Administrar


Estadisticas de visitas

UN ESFORÇ IMPORTANT EN BENESTAR SOCIAL

grosske | 19 Novembre, 2009 06:59

El Pressupost de l'Ajuntamernt de Palma devallarà més d'un 13% l'any qui vé. Una devallada brutal molt superior a la del Govern i molt més de la quees preveu per al Consell de Mallorca.

No obstant això, en el pressupost de Benestar Social hi haurà novedats significatives de caire positiu:

- Es contractaran 8 treballadors socials més per als centres municipals de  serveis socials que es sumaran als que seran transferits des del Govern Balear (aquests darrers dedicats preferentment a tasques relacionades amb la dependència).

- S'incrementaran en 960.000 euros les ajudes econòmiques d'urgència a les famílies passant de 2 milions a 2.960.000 euros. Un increment en el qual juguen un paper molt important el Govern Balear, el propi Ajuntament i el Consell de Mallorca

- S'incrementarà en 650.000 euros la partida del Servei d'Ajuda a Domicili (un increment superior al 10%) en funció de l'increment de la demanda.

- S'incrementarà en 600.000 euros la partida de subvencions

En matèria de cooperació internacional es mantindrà l'esforç pressupostari respecte a l'any passat i hi haurà un esforç d'austeritat en altres partides menys sensibles des del punt de vista social.

Per suposat, les necessitats superen amb molt qualsevol previsió pressupostària que pugui fer l'Ajuntament. Estam a un Estat del Benestar raquític, amb uns Ajuntaments empobrits, amb  una despesa social molt per davall de la mitja europea i amb una política social que no serveix per corregir aquesta situacíó i per actuar com ho ha de fer: redistribuint la renda i eliminant desigualtats socials

 

 

 

Comentaris

 1. un esforç més, plis

  Un esforç important a Benestar Social ???
  Un 10% més amb ajuda adomicili?
  de 2 millions a 2 millions 690mil E per ajudes d'emergencia social
  600.000 € a subvencion?

  De veres,cualqu es creu que per l'ajuntament aixó es fer un esforç impotant?

  Qué hi ha més important que la ciutadania visqui amb uns minims dignes en QUESTIÓ DE NECESSITATS BÁSIQUES

  l'esforç serie la reducció 0 respecte als pressupost de l'anys pasat,tenint en compte que les necessitats augmentaran l'any 2010.

  Aprofit per fer una crida als sindicats i als funcionaris amb un sou raonable es clar, solidaritzarmos i demanar congelació de salaris per el 2010.

  funcionari enfadat. D. | 20/11/2009, 20:59
 2. menys personal de confiança

  De veritat, crec que sobren la meitat d'alts càrrecs, m'agradaria saber quans doblers ens costa tot això.

  un altre funcionari | 22/11/2009, 16:36
 3. a funcionari enfadat

  Comprenc la teva frustració/enfado però crec que a l'article ja deia en quin context es produia aquest esforç i les mancances generals del nostre estat del benestar.
  En qualsevol cas, això de l'esforç és sempre relatiu a qualque cosa i, en aquest sentit, et convid a fer només una reflexió: assenyala'm un exercici pressupostari en els darrers 30 anys en què el pressupost de benestar social creixi un 21% més que el pressupost municipal general.

  grosske | 22/11/2009, 18:54
 4. SAD

  pues a mi no me salen las cuentas. si incrementáis el presupuesto un casi 10% y queréis atender un 25% más de gente. ¿Como se hace eso? ¿o es que 2 x 2 no son 4? ¿o es que el SAD ahora se hará por teléfono? ¿me lo puede usted explicar? por que como profesional y en vista de que a las empresas les está costando mucho aplicar el convenio (falta de altas)no entiendo nada de esta película.

  TFSTRESADA | 13/02/2010, 16:53
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS