Administrar


Estadisticas de visitas

SON GOTLEU: EXIT SENSE PAL.LIATIUS DEL CONSELL DE BARRI

grosske | 18 Setembre, 2009 21:29

Venc ara mateix de la reuníó del Consell de Barri de Son Gotleu. S'ha aprovat per unanimitat una proposta de pla de feina institucional per afrontar els nombrosos problemes del barri.

No és un pla de bones intencions. Es un pla de mesures concretes algunes d'elles pioneres com és ara aquest equip de mediadors socials que, amb la col.laboració de la Conselleria d'Afers Socials, intentarà disoldre els nombroses conflictes que es produeixen a nivell de comunitat de veïns.

Hi ha un compromís clar de major presència policial de dia i de nit i una major cooperació amb la Policia Nacional per intervenir en els punts de venda de droga: també un compromís quant a la contractació eventual de personal per tasques de neteja i de manteniment, un mediador cultural i un ADL (agent de desenvolupament local per a la promoció de l'ocupació) adscrits específicament al barri; un increment de l'esforç en rehabilitació d'habitatges; l'extensió del Pla Exit per a la prevenció del fracàs escolar; facilitats per finançar la instal.lació de comptadors d'aigua individuals en el cas de famílies amb recursos escasos, campanyes de conscienciació sobre compliment d'ordenances i foment de la bona convivència, etc. etc.

Però més important que les mesures és el "bon rollo" que s'ha generat al Consell de Barri. Davant les dificultats, AMIPAS, associacions de la tercera edat, de gitanos, d'immigrants, de veïns, culturals, etc. s'han mobilitzat per donar una sortida en positiu als problemes del barri. Ha estat un gran exercici de responsabilitat i d'autoestima al qual l'Ajuntament està obligat a respondre de la millor manera possible. Només una veu associativa - el que al principi semblava que era la única veu - s'ha estimat més romandre instal.lada en la confrontació i la negativa a seure's amb sengons quines altres entitats.

L'Ajuntament s'hi posarà de valent a fer realitat aquest pla però el millor que té Son Gotleu són, sens dubta aquestes entitats i aquests professionals de l'ensenyament, la salut, els serveis socials, etc. que s'han conjurat per treure aquest barri endavant

 

 

Comentaris

 1. Son Banya

  Grosske, la inmensa mayoria de los habitantes de Son Banya tienen varias casas repartidas por toda la isla.

  Practicamentes todos tienen una segunda, tercera, cuarta y hasta quinta residencia. Y no son casas de 80m cuadrados sino chales, posesiones o bloques de pisos.

  Tienen fincas en Selva, Lloseta, Campos, Llucmajor, Felanixt por su puersto en Manacor.

  Los vais a desalojar de Son Banya y a darles una nueva casa, que la utilizaran para lo que ya sabemos. No es justo

  Teneis que quitarlos de Son Banya y no darles ninguna casa ya que tienen centenares de casas todos los habitantes de son banya.

  Y lo sabeis. Estais engañandos a los mas pobres de la sociedad, los que pagamos impuestos y somos mileuristas.

  Mileurista con 50 años

  Joan | 20/09/2009, 10:16
 2. a mileurista con 50 años

  El Plan de desmantelamiento es muy claro: sólo se facilitará una vivienda con un alquiler asequible a aquellas personas o familias que no dispongan de recursos económicos suficientes (lo cual excluye, evidentemente, a quienes se dediquen al narcotráfico

  grosske | 23/09/2009, 18:08
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS