Administrar


Estadisticas de visitas

PALMA, ACCESSIBLE PER A PERSONES AMB QUALQUE TIPUS DE DISCAPACITAT

grosske | 02 Febrer, 2010 16:45

                     Lliurament bandera 2010

L'accessibilitat universal vol expressar que no només hem de fer ciutats on la gent amb cadira de rodes pugui circular amb comoditat; vol dir que les persones amb mobilitat reduïda o amb qualque tipus de discapacitat psiquica o sensorial es puguin desenvolupar correctament en termes de mobilitat i també en termes d'accés al lleure, a l'ocupació, als serveis, etc.

En començar la legislatura vaig formular el propòsit de fer de Palma una ciutat pionera en matèria d'accessibilitat. Encara no ho som, òbviament, però sí que començam a ser pioners en l'esforç per l'accessibilitat.

Avui hem recollit per tercer any consecutiu la bandera verda de "Ciutat per a tots" que atorga la Fundació Deseign for all. Es només un símbol però darrera hi ha moltes coses

Hi ha una inversió de 9,1 milions d'euros en matèria d'accessibilitat sdurant el 2009 (gairebé el triple que el 2008 i sis vegades més que el compromís exigit per la Fundació)

Hi ha inversions en edificis públics i vies públiques però també en contenidors accessibles, plataformes per pujar als transports públics, platges accessibles, etc. Hi ha 3 milions en polítiques esrtrictament socials de serveis i foment de la igualtat d'oportunitats per a persones amb qualque discapacitat... i també hi ha coses que no costen doblers: el foment del turisme accessible, el major control en les llicències d'asctivitat i finals d'obra de negocis i obres privats, la reserva del 5% per a persones amb dicapacitats a les ofertes públiques d'ocupació, etc.

Enguany les entitats de la Taula d'Accessibilitat del Consell han concedit a Palma un dels Premis a l'Accessibilitat 2009  per "convertir l'accessibilitat en una prioritat de l'acció de govern".

Avui mateix, en Matías Bosch, President de la Federació de Discapacitats Físics de les Illes Balears (PREDIF), ha agraït l’actitud de l’actual equip municipal, que ha permès que els discapacitats tinguin relació pràcticament directa amb l’administració, per a que puguin canalitzar les seves peticions per a que les seves necessitats siguin satisfetes i participin de la ciutat com a qualsevol altre ciutadà.

 

El camí a recòrrer és immens però el tren circula per la bona via i a una considerable velocitat

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS