Administrar


Estadisticas de visitas

SUPORT A LA CIUTADANIA: UNA EXPERIENCIA POSITIVA

grosske | 04 Agost, 2009 12:56

Totes les ciutats grans de l'Estat estan donant voltes al tema dels aparcacotxes al.legals que és una forma com un altra de mendicitat i que, a més,  s'exerceix, en algunes ocasions, de manera coactiva sobre els ciutadans.

Les fòrmules que s'han provat fins ara no han funcionat bé: la "mà dura" no és eficaç perquè són persones insolvents que no paguen les multes. Quan encara s'ha volgut afegir duresa i s'ha intentar dur-los a la presó per desobediència a la autoritat el fracàs ha estat rotund.

La idea de posar  una gorra municipal als aparcacotxes menys conflictius (donant peu a la denominació de "gorrillas") tampoc no ha resolt res.

El programa pilot desenvolupat per l'Ajuntament amb el nom de "servei de suport a la ciutadania" ha suposat la contractació durant 6 mesos de 21 persones i no ha pretés mai acabar amb els gairebé 200 aparcacotxes al.legals que hi ha a la ciutat. Ha estat això: un programa pilot que ha demostrat´una cosa molt important: que, allà on estava implantat, els aparcacotxes al.legals eren desplaçats de manera natural i sense conflictes.

 Sens dubta és per això que, de 263 persones enquestades per l'Ajuntament, més d'un 60% han valorat el programa com a positiu o molt positiu i només un 21% l'han valorat de manera negativa o molt negativa

Sobre aquesta via hem de continuar fent feina definint millor les funcions del servei i les zones on s'ha d'implantar per tal d'aconseguir un doble objectiu: generar un entorn ciutadà més segur i generar ocupació per a aturats de llarga durada.

L'experiència, en realitat, no és tan novedosa com això. L'Ajuntament de Palma també té en marxa un programa de guardaparcs per a tenir cura dels parcs urbans; a Astúries i Catalunya han tornat fer la seva aparició "remakes" dels antics "serenos". A la fi, adel que es tracta és d'utilitzar noves figures que tendeixin a generar un entorn ciutadà més amable i més segur 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS