Administrar


Estadisticas de visitas

OPERACIO MAQUILLATGE: S'AGREUJA LA CRISI DEL PACTE

grosske | 30 Novembre, 2009 21:37

Avui ha botat als mitjans de comunició la imputació de diversos dirigents d'UM en el marc de l'Operació Maquillatge. Entre ells, Maria Antonia Munar, Miquel Angel Flaquer i Miquel Nadal (també imputats en el cas Can Domenge) i Miquel Angel Grimalt, a més d'altres 11 persones

L'Operació Maquillatge investiga una trama empresarial on participen diversos dirigents d'UM entre els quals - que se sàpiga fins ara - Nadal, Vicens i una "testaferro" de Munar de professió esthéticienne i que inspira el nom de l'Operació. Els presumptes delictes són malversació de fons públics - que podria arribar a centenars de milers d'euros - i blanqueig de doblers.

Aquesta notícia coincideix amb una nova ruptura de les regles del joc a Cort per part d'UM. Al plenari d'avui han abandonat el saló de sessions i han deixat que s'aprovassin diverses mocions del PP. L'excusa ha estat una nova protesta contra la corrupció al saló de plens. Poc abans, a la Plaça de Cort, els joves d'EU havien protagonitzat una performance contra la corrupció

En el cas de l'esmena del PP als pressuposts aprovada la setmana anterior (que té com a objectiu enviar al carrer a dos alts càrrecs del govern municipal que es manifestaren contra la corrupció al saló de plens) l'excusa va ser això: que els alts càrrecs no podien manifestar-se al saló de plens. Avui no hi havia alts càrrecs al saló de plens però la reacció ha estat encara més contundent. Quin és, doncs, el problema real? Idò que quan hi havia manifestacions al Ple demanant la dimissió de na Marina Sans i den Rafa Duran a UM li semblava la mar de bé però quan a la llista s'ha afegit en Nadal tot ha estat escandalitzar-se...  i no dubtar en traduir el descontent polític en desestabilització del govern de Cort (cosa que mai no ha fet el Bloc per Palma). Tampoc no és la primera vegada: ja es varen abstenir a una votació sobre les zones M dels polígons industrials i també han presentat una pregunta oral sense consensuar-la amb la resta de socis (tal i com prescribeix el pacte del 2007)

Però, per damunt de tot això, aquí el tema realment important és només un: quina actitud adopta el Pacte davant la presència al seu sí de persones greument implicades en casos de corrupció?. La posició oficial del Govern Balear ha estat, fins ara, la de mirar cap a un altra banda posant com a excusa aquesta tonteria d'esperar mesures cautelars.

Malauradament, sobre una tonteria no es pot cohesionar un pacte. Sobre tot, quan els fets s'amunteguen de manera incontenible davant la nostra porta. Jo vull, EU vol i el Bloc vol preservar EL pacte  preservant AL pacte de la presència de persones implicades en casos de corrupció de l'anterior legislatura. Passa d'hora de què en Francesc Antich devalli dels níguls, es segui amb el Bloc i amb UM i piloti aquesta solució a l'actual crisi

Comentaris

 1. Menos hablar y más hacer

  Y si no se van, qué harás? Y si los de UM siguen en sus puestos, qué harás?
  Sé valiente, y rompe el pacto ya. Lo otro es hablar por hablar y..., en el fondo hacer el ridículo.
  Menos palabras y más acciones.

  Terry | 30/11/2009, 21:44
 2. Deslleialtat d'EU

  Té raó en Grosske quan diu que avui els dos alts càrec no éren al plenari. Éren a l'entrada de l'ajuntament, coordinant la protesta de quatre arreplagats contra Duran, Sans, Matas i Nadal. Una protesta que (sense Mas i Mulet) ha pujat després a la sala de plenari. Una protesta que has estat convocada i realitzada per EU, una força lleial al pacte i als socis de Govern. No sé que entendrà en Grosske per lleialtat però convindria que algú li regalàs un diccionari.

  Cossigolles | 30/11/2009, 22:30
 3. Re: OPERACIO MAQUILLATGE: S'AGREUJA LA CRISI DEL PACTE

  Me preocupa y me da asco cómo puede haber gente, ya sean políticos o no, que puedan tolerar a los corruptos.
  Los cargos de los cuales están imputados, no se los ha inventado ni EU ni un medio de difusión, no...son los Jueces.
  Animo no sólo a los jóvenes de EU sino a los ciudadanos honrados a manifestarse exigiendo que los corruptos dejen las instituciones.

  Andrés | 01/12/2009, 02:26
 4. Re: OPERACIO MAQUILLATGE: S'AGREUJA LA CRISI DEL PACTE

  Ja era hora que algú fes alguna cosa! i UM ho possa fàcil botant-se així les regles del joc i partint corrensos... serà que es senten "culpables" o que es donen per al·ludits?

  Joan M. | 01/12/2009, 06:57
 5. Terry y 103

  Que ganas te tienen los falangistas opusinos alcoholizados, Eberhard.
  Sobre todo el alter ego de Camps, el Terry este.

  Joan | 01/12/2009, 07:32
 6. Libertad de Expresión

  Todos tenemos derecho a expresarnos
  Ya sea un cargo político de EU o no.

  A quiénes les molesta que estas jóvenes se expresen en la calle ¿?
  Están en todo su derecho.

  Quim | 01/12/2009, 07:47
 7. Re: OPERACIO MAQUILLATGE: S'AGREUJA LA CRISI DEL PACTE

  Será que a Nadal le ha dado vergüenza de que haya protestas pidiendo su dimisión por “presunto “ corrupto ¿???????

  No!! Ja ja!! No caerá esa breva…. Seguro que de vergüenza nada : tiene la cara de piedra.

  Fran | 01/12/2009, 07:49
 8. Re: OPERACIO MAQUILLATGE: S'AGREUJA LA CRISI DEL PACTE

  Por supuesto que siempre habrá algún “interesado “ como ese tal "Terry" diciendo tonterias, pero ni caso.

  Los Corruptos son los que deben dimitir

  Cem | 01/12/2009, 07:57
 9. Re: OPERACIO MAQUILLATGE: S'AGREUJA LA CRISI DEL PACTE

  AsÍ que Nadal salió huyendo de la sala de plenos ,,??
  Jua, jua, jua ¡!!
  Entonces además de corrupto es cobarde ¿??
  Ja ja ja ¡!!

  Martín | 01/12/2009, 08:01
 10. Re: OPERACIO MAQUILLATGE: S'AGREUJA LA CRISI DEL PACTE

  Menos mal que hay gente joven que se indigna y protesta contra la corrupción.
  Por lo menos hay quienes que demuestran que tienen sangre y no horchata en las venas !

  Muchos deberían seguir su ejemplo.
  Salut !

  Lola | 01/12/2009, 08:09
 11. Re: OPERACIO MAQUILLATGE: S'AGREUJA LA CRISI DEL PACTE

  Ahora faltaría que los que tuvieran que pedir excusas por su comportamiento fueran los que piden la dimisión de los corruptos y no los corruptos. ¡ Manda guevos! no tenían la piel de la mano tan fina esos señores a la hora de meterla en la caja.
  Además lo que piden los de EU no es romper el pacto con UM sino que se vayan los corruptos de UM y en consecuencia del pacto. a mi me parece muy normal

  anonimo | 01/12/2009, 12:34
 12. Sr. Antich, sea valiente!!

  Los imputados, los que posiblemente nos han robado a todos, huyen cuando se les pone frente a un espejo y se les confronta con su propia imagen. Encima se posicionan como víctimas lanzando acusaciones de persecución judicial...Teatro, puro teatro. Estos sujetos no pueden estar ni un minuto más en un cargo público. Es un perjuicio para la política y la democracia que tardará tiempo en repararse. Demasiado ha esperado el Bloc en exigir su salida de las instituciones. Y, ¿dónde está el PSOE? Se confunde e intenta confundir cuando se escuda en la falta de medidas cautelares - asunto totalmente colateral y espúrio - para justificar una pasividad política inaceptable. Sr. Antich: en su gobierno hay un Conseller doblemente imputado. Posiblemente será condenado y en ese caso se le podría calificar de ladrón de guante blanco. ¿Cómo consiente usted sentarse con él cada viernes y adoptar acuerdos de gobierno? ¿És que no se da cuenta del impacto que esta situación tiene en la ciudadanía? ¿Cuanto tiempo tardarán los ciudadanos en volver a confiar en sus políticos? Es cierto que la estabilidad de gobierno es un valor en política pero ni es un valor absoluto ni está por encima de la higiene y la honestidad. Sr. Antich: sea valiente por una vez y saque al Sr. Nadal de su gobierno. Y si Nadal se enroca, convoque elecciones anticipadas. La izquierda no puede mantenerse en el gobierno a cualquier precio.

  J | 01/12/2009, 19:20
 13. Bubotes

  A qualsevol país normal (amb una política democràtica) la posició del Sr. Grosske seria òbvia. Però, compte! Som a Mallorca. La Mallorca de la "màfia" que no mata, però s'enriqueix tant com pot amb la política. I aquesta màfia ha fet per dues vegades president el Sr. Antich. I vostè Sr. Grosske no podia desconèixer allò que quasi tothom sabia (Son Oms, Can Domenge, carreteres, mitjans de comunicació, contractacions del Sr. Pascual, Tirme, Son Baco, etc). Vostè es va asseure damunt aquest volcà i n'havia d'intuir les conseqüències. Com que el Sr. Antich no farà res de res, faci vostè i sigui coherent. Però aquest acte de valentia sols tendrà un resultat: fer feliç el PP. Com que vostè té dos dits de seny en el front, s'haurà de quedar fent aquest numeret de santa indignació per contentar una mica els seus electors.

  refauvell | 01/12/2009, 22:39
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS