Administrar


Estadisticas de visitas

HOTEL SON MOLL: NO ES UN ACCIDENT

grosske | 18 Desembre, 2008 21:42

Les quatre víctimes mortals de l'accident de Cala Rajada i el meu amic Deogracias (que també ha estat a punt de morir) no han estat víctimes d'un accident.

Han estat víctimes de la codícia d'uns promotors que s'han botat la llei per tal de fer guanys ràpids a la propera temporada.

Han estat víctimes de la irresponsabilitat dels  constructors i els tècnics de l'obra que s'han prestat a treballar sense llicència concedida i, a més, sense mesures de seguretat i a escarada

Han estat víctimes de la irresponsabilitat de l'Ajuntament de Capdepera que no ha actuat amb fermesa davant una obra major i  il.legal

Han estat víctimes de la manca de recursos de la Conselleria de Treball i de la Inspecció per controlar el que passa a la nostra comunitat

i han estat víctimes d'una legislació insuficient que en ZP no sembla interessat en canviar.

Es per això que, des d'EU, hem fet avui una roda de premsa reclamant:

- Una Fiscalia especial per als delictes contra la seguretat dels treballadors i treballadores

- Garantir la independència dels coordinadors de seguretat que no poden ser contractats pels propis promotors lliurement sinó en el marc d'un torn d'ofici del col.legi professional corresponent (ara només fan feina els coordinadors de seguretat "mansos"; els que es posen ferms no són contractats pels promotors per raons òbvies)

- Un Fons públic mixte Estat/CCAA per avançar les indemnitzacions a les víctimes o els seus familiars per acabar amb la pràctica repugnant dels responsables dels accidents que li diuen a les víctimes: si retirau la demanda penal veureu les indemnitzacions aviat;  si nó, anau a judici i ja veurem quan cobrareu

- Un protocol estricte d'actuació en la disciplina urbanística: les llicències d'obra major requereixen un Pla de Seguretat i són un element bàsic de la seguretat en el treball: sense llicències, paralització de les obres

- Més mitjans per a la inspecció i els tècnics de prevenció de riscs de la Conselleria.

En definitiva: mitjans, nirvi, vius i coa dreta. I els que vulneren la llei posant en perill la vida dels treballadors i treballadores, a la presó

Comentaris

 1. Re: HOTEL SON MOLL: NO ES UN ACCIDENT

  Aquests politics i aquests empresaris son uns terroristes, això si, legals.
  I els seguirem votant? Seguirem votant al Partido Populacho, seguirem votant al ZP ?. NO SI US PLAU, NO MES CORRUPTES !!!.

  loucomballa | 19/12/2008, 11:21
 2. Re: HOTEL SON MOLL: NO ES UN ACCIDENT

  Els constructors i hotelers tenen les corrioles ben untades.
  Vaig fer feina en temps del batlle Joan Fageda, per la constructora Farco e immobiliari Aransa. El propietari també te part a bodegues Rioja.
  A una obra a la redona de la Clinica Miramar, jo feia de gruista. Un dissabte vaig descarregar un container de portes de fusta, vestiments de portals i finestres. Amagat en mix de la fusta i havia dos palets de caixes de vi Rioja. Que vaig carregar al camió de l'empresa, i es va dur a les oficines de Farco a Pascual Ribot 79, 1º B de Ciutat. Allà, l'obra es feta per Farco. Es va fer una planta de soterrani de més, que no constava en el projecta. Aquest soterrani es fa servir de bodega. Sols si pot baixar amb l'ascensor amb una clau.
  Vaig demanar al meu encarregat que feien amb tant de vi, per que ami mai en regalaren una ampolla. I es imposible que quatre rates que son a l'oficina es puguin beure tant de vi ells solets.
  L'encarregat en respon que aquest vi es repartia per l'ajuntament (a Son Pacs), col·legi d'arquitectes, Emaya... i no record a on mes.
  Unten ses corrioles amb vi.

  A una obra al carrer de la Garita, darrera el Restaurant Porto Pi, aferrada al antic hotel Madrid, reformat en pisos i apartaments per Farco. Varem fer tota l'obra sense contador d'obra d'aigua. Algú d'emaya es va donar, i va venir un inspector. Em va demanar pel contador de l'aigua. Li mostrar que agafàvem l'aigua del contador de la piscina del edifici antic hotel Madrid. L'inspector em va va dir que ens fotrien un bon paquet, que de cap manera es podia fer obra sense contador d'obra.
  Vaig trucar a l'oficina, i o contar al gerent. Varem acabar l'obra sense contador, i no es va presentar cap mes inspector, ni arribar cap multa.

  Pont d'Inca, Marratxi, 82 VPO, al costat de l'escola. Férem tota l'obra agafant l'aigua, "molta aigua", d'una boca dels jardins municipals de Marratxi. Sense cap contador.
  Ara expliquem con un particular pot comprar una VPO per la renveda.

  Ja veus que fan unes quantes caixes de vi de Rioja.

  Aquest sector d'obrers de la construcció, l'han deixat allà a la primera meitat de segle passat. Fa falta portar-ho a la nova era, l'era digital.
  Hi ha molta de ignorància, i això li va be al empresari. Ja o diu el Che en la pelicula "Che el Argentino". "El pueblo que no sabe leer ni escribir, es un pueblo fácil de engañar". Es clar que avui en dia saben llegir i escriure, però no basta. Molt jovent surt dels estudis basics mal preparat per enfrontar·se a la vida.
  Si aquests obrers que quedaren sepultats al Son Moll, aguisin tengut una educació suficient com per prendre una decisió correcta, que per mi seria: "com aquesta obra no te llicencia, nossaltres no entram en ella a fer feina". I quant l'empresa els posi problemes d'acomiadaments i tal, siguin capasos de posar una denuncia al jutjats i fer front a totes les conseqüències.

  En quant a lo de l'era digital, estaria be que sabessin fer anar un ordinador connectat a la xarxa. Tenir un portal on poder participar en fòrums de les nostres penes i glories. Contar el nostre dia a dia dins l'obra. Fins i tot penjant fotos: "mira, aquí ni han tapat el forat del ascensor, ascensor.jpg

  Molta feina per fer i ningú la fa.
  Molta gent que cobra, i molt, per fer casi res.

  pep torro | 19/12/2008, 16:27
 3. I tu què?

  Què feres tu quan fores Conseller de Treball' Quan passà lo del Tívoli digueres, mai més!!!!

  I no adoptares cap mesura i a més justifiques la Conselleria de Treball dient no tenen recursos. Per què no en posares?

  Tu també ets una mica culpable!!!Com jo, i com tots

  Pere | 20/12/2008, 18:02
 4. a Pere

  1.- Ja que ho demanes et diré que el que vaig fer quan era Conseller de Treball va ser convertir la comunitat on més creixia la sinistralitat en una de les que devallava amb més rapidesa.

  2.- La manca de recursos no és una justificació és una denúncia i, si et fixes en les propostes que faig a l'article, veuràs que moltes depenen de normes estatals. El Govern de l'Estat no fa els deures

  3.- I, per últim, això de què tots som culpables ni en broma estimat!. Que més voldrien els promotors de Es Moll (o d'Es Tivoli) els constructors, els tècnics i els coordinadors de seguretat que ser tan culpables com la resta de ciutadans o com els prpopis treballadors víctimes dels accidents

  grosske | 20/12/2008, 23:21
 5. Re: HOTEL SON MOLL: NO ES UN ACCIDENT

  A veure Grosske! Cualsevol obra, ja per si mateixa, genera un perill potencial per cualsevol treballador q hi faci feina. Per tant, ells, primer de tot ho assumeixen pes fet de fer feina dins aquesta dinàmica!
  Tu saps cuant de treballedors passen totalment de dur casc de seguridat? Tu saps cuans cometen imprudències tot solets? Cuants n´hi ha que van confiats que res lis passarà mai? Saps cuan n´hi ha que pujen a un andamio haguent begut un parell de cerveçes 10 minuts abans?
  No vull justificar cap accident, però TOTS tenen responsabilidats, i no domés constructors, promotors i empresaris que les fas dolents cuan hi ha un accident d´un currant assalariat.
  Sense empresaris no hi ha assalariats, i al revès, però no aneu de revolucionaris des proletariat en pla victimista, perque si no hauguès feina segur que anyorarieu s´empresa i es capital, tal com molts se mereixen!
  M´han censurat altres comentaris que he fet, però si molest ho dius i me´n vaig, així de fàcil!

  anònim | 13/01/2009, 18:20
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS