Administrar


Estadisticas de visitas

LES NOVES FESTES DE SANT SEBASTIA

grosske | 13 Gener, 2009 07:01

Palma necessita unes festes patronals a l'alçada d'una capital que ja és la vuitena de l'Estat, que té més de 400.000 habitants i que és, de facto, la capital d'un àrea metropolitana d'aprop de 900.000 persones.

Les claus del canvi que s'ha començat a produiur a les Festes de Sant Sebastià són les següents: 

1.- Millora del cartell de figures musicals

Aquesta major participació ha permés un cartell d’actuacions realment excepcional i que inclou algunes de les figures que, actualment, tenen més públic al conjunt de l’Estat: Rosario Flores, Nena Daconte, Tequila, Los Secretos, Revolver, etc.

2.- Potenciament dels grups mallorquins i dels grups en català

Un increment del 50% aproximadament que es tradueix en l'actuació de 17 grups mallorquins i de 10 grups en català

3.- Gest cap a la interculturalitat

Arrelat a la nostra cultura popular, Sant Sebastià 2009 serà el més intercultural en la mesura que declara “Bolivía, país convidat” en el marc d’un programa de visualització de la cultura d’aquest país  patrocinat per la Agencia Española de Cooperación y Desarrollo

4.- Noves fites a les festes

La revel.la ja no es confondrà amb les Festes i es creen noves fites senyere. Així, a un Atiarfoc milollorat en els seus continguts s’afegira un espectacle audiovisual, “Oberts al món” que es projectarà els dies 21, 22, 23 i 24 a la Plaça de Cort i que utilitza una tecnologia punta mai vista a Mallorca

5.- Reconeixement a Maria del Mar Bonet

Com a l’edició anterior es fa un reconeixement a la trajectòria professional d’un artista local de particular rellevància que aquest any  és na Maria del Mar Bonet. La cantautora realitzarà el pregó de les festes, actuarà a un concert dia 24 i intervindrà en l’AtiarFoc.

6.- Increment del partenariat.

La situació econòmica dificulta i desaconsella aconseguir aquest objectiu recorreguent a un increment proporcional de la despesa. Es per això que l’objectiu de millora s’ha aconseguint mantenint els costs de l’any anterior i incrementant la participació dels partenaires públics i privats 

Queda encara per realitzar el moviment més estratègic: propiciar la iniciativa des d'abaix, les comissions de festa de barris, districtes o àmbits d'interés. La Comissió de Festes Populars recentment constituïda és una bona notícia i l'inici d'un llarg camí per recòrrer

Trobareu el programa complet aquí

Comentaris

 1. Re: LES NOVES FESTES DE SANT SEBASTIA

  Agraeixo que li fau un homenatge a la Maria del Mar Bonet. Nosaltres vindrem uns dies amb la familia des de Barcelona per veure la Maria del Mar al Principal i de pas gaudir de les festes i de Palma.

  Lluís | 15/01/2009, 10:47
 2. Els artistes

  Tot i que és una bona notícia que hi deixi d'haver en una plaça en exclusiva música en català (com si fos un ghetto) me pareix totalment desproporcionat dir "excepcional" al cartell d'artistes d'enguany.

  Evidentment, això va per gustos, però a mi, sincerament, me pareix un revival vuitanter que destaca més per la seva comercialitat que per la qualitat.

  Tequila y los Secretos és per nostàlgics dels 80, i ho demostra el fet que no treuen material nou. Estan estancadets.

  En Goñi duu tota la vida fent la mateixa música simplona (a algú li sonen de res els "básicos"?) que a mi particularment me fan badallera, per no dir una altra cosa.

  Na Rosario viu de les cançons del seu germà, l'autèntic artista.

  I per a què vengui na Nena Daconte ens haurem d'empassar abans una vintena de grups merdeta que només fan gira amb los 40 principales, i que tan sols són coneguts per alguns adolescents i per la seva família a l'hora de dinar.

  En fi...

  Punjabi | 15/01/2009, 11:32
 3. revetla

  "un cartell realment excepcional"???
  però a quin món vius?

  peixet | 15/01/2009, 12:37
 4. Re: LES NOVES FESTES DE SANT SEBASTIA

  Hay gente que parece que no ha vivido nunca en Palma. Durante el gobierno de Cirer la revel.la se montaba sobre un cabeza de cartel tipo Los Pecos, Luz Casal o Hombres G... y poco más. Tequila o Revólver hubieran bastado por sí solos para hacer las del 2009. Tener a la vez a Tequila, Revolver, Nena Daconte y Rosario Flores no tiene nada que ver con lo que hemos visto hasta ahora y, en este sentido, es evidente que es excepcional. Le guste o no a los que viven de la crítica permanente a todo lo que hace el actual Ayuntamiento

  uno que ha vivido aquí | 15/01/2009, 21:43
 5. I com sempre a Palma

  I com sempre a Palma moles coses de pagament. En es meu cas particular, sa marató fotogràfica. Com una cosa organitzada per un ajuntament en ses seves festes patronals pot ser de pagament, si ja ho estic pagant amb es meus impostos.
  Ho puc entendre en un lloc on es faixi servir un local, uns medis o un personal. Peró en aquest cas ho feim tot nosaltres i l'organització s'aprofita del nostre treball.

  Isaac | 17/01/2009, 09:53
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS