Administrar


Estadisticas de visitas

IMPUTATS I ESQUERRA MELANCOLICA

grosske | 21 Març, 2009 09:43

No citaré noms per no fer sang però he de dir que m'irrita profundament aquesta cara de mal de panxa i aquesta melanconia que, davant l'allau d'imputats a les files de la majoria de progrés, invaeix a l'esquerra en el poder. M'irrita aquest missatge desmoralitzat i desmoralitzant dels qui "voldrien fer" o "voldrien que passàs" però que, òbviament, no s'atreveixen a fer res positiu respecte al tema.

En temes de corrupció no es contemporitza, no s'avalua l'oportunitat ni la conjuntura: es tenen uns criteris, s'apliquen i punt.

El que defineix una actitud ètica en política no és demanar més o manco dimissions (el PP n'està tip de demanar-ne... dels altres): el que defineix una actitud ètica és tenir una mateixa vara de mesurar tant si es tracta de casos propis o de casos aliens, tant si es tracta de socis o d'adversaris: aquesta és l'actitud que tranquil.litza a la població i que li dóna la sensació de trobar-se davant gent seriosa.

Així que res de "què punyetes feim a un govern amb imputats" (tu sabràs, xato) ni "si fossin del meu partit ja haurien dimitit, però com que són coaligats"... ni res de substituir les decisions per pronòstics: "estic segur que tard o d'hora dimitiran"...

A un post anterior he reproduit el criteri d'Esquerra Unida sobre aquesta qüestió: quan - per delictes de corrupció política - un jutge - en el marc de la instrucció (sense esperar sentència) inculpi un membre d'un govern progressista per la comissió d'aquests delictes, aquesta persona ha de dimitir i,  si no, se l'ha de cessar. I  si no dimiteix i no se la cessa, Esquerra Unida (i estic segur que el conjunt del Bloc) es desvincularà dels compromisos adquirits amb la signatura del pacte de govern. Així de clar i així de senzill. 

Per tant, si Xicu Tarrés, Miquel Nadal, Antoni Pascual, Dolça Mulet, Flaquer o Aguiar entren en aquesta situació - en la situació en què va entrar en Tomeu Vicens o en que estan, per exemple, aquests dos funcionaris del Consell afectats pel cas "peatge" - o hi haurà dimissions, o cessaments o ruptura del pacte signat el juny del 2007. I punt

Comentaris

 1. Re: IMPUTATS I ESQUERRA MELANCOLICA

  Meam si serà ver, amic Eberhard, i els del Bloc us treieu d'una punyetera vegada la por de fotre un cop damunt la taula quan toca, a desgrat dels qui us acusaran d'haver romput, precisament vosaltres, el pacte... Ja n'hi ha prou d'aguantar la fatxenderia d'en Nadal –que són tres moixos– i fer valer els vostres diputats que ho són tant com els d'UM; i si des del PSOE no ho volen entendre, que s'hi facin mirar.

  Ah, per cert, trob que si tant t'irriten no t'hauries d'estar de dir noms: cadascú que s'espolsi.

  Josep-Joan Rosselló | 21/03/2009, 12:11
 2. ESQUERRA UNIDA HO TÉ BEN CLAR

  El Consell Polític Interinsular d´EUIB, reunit dissabte 14 de març de 2009 en la seva primera sessió després de l´Assemblea celebrada el passat mes de febrer, davant la presentació per part d´UM d´una esmena al Parlament per a la construcció del camp de golf de Son Baco (Campos), va adoptar els següent ACORDS:
  1. Denunciam la deslleialtat d´Unió Mallorquina respecte al Pacte, en el fons i en la forma, amb la presentació d´aquesta esmena. Recordam que el Pacte que ells varen signar rebutjava expressament la construcció de camps de golf amb oferta complementària. I que no es poden trencar ara les regles del joc, com acaben de fer.
  2. Demanam a UM que retiri immediatament l´esmena presentada, és un acte inexplicable i inadmissible, perquè el Decret Llei ja està negociat i tancat, i això en cap moment no va formar part de la negociació, ni tan sols a proposta seva. La no-retirada per part d´UM de l´esmena, doncs, és una ruptura del pacte en tota regla que mereix ser resposta.
  3. Consideram molt perillós que s´entri en negociar compensacions a Campos per la no-construcció del golf de Son Baco, ja que podríem entrar a una espiral imparable on tots podríem entrar a demanar compensacions per coses que no eren al Pacte.
  4. Treslladem aquesta resolució als nostres socis del Bloc per Mallorca i Eivissa pel canvi, convençuts que és necessari tenir una posició clara i unitària davant aquesta qüestió.
  5. Reclamam de manera URGENT una reunió dels partits del Pacte, ja que aquest incompliment flagrant per part d´UM és un element de tensió del mateix que mereix ser tractat de manera dialogada però immediata.

  sara m | 21/03/2009, 12:51
 3. Governar amb orgull

  Si aquests socis ens donen aquestes alegries i no compleixen l'acordat al Pacte de Govern, la resposta és clara: no podem governar amb ells.
  Cert també que això em crea una terrible desil.lusió...

  Víctor | 21/03/2009, 15:16
 4. Demuéstrelo

  En relación a mi comentario del 10 de febrero a "Palma ciutat per a tots" sobre los pagos impuestos por los colegios concertados, en particular el Pius XII de Palma (con datos concretos), creo que no me ha contestado.

  No se trata que me dé la razón, se trata de que Vds. gobiernan en Palma y en el Govern, y este colegio está en Palma y está concertado con el Govern. Sobre los casos de corrupción Vd. habla de aplicar los mismos criterios a propios y ajenos, sean o no socios; pues bién: DEMUÉSTRELO. Si de verdad me da la razón, acabe con estos "impuestos revolucionarios". Le ruego que me diga qué van a hacer ahora que están en el Govern.

  Mateo | 21/03/2009, 22:51
 5. el cordó sanitari

  Me pareix un bon criteri, per que vull creure amb la independència dels jutjes. A la pràctica estam cansats de veure jutjes que cerquen mil arguments per no tramitar els expedients dels polítics corruptes, i que si poguessin tramitarien amb molt de gust els expedients de polítics progressistes. Són més de fiar els jutjats ordinaris, que els superiors.
  Malgrat tot, el criteri és bo.

  miope | 22/03/2009, 12:18
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS