Administrar


Estadisticas de visitas

EL PSM VOL ACABAR AMB EL BLOC, SEMBLA

grosske | 22 Gener, 2010 19:23

A l'esquerra del PSOE ningú no està en condicions de donar lliçons a ningú i tothom té moltes coses que arreglar dins ca seva abans d'anar a arreglar la dels altres. Així que escric aquest post amb humilitat i respecte cap a un PSM que, segons tots els indicis, té previst que el Bloc  desaparegui com a opció política el 2011.

Crec comprendre moltes de les coses que es mouen al sí del PSM: la gent que diu que aquest Bloc no és el Bloc que varen acordar a la seva Assemblea, la gent que diu que ERC o Esquerra Unida no són socis còmodes, la gent que vol retrobar-se amb el seu partit, tornar als feliços  anys 80 i principis dels 90... Esper, de la mateixa manera, que en el PSM comprenguin la incomoditat d'EU pel fet que, quan el Bloc encara no tenia ni un anyet de vida, a les legislatives del 2008, els nostres socis s'estimassin més anar amb UM a les eleccions generals i no reeditar l'experiència del 2004 - prel.ludi del Bloc - de Progressistes per les Illes Balears.

Però la resposta a la pregunta del què fer no ens l'ha de donar un llistat sempre discutible de retrets, problemes o dificultats. La resposta al que s'ha de fer l'hem de trobar en funció d'un altra pregunta: què es el que més l'interessa a les polítiques de canvi a la nostra terra, a la gent que volem representar?

EU ha tengut sempre clares les seves apostes unitàries: Progressistes, el Bloc, Eivissa pel Canvi... i, per això, entenem que el PSM s'equivocarà moltíssim  si, a la fi, acaba amb el Bloc per Mallorca. I  això és perquè estam convençuts - i és una opinió molt generalitzada - que  aquestes experiències han estat molt positives per a obtenir rèdits electorals imprescindibles per a un canvi de govern a les nostres institucions i per a impulsar polítiques de canvi des d'aquestes institucions.

Puc ser molt empàtic amb els interessos de partit però crec que hi ha una frontera que no es pot traspassar: la d'ajudar el PP a  tornar a governar les principals institucions de les Illes Balears

 

Comentaris

 1. el BLOC

  es una pena que el PP torni a governar les institucions. pero es més trist veure la gent d'esquerres decepcionada. si l'objectiu es que no torni a governar el PP, el que cal es votar tots al PSOE o a la opció més semblant al PP. si aconseguim que una part de l'esquerra sembli de dretes, pot ser que la dreta moderada i la dreta que té més seny la votin. si ho aconseguim el PP no governarà.

  nofre | 22/01/2010, 21:25
 2. Re: EL PSM VOL ACABAR AMB EL BLOC, SEMBLA

  Que és de trist que no fa ni 2,5 anys que s'ha format el govern i ja no vos enteneu, i falta més d'un any de les eleccions i ja estau pensant més en les eleccions que en fer la feina ben feta.

  Anonim | 22/01/2010, 22:27
 3. Totalment d'acord

  Com a votant d'esquerres a les Illes, pens exactament el mateix: si no hi ha Bloc, el PP tornarà i això, cap de nosaltres ho vol.
  Mala opció la del PSM...

  Víctor | 23/01/2010, 12:18
 4. Re: EL PSM VOL ACABAR AMB EL BLOC, SEMBLA

  Tampoco hem d´anar a lleparlis el cul al psm. La coalició electoral es fa amb partits independents que s´han de seure i valorar si val la pena anar junts a les eleccions ( jo crec que si, per la llei d´hont i perque es possible un programa en comú, nacional d´esquerres)
  pero si el psm no vol fer- ho, hem de començar a treballar ja per els millors resultats per a EU. I a canviar el mon !!!!!

  xisco | 24/01/2010, 15:31
 5. pasarás por el tubo...

  Os gusta demasiado la sillita y el protagonismo. Aceptareis cualquier cosa y el PSM os humillará y se vengará de ti

  toni | 25/01/2010, 17:44
 6. Re: EL PSM VOL ACABAR AMB EL BLOC, SEMBLA

  Necessitam un govern que doni confiança i que sigui competent. Si l'opció només és votar el Bloc perquè no guany el PP no és suficient. S'ha de votar al Bloc perquè és més competent que cap altra coalició. Però desgraciadament han demostrat que això no és així, perquè totes les administracions que han tocat les han empitjorat.

  Anònim | 27/01/2010, 21:36
 7. Bloc sí, pero de veres.

  Si el PP torna a governar el 2011 serà perque el PSOE haurà fet el pardal i li haurà donat ales proposant-li "pactes d'estat". Que vagin a pel 30% d'abstencionistes que tenen en vers de rapinyar votants dels altres partits d'esquerres.
  El PSM fou qui més apostà pel BLOC, i li costà una escissió. Qui no hi ha cregut des de l'endemà de les eleccions del 2007 han estat Esquerra (vetos, dimissions unilaterals) i EU, cada pic més fermada a IU.
  El BLOC havia d'esser un nou partit i això ni ERC ni EU ho han volgut. Fer unions cojunturals tan sols per salvar-nos del naufragi no ho paga.

  Tomeu | 28/01/2010, 15:18
 8. Re: EL PSM VOL ACABAR AMB EL BLOC, SEMBLA

  El PSM volia un Bloc que fós un PSM refundat a l'estil del BNG. Ningú no li va comprar i es va fer un Bloc que era una coalició plural. Ara sembla que ni això. Es dificil que les coses avancin amb tota claredat en les idees

  anonima | 29/01/2010, 21:04
 9. Re: EL PSM VOL ACABAR AMB EL BLOC, SEMBLA

  Tomeu, estàs flipat!

  "EU, cada pic més fermada a IU" No tens ni un exemple de decissions a Balears preses des de Madrid. Però ho dius i et quedes tan tranquil.

  Si el que vols dir és que EU cada vegada és menys naciolista-independentista, i cada vegada més federalista, et diré que aixó no és res més que els estatuts d'IU.

  Clar que després queda clar perquè has dit aixó: "el BLOC havia d'esser un nou partit". Els temps verbals t'han trait. No és el matiex que diguis que "el BLOC HAURIA d'esser un nou partit" (expresses la teva opinió) o dir que "havia de ser" on dius una fal·lacia com un piano. El BLOC és el que es va signar que fos. I punt.

  I em resulta molt curiós que diguis aixó i després sentir a Biel Barceló dient: "La refundació del PSM ha fracasat" quant xerra de la reedició del BLOC.

  Com es diria d'una forma "castiza" el PSM pretenia que el BLOC fos "EL PSM VESTIDO DE LAGARTERANA". T'extranyes que EU o ERC no estiguessin d'acord? EV es venen al millor postor i sembla que no tenen cap tipus de vincle confederal, pero la resta de partits del BLOC ens trobam còmodes amb les nostres relacions federals/nacionals.

  Doncs aixó, que dir dois es gratuit.

  Doiut | 15/02/2010, 04:19
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS