Administrar


Estadisticas de visitas

L'ESTATUT I LA CONSTITUCIO

grosske | 18 Abril, 2010 12:49

Un avís a mí mateix: els qui hem estat més crítics amb la Constitució per la qüestió nacional - entre d'altres coses - no té gaire sentit que ara ens escandalitzem amb la incapacitat de la Constitució per donar cabuda a segons quins plantejaments propis d'un Estat plurinacional. La Constitució del 78 no reconeix el caràcter plurinacional de l'Estat ni  concebeix l'Estat com el fruit d'un pacte federal.

Un avís al Tribunal Constitucional i al PP: l'Estatut de Catalunya és un intent de fer viable algunes aspiracions polítiques del poble de Catalunya dins el marc de la Constitució; frustrar aquest intent el que ferà és posar en entredit aquesta Constitució que tant diuen defensar

Sí - em contestaran - però si l'Estatut no és constitucional no és constitucional i punt.

Cert - replicaré jo - però no és això el que es desprén d'aquests cinc intents fracassats del TC per adoptar una posicìó majoritària sobre la inconstitucionalitat de l'Estatut. Aquesta pel.lícula dels magistrats progressistes enfrontats als magistrats conservadors amb un que balla pel mig  traspúa més política que no anàlisi jurídica. I que el TC sigui un Tribunal en bona mesura caducat, amb renovacions pendents que el PP i el PSOE bloquegen per tal de no perdre "posicions" al TC i mirant de reull el calendari electoral català no fa sinó afegir aigua al banyat.

Una mica de seny per tant. L'Estatut ha estat ratificat pel Parlament de Catalunya, el Congrés dels Diputats i la ciutadania de Catalunya en referèndum. Només podrien aspirar alterar aquesta voluntat política arguments jurídics solidíssims i incontestables . Però el lío que està montant el TC no èns parla per res d'arguments jurídics solidíssims i incontestables. Què tal, repetesc, una mica de sentit comú?... i després, és clar, què tal si ens posam a canviar la Constitució i la convertim en un habitacle còmode i racional per a tothom?

Comentaris

  1. Re: L'ESTATUT I LA CONSTITUCIO

    Mentres que catalunya sigui una CA Espanyola, es seus ciutadans tendràn és mateixos drets i obligacions que ets altres. No vull ser perjudicat per un privilegis que lis donin a catalans i a jo no. Men fot si diuen ser una nació o se senten amb més drets, però jo no som inferior a ells i vull es mateixos drets i privilegis que es seu estatut lis dona amb tota justicia. Per tant a la merda es seu estatut, jo no ho vull ni com jo milions des espanyols que tenen es mateixos drets que ells..

    vargas | 25/04/2010, 17:39
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS