Administrar


Estadisticas de visitas

ADEU I BONA SORT, ERC

grosske | 17 Setembre, 2006 12:00

ERC no es sumarà al Bloc. L'executiva d'ahir així ho recomanarà a les assemblees locals i tenc entés que la posició dels que estan en contra del Bloc a les assemblees locals és encara més majoritària que a la pròpia executiva. Així que la cosa ja es pot donar per feta.

Si s'haguessin acceptat les seves demandes: lloc de sortida al Parlament i al Consell, la seva decisió hagués estat un altra, però el PSM i A.EU-EV hem decidit, crec que amb molt bon criteri, que aquestes pretensions eren excessives per a una força política que, tota sola, no té  opció d'entrar a cap d'aquestes institucions. Continu pensant que haver-lis oferit un lloc de sortida al Consell és una proposta més que generosa

De tota manera, també tenc el convenciment que la cosa no es perd només per això. En l'ànim de més d'un militant d'ERC estic segur que pesa la idea d'aprofitar el mal moment del PSM per donar-li una petita empenta cap a l'abisme (ja sigui per la via d'uns dolents resultats electorals o ja sigui per la via de l'excessiva contaminació per part d'EU-EV)  i ser ells els que ocupin en exclussiva l'espai del nacionalisme d'esquerres a les nostres Illes

Des d'aquest punt de vista, treure aprop d'un 3% a les autonòmiques i quedar fora de les institucions no és tan mal resultat si ajuda aque el PSM es copntinui perdent, el 2007, representació insitucional.

No puc ser massar dur amb els amics i amigues d'ERC perquè, ara fa 12 anys, jo també era dels que pensaven que el deteriorament del PSOE - víctima de les seves múltiples contradicciones (que, per cert, les tenia, i moltes) - era una bona plataforma per a l'avanç d'EU.

Ara he madurat i estic en la còmoda  i tranquilitzadora posició de desitjar-li èxit a tothom dins l'àmbit de l'esquerra. Així mateix, també estic convençut que - en termes generals i en el 2007 en particular - o bé l'esquerra, en el seu conjunt, avançarà i guanyarà o bé l'esquerra, en el seu conjunt, recularà  i sortirà derrotada

ERC s'en va a una posició no gaire constructiva per al triomf global de l'esquerra i on, a més (segons comprovarà amargament en el seu moment) hi ha un pou amb molt poca aigua

Comentaris

 1. desunion

  Pues estamos listos, PP per in saecula saeculorum.

  Maria Dolores | 17/09/2006, 14:32
 2. desunion

  Pues estamos listos, PP per in saecula saeculorum.

  Maria Dolores | 17/09/2006, 14:33
 3. En el PP fan cua per afiliar-se.

  Em sap greu, però ja diuen que quan el savi apunta a la lluna, els necis miren el dit. I això que a les europees els vaig votar. En fi, que l'òstia no sigui molt forta, amics.

  laseuplenadous | 17/09/2006, 15:52
 4. Comença el tir a erc

  Aquest discurs fa oi només començar. O sigui que la culpa de que guanyi el pp a Mallorca serà d'erc, no?
  No sigueu tan ingenus, i pensau qui està més preocupat per erc a Mallorca, si el pp, o isquierda hundida i el que queda del psm.
  Reflexionem-hi.

  Engels | 17/09/2006, 17:27
 5. Maria Enganxa

  Això es diu passar l'arada davant els bous.
  ERC encara no ha fet cap assamblea per informar-nos i encara no hem decidit res, però veig que ja ho tens clar, i pel que veig ja no estau disposats a negociar més, ja veig que les "nostres" demandes són inesumibles i l'únic que voleu es que facem de comparsa amb un progama de mínims. Des de EU heu aconseguit el que volieu, fagocitar els verds i dividir el PSM.
  Sort i esper que no ens trobem al pou

  Un militant d'ERC | 17/09/2006, 20:00
 6. personalismes

  Quan es vegi quins són els candidats proposats per IU i PSM segurament podrem entendre que els interessos personals (val a dir mantenir les cadires) dels líders d'aquests partits han pesat més que el sentit de país i la voluntat de desplaçar el PP del poder.

  congratulations | 17/09/2006, 20:01
 7. No és cert això que dius

  Eberhard, com diu una companya, passes l'arada davant el bou. No s'ha decidit res, i és més, l'executiva ha dit que vol seguir negociant per arribar a un acord satisfactori per a tothom. No entenc el vostre immobilisme -o 'bon criteri', com dius tu-, ni el fet que ja ho donis tot per tancat. Dins Esquerra hi ha gent que no vol aquest pacte, és clar: o tots els membres d'EU estau a favor de pactar amb nosaltres? Ho dubt.

  No enterrem res abans que neixi. Esquerra ha dit que vol seguir negociant, però que amb la proposta actual no anirem envant. I EU, vol seguir negociant?

  boguista | 18/09/2006, 00:08
 8. Una profunda decepció

  PSM i EU, ara per ara, em decepcionen. La unica raó que donen a ERC per integrar-se al bloc, es intentar fer sentir a ERC culpable d'una hipotetica victoria del PP. Aixó es tot? No lluiteu vosaltres per unes idees? Es cert que ERC es un partit, fins ara, minoritari a les Illes, peró no sou vosaltres els que defensau que qui més té es qui més generós ha de ser? Donau la sensació, simplement de voler colocar-vos a la cadira, aixó que tant de cops anau pregonant que no es aixi. Als que volem votar una llista que defensi la nostra identitat mos ho esteu posant molt dificil. Si votem PSM-EU, estem votant a dos partits a la baixa, que no fan ni un minim esforç per aglutinar savia nova. Si votam ERC, en solitari, els nostres vots, tan sols ens serviran ideologicament, perque , graciès a les lleis actuals, no serviran perque nosaltres tinguem representació al Parlament o a l'Ajuntament. Perdonau l'extensió, pero m'envaeix una profunda tristor, despres els proxims quatre anys, en aquest mateix blog u a altres llocs, ens podrem seguir queixant de l'actuació del PP i la seva extrema dreta, peró sempre ens tindrem que enrecordar, que vosaltres ho haguessiu pogut evitar, tan sols siguent un poc mes generosos. Graciès, per donar-mos la oportunitat de participar al teu blog.

  Xavin | 18/09/2006, 10:21
 9. Encara hi som a temps

  Em pareix que has xerrat massa del compte, encara ERC no ha dit la darrera paraula i confi de bon de veres que sabran la bona voluntat del PSM ha adherir-se al projecte del BLOC, en el qual ja s'ha sumat EU. Seria bo recordar que és EU qui s'ha integrat al BLOC, ara sols falta que arribi ERC. La lluita a les pròximes eleccions no és saber qui tindrà més escons al Parlament, sinó la unió de totes les forces d'esquerra, nacionalistes i progressistes de Mallorca per treure aquesta extrema dreta del PP. Ara és l'hora de pensar en Mallorca i no pel partit que representa cadascú. Ningú va dir mai que aquesta aliança fou fàcil, però s'han de fer esforços per tal que això arribi a bon port. Als militatnt d'Esquera dir-lis que el dia que voteu això, no penseu amb vosaltres sinó penseu pel bé de Mallorca i sobretot pel seu futur més immediat. Ja tendrem temps, si voleu, de competir, però per fer-ho primerament s'ha d'existir.

  Jaume | 18/09/2006, 10:50
 10. Matar al mensajero

  Em sap greu haver provocat la irritació dels qui volen la integració d'ERC al Bloc i m'acusen de donar massa aviat l'objectiu per perdut.

  Naturalment, el procés no ha acabat i tot és encara possible: aquest post no és més que un pronòstic honest sobre el que crec que passarà i perquè passarà.

  D'altra banda, no seré jo qui, malgrat que lament i molt la posició d'ERC, faci èmfasi en culpabilitzar a aquest partit de res. La seva opció és legítima com també ho és la del PSM i A.EU-EV.

  Sobre si, a més de legítimes, les opcions són oportunes els que han de decidir són els ciutadans

  grosske | 18/09/2006, 11:11
 11. Re: ADEU I BONA SORT, ERC

  No només hem de tenir en compte la representació d'ERC a les Illes, hauríem de mirar també cap a Madrid i Brussel•les, perquè vulguem o no, a Madrid i a Europa els necessitarem, doncs, partits com CIU ja donaren a entendre al PSM que segons quins acompanyants en tingués dins es Bloc, CIU no faria costat al PSM.

  Salut!

  Perquè Mallorca ens uneix.

  Manel | 19/09/2006, 12:09
 12. Opinion personal.

  Esta es mi opinion personal sin prejucios ideologicos:

  1) Las exigencias de ERC son imposibles de cumplir por parte del PSM y EU. Son exageradas, desproporcionadas.La gente que dice que los de PSM y EU se preocupan por "calentar una silla " deberian ver mas critica la actitud de ERC , que quieren "calentar muchas sillas " aportando poco o nada.

  2)El ERC actual,no tiene una buena tarjeta de presentacion, ni para los propios independentistas( ya que ha defraudado a muchos),ni para los nacionalistas practicos. Ya que ha demostrado su abslulta inmadurez para gobernar cualquier pais, asi como cualquier puesto de responsabilidad. Solo hay que ver las "cagadas "que han hecho en el principado y su continua PUBLICIDAD*.

  3)Los objetivos de ERC son bien claros, quieren aprovechar este bloque, para hundir totalmente a PSM, luego fusionarse a ely hacerlo desaparecer. ¿ Para ocupar sillas? primero de todo para absorver los votos de esta formacion. Me parece una accion muy poco respetable. ERC, debe ganarse poco a poco el respeto del electorado nacionalista mallorquin. Hacer las cosas " deprisa y corriendo " y "jodiendo al projimo " no dan buenos resultados a medio plazo.

  4)De todos es sabido que ERC y EU , no son unña y carne, ni mucho menos, los progreistas de EU son , desde mi punto de vista ,los compañeros de viaje que necesitan momentaneamente. No dudaran ni un segundo en dar la patada a EU, si las cosas a ERC le fueran demasiado bien. Ideologicamente , por experiencias personales, los miembros de ERC no tragan ala gente de EU, son para ellos demasiado "Multiculti" . Creo que a medio plazo si ERC formara parte del bloque perjudicaria enormemente a EU.

  5)ERC no aportara nada a las islas sino confrontacion continua y poco TRABAJO ( que es lo que necesitan las islas, por ejemplo la denuncia de los barrios "marginados " de Palma, esto es algo REAL , que interesa a la gente, como hacen por este bloc o el otro... ), se intentara adueñar de todo el voto nacionalista que pueda. Se ve que no saben aquel proverbio de " Dividi y venceras ".

  *6) ERC busca a corto plazo PUBLICIDAD. Esta es una opinion muy muy personal. Me da la impresion que ERC lo unico que busca en las islas a corto plazo es DARSE PUBLICIDAD. Quieren montar numeritos, hacerse las victimas ( ellos!! no Mallorca y su territorio... ),boicots, exportar indirectamente el independentismo radical tipo MAulets, Cajei etc ( indirectamente )..En pocas palabras "Mauletilizar" Mallorca ( lo de la kaleborroca es una exageracion, por eso hago referencia a Maulets ). Todo esto para darse PUBLICIDAD en CaTALUÑA, que es donde a corto plazo quieren subir como la espuma.

  Un saludo, espero no haber ofendido a nadie y tambien espero que no se me borre el comentario, debido a mi IP y la persecucion que hay sobre mi persona por criticar segun que cosas.

  Adeu

  Azathoth10 | 21/09/2006, 13:29
 13. opinions extraterrestres

  Aquesta darrera opnió pareix escrita d'una fusió den Camara amb n'Eduardo Inda...

  1 d'Esquerra | 21/09/2006, 17:01
 14. Bueno...

  La ultima opinion es mia, ya que no puedo crear un bloc personal al no ser nacionalista me expreso por aqui. Dentro de poco me censuran incluso los comentarios.Ni me dejan registrarme, ni crear blocs, etc. Todo por criticar a ERC. Y en malloca,no quieo nipensar que pasa si en cataluña criticas al nacionalismo, en el Pais vasco ya se sabe, te queman el negocio y si eres politico o alguien importante, escolta para toda tu vida.

  Mientras me dejen escribir, seguire haciendolo

  Azathoth10 | 22/09/2006, 14:07
 15. La ignorancia es atrevida

  Salut i bona feina per a l'esquerra plural on hi cabem tots i totes, gent d' esquerres, nacionalistes i ecologistes. Espero que el sectarismo, dogmatismo y prejuicios expresados por "1 d'esquerra" no sean las bases de la construcción de una propuesta política común para estas islas.

  Dani Cámara | 22/09/2006, 22:26
 16. A Dani Cámara

  No veig enlloc "sectarismo, dogmatismo y prejuicios" i he mirat i remirat el post 14 vegades.
  De fet, si tens més concidències amb el post d'Azathoth (Un sonat a qui han tancat el blog més d'una vegada per incendiari i delirant)que amb 1 d'Esquerra, és ben lògic que els d'erc no vulguin saber res d'aquest bloc ex-comunista-una-mica-verd-però-
  no-massa-radical-nacionalista-de-
  rebosillo-i-ensaïmada-de-crema-
  cremada.

  Engels | 24/09/2006, 09:19
 17. Bona noticia

  De veres, a l'esquerra de Balears no li fa cap falta ni una el mesianisme i el llombriguisme d'ERC. No afegeix res de nou, ni vots. Estic convençut que en resta. Atents a les eleccions catalanes !!!

  Pep | 24/09/2006, 16:15
 18. A Engels

  amigo Engels, poner al mismo nivel a Camara y a Eduardo Inda es un poco fuerte, no te parece ?

  Marx | 24/09/2006, 17:11
 19. A Engels

  para mi eso es "sectarismo, dogmatismo y prejuicios".

  Marx | 24/09/2006, 17:15
 20. A Marx

  Fusionar no és comparar, llegiu bé els posts

  Engels | 25/09/2006, 06:07
 21. quantes parides

  m'estranya llegir que un partit estatal ens doni lliçons de nacionalisme.
  si els partits "forts" no se trobassin dèbils, possiblement no haguessin proposat un bloc amb erc.
  però lluny de acceptar la seva febleça fan una proposta de bloc en que no fan altre cosa que amagar la seva por i mostren una força molt lluny en temps.
  no se pot xerrar de unitat i tenir la pretensió de passar per damunt dels socis.

  esquerrà d'alcúdia | 28/09/2006, 07:50
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS