Administrar


Estadisticas de visitas

PALAU DE CONGRESSOS: AFARRAU BE LES CARTERES

grosske | 29 Maig, 2009 06:26

La possible paralització de les obres del Palau de Congressos és un bon exemple de com han funcionat i funcionen les coses a la nostra comunitat (i a moltes altres bandes)

La fòrmula de Matas per escometre aquest equipament era 100% pur lliberalisme pepero: un equipament estratègic per a Mallorca posat en mans privades que, teòricament, es feian càrrec de la inversió (120 milions)... i també dels beneficis derivats, entre d'altres coses, de l'explotació de dos hotels annexes.

Qui ara mateix pensi: "Ah, bé!. Tampoc no està tan malament... tenim palau de congressos i als ciutadans no ens costa ni un duro" és que ja ha picat en el parany den Matas. En realitat, la ciutadania ha posat un 25% de la inversió (30 milions d'euros) però això no la converteix ni tan sols en partícep del negoci: els 30 milions són una "subvenció" a fons perdut.

A més, com va ser propi d'aquell govern presidit per en Matas i  vice-presidit per aquesta senyora que ara surt a les valles electorals del PP (no oblidem el Metro inundable, el Palmarena inacabat i d'altres joies de la seva gestió) el projecte es va fer amb el nas. Us recoman un article d'avui del Balears que explica les filigranes - algunes d'elles molt forçades -  que s'han hagut de fer per fer flotar un projecte absolutament foradat.

Ara el grup Barceló, el que està cridat a construir i gestionar el Palau i l'hotel diu que vol més doblers, que els 30 milions no basten. Obviament no pot esser i ell ho sap: es va convocar un concurs amb unes determinades condicions i sobrebeneficiar ara el guanyador del concurs seria fàcilment recurrible pels altres concursants i, fins i tot, per altres empres que no varen arribar a concursar. Però l'amenaça de deixar 400 treballadors al carrer amb la que està caiguent i de paralitzar un projecte estratègic per a la ciutat i la illa és molt potent.

Maniobra econòmica, maniobra política?. No ho sé massa bé encara. Però jo, de moment, estic còmodament assegut amb una llibreta a la mà per apuntar a tots aquells que demanaran que na Calvo, n'Antich i en Barceló s'en vagin un dia a sopar per decidir quants de doblers cal treure de les butxeques dels ciutadans per arreglar aquest petit incident

I ARA QUE?

Idò s'ha d'intentar que el Grup Barceló mantengui els seus comprimisos i, si es confirma que el renuncia a fer-lis front, se li haurà de reclamar la indemnització que preveu la llei i obrir un nou concurs.

Com?. Estic segur que EU donarà suport a una fòrmula de col.laboració entre institucions públiques i partenairs privats. Sense cap tipus de dubta. Però tractant-se d'un equipament estratègic - com tots no ens cansam de repetir - el control de l'operació ha de ser públic i el paper dels partenairs privats ha de ser de participació en la gestió del model i de recuperació de la seva inversió amb un marge de benefici suficient i raonable

Comentaris

 1. Es puro chantaje

  Además de una maniobra política y ecónómica, hay que llamara a las cosas por su nombre, y es que lo que hace el grupo Barceló es un Chantaje puro y duro.
  Evidentemente la " herencia de Matas y Cía " sigue siendo muy pesada y la Alcaldesa debe aprender que no se puede negociar con víboras.
  Cómo pueden confiar en una empresa que protege, da asilo y salario al "presunto" responsable de quién sabe cuántos delitos, el ex- Presidente Matas ???
  Es significativo que este problema surja a una semana de las Elecciones Europeas.
  He escuchado declaraciones del Arquitecto Patxi Mangado diciendo que todo lo que aduce el Grp Barceló es mentira. Que el presupuesto es correcto, que se respetará y que las obras avanzan con normalidad.
  Haría muy mal el Ayuntamiento en poner un sólo euro más para que se beneficie el bolsillo de esta empresa que se sabe de qué pie cojea.
  Espero que la Alcaldesa no caiga en la trampa que le tienen estos chantajistas.
  Que se retiren, que paguen las indemnizaciones que corresponda por incumplimiento del contrato y que se llame a un nuevo concurso.
  Seguro que habrá empresas más decentes que quiera invertir.
  El dinero del pueblo no está para que se beneficie Barceló.

  mec | 29/05/2009, 21:28
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS