Administrar


Estadisticas de visitas

CARRILS BICI: UNA EXIGENCIA DE LA REALITAT

grosske | 03 Setembre, 2009 17:57

Algunes dades: Palma té 420.000 habitants i una relació de cotxes per habitants absolutament desmesurada: gairebé un cotxe per habitant (inclosos nadons i senyors centenaris)

Per saber que això no funciona basta donar-li una ullada a la ciutat: fa uns anys que un accident de trànsit en hora punta i es tratègicament situat és capaç de colapsar tots els accessos a Palma; fa uns anys que els informatius matinals de ràdio - com a moltes altres ciutats invivibles -  han introduit seccions fixes sobre colapses i retencions del trànsit: fa anys que a molts de barris de Palma. literalment, no hi ha déu que aparqui; fa encara més anys que la zona de col.legis és un calvari invivible.... cal continuar?.

L'Ajuntament està fent una aposta valenta pel transport públic i pels carrils bici. Lógicament, inevitablement... i jo a continuació pens: encara fan falta més carrils bici, més carrils bus, instaurar el sistema de "bicing", fer més competitiu el bus respecte al transport privat...

Però n'hi ha d'altres que truen el mocador i ploren pel derrocament de Sa Majestat erl Cotxe. Volen una ciutat ja impossible on un agafava el cotxe i s'en enava al centre, entrava, sortia i aparcava, ràpidament i amb comoditat. Ploren enrabiats com aquests infants que s'entestin en què funcioni la joguina definitivament rompuda.

La realitat és que no hi ha ciutat de les característiques de la nostra que funcioni raonablement bé sense deixar un espai important al transport públic i a les bicicletes. No és un caprici de progres, és una necessitat universalment acceptada per experts i per la immensa majoria de les ciutats que ens haurien de servir de referència.

Comentaris

 1. Carrils bici

  He oído en la radio que hablaban del sistema bicing de Barcelona:pagas 30€ al año y puedes usar una bici durante media hora,pasados 10 min. ya puedes volver a coger otra.Los sitios donde coger y dejar la bici no distan muchos metros unos de otros,entonces te ahorras reparaciones de bici,espacio en casa donde guardarla y que te la roben en la calle,porque si no hacen una especie de consignas como las de las estaciones de tren, pero en vez de para maletas para bicicletas, donde te den un resguardo y tienes la bici vigilada, es fácil quedarse sin ella.Los vigilantes de muchos establecimientos públicos como la biblioteca de Can Salas podrían dedicarse a ello,porque la verdad es que no se matan a trabajar precisamente.Me preocupan los tramos en los que los autobuses pasan tan cerca del carril bici(como cerca de la entrada del Instituto Guillem Sagrera.Si alguien se cae de la bici podría atropellarle un autobús o un coche.

  María | 04/09/2009, 23:04
 2. Transport públic

  Quantes vegades a la setmana et desplaces del teu domicili al teu lloc de feina amb tren o bus de línia?? Quantes vegades agafes els busos de l'EMT?? I quantes la bici en els teus desplaçaments?? Quants de regidors de Palma empleen la bici diariament?? I la batlessa quantes vegades emplea el bus?? O sou com una consellera de sanitat del PP que anava a les consultes de la Policlinica Miramar???

  AJCR | 07/09/2009, 06:45
 3. Carrils Bici??

  Hola,
  No t'agraden les meves preguntes o és que no t'agraden les teves respostes?? O ja directament no publiques el que no t'agrada??

  AJCR | 09/09/2009, 07:22
 4. Caril bici

  Tens raó quan dius que els problemes de la nostra ciutat per qüestió del trànsit van començar fa anys. Tots ho sabem, fins i tot aquells que més s'oposen al carril bici. El que fa falta aquí es menys demagògia i més canvi de mentalitat.Si volem fer de la nostra una ciutat europea i avançada hem d'apostar, entre altres coses, per deixar el cotxe aparcat. Tots hem de fer un esforç per sortir-ne endavant i deixar-nos d'hipocresies.

  Pitiüsa | 09/09/2009, 16:09
 5. Carril bici

  Pot ser que a la llarga es carril bici sigui positiu, que mos acostumem a ell, peró hi ha un fet que es menester arreglar, com ses assegurançes de ses bicicletes. A qui reclamar si tenim un accident amb una bicicleta? No duen matrícula, per lo tant, hauria d´esser obligatori que tot aquell que vol anar amb bicicleta, tengui un seguro de responsabilitat civil. Un bicicleta es un vehicle, que no du motor, peró un vehicle, que també atropellan a persones circulant per damunt s´acera, que passan per es pas de peatons a tota velocitat, se boten es semàfors, etc. I a qui reclamam? I si es insolvent? Es imprescindible que vagin amb un seguro, que ja que no van matriculades, assegurin a ses persones per poder anar amb bicicleta.

  Guiem | 15/09/2009, 10:24
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS