Administrar


Estadisticas de visitas

IB3: TREBALLADORS "SIN ALIENTO"

grosske | 04 Abril, 2010 09:20

Esper que les declaracions de Carles Manera sobre la internalització dels informatius d'IB3 que avui recolleix UH siguin aviat rectificades i matisades, si és possible, pel propi interessat.

Més enllà del caràcter profundament desafortunat de l'expressió "la propuesta 'no ha de abrir expectativas ni aliento a los trabajadores de IB3'" el que no sembla massa raonable és oblidar el següent: que IB3 és, ja, un dels marrons més importants d'aquest govern; que el manteniment del model de la legislatura anterior (que ja està en el punt de mira de jutges i fiscals) és políticament insostenible; que la situació actual desmenteix francament i reiteradament compromisos públics adquirits pel PSOE i pel Bloc ostentosament  durant la passada campanya electoral (inclosa la signatura de papers i comunicats i la participació, jo el primer, a diversos actes reivindicatius); que el pes d'UM en la presa de decisions ja no és una excusa; que cal donar passes clares cap a un model de control públic de la comunicació pública homologable a la immensa majoria dels països civilitzats i que això no té perquè suposar ni sobrecosts ni malbarament de doblers públics. Més aviat el contrari: és el model anterior (i encara present) el que ha de ser necessàriament més car perquè ha de donar de menjar a massa intermediari i a massa contratista amb ganes de guanyar doblers

Comentaris

 1. ¿Como tienen estos señores tanta desvergüenza?

  Sols de menjar?
  Con los cuatro millones de euros anuales de beneficio muerto que se lleva Farrús (más el expolio de material a extrenar que Martorell le vendió a precio de chatarra y que ahora pretenderá volver a vender a IB3 por el 600% de lo que le cobraron) da para montar una televisión privada... oh! Espera, que es eso lo que está haciendo y ahorrándose además el sueldo de los trabajadores, doblemente ocupados que ya le paga IB3.,
  ¿Para cuando las auditorías a la gestión corrupta de Martorell?
  Este ha desviado fondos a las empresas publicitarias del marido de Munar, a su agencia de publicidad Cent & Ment, ha desperdiciado doce millones en la Fórmula Uno y está haciendo un desembolso en Campions que no se corresponden con las espectativas de una atonómica pública (con las consiguientes comisiones para él y su banda).
  AUDITORÍA Y CESES YA EN IB3

  JUSTICE FOR ALLS I OLIS | 04/04/2010, 10:22
 2. BASTÁ YA...

  Lo que está pasando en IB3 es inhumano...
  Ya está bien que los políticos miréis a otro lado mientras algunos se llenan los bolsillos...
  Yo mismo soy víctima de ello...

  Rafa... | 04/04/2010, 14:15
 3. Re: IB3: TREBALLADORS "SIN ALIENTO"

  Aplaudo que se grupo, una vez más, apoye regularizar el estado de los trabajadores de IB3, pero me surjen dudas, muchas dudas...

  Mil comentarios sobre noticias que sacan periodicos con intereses economicos en IB3.

  Alguien ha visto el texto de la propuesta? Quien ha hecho la propuesta? Ha sido la dirección por unanimidad o tan sólo un miembro del consejo de administración?

  Yo por mi parte no me creo nada... y por más que he mirado, no veo la propuesta original colgada en ninguna parte.

  He revisado toda la información y solo he obtenido la transcripción de la última comisión de control sobre l'EPRTVIB del pasado 18 de marzo y es curioso como durante toda la transcripción no se hablan de cifras y fechas concretas tal y como lo hacía nuesto querido UH este sabado.

  Si su grupo parlamentario posee la transcripción original, publiquenla por favor.

  gracias

  libertad | 07/04/2010, 12:20
 4. Per una radiotelevisió pública!!!

  Benvolgut senyor Grosske

  En primer lloc, abans de començar la meva crítica, vull felicitar-li, per ser un polític obert a tots els seus ciutadans mitjançant aquest blog (cosa que no fan uns altres), i per descomptat (com no), de parlar sense pèls en la llengua (com cal) sobre IB3.
  Com a treballador d' IB3 em sento totalment desencantat amb aquesta entitat pública (quan dic “treballador d' IB3” vull dir “treballador d'una de les moltes subcontractes que donen servei a IB3”. Ho dic així perquè les persones que no coneixen de què va aquest circ d' IB3 em comprenguin).
  Són ja al voltant de 6 anys donant servei a aquesta casa; dos equips de govern diferents, segurament més de mil reportatges, centenars de rodes de premsa, tres directors generals i moltes promeses incomplides, la més greu al meu judici, la formulada pel senyor Antich durant l'anterior campanya electoral i que tots vostès poden veure (si és que encara no l'han vist) en www.youtube.com parlant sobre IB3. Segurament el senyor Antich desconeixia en aquella època “el marró (com vostè molt bé diu en el seu article)” que s'anava a trobar, però no va deure parlar amb aquesta lleugeresa; som centenars de treballadors al voltant d'aquesta entitat pública i molts vèiem en ell la nostra única esperança, després de sofrir durant dos anys l'aplicació del “periodisme basura” de l'equip de govern del senyor Jaume Matas. Van ser ells qui van crear aquest monstre anomenat IB3, i seguidament, va ser el PSOE - UM - BLOC qui no ha sabut resoldre el problema creat l'any 2005. Es resoldran d'una vegada per sempre els problemes d' IB3 durant la propera legislatura?. ¡Tant de bo que així sigui!
  Una radiotelevisió autonòmica neix amb l'únic objectiu d'informar i donar un servei de qualitat als seus ciutadans, ja que aquests han de pagar-la amb els seus impostos. IB3, a dia d'avui, deixa molt a desitjar quant a qualitat; no obstant això, cal reconèixer (durant aquesta legislatura) una menor politització (només una disminució) i una despesa menys desmesurada, però al meu judici, encara mal gestionat. No és normal que els delegats insulars estiguin guanyant sous de més de 60.000 euros anuals, editors més de 50.000 euros anuals, drets d'emissió milionaris i un llarg etcètera; i el pitjor (per a mi) no és el sou, és la molt qüestionable labor de cadascun d'ells; són càrrecs polítics, assignats a dit en funció de la seva afinitat política, sense a tenir en compte el més important: la seva experiència. En contraposició tenim als redactors, realitzadors, càmeres, tècnics i una llista interminable, que són els que de debò fan un informatiu i tenen salaris molt inferiors i contractes laborals bastant precaris.
  Els nostres polítics tenen la responsabilitat de reestructurar l'organització d' IB3, modular el seu contingut i despolititzar-la en la mesura del possible.
  El model de gestió econòmica aplicat a IB3 ha funcionat (d'aquella manera) en altres comunitats autònomes. Pels qui no entenguin de què parlo, intentaré aclarir-ho. El Govern anterior va decidir crear un model de gestió mixt: diners públics i gestió privada. En la teoria aquest model és una solució per evitar el que ha ocorregut amb TVE (un deute públic terrible), però en la pràctica, ha estat pitjor. La despesa és la mateixa pel Govern i el servei que s'ofereix als seus ciutadans és pèssim; a més, amb aquest model es fomenta l'especulació: surten a concurs concessions pactades prèviament per afavorir a alguns empresaris i aquests només miren pel seu benefici (fins a cert punt, normal, però amb uns límits que hauria de marcar el Govern) important-los 0 el servei cap al ciutadà. A part, IB3 també ha servit per desviar diners de polítics corruptes a través de totes la subcontractes que hi ha al voltant com s'està demostrant.
  En definitiva, els treballadors que prestem el nostre servei per IB3 (a través de la concessionàries i subcontractes) estem molt cansats de veure com es maltracta aquesta casa, de com els nostres caps s'enriqueixen a força d'empitjorar el nostre servei i de no poder treballar en unes condicions òptimes.
  Moltes gràcies senyor Grosske per deixar-me expressar la meva opinió en el seu blog i li animo al fet que segueixi barallant per una radiotelevisió pública de tots.

  Cecilio | 30/08/2010, 09:45
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS