Administrar


Estadisticas de visitas

PALMARENA, MATAS I EL FINANÇAMENT IRREGULAR DEL PP

grosske | 11 Agost, 2009 21:57

Palmarena no és únicament el robatori als contribuients de les Balears de més de 50 milions d'euros, és - com es desprén de les investigacions del jutge José Castro i d'una sensacional notícia que avui publica El Pais - un cas de finançament irregular del PP que implicarà en Jaume Matas, ex-president del PP i del Govern Balear i el patrimoni del qual ha estat investigat per fiscalia (i esper que ho continui estant malgrat les maniobres den Conde Pumpido)

Mentres tant, el PP està en la batalla de fer-nos creure que el problema del Palmarena són les fotos que li varen fer als detinguts i en Miquel Segura, paraperiodista directament implicat en el cas Mapau, demanava fa uns dies que "Grosske se calle de una vez". Molt em tem que no colará ni una cosa ni l'altra

L'auto del jutge José Castro que ha posat en llibertat sota fiança els implicats en el cas Palmarena, és molt aclaridor del que ha passat amb aquest escàndol.

Jaume Matas, sense ser anomenat explícitament, és, amb tota probabilitat, l'"alta instància" que dirigeix tota la operació, el que interlocuta directament amb els contractistes, el que decideix canviar un prestigiós arquitecte internacional, el Sr. Schürmann,  pels arquitectes Lluis i Jaume Garcia Ruiz i el que utilitza en Pepote Ballester i en Jorge Moisés com a transmissors de les seves instruccions.

Rafael Duran va declarar no fa gaire que ell mai no va rebre cap instrucció del president Matas sobre el Palmarena. Probablement és cert i ell no servia ni per això. Ell es limitava a fer carrera obeint els emissaris del "jefe", firmant i donant la cara sense fer preguntes però conscient (hauria de ser molt ase, en cas contrari) del que allà es cuinava, és a dir, del suvorn, la falsedat documental i la malversació de fons públics que cita el jutge Castro

Miquel Romero, responsable de l'empresa Nimbus. ha confessat haver pagat comissions a Jorge Moises i ha justificat despeses injustificables i, segons El Pais, va rebre 70.000 euros en negre den Fernando Areal,  cunyat den Matas i responsable de la Fundació Antoni Maura, lligada orgànicament al PP . Pepote Ballester, segons l'auto judicial, mantenia una "relació de connivència" amb determinats adjudicataris, inclós el proveïdor del marcador electrònic que va costar la friolera de 1.992.000 euros. Els germans García Ruiz, per la seva banda, cobraren uns honoraris absolutament desorbitats (9 milions d'euros)

Vaja! que aquí "el que no corre vuela" i els que varen acabar volant varen ser 50 milions d'euros. Quantitat, perquè us faceu a la idea, equivalent al DOBLE del Pressupost de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma.

Però el que és més interessant és que els arquitectes contractats digitadament per en Matas al Palmarena són els mateixos que varen fer la reforma de la suntuosa seu del PP al carrer Palau Reial i que l'empresa Nimbus, encarregada del marketing del Palmarena, és la mateixa que va fer la suntuosa campanya electoral del PP el 2007.

Que el jutge Castro continui investigant els pagaments que avui denuncia El Pais però que, per favor, comprovi també que Nimbus treballava caríssim per al Palmarena i molt barato per al PP i que els arquitectes Garcia Ruiz feren el mateix: aquestes són (al marge dels clàssics maletíns) les noves formes de finançament irregular dels partits

Això del Palmarena encara durà molta coa

Comentaris

 1. Son Banya

  no havies de tomar Son Banya abans d'acabar la legislatura?

  Al ritme d'una casa cada dos anys no crec que ho facis possible.

  un que mira | 12/08/2009, 07:47
 2. Re: PALMARENA, MATAS I EL FINANÇAMENT IRREGULAR DEL PP

  El del comentari anterior mira molt però en la direcció equivocada. L'article excel.lent, en dues pinzellades et fas càrrec de tot l'embolic que, efectivament, durà molta coa. El PP cada vegada va més estret i en Matas està cada cop més aprop de compareèixer davant la justícia

  mirant al PP | 12/08/2009, 14:20
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS