Administrar


Estadisticas de visitas

NADAL I PASCUAL IMPUTATS

grosske | 17 Març, 2009 19:07

La imputació de Miquel Nadal i Antoni Pascual és, avui, la notícia del dia. La primera correspon al conegut cas de Can Domenge, la segona a una nova trama relacionada amb la construcció de la carretera Palma-Manacor.

Noves trames, nous imputats... la sensació que es transmet cap a la ciutadania, plenament justificada, és de fàstic i d'indignació.

L'acumulació de casos investigats per Fiscalia o pels jutjats, relacionats amb l'anterior legislatura, desborda qualsevol previsió raonable.

Avui ens hem vist la gent del Bloc per Mallorca i hem acordat, entre d'altres coses, demanar una reunió urgent de la comissió de seguiment del pacte i l'adopció de mesures que traslladin a la població la idea tranquil.litzadora que una situació semblant mai no es tornarà a produir.

Hasn de dimitir Pascual i/o Nadal?. Tècnicament, no. El mes d'Octubre  del 2008, la Presidència d'EUIB elaborà un document on preveia els supòsits en que es exigible una dimissió preventiva. La situació judicial d'un i l'altre no entra de moment en cap d'aquests supòsits (malgrat que la del Sr. Pascual és bastant més delicada que la del seu company de partit) però és evident que, políticament, UM - amb la majoria dels seus representants electes imputats - ha de fer un pensament.

Á continuació us reproduesc els criteris que figuren a l'esmentat document d'EU i si, més abaix, clicau 14_11_08RESOLUCIO_CORRUP_EUIB.doc, trobareu el document sencer (des del meu punt de vista, val la pena llegir-lo):

Hi ha quatre supòsits a partir dels quals es necessari que un polític assumeixi públicament responsabilitats en forma de dimissió d'un càrrec concret o, fins i tot d’abandonament de l’activitat pública: 1.- La dimissió de caràcter "cautelar" quan, malgrat no resultar evident la comissió de fets reprovables sí que  existeixen una inculpació per part d'un jutge o magistrat de delictes relacionats amb la corrupció, prevaricació amb finalitats de lucre, tràfic d’influències, enriquiment injust amb recursos públics o privats, malversació i apropiació de cabdals públics, suborn, racisme, xenofòbia o violència de gènere. Aquesta dimissió de caràcter "cautelar" no implica reconeixement de cap tipus de responsabilitat:  té com a objectiu establir un "cordó sanitari" entre la política i la peripècia judicial de la persona interessada 2.- La comissió acreditada  i evident  d’actes greus i reprovables en l’exercici de la seva activitat pública, tan si són penalment punibles com si no.  3.- La comissió acreditada i evident  d’actes greus i reprovables en l’àmbit d’allò privat 4.- Les errades o negligències greus en la gestió que hagin permès l’aparició de comportaments corruptes en àmbits de la seva responsabilitat

 

Comentaris

 1. Eleccions anticipades

  Hi ha qui diu que n'Antich haurà de convocar eleccions anticipades (Alá no ho vulgui).
  Feim apostes per la data de les eleccions anticipades?
  Algú diu que coincidiran amb l'Acampallengua i hi ha qui diu pel 7 de juliol. Jo no sé que pensar

  Apostes | 17/03/2009, 23:32
 2. ¿Para cuándo unas jornadas antidesarrolistas en Mallorca?

  Jornadas para argumentar la crítica de la actual sociedad destructiva y explotadora y fomentar la oposición al desarrollismo.Actividades de debate,charlas,actuaciones de teatro y música,comidas,una marcha montañera y concentraciones en la calle.

  Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 20/03/2009, 14:04
 3. Talleres de resistencia.

  Técnicas de resistencia frente a la construcción de grandes infraestructuras.Resistencia civil.Ingleses y vascos podrían enseñarnos mucho en estos asuntos.

  Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 20/03/2009, 14:34
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS