Administrar


Estadisticas de visitas

CARTA OBERTA A RAMON AGUILO

grosske | 29 Novembre, 2009 11:15

Sobre la teva entrevista que avui publica a tres planes el DM m'agradaria comentar-te algunes coses i també demanar-te públicament que deixis de difamar-me 

Curiosament, mai he tengut l'ocasió de parlar amb tu de política (qüestió a la qual tu has contribuit poderosament perquè, durant molts d'anys, ni tan sols em saludaves) així que considera aquest modest post com el compendi d'algunes de les coses que m'agradaria haver-te comentat ja fa temps

Malgrat les nostres diferències, crec que la única referència que hi ha cap a tu en aquest bloc personal és de lloança: afirmava, i afirm, que la teva actitud digna i valenta el dia d'intent de cop d'Estat del 23 de febrer et reivindica davant la història per damunt de qualsevol altre consideració

Crec, a més, que vares ser un bon batle i un bon gestor. Vares saber governar en minoria els primers quatre anys de mandat i la gent t'ho va premiar donant-te la majoria absoluta en un segon mandat que, per cert, també exercires amb eficàcia i honestedat.

Supós que és per això que no entengueres la pèrdua d'aquesta majoria a les eleccions del 87 i supós que no entendre i retreure a l'electorat l'"injust" resultat d'aquelles eleccions va ser l'orígen d'un final de mandat no gaire gloriós.

Diu el periodista del DM que t'ha trobat decebut i cremat i jo crec que duus així més de vint anys. "Muy decepcionado con todo y con todos",  tires a matar contra gairebé tothom i t'erigeixes en oracle de la moralitat pública... però t'olvides d'esmentar petits detalls com, per exemple,  que, durant el teu darrer mandat, no dubtares en  recòrrer sistemàticament  a trànsfugues d'altres partits per intentar mantenir-te com a batle. T'enfrontares amb tots els sindicats de Cort sense excepció i començares a alimentar l'actitud de convertir en enemics els teus adversaris. Intentares compensar la pèrdua de la majoria absoluta de la pitjor manera possible: amb rigidesa i prepotència.

Sigui certa o no aquesta anàlisi, m'agradaria demanar-te que, si és possible, deixis de difamar-me en públic i en privat. Llegir avui en lletres grosses que "Grosske se alió a la extrema derecha y me gritaban xuetó" em resulta profundament ofensiu i, per suposat, és una mentida com una catedral que aclariré en dues línies per a qui pugui interessar.

El Sindicat Professional de Policia Local i l'Associació de Bombers eren sindicats corporatius però ni ara ni llavors es podien considerar d'extrema dreta sense manipular greument la realitat.  En tot cas, el fet - que tu obvíes interessadament - és que les protestes sindicals les impulsarem tant els sindicats corporatius com els de classe, inclosa UGT que hi participà activament (i no es limità a callar com fantassiosament expliques a l'entrevista)  

Quant als lamentables excessos puntuals que es cometeren durant algunes manifestacions de protesta, jo sempre em vaig manifestar en contra i tu no tens cap testimoni de veure'm participar-hi ni cap comunicat de CCOO alentant-los o justificant-los, tot el contrari. A tu que t'agrada tant predicar l'honestedat política, pensa que la difamació és obertament contradictòria amb aquest concepte

Dit això, i per acabar, vull expressar-te públicament que m'agradaria molt  que et "descremassis" i t'il.lusionassis i que tornassis a la política - fins i tot donant suport a UPyD, com insinúes a l'entrevista - perquè pens que ets una persona potencialment molt valuosa.

Comentaris

 1. Calladet

  Jo crec que avui, calladet, estaries molt mono

  Glòria | 29/11/2009, 13:59
 2. Ramon

  No he llegit l'entrevista, però per altres comentaris pens que en Ramon és una persona valuosa però que ha perdut una mica el nord. I potser en això hi ha jugat un cert paper el ressentiment, que sempre és una mala companyia.

  Cosme | 29/11/2009, 14:00
 3. Re: CARTA OBERTA A RAMON AGUILO

  Llegir que UGT és un sindicat de classe m'ha aixecat una rialleta.

  Toni Pizà Rosselló | 29/11/2009, 14:49
 4. Una lliçó

  El tema fonamental no és si un sindicat era més o menys dretà o si li deien xuetó uns pocs o tots. La idea de fons és que els sindicats suposadament d'esquerres callen quan governa la dreta i matxaquen a les totes als governs d'esquerra, amb una virulència i manca d'ètica i de valoració de la conjuntura acollonant.

  Això mateix és el que està passant ara. Dia sí, dia també UGT i CCOO es manifesten contra el Govern. Hi ha una crisi brutal, però els hi és ben igual, tots contra la política del Govern.

  Aquest és el tema que hauria de fer pensar Sr Grosske. Pot ser vostè amb la seva experiència i la seva autocrítica els hi hauria d'ensenyar un camí més progressista, solidari i coherent ara mateix. En cas contrari d'aquí quinze anys, a una entrevista algú retreurà les manifestacions constants davant el Consolat

  Morisc | 29/11/2009, 17:05
 5. Aquí no se libra ni el tato

  A Aguilucho bien que le gusta forrarse cobrando de la televisión de UM, IB3, acudiendo en calidad de contertulio de pago. Para cobrar no tiene tantos reparos morales.
  Que no diga que dejó el PSIB por pactos con UM (que podría ser perfectamente). Más bien lo hizo por similitud ideológica con el PP. De hecho su discurso, sus maneras y sus formas son difíciles de disdiferenciar de las de cualquier pepero de pro.

  Atzavara | 29/11/2009, 17:35
 6. Ramón Aguiló

  Ramón es una persona culta, antinacionalista, en la linea del Dr. Mora y honesta si bien durante su mandato no todos sus regidores pueden decir lo mismo, lo voy a dejar aquí.Pero hay un tema que conozco y no se atiene a la verdad: el de las "irrespetuosas" como se las llamó en su momento. Creo, que, a excepción de la feminista de pandereta Taboada, todas o casi todas las integrantes del centro eran sanitarias públicas en excedencia, por tanto no luchaban por un puesto de trabajo sino para poder desarrollar su función de acuerdo con su criterio.Y ahí salió, a mi juicio la arista prepotente y dictatorial del Alcalde.Por lo demás, creo que ha sido el mejor alcalde de Palma desde la transición.

  Jean Petit | 29/11/2009, 18:03
 7. Mucha chulería es esa, Atzavara

  Atzavara:

  Si Aguiló va a la tele pública y no cambia su discurso en función de que los altos cargos sean de UM ni en sus artículos ni en sus intervenciones allí, ¿dónde está el problema? ¿En él o en tu mala leche?

  Y "pepero" no debería ser un insulto. La gente tiene todo el derecho a ser pepera, conservadora o lo que les plazca. Lo que no es legítimo es ser ladrón, corrupto, etc.
  Además, Aguiló no es de derechas, igual que alguien que no el del Barça no tiene por qué ser automáticamente del Madrid (un símil futbolístico parece lo más adecuado para cráneos privilegiados como el tuyo).

  Aguiló tiene defectos, puede estar condicionado por su biografía, cometer a veces excesos... en fin, mil cosas. Pero tiene suficientes méritos en su haber para, al menos, merecer respeto. Si no somos capaces de respetar nada ni a nadie, tenemos un problema: confundimos cinismo con inteligencia.

  Tienes un problema, de hecho. El mismo Grosske se muestra más elegante, fino, y ponderado que tú, con tu gracieta de parvulario: "Aguilucho"... jejeje, brillante, chaval, brillante.

  Insisto: precisamente, que a Aguiló no le importe quedar mal con UM demuestra que no se vende por el plato de lentejas que supone acudir a la tele. Tele, por cierto, pública. Si los de UM se cabrean, lo vetarán. ¿No? ¿No te parece que venderse sería, precisamente, callar como una puta para que lo sigan invitando? Pero es que además, Aguiló lleva diciendo lo mismo en todas partes desde hace años. No es ningún secreto, ni el hace cambalaches.

  El tono de alguien como Jean Petit, o el mismo Grosske, me parece lo mínimo que merece un hombre culto, honesto, buen dialéctico y, por supuesto, falible.

  Uep | 29/11/2009, 20:22
 8. Conxa

  Servidora va ésser a l'any 79 una més dels qui anàrem a Cort a cel.lebrar la victòria socialista, estava embarassada i a punt parir i va ésser una festa, jo hi anava com a PSM: Havia estat tot el vespre al telèfon recollint les dades dels pobles i el PSM fa fer un bon paper. Jo no coneixia personalment en Ramon Aguiló i sí el seu cosí Nicolau Aguiló, ara el rabí Nissan Ben Avran a Israel, i la seva padrina Dona Àngela Bonnín, tenia la merceria al carrer dels Bastaixos quasi cantonada amb el carrer de les Monges on jo vaig neixer. Jo vaig partir obligada cap a Barcelona l'any 81 i tenia massa problemes per seguir la política mallorquina. No vaig seguir aquells anys. Però l'any 2007 a un bar de Palma, al costat de Sant Nicolau, un poeta mallorquí que m'acompanyava en va presentar en Ramon Aguiló. A jo, pobre de mi, se'm va acudir parlar del seu parent d'Israel, de la seva padrina i a més a més dir que escrivia al Diari de Balears, jo no havia viscut tot el seu problema amb en Pere Serra. Voleu creure i pensar i pensar i creure que em va despreciar completament i quasi em va insultar, va ésser groller i prèponent. Com a Batle per ventura va ésser molt bó, però com a persona, per jo té molt que desitjar. Ell, pel fet de jo escrivia al Balears no em podia fer responsable del comportament d'en Pere Serra cap a ell, com jo no el puc fer a ell responsable d'en PJ. Molt de ressentiment i mala llet vaig veure en el seu comportament. Vaig "filpar"

  Conxa | 29/11/2009, 20:32
 9. Ramón Aguiló

  Atzavara: a Aguiló, cuando ganó las primeras elecciones le persiguieron con saña desde la prensa por comprarse un piso en la C Call, como si fuera el palacete de Matas. Bien, yo había negociado este mismo piso y te aseguro que era asequible a cualquier funcionario o empleado de tipo medio. Ahora, con una absoluta falta de respeto le dices que va a un programa de IB3 para "forrarse". La Productora de este programa no tiene nada que ver con UM, y, además, IB3 es, que yo sepa una TV pública.En cuanto a lo de forrarse, te aseguro porque lo se, que a ese programa se va por afición al cine y a la literatura, para nada a forrarse, pues apenas les compensan a los invitados las horas que pierden y la gasolina que gastan. Así que, ya que el artículo va de difamaciones, vayamos con cuidado que este es un país de miserables que hablan de lo que desconocen. Al contrario que tu comentario, la carta de Grosske me ha parecido absolutamente educada y respetuosa

  Jean Petit | 29/11/2009, 20:47
 10. Tirano-Saurio?

  Alguien me puede decir que hace un ingeniero industrial metido a jefe de área de la delegación de Hacienda en Balears??? Mmmmmm...esto me huele a retiro dorado con cargo a las arcas del Estado para (según sus propias) palabras un "dinosaurio" que, por un lado, debe cobrar un sueldo de lo más digno (que ya quisieran para sí muchos con idéntica preparación) y por otro, muerde con rabia la mano que le da de comer. Otro ejemplo de integridad absoluta. Disparando contra los que en su dia fueron propios (y que le abonan la minuta) y extraños que no lo deben de ser tanto a juzgar por el paego que debe de sentir a la silla. Si se siente tan libre para cargar contra los corruptos y pregonar su desencanto, que haga como su ex compañero de filas Ginés Quiñonero, otro desencantado que sí abandonó la política harto de traicionar su conciencia y sigue viviendo en su más que modesto piso en Son Gotleu. Me creería el discurso de Aguiló en boca de Quiñonero, pero no en la del ex alcalde que sí, hizo muchas cosas por la ciudad, pero también se pasó el consenso popular por montera a la hora de imponernos determinados bodrios como la "pastanaga", con la fortuna que nos costó. Aguiló, David Abril, Grosske...todos igual. Si tan asqueados estais (y no sois los únicos, conste), a la calle o a la empresa privada. O con la boquita cerrada. Hala!

  Jazztabé | 29/11/2009, 21:39
 11. Aguilo

  Home, Eberhard, dir den Aguiló que és una persona "potencialment" molt valuosa és massa aristotèlic com per poder-ho comprendre venguent de tu, que ets es personatge més sofista que ha conegut mai sa política mallorquina, valgui sa contradicció (Si ens oblidam den Toni Roig, per suposat, massa lent i entrebancat com per arribar a articular cap silogisme amb sentit). A mi me pareix bé que en Aguiló incendii un poc es panorama; el que passa és que alguns sou del tot incombustibles.

  Gisela | 29/11/2009, 22:07
 12. Minoria

  El primer mandat, 1979-1983, no va governar en minoria, sinó amb el PSM i el PCE. El PCE duia Urbanisme (Ignasi Ribas) i Transports i el PSM Educació i Vies i Obres (Jaume Obrador).

  Joan Capó | 30/11/2009, 06:40
 13. a Joan Capó

  A l'article deia allò de "en minoria" per contraposició a la majoria absoluta posterior. Però, efectivament, hagués estat més precís parlar de governar "en coalició". Però, precisió per precisió, convé aclarir que el PSM només tenia un regidor i que la presència de Jaume Obrador al front de Vies i Obres va ser seguida (no simultània) amb la de Joan Perelló al front d'Educació

  grosske | 30/11/2009, 07:11
 14. Entrevista Aguiló

  Sr Grosske, en cap moment de l'entrevista vaig dir que vosté m' insultés. Hi ha que tenir cura amb la sintaxis.Pot ser no era molt clara, pot ser la meva resposta no permetia major claretat. Son les desaventatjes de les entrevistes.Ho fèren els membres dels sindicats que vosté anomena "corporatius". Ja me dirà vosté si cremarme en efigi per la plaça de Cort com es feia amb els condemnats per l'Inquisició per jueus practicants, insultarme i anar a picar amb força les portes de casa meva amb la meva familia dedins, amb els meus al.lots petits allà, no es un comportament d' extrema dreta. Amb aquests vosté fa pactar aplicant contre els socialistes la "pinza" amb la dreta que afavoriria la venguda de Fageda, el PP; la teoria de les "dos orillas" que també practicava Anguita. Tal com feien els seus antecesors a la República de Weimar, se ataca als socialfascistas, pero, com allà, qui els sustituieix no son els comunistes, sempre es la dreta o la extrema dreta.No hi ha cap fantasia amb UGT. A la campaña electoral de unes europeas a un mitin a un col·legi vaig esser escomés pels sindicalistes de ccoo y ugt novament amb crits de xuetó. Un dels que miraven a terra sense gosar mirarme als ulls era un conegut socialista i alhora ugetista: Parra, entre d'altres. M'en recordo com si fos avui. De una cosa també m'en recordo: Pressionat pel partit que m'acusava de no pensar anb l'organització, vaig haver de pactar amb Siquier y Coll. Me penediré tota la vida. Però els vaig cessar totd'una que vaig ensumar coses rares; y vaig quedar al aire sense cap sosteniment, primer una moció de censura que aquells al poder.I ves per on jo creia que era vosté que no me saludava -jo devia ser un enemig de classe-perqué sempre que m'he donat compte no he negat mai la salutació a ningú.Dels protagonistes d'aquells esdeveniments comprendrá que no guardi en absolut bon record, vosté inclós.Gràcies pels suggeriments, especialment per la frase de que puc ser potencialment valuós i enviarme a UPyD, gràcies per perdonarme la vida. La política per a mi es va acabar fa molts d'anys; per la seva tranquilitat li diré que no estic cremat amb la vida,ans bé esgarrifat de la política que vostés fan i que m'il·lusiona molt desde el periodisme contribuir encara que sigui mínimament, a canviarla. Atentament.
  Ramon Aguiló

  Ramon Aguiló | 30/11/2009, 07:36
 15. a Jean Petit

  Creo que eres la única persona en el mundo capáz de llamar a Leonor Taboada 'feminista de pandereta'; lo que demuestra una ignorancia total de los útimos 30 años de historia. No se quien eres ni me interesa, pero seguro que no me pierdo nada por no saberlo.

  Torres Blasco | 30/11/2009, 10:07
 16. IB(UM)3

  ¿Televisión Pública IB3?
  jajajajajajajajajajajaja, Como os gusta engañar y engañaros para llenaros las buchacas.
  Y Agilucho el primero.

  Atzavara | 30/11/2009, 12:04
 17. Pepero=

  Aguilucho:
  Puedes volver perfectamente y campar por tus respectos al PSIB ahora que se confirman todos los temores y van a pactar con los tuyos (peperos) de toda la vida.
  Peperos es insulto desde el momento en que no renigan del franquismo e intentan seguir metiendo la religión como norma de comportamiento público. Eso es de peperos y de fascistas rancio. Cuanto más cuando los peperos lo hacen como una piña y no se nota ni una voz discordante, ni siquiera condenando ni la red de corrupción dentro del partido, ni a sus protagonistas. Esas cosas son las que convierten los apelativos como pepero en insulto y no el uso que yo quiera darles.

  Atzavara | 30/11/2009, 12:10
 18. Leonor Taboada

  Torres Blasco: Debe ser Ud amigo de la Taboada.Vale, tengo 65 años y he visto acontecimientos políticos de cerca y en primera persona. De todos formas, como la expresión " de pandereta" me parece desafortunada, me disculpo por ello, pero en absoluto por el fondo.Yo si le conozco a Ud.. Trabaja para Serra.

  Joan Petit | 30/11/2009, 14:03
 19. Hombre, "la única en el mundo"...

  Torres Blasco:

  Me sorprende tu idea del universal respeto que concita LT. No es así, y buena parte de lo que dice y cómo lo dice a mí también me parece un poco "panderetero", la verdad.

  ¡Torres, expúlsame del territorio de los hombres dignos! ¡Fustígame con tu desprecio por no adorar a Leonor Taboada y sus espectáculos teatrales con Marisol Ramírez! Sin embargo, sigue sin entusiasmarme, la verdad. Puedo, eso sí, ¿cómo no?, respetarla. Cosa que ella difícilmente hará con quien discrepe de su cosmovisión feminista, recluyéndonos -como tú- al territorio de los cromagnones sólo por... Discrepar.

  A mí, por ejemplo, frases como "Nuestro cuerpo de mujer está colonizado y responde a la ideología del colonizador", me parecen ridículas. Por supuesto, se debe a que soy un ignorante total, no lo dudo.

  Uep | 30/11/2009, 14:29
 20. A Jazztabe

  Jazztabe:

  Lo que hace es ocupar su plaza, ganada antes de meterse en política a finales de los 70. Puedes leerlo en la biografía que le escribió Gina Garcias.

  ¡Tu nick tiene gracia, por cierto!

  Uep | 30/11/2009, 14:31
 21. Leonor

  Bravo, Sandy. Me sumo a tu escrito. Vergüenza para el calificador que, por cierto, se califica a sí mismo.

  Mercedes | 30/11/2009, 17:20
 22. a Ramon Aguiló

  T'agraesc sincerament que hagis aclarit el tema dels insults malgrat que el petit titular del DM ja no m'el lleva ningú.
  Segons em dius també els varen pronunciar militants de CCOO i UGT. Prova evident, al meu entendre, que aquestes coses no són ni d'extrema dreta ni d'extrema esquerra: són coses de la baixesa humana i de la manca de recursos intel.lectuals.
  Discrep de la teva anàlisi d'aquell conflicte sindical. I t'ho dic ara que, en aquests dos anys de govern a Cort he arreplagat algúns titulars crítics tant de CCOO com d'UGT. El goverrn municipal és el patró dels funcionaris i la situació és essencialment conflictiva. Tenc la percepció que les seves crítiques cap a mí no han estat justes però això no em dur a pensar que li fan el joc a la dreta: s'hauria d'entrar en cada conflicte, en cada perquè i en cada com.
  També he estat content de saber que no ens saludàvem perquè cadescú pensava que l'altre no el volia saludar. Si em permets la broma, fa que projectem una imatge de "besugos", però , com a mínim, de "besugos" educats

  grosske | 30/11/2009, 21:07
 23. aguiló.

  si em permet el senyor Grosske, afegiré uns comentaris a l'entrevista del DM. és evident que tothom té dret a escriure al diari que vulgui i que els ciutadans els facem la mesura, ho dic pel MUNDO basura.
  el senyor Grosske aclareix també uns errors intencionats cap a la seva persona.
  3 i darrer es impresentable la referència a pep moll, ara que és mort i no pot rebatre aquesta afirmació, aixó és de molt mal gust.
  aguiló acomplexat.

  miquelet | 30/11/2009, 21:30
 24. Excelente número cómico

  Atzavara:

  Usted disparata. Por tanto, me lo tomaré como lo que es: un clown. Muy divertido, por cierto. Sin duda, su historial antifranquista debe ser impecable: habrá pasado los últimos diez años ciscándose en él. Honorable, honorable, no como Aguiló, de quien todos sabemos que en los años setenta militaba en falange. Por otra parte, concede usted gran importancia a Aguilucho, el primer hombre capaz de ser fiel a un partido sin haberlo votado en la vida. ¡Alquimista Aguilucho! Por supuesto, que Aguilucho fustigue a la extrema derecha en la entrevista que comentamos aquí o que en sus artículos, consultables en el volumen Escritos sin red, no pare de criticar al PP... Ná, eso son cosas irrelevantes. Usted ha hablado, oh oráculo: Aguilucho és malo, es malísimo, es de derechas, roba, es vanidoso, critica a UM para garantizarse enormes cantidades de dinero al participar en programas de madrugada, cuando hace pipi no tira de la cadena y si lo insultaban por chuetó es porque llevaba minifalda e iba provocando.

  Ay, señor...

  Uep | 30/11/2009, 21:31
 25. A mucha honra

  ¿Tienes algo en contra del noble oficio de cómico o el de los clowns? Pareciera que me arrojas esos epítetos con las mismas intenciones que los que dices que gritaron xuetó.
  Me parecen mucho más honorables los payasos que ciertos periodistuchos y otros tantos politicuchos. Al menos no me consta que ningún humorista haya desfalcado las arcas públicas o destrozado la vida a nadie con difamaciones o atentado contra las instituciones de estado de derecho como hacen esos otros.
  ¿Solo diez años de lucha antifranquista? Yo me atribuyo personalmente algunos más de treinta. Y no soy como otros que se pavonean como demócratas de toda la vida, pero de boquilla, y desde hace poco menos que treinta años hacia acá. Tampoco soy de esos mismos que reparten carnés de demócrata sin tener muy clara la idea de en que consiste serlo.
  Si le sorprende que critique a Aguilucho a mi me sorprende también que sa auto-atribuya el papel de abogado del diablo, a no ser que se trate del mismísimo Aguilucho bajo seudónimo.
  No confunda el sentido crítico y el inconformismo con la chulería, que ya debe ser mayorcito, aunque no por ello menos aborregado, para distinguir entre actitudes tan bien diferenciadas.
  Insisto en que endosarme una chulería de la que carezco e intentar etiquetarme despectivamente como clown, no difiere demasiado de la actitud de los que insinua insultaron en público a Aguilucho.
  En este país está comprobado que no existen grandes partidos de extrema derecha (escepto esa escisión que les está saliendo ahora con UpyD) porque están englobados, suficientemente aglutinados y deglutidos por el PP.
  Y me reitero en que, en nombre de la coherencia y si se quiere ser pragmáticco en la crítica no se va de contertulio a hacer el caldo gordo y cobrando a una televisión en manos del partido archicorrupto UM.
  Cada uno haga pis y se vista como quiera, pero también, que apenque con las consecuencias de sus actos y de sus deslices.
  Al menos así me lo enseñaron a mi.

  Atzavara | 01/12/2009, 08:39
 26. Re: CARTA OBERTA A RAMON AGUILO

  Soy ex funcionario del Ayto y
  recuerdo perfectamente aquellos días.Una de las imágenes que tengo presentes es la de las asambleas en las que los funcionarios mayoritariamente respaldaban a todos los sindicatos sin excepción:Los mismos sindicatos a los que usted tan demócratico y tan dispuesto a darle lecciones a todo el mundo se nego a recibir cosa que ningún otro alcalde demócratico ha hecho. Otra las imágenes que tengo es la de Grosske enfrentándose a aquellos que utilizaban la cabeza de cerdo y explicando por activa y por pasiva que CCOO estaba totalmente en contra de ese tipo de manifestaciones y se desmarcaba de ellas. También he sido testigo de como usted no sólo no le saludaba sino que le giraba la cara ( esto ocurrió en la calle San Miguel y el resto de la gente que iba con él y conmigo algunos de UGT puede corroborarlo).
  La verdad es que he hechado de menos un poco de autocrítica en su entrevista entiendo que esté usted encantado de haberse conocido pero , a pesar de que le considero el mejor alcalde que ha tenido esta ciudad y que su honradez está fuera de toda duda, no es usted tan perfecto ni los demas tan ineptos. Baste poner el ejemplo de aina Calvo quien, a diferencia de usted, si supo enfrentarse a las exigencias de su partido negándose en redondo a admitir a Nadal como alcalde , sólo por eso ya se merece nuestra gratitud sin límites.

  Pedro | 01/12/2009, 12:24
 27. Ay, señor...

  Del intercambio me quedan claras algunas cosas:

  -Uep es un genio.

  -El señor Grosske debería escoger rivales a su altura para polemizar y, evidentemente, el señor Aguiló no lo está. Está muy por encima.

  -Si en el recuerdo de los ciudadanos el señor Aguiló es el mejor alcalde que ha tenido Palma en los últimos años no es por casualidad. Su entrevista en DM es de obligada lectura.

  -La independencia del señor Aguiló está suficientemente contrastada para que venga ahora un pequeño sectario a ponerla en duda (y me refiero a Atzavara).

  -Ya nos gustaría en UPyD contar con alguien de carácter progresista, honestidad probada y ánimo de servicio público como el señor Aguiló; lástima que él esté "quemado" de la política gracias a políticos como el señor Grosske.

  Saludos.

  Palmesano | 01/12/2009, 16:08
 28. La prueba del nueve

  Defíneme sectario.
  Si puedes, palmesano pamplinas.

  Atzavara | 01/12/2009, 21:39
 29. A Morisc

  M'he quedat de pedra en llegir com entén vostè la relació entre el poder polític i els sindicats. O sigui: com que comanden els "nostres", a menjar morena i callar. ¿No s'ha aturat a pensar si qualque cosa d'aquella prepotència del Sr. Aguiló, que tan mals resultats li va donar, s'ha constituït en marca de la casa del PSOE a l'hora de governar? Jo crec que d'aquí a uns anys se'n faran creus de com s'està tudant pels polítics el patrimoni de l'esquerra. I per les manifestacions davant el Consolat no passi pena que vivim en una democràcia.

  Rubert | 01/12/2009, 22:17
 30. Re: CARTA OBERTA A RAMON AGUILO

  En aquest post es dona amb molta claredat l'essència de la política balear. Dos carismes forts (Aguiló i Grosske), que no per antagònics en les seves idees han acabat topant pel seu temperament que jutjo com a fort (a n'Aguiló només el conec dels seus escrits d'opinió, els uals m'agraden molt, i n'Eber d'un par de xerrades i aquest bloc que també em sembla en general força assanyat).

  Tot el que hi ha al voltant defineix la resta: posicionaments radicals, males paraules, retrets, enveges, "dimes y diretes" que no fan gaire justícia al que han suposat tots dos al món de la política... o potser justifiquen força per què he arribat al panorama actual.

  Que dues persones estiguin 18 anys sense dirigir-se la paraula és fort, però gens anormal quan es tenen posicionaments ideologics molt ferms i més encara caràcters afilats. El que em sorprén més encara és tot aquest reguitzell de comentaristes (anònims, per suposat, no prenguéssim mal), que amb le pretest d'unes sigles o uns personatges públics només saben abocar amargor, retrets, males paraules i rabior.

  Crec que Aguiló i Grosske no són tan diferents com ells mateixos es pensen. Són gent de conviccions, intel·ligents, amb un cap ben estructurat, però incapaços de viure al mateix corral. Però potser tenen la mala sort de tenir una massa votant que prefereix quedar-se amb el titular d'unes bregues personals que intentar extreure unes conclusions de major profunditat i major perspectiva.

  Excepte el mateix Eberhard, tots els comentaris han estat anònims. Ni tan sols estic segur que els sotasignats amb cra i ulls per Aguiló i el periodista Torres Blasco siguin autèntics (només n'Eber ho pot comprovar, suposo que ho haurà fet), tanmateix la premsa ja se n'ha fet ressò.

  Ressò de la brega, dels dimes y diretes, del "Tòmbola" a un blog. No del que diuen pròpiament, que xerrar d'idees i projectes de ciutat cansa molt.

  No he conegut l'època de n'Aguiló, però generalment se n'parla molt bé d'ella. Deixant de banda les seves "dèries" actuals amb el seu expartit (totalment lògiques, perquè tots som humans) crec que és un cap privilegiat i molt assenyat... potser per això l'empentaren fora de la política. De l'Eberhard dic tres quarts del mateix, tot i que de vegades sembla que era més eficaç fent oposició que tasca de govern, i que de tant en tant té topades pel seu fort caràcter.

  L'entrevista del DM, la resposta a aquest bloc i la contrarèplica són documents de gran valor. Llástima que la resposta majoritària dels internautes sigui dir "Tú bueno/tú malo", un fet pràcticament inèdit quan aquest tipus de debats es duen a terme en públic, a cara descoberta...

  Manel | 02/12/2009, 21:47
 31. Re: CARTA OBERTA A RAMON AGUILO

  No en se res de'n Ramon Aguiló aquest. Sols record que quant vaig venir a viure a Ciutat, ell era el batlle. I al meu carrer, i supòs que a tants altres de Palma, a les 00:00h. de la nit, els fanals, un de cada dos s'apagava. Un encès i l'altra apagat. Una mesura que sempre som enyorat.

  pep torro | 04/12/2009, 12:05
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS