Administrar


Estadisticas de visitas

SON GOTLEU

grosske | 24 Agost, 2009 07:45

Son Gotleu és ara mateix un dels barris amb més problemes i potencialment més conflictiu de la ciutat.

Hi ha problemes econòmics i socials, problemes de degradació física del barri i problemes de convivència, de seguretat ciutadana i de delinqüència organitzada entorn, bàsicament, al narcotràfic.

Sobre aquesta base hi ha dos clans de narcotraficants, un format per persones d'ètnia gitana i un altre format per persones subsaharianes, que es disputen el control del territori. És a aquests narcotraficants a qui els interessa promoure escenaris de batalla ètnica per continuar desenvoupant la seva activitat, i és sobre aquests escenaris on troben lloc brots de violència com el del passat dijous.

Per si hi mancava qualque problema als anteriors, també té Son Gotleu qualque entitat que suposadament hauria de posar seny en aquesta situació i que malauradament es dedica a llençar gasolina sobre l'incendi amb discursos obertament racistes i xenòfobs que faciliten objectivament l'estratègia dels narcotraficants.

Afortunadament, Son Gotleu també té moltíssims de ciutadans i ciutadanes de bona voluntat, magnífics professionals que hi treballen i entitats cíviques de diversa mena que tenen com a objectiu solucionar els problemes reals del barri i apostar per la convivència.

Demà es reuneix el Consell de Barri de Son Gotleu per analitzar la situació. Esper que allà es senti amb força la veu dels veïnats, que en surti un discurs racionalitzador del conflicte i, també, un emplaçament a totes les administracions (municipal, autonòmica i central) perquè en tots els seus àmbits (educació, policia, serveis socials, habitatge, educació,  etc) redoblem els nostres esforços i la nostra coordinació per tal de millorar la qualitat de vida del barri i dels seus habitants. Sempre sense perdre de vista que mentre no es desfaci el nus del narcotràfic i dels posicionaments xenòfobs serà molt difícil posar solució a conflictes com els apareguts aquests dies als mitjans de comunicació.

 

Comentaris

 1. Tenim el que hem sembrat.

  Fins que no s'acabi amb la impunitat de tot individu que es passa les mínimes lleis de convivència pel forro, sigui educació, policia, sanitat,...etc, no hi ha res a fer.

  Yussuf | 24/08/2009, 11:40
 2. Re: SON GOTLEU

  La resposta és òbvia: despenalització de la venta de drogues blanes, beneficis fiscals reinvertits en prevenció de la drogoaddicció i en serveis socials.

  Per una banda deixes sense finançament als criminals, redueixes els guetos organitzats en torn al tema, deixes de criminalitzar a qui decideix consumir determinades substàncies, i tens una font d'ingressos important per a combatre el mal ús que s'en pugui fer.

  Salut!

  Joan Seguí | 24/08/2009, 14:12
 3. El Consell del Barri el pots tirar pel WC

  Afortunadament hi ha ciutadans amb bona voluntat, però desgraciadament tenim una merda de polítics incapaços de solucionar els problemes dels ciutadans de bona voluntat.

  Sense justícia no hi ha pau, sense justícia no hi ha democràcia, sense justícia no hi ha drets de les persones, sense justícia només hi ha caos, i la impunitat és una mostra de falta de justícia, i de la falta de justícia els culpable sou vosaltres, els polítics.

  Toni | 25/08/2009, 11:17
 4. Son Gotleu

  Vivo en Son Gotleu.Nací aquí y aquí sigo..porque no me puedo ir.Muchos de los que eran mis vecinos de toda la vida,payos y gitanos,ya no están aquí.Han podido irse,y han aprovechado la oportunidad;en algunos casos ,hasta dejando pisos de propiedad vacíos para buscarse un alquiler fuera de aquí.
  Por qué? Estoy escribiendo esto a la una y media de la madrugada de un día laborable.Hace 20 minutos ,he llamado a la Policía Local.Unos vecinos nos han despertado a media finca hablando a grito pelado por el tragaluz.Su respuesta ,al decirles una vecina que se callaran ,que no eran horas de gritos ,ha sido CÁLLATE PUTA....Esperamos a la policía,sí..pero cuando vengan, si vienen,ya se habrán callado..Y NO PASARÁ NADA,salvo que ya has perdido tiempo de sueño y descanso y que ,encima ,estos personajes se te reirán en la cara.

  Esto es el pan de cada día .El problema, el único y gran problema que creo tenemos, es el incivismo total de la mayoría de los que han venido a vivir aquí:Gritos y música a cualquier hora del día y la noche....y no pasa nada.Basura volando desde los balcones...y no pasa nada.40 personas en una vivienda sin pagar siquiera gastos de comunidad...y no pasa nada.Coches aparcados donde sea y como sea..y no pasa nada....Saltarse todas las normas cívicas y las ordenanzas municipales...y no pasa absolutamente nada. Y ELLOS SABEN QUE NO LES PASA NADA Y QUE PUEDEN HACER LO QUE LES VENGA EN GANA.

  Las denuncias no sirven de nada;llamar a la municipal no sirve de nada;quejarse, donde sea,no sirve de nada....y mientras,los vecinos seguimos acumulando noches sin dormir,comunidades sin pagar,basura por todas partes... y una impotencia que se convierte en rabia y llega a dar lugar a que pase lo que ya vimos que pasó este jueves pasado.Algo que , probablemente ,volverá a pasar,si no se empieza por hacer cumplir las normas A TODO EL MUNDO.

  Sabina | 25/08/2009, 12:52
 5. SON GOTLEU: EL BARRI MEREIX UNA ATENCIÓ PRIORITÀRIA I INTEGRAL PER PART DE TOTES LES INSTITUCIONS

  Per a EU, “el futur de Son Gotleu és el de la integració i la convivència, i no el de l’exclusió i la segregació”.
  Davant els incidents registrats fa uns dies a Son Gotleu, i l’ambient de crispació recollit als mitjans de comunicació, des d’EU volem recordar que aquest barri és fruit de la política d’habitate del tardofranquisme, que pretenia situar fora de la ciutat els treballadors immigrants d’aquell temps, llavors d’origen peninsular.
  En els darrers anys, el barri de Son Gotleu ha patit una degradació important a nivell físic, però també convivencial. La població activa a nivell demogràfic se n’ha anat a millors barris, i hi han quedat els residents originaris, majoritàriament gent gran, juntament amb els nous immigrants, sobretot extracomunitaris. Evidentment, existeix un problema de convivència, no obstant entremesclat amb altres factors, entre ells la delinqüència i el narcotràfic practicat per part d’alguns grups minoritaris.
  La combinació de tots aquests factors fa que Son Gotleu sigui un polvorí social, per tant mereix una atenció prioritària i de caràcter integral per part de totes les institucions, no només a nivell d’afers socials o participació, sinó també d’educació, d’habitatge, de seguretat.
  Només amb aquesta priorització i visió global dels problemes del barri es podrà avançar en la millora de les condicions de vida dels seus habitants, a mig i llarg termini.
  Des d’EU volem denunciar, finalment, els intents per reduir una complexa problemàtica com la d’aquest barri a un problema entre ètnies (la gitana i la nigeriana), ja que això només empara els brots xenòfobs que alguns individus de la barriada pretenen escampar com a solució “fàcil” als problemes de la barriada.

  Per a EU, “el futur de Son Gotleu és el de la integració i la convivència, i no el de l’exclusió i la segregació”.

  comunicacio.eubalears | 26/08/2009, 20:02
 6. Re: SON GOTLEU

  como tiene valor de llamar racista a la gente que clama por que la ley sea igual para todos, los politicos como usted son unos endofobicos, no se dan cuenta de la problematica o no quieren darse cuenta porque no la viven dia a dia. la ley esta echa para todos, señor grosske, recuerde para todos, si nosotros la debemos cumplir,que tambien los inmigrantes las cumplan.

  un mallorquin+ | 27/08/2009, 10:03
 7. comentaris xenòfobs

  “No admetrem de cap de les maneres els discursos xenòfobs” AIXÒ DIU EL SR GROSSKE, IDÒ SUPÓS QUE INICIARÀ UN TRÀMIT LEGAL PER XENOFÒBIA CONTRA LA PLANA WEB DEL "LOBBY PER LA INDEPENDÈNCIA" O NOMÉS LI FA NOSA CERT TIPUS DE XENOFÒBIA ??

  Un més | 28/08/2009, 08:03
 8. Son Gotleu

  El barrio necesita infraestructuras,parques,edificios
  nuevos,casales culturales,biblioteca y un largo etcétera.
  Sus habitantes necesitan clases de alfabetización,de convivencia entre vecinos, también de la cultura local.
  Ahora bien en otros barrios también hay problemas similares como la venta de droga,con niños molestando y gritando en la calle a las 12.30 de la noche(y sus padres son bien mallorquines),tirar basura en la calle en lugar de en las papeleras,y no tener casal de barri,ni un local para la asociación de vecinos,ni pistas deportivas,también un largo etcétera.
  Todo ésto deberían ser prioridades y no la construcción de una Ópera.
  Por cierto leed los informes sobre la industria farmaceutica y mirad dos entrevistas en tv3 a una monja
  catalana llamada Teresa Forcades.Sin desperdicio.

  Una más | 30/08/2009, 10:38
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS