Administrar


Estadisticas de visitas

ROSA BUENO ES MORTA

grosske | 21 Desembre, 2009 16:28

 rosa bueno

M'és difícil escriure aquest post perquè no vull que sigui una necrològica més, un compendi de frases fetes que semblen sortir totes del mateix calaix.

Rosa Bueno s'en ha anat després d'una dura i llarga batalla contra la mort perquè ella era així: dura i batalladora contra tot allò que li semblava injust, inacceptable o senzillament negatiu.

Quan una persona es mor, es sòl dir, enmig de les obligades paraules de lloança, que "tenia els seus defectes, com tothom". Però molt alerta amb això: hi ha defectes i defectes i els defectes de na Rosa eren dels que es poden disculpar amb molta facilitat. Na Rosa era honesta fins a l'exageració, batallava només per conviccions profundes i la seva convicció més profunda era posar els interessos generals per damunt dels seus interessos particulars.

Aquesta ciutat nostra ha perdut una de les persones que més temps li ha dedicat i que, a més, ho ha fet des del més absolut desinterés personal, sense esperar res a canvi i, a més,  sense rebre res a canvi més enllà de l'estimació de tots aquells que la coneguerem.

Després de ser castigada per uns governs municipals que eren sectaris amb tots aquells que - com va dir un ex-president del Govern Balear - "no són dels nostros", ha tengut, com a mínim, la satisfacció de veure un canvi polític al consistori i de conèixer un nou impúls de la participació ciutadana i del suport al moviment veïnal.

Ara, Rosa, ja s'ha acabat la batalla, ja descanses en pau, però no et preocupis, no deixaràs de ser útil a la ciutat perquè, ara mateix, ja som molts els que estam conjurats perquè no es perdi la teva memòria i perquè segueixis essent un exemple per a tots i totes  durant molts i molts d'anys

Comentaris

 1. Rosa Bueno

  Rosa: pots estar segura que no t´oblidaré mai. Descansa en Pau.

  Bitxo | 21/12/2009, 18:05
 2. Re: ROSA BUENO ES MORTA

  No la vaig conéixer, però en arribar a Ciutat i voler informar-me sobre la seva història vaig saber de tota la seva feina d'activisme veïnal a través de la FFAAVV (es deia així?).

  Com des de 1991 es va potenciar per part de l'ajuntament la FEPAE per desactivar aquest moviment, fent-lo més dòcil i addicte a Cort.

  Com em vaig assabentar de l'existència de Rosa Bueno i la FFAAVV de manera gairebé casual perquè no tenien ni pàgina web, ni blog, ni sortien a cap medi de comunicació per demanar el seu parer.

  (encara guardo exemplars de la revista de FEPAE anteriors a els comicis de 2007 que farien vergonya a més d'un dels seus dirigents (que són els mateixos, però ara més "bons"). Un dia escanejaré alguns...)

  Vaig saber com era ignorada i ningunejada per omissió, per Cort i per la FEPAE. Sense mitjans econòmics ni materials, mentre veia néixer associacions de barri paralel·les a les de la FFAAVV, molt millor ateses i tractades per Cort.

  Va sobreviure a tot això, i crec recordar que es va retirar poques setmanes després del relleu a la batlia. Almenys va poder veure durant un parell d'anys, des de la barrera, que el seu moviment-veïnal-no-subvencionat havia sobreviscut i que novament podia dir la seva.

  I que la mena de disbarats comesos durant l'anterior mandat (pont des tren, parc de les estacions, parc-ciment de sa riera, aparcament d'Antoni Maura), que segons les publicacions de FEPAE ni surtien esmentats, deixaven de cometre's.

  Descansi en pau.

  Manel | 21/12/2009, 18:18
 3. un carrer

  Un carrer per a na Rosa ja! Canvieu cualque carrer amb nom feixista per Rosa Bueno.

  Pere Llinas | 21/12/2009, 18:28
 4. ¿Rosa fue de IU ?

  A el pais, manresa publica una necrológica, la loa, explica su vida y dice que fue candidada de IU ¿Es verdad?

  Triple pésame izquierdista

  Maribel Rojo | 22/12/2009, 09:27
 5. a Maribel Rojo

  No només fou candidata. Fa molts d'anys que era militant d'EU

  grosske | 23/12/2009, 19:58
 6. Re: ROSA BUENO ES MORTA

  Si era militante de EU como dice Grosske y candidata, está seguro de lo del "interés general", etc, etc? ¿No es una FEDERACIÓN PARTIDISTA?.
  ¿Y cuándo ha sobrevivido Rosa Bueno sin subvenciones?. El PP siempre le dió SIEMPRE lo mismo que a la FEPAE. Por cierto, durante el 1er Pacte de Progrés la FEPAE no recibió ni un euro. De todas formas ROSA BUENO fué un referente y lo seguirá siendo, del movimiento vecinal. Descanse en paz.

  Un vecino de derechas. | 27/12/2009, 18:14
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS