Administrar


Estadisticas de visitas

TRENCAR EL PACTE AMB UM, LA VERTADERA I NECESSARIA MESURA CAUTELAR

grosske | 03 Febrer, 2010 19:33

Acaben de detenir el segon Director General del Govern Balear en el marc de la investigació d'una trama de corrupció a la Conselleria de Turisme que gestiona Unió Mallorquina.

El contingut de la trama és el de sempre: malversació de fons públics a través de contractes públics. Però hi ha una diferència fonamental: ara ja no podem seguir dient que "la corrupció és cosa de l'anterior legislatura". Es en aquesta legislatura que s'ha robat als ciutadans i és el govern del canvi i de l'honestedat el que ha robat els ciutadans.

Seguir considerant aquests casos com a casos aïllats amb responsabilitats de caire personal és enganar a la gent, negar l'evidència i intentar enganar a la gent. Es tot un partit amb el qual governam el que ha incorporat pràctiques irregulars en el seu funcionament (i per al seu finançament) de manera generalitzada

Deia en Karl Marx que "allò quantitatiu determina allò qualitatiu"

- Ein?

Idò això vol dir, en d'altres paraules, que quan l'aigua t'arriba al genoll és que t'estàs banyant, que quan t'arriba a la pantxa és que t'estàs banyant encara més però que quan t'arriba al nas el que passa no és que et banyis, és que t'estàs aufegant.

El pacte s'aufega en la corrupció d'un dels seus socis i ha arribat l'hora de dir prou.

Algunes persones benintencionades ens han estat dient fins ara que en Josep Melià vol regenerar UM però que, el pobre, gestiona una situació interna tan delicada que ni tan sols pot dir públicament que en Miquel Nadal, flagrant incomplidor del codi ètic firmat fa dos mesos, ha de partir de l'Ajuntament. També han estat dient que li hem de donar temps perquè tal volta ho aconsegueixi. Però aquest discurs, que mai ha estat massa consistent, avui té tan poca vigència com l'Imperi Romà

La mesura cautelar que s'imposa és el trancament amb UM fins que ella mateixa s'aclareixi, depuri tot el que ha de depurar i, el que quedi d'ella, sigui capaç de complir el codi ètic amb totes les seves conseqüències. Si ho fa, jo seré el primer en alegrar-m'en i en demanar que tornin a tots els governs dels quals formava part. Però el que ja no pot ser és que es continuin carregant al compte de la resta de partits del pacte ni la impresentable situació den Nadal ni la incapacitat d'UM  per prendre decisions contundents ni els acaraments judicials entre en Nadal i un conseller d'UM (i membre del Govern Antich)... ni la vergonyosa descripció que ens espera de la corrupció investigada per l'operació "Voltor"

PS. Són les 22 hores i llegesc que en Melià ha fet una roda de premsa per anunciar que UM ha decidit "anar més enllà del codi ètic" i demanar el cesament dels alts càrrecs que siguin detinguts!!!. Per l'amor de Déu, això és menys del que va fer el PP amb n'Hidalgo i en Rodrigo de Santos que també els va suspendre de militància. Preses de pèl no, per favor

Comentaris

 1. Vergonya!

  Només sent vergonya d'aquesta gent pel mal que estant fent al país.
  No veig com motivar a la ciutadania per creure en la política si socis del Pacte estan tant bruts com els que governaren l'anterior legislatura...

  Víctor | 04/02/2010, 13:29
 2. a Víctor

  No puc fer altra cosa que donar-te tota la raó. Si els partits d'esquerra no reaccionam amnb la màxima contundència ens esfonsarem dins la brutor generada per UM

  grosske | 04/02/2010, 21:06
 3. Re: TRENCAR EL PACTE AMB UM, LA VERTADERA I NECESSARIA MESURA CAUTELAR

  Com casi sempre, en aquestes questions, el temps sempre et dona la raó. Anim, i bona feina en aquets temps tan dicicils.

  Miquel | 05/02/2010, 10:20
 4. ya era hora !!!

  Los hechos y la actuación de la Justicia ha demostrado que siempre has tenido razón.
  Quien verdaderamente ha denunciado políticamente y liderado esta lucha contra la corrupción, ha sido Grosske con IU.
  Gracias.
  (aunque ahora otros se querrán atribuir los méritos )

  Esperemos que así la ciudadanía sabrá reconocer a los políticos honrados.

  Esperemos que el que iba a resistir, resista mucho en la celda...!

  militante de IU | 05/02/2010, 12:12
 5. Analísis correcto

  Una pena que los análisis que has ido realizando, muchos han tenido que asumirlos a la fuerza, espero que como mínimo y aunque sea privadamente tengan el valor de reconocertelo.Te felicito por ello y deseo que en ls próximos tiempos algunos valoren tu capacidad de leer los tiempos políticos y tengan más en cuenta tus opiniones Mi más sincera felicitación.

  F. Galán | 05/02/2010, 13:53
 6. corruppció

  CONDENADOS E IMPUTADOS DE UM CON EL PP
  - Miquel Nadal, concejal de Palma, ex consejero de Turismo, ex líder de UM. Detenido por el caso Voltor de supuesto desvío de fondos. Imputado por los casos Can Domenge y Maquillaje.
  - Miquel Àngel Grimalt, ex consejero de Medio Ambiente. Imputado por el caso Maquillaje.
  - Miquel Àngel Flaquer, ex consejero insular y ex presidente de UM. Imputado por los casos Maquillaje y Can Domenge.
  DETENIDOS, INVESTIGADOS O IMPUTADOS DE UM CON EL PSOE (Caso Voltor)
  - Miquel Nadal, ex líder de UM, ex consejero de Turismo y concejal de Palma.
  - Antoni Oliver, ex director de Calidad Ambiental y ex gerente del Instituto de Turismo.
  - Joan Sastre, ex director general de Turismo y concejal de Porreres.
  - Antoni Rebassa, ex gerente de área de Inestur y concejal de Alaró.
  - Álvaro Llompart, contable de UM y ex administrador del Inestur.
  - María Antonia Munar, presidenta del Parlamento balear, ex líder de UM, imputada en el caso Maquillaje y el caso Can Domenge.

  jo | 07/02/2010, 11:01
 7. corruppció

  No oblidem:

  La corrupción en los Gobiernos baleares
  CONDENADOS E IMPUTADOS DEL PP
  - Jaume Massot, ex director general de Ordenación del Territorio del Gobierno de Matas (2003-2006). Dos condenas por corrupción urbanística (ocho años y medio) por el caso Andratx. Encarcelado.
  - José Juan Cardona, diputado balear, ex consejero de Industria, ex presidente del PP de Ibiza, imputado por malversación y delito electoral en el caso Scala.
  - Antonio Serra, diputado balear, ex director general del Gobierno de Matas y del Consell de Mallorca. Imputado en el caso Palma Arena por prevaricación y malversación.
  - Jaume Font, diputado balear y portavoz del Consell de Mallorca, ex consejero de Medio Ambiente, imputado por tráfico de influencias.
  - Jaume Matas, ex presidente de Baleares (PP) en 1996-1999 y 2003-2007; ex ministro de Medio Ambiente (2000-2003). Imputado por el Palma Arena.
  - Juan Martorell, jefe de Prensa del PP balear, ex director general de Comunicación del Gobierno de Matas. Imputado por el caso Palma Arena.
  - Dulce Linares. Ex directora general de Gabinete de Matas. Imputada por el Palma Arena.
  - Jane King, ex secretaria general técnica de Presidencia. Imputada por el Palma Arena.

  jo | 07/02/2010, 11:02
 8. alguns més

  - Jane King, ex secretaria general técnica de Presidencia. Imputada por el Palma Arena.
  - Pepote Ballester, ex director general de Deportes. Imputado por el caso Palma Arena.
  - Raimundo Alabern, ex director gerente del Instituto de Turismo. Imputado por el Palma Arena.
  - Bartolomé Reus, antiguo consejero del Gobierno balear. Imputado por el Palma Arena.
  - Antònia Ordinas, ex gerente del Consorcio, encarcelada durante dos meses por el caso Scala. Expulsada del PP.
  - Kurt J. Viaene, ex director general de Promoción Industrial, imputado y encarcelado por el caso Scala. Expulsado del PP.
  - José Manuel Alcaraz, elegido presidente del PP de Formentera tras ser imputado por el caso Scala. Ex jefe de Gabinete del consejero Cardona.
  - Jaume Gil Cuenca, ex director general del Gobierno. Imputado por el caso Scala.
  - Francisco Gálvez, ex director general de la Juventud. Imputado por malversación en el caso turismo joven.
  - Juanfran Gosálvez, ex administrador de Turismo Joven.

  jo | 07/02/2010, 11:03
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS