això juntament amb ICV, formaria una alternativa estatal nova, moderna i amb empenta... i  et vares equivocar

Tu, igual que el conjunt d'EU, has apostat pel Bloc; però ho has fet amb tan mala pipa que l'has fet molt més difícil: has afeblit EU - que era la força política més unitària amb diferència - i has reforçat molt les expectatives de qui  tenia el Bloc menys clar: el PSM... i el PSM ha decidit no fa gaire que ja no volia Bloc... t'has tornat equivocar.

Vares dir que la majoria d'EU no apostava per un`procés de refundació d'EU realment obert i que acabàs amb un procés constituient sense cartes marcades... i el temps ha demostrat el contrari

Has anat al procés constituient d'EU com a la gran opció renovadora però no has sabut o no has volgut  articular cap proposta política diferent del que impulsa la majoria d'EU: la  teva única bandera és la ruptura amb IU federal i això potser que compleixi les demandes del PSM però tenc la sensació que la immensa majoria de la gent pensarà  que empobreix EU i que no li aporta res. Tal volta perquè l'experiència del PSM a les eleccions estatals i europees (un dia presentant-se tot sòl, un altre amb nosaltres, l'altre amb CiU l'altre amb ERC, l'altre amb UM i, a les darreres europees, no presentant-se )no resulti particularment encisadora. Per a mí que es demostrarà que, amb aquesta proposta, també t'has equivocat

I ara seré jo qui farà un pronòstic. Tal volta, un dia, entris a la casa comú del PSM (no sé si a una caseta annexa o a una habitació de la casa principal); et faran un gran festa de benvinguda però, quan passi la festa, sempre et consideraran un estrany.

Però el que és pitjor és que,  després de tantes errades, aquesta articulació de l'esquerra alternativa i del nacionalisme progressista que tu i jo veim tan necessària, estarà més lluny que mai. Perquè aquesta articulació només serà possible, útil i estable si hi ha una esquerra alternativa i un nacionalisme progressista que siguin el que són, que es respectin mutúament i que, sense intentar trepitjar-se ni xuclar-se mútuament, tenguin la grandesa de col.laborar lleialment i pensant en els interessos de l'esquerra i de la gent. Enmig d'aquesta situació, el meu principal consòl, creu-me, és que mai EU no ha dit ni fet res que vagi en direcció contrària al que acab de dir

Comentaris

 1. Ay

  Pues sí que estamos buenos;pocos y mal avenidos.Es nuestro sino.Hélas, hélas...

  Maria Dolores de Burgos | 23/04/2010, 13:10
 2. Re: CARTA A UN D'ESQUERRA UNIDA

  Lo trist de la falta de respecte del nacionalisme progresiste cap a l'identitat d'esquerra unida siran els resultats. Esper equivocarme, pero esta ajudant molt a que una nova majoría absoluta del PP no sigui impossible tot i la seva nefasta gestió del passat.

  Miquel | 24/04/2010, 11:12
 3. dicen por ahí...

  que te vas al PSOE. ¿es cierto?

  unoquemira | 24/04/2010, 15:56
 4. Re: CARTA A UN D'ESQUERRA UNIDA

  Cuánto sabes, maestro.
  Aunque esta carta se la dirijas a uno, lo importante es que muchos la lean y se den cuenta de lo que hay de verdad.

  Meg | 24/04/2010, 20:47
 5. a unoquemira

  No

  grosske | 24/04/2010, 21:16
 6. carta a uno de EU

  Lo que no comprendo es cómo este grupo se cree que cuando se hayan unido al PSM les van a dar puestos de responsabilidad. Les va a pasar como a los que en su dia se pasaron del PC al PSOE, que nadie ha vuelto a saber de ellos. ¿Qué fué de Cristina Almeida?¿Quién sabe lo que hace ahora Sartorius?.Y otros más.El PSM se los tragará,como simepre sucde en estos casos.

  Maria Dolores de Burgos | 25/04/2010, 21:46
 7. Mejor equivocarse.

  Hay personas que prefieren equivocarse a quedarse con una panda de vagos, que boicotean los procesos de apertura (inflando censos) y sólo quieren conservar cuotas de poder.

  tonterías las justas | 26/04/2010, 15:47
 8. Traïdors!

  Ja està bé de vendre's al PSM! IU té futur, Grosske té futur, ja està bé de giracamises nacionalistes! que s'en vagin ja!

  Esquerra alternativa! | 26/04/2010, 17:32
 9. lo que pasará

  si finalmente hay ruptura de parte de Esquerra Unida y fuera en una hipotética coalición como BLOC, lo que quedara de EU haría coalición con el PSOE. ¡Hagan apuestas!

  pitonisa lola | 26/04/2010, 21:12
 10. Re: CARTA A UN D'ESQUERRA UNIDA

  Como militante de toda la vida, les pido por favor que a los que se quieren ir, que les abran las puertas, y que se vayan de una buena vez. No solo son desleales con las ideas, sino que son desleales y se olvidan que están allí, y ocupan los cargos que tienen porque la militancia ha votado y hemos aceptado que nos representen de acuerdo a un programa. Pero,
  si han cambiado de ideales, lo que hay que hacer, es irse a donde les de la gana, y no seguir chupando de cargos de poder cuando ya no representan a la mayoría de IU.
  La falsedad y la deslealtad son sus mejores cualidades.
  Grosske, por favor, no hagas nada para que se queden, tú eres siempre muy moderado, pero esta vez, déjalos que se vayan. Que se vayan ya !!!

  militante de IU, antes , ahora y siempre. | 26/04/2010, 23:08
 11. EU

  Pocs i mal avinguts. Quina pena!! Si hi ha una escisió, m´en vaig a ca nostra desprès de 37 anys de militància. Ni amb uns ni amb els altres. Per incapaços de crear una tercera opció en que capiguem TOTS els que estam i els que podrien venir en el futur. Amb més fragmentació de l´esquerra ningú no té futur.

  makarenko | 27/04/2010, 10:18
 12. Ahora y siempre

  Ahora, siempre y antes, ha habido gente abriendo puertas y sectarizando, probablemente esos que siempre echan a los demás son los que sobran. Poca pedagogía unitaria y mucho sectarismo, en fin, luego se pagan las consecuencias y, yo ya me sé que esos que tanto echan a los demás, supuestos militantes de toda la vida, desaparecen del mapa hasta que pueden continuar echando fuera a uno u otro, en fin lamentable, Eber, lamentable muy triste la historia de la antropofágia compulsiva de una supuesta izquierda que sólo sabe fraccionarse hasta el infinito. Buen, provecho, amigo, buen provecho pero poco sentido común.

  Uno | 27/04/2010, 18:42
 13. profecías

  Si no vaig errat, en Euskadi si que hi ha hagut una escisió en EB (precisament en una direcció similar a la que s'apunta en Balears), a més d'un daltabaix electoral, en favor d'Aralar.
  El profeta no anava del tot errat.

  Julen Adrián | 27/04/2010, 23:52
 14. Esquerra Unida Oberta o Manipuladora?

  Alguns companys no teniu clar que EU es troba en un procés d'obertura, de transformació, en una altra organització. S'ha convidat a molta gent a formr part d'aquesta nova organització i em fet assemblees obertes...
  Tal vegada tot era un engany i només es manipularà als "pardillos" que han respost afirmativament i encara van a les assemblees com independents.
  Crec que els companys d'Esquerra XXI (els estatuts reconeixen les tendències i els partits dins EU, encara ara, si no vaig errat) manifesten les seves dubtes amb alguns que de boquilla diuen que estan per obrir EU i crear una nova organització i, en els seus fets, estan boicotetjan a David Abril i a tots els que creiem en aquest nou projecte.

  Antoni Bauça | 30/04/2010, 11:50
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS