Administrar


Estadisticas de visitas

LA DIMISSIO DE MUNAR: AVUI ES UN DIA HISTORIC

grosske | 26 Febrer, 2010 22:11

No és només que na Maria Antònia Munar surti de la política, és com ho fa: en el marc d'una desfeta generalitzada del seu partit aufegat en la seva pròpia corrupció.

Em vaig equivocar al meu darrer post (i amb jo molts d'analistes). En Miquel Nadal no va dimitir per temes relacionats amb la moció de censura: va dimitir perquè havia pactat amb fiscalia el que es coneix vulgarment com "cantar la Traviata". En Miquel Nadal, que feia protestes d'innocència fins fa dos dies (i al qual ahir mateix  un editorial d'UH donava chances de retorn el 2011) ha cantat de pla davant els jutges sobre l'operació "maquillatge", la xarxa d'agents electorals que varen contractar amb doblers públics i el fet que - en una escena digne d'una pel.lícula de gangsters - na Maria Antònia Munar li lliuràs 300.000 euros en el seu propi cotxe oficial per comprar part de l'empresa que després afavoririen amb la concessió de TV Mallorca i de múltiples subvencions. L'"ària" den Nadal ha estat tan espectacular que na Munar s'ha vist obligada a abandonar la política de manera immediata.

Amb això acaben quinze anys de munarisme i quinze anys en què un partit frontissa que tenia per principal bandera la recerca del poder ha decidit en bona mesura l'orientació política de les institucions balears. Però, com es sòl dir, "la avaricia rompe el saco" i UM és, ara mateix, una triste caricatura de sí mateixa.

Què farà en el futur més immediat?. Ara mateix no ho saben ni ells. Impossible en aquestes circumstàncies que el PP els compensi de cap manera pel seu suport a eventuals mocions de censura. Per tant, donar suport a aquestes mocions significa satisfer la seva set de venjança amb l'esquerra però amb la garantia d'alimentar un PP que, l'any qui ve, els aplastarà definitivament. També poden optar per acabar de rentar-se la cara, mantenir el statu quo,  pregar per treure el 2011  representació institucional  i que, bingo!, la resta de resultats els tornin a convertir en frontissa. I també hi ha d'altres opcions entre les quals no tenir força ni tan sols per seguir una estratègia racional... o, fins i tot, desaparèixer.

Insistesc en què ni ells mateixos ho saben en aquests moments però avui és un dia històric perquè el que és segur és que, a partir de demà,  res no tornarà a ser com abans

Comentaris

 1. Farts

  Un poc farts estam de tants de dies històrics, que tant poca història fan.

  Veig demà ben igualet

  Nor-bert | 26/02/2010, 23:25
 2. Re: LA DIMISSIO DE MUNAR: AVUI ES UN DIA HISTORIC

  Otra cosa te digo:
  Es muy posible que todo este esgarivel sea culpa de vuestro pacto, y más concretamente de la facción PSMera del pacte.
  Son los que se han negado a adelantar las elecciones a toda costa por el mido a desaparecer como opción votable.
  Son los únicos socios del PSIB, pero a la vez se quieren descuadrar de EU para las próximas elecciones ¿A que juegan?
  Se saben desaparecidos como UM en el caso de que se produzcan alecciones anticipadas.
  Si hace un año en la primera crisis de gobernabilidad se les hubiera dado voleta a los Uemitas y PSmbreros todavía sa habrà mantenido un pacto de izquierdas con partidos medianamente solventes y mandando al guano a PsmEROS Y uEMITAS. Ellos son por mantener sus cadiretas los verdaderos responsables de la actual crisis.
  Convencieron an Antich hasta última hora de lo inconveniente de adelantar elecciones.
  Claro.
  Es inconveniente para ellos que van a desaparecer en las próximas elecciones, tanto Um como PSM.
  Ellos son los responsables por sus miedos de la actual crisis. Y por Antich que les hace caso que es aun más cagado que ellos.

  Alatxa | 27/02/2010, 01:21
 3. Hoy puede ser un gran dia.

  "Hoy puede ser un gran dia" cantava als quatre ventes en Serrat. Mai imaginà que a una comunitat com la nostra la seva cançó tindria tanta força. La dimissió de MAM significa, si més no, un triomf per a l'esquerra compromesa amb la denúncia sistemática i decidida de la corrupció.
  Gràcies Grosske, tot i les teves grans "grosskadas" per ser coherent amb allò que molts ciutadans i ciutadanes pensem sobre la regeneració democràtica.
  Ho dic de debò...algún dia s'haurà de agraïr a polítics com tu que, tot i que a contracorrent, amb tots els mitjans de comunicació en contra, per suposat la gent de la dreta i no menys personatjes que es diuen d'esquerra, hagis tingut la valentia suficient juntament amb el teu equip de Palma de denunciar y treure els colors a aquesta guarda de...(evitaré dir-ho per evitar spam) ja s'encarrega n'Esperança Aguirre de tildarlos.
  Això només es pot fer des de la més absoluta honestidad política i personal.
  De veritat...GRÀCIES.

  Santi | 27/02/2010, 10:28
 4. DIAGNÓSTICO: colitits pepera paralizante

  Een el caso Palma Arena se ha abierto una pieza separada y secreta relacionada con financiación ilegal del PP. ¿A cuántos cuadros del partido salpicará? ¿Puede el PP asaltar el poder corriendo el riesgo de que CUALQUIERA de sus cargos sea imputado al dia siguiente de ser nombrado?...lo mismo le sucede si pacta con UM. Si nos atenemos a las estadísticas, ser político de UM te supone automáticamente tener más del 50% de posibilidades de ser imputado. ¿Cómo van a gestionar el "lobo Rodríguez" y "Bauzanieves" esa espada de damocles? El PP tiene una colitis política de tipo paralizante. Solo puede quedarse quieto, porque como se mueva un poco corre el riesgo de cagarla a lo grande.

  J | 27/02/2010, 10:49
 5. Adiós Munar

  Lo de Munar sólo es comprensible por un desmedido afán de gobernar a toda costa, tanto del PP como de toda la izquierda arrejuntada.
  Qué desaparezca UM!!! Ya está bien.

  Terry | 27/02/2010, 11:31
 6. UN DIA HISTORIC, o el dia que na Maria Antonia Munar va quedar amb el cul al aire devant el Jutge.

  Cert, Sr. Nor-bert, abusem del concepte dia Historic, com d'altres paraules: "partido del año" etc..
  Pero li puc dir que si la seva idea de dia históric es que el dia seguent no podrà anar a comprar pa com cada dia, dies historics,historics,el que se diu històrics ens queden bens pocs.
  Aquí l'idea es que milers de ciutadans faran el que fan cada dia, amb una diferencia, estaran contents,perque a la fi els corruptes "al por major"han deixat de ser intocables.Perque Sr. Nor-bert no sé si tenia conciencia de que li robaben el doblers, que el malgastaven i els invertien a les seves capanyes electorals, i se permitien el luxe de que ambels vots aconseguits a cop de taló pactar ara amb un ara amb s'altra, segon lo cremats que haguessin sortit de l'aliança anterior.
  Idó ja li dic historic no ho sé, peró aquest fet, pasara a la memoria colectiva de milers de ciutadans concients del que passa alseu voltant, dels que volen un mon millor i dels que pensen que es posible, passa a passa. I per supost també passarà a la memoria historica de les nostres illes.
  Només me queda agraír a Eberhard Grosske, i a tots els que l'hi han donat suport, pensar que era possible, i que passin un bon dia com els altres, amb l'orgull de la feina ben feta.
  I jo m'en vaig a fer cent abdominals a veure si pas a l'historia, perque de ben segur que l'endemá no podré fer ni d'aprop el que faig cada dia

  Dolors | 28/02/2010, 10:26
 7. El PP os aplastará a todos

  Ha olvidado usted un pequeño detalle, señor Grosske. Efectivamente, el PP aplastará a UM en las próximas elecciones, del mismo modo que volverá a sentar a la izquierda en los bancos de la oposición (de donde nunca deberían haberse movido) y, quién sabe, si también en el banco de los acusados...se juega un cafelín?

  Jazztabe | 28/02/2010, 12:10
 8. a jazztabe

  El problema no es que el PP nos aplaste a todos, el problema es si el año que viene el PP es un partido un poco más honrado de lo que es ahora y a que éso sea así, desgraciadamente, no me jugaría un cafetín

  grosske | 28/02/2010, 22:32
 9. I el PP

  D'acord. Dia històric. Però no hauria de pareixer que la corrupció és sols cosa de UM. N´hi ha 2 del PP a la pressó i devers 40 imputats.El procés serà llarg. Dia 23 declara Jaume Matas

  Maria | 01/03/2010, 19:17
 10. a Santi i Dolors

  Gràcies per les gràcies i pels ànims però la meva posició ha estat la d'EU. Aquest partit. petit i molt atacat, té tot el mèrit. I un avís: poc fer cas a segons quins comentaris premsa. Algúns juguen a política amb més fervor i amb més interessos pel mig que els propis pólítics

  grosske | 02/03/2010, 07:41
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS