Administrar


Estadisticas de visitas

LA TRAGEDIA DEL PP BALEAR

grosske | 26 Abril, 2008 18:10

La tragèdia del PP Balear és que fa 13 anys que necessita una regeneració política que és incapaç de dur endavant. El cañellisme, el seu pecat original, continua pesant com una llosa

Es queixa Gabriel Cañellas den Jaume Matas, es distancia de les seves maneres tecnocràtiques i diu, en una recent entrevista, que va fer del partit "un mal necessari". Però el Sr. Cañellas oblida que el Sr. Matas, com la Sra. Estaràs, el Sr. Jaume Font o la Sra. Cirer són els seus fills i hereus més directes.

L'any 1995, Cañellas obtingué la seva primera majoria absoluta a les Balears. Dos mesos després, el cas túnel de Sóller (la denúncia del qual vaig tenir l'honor de signar) l'obligava a dimitir. El substituí en Tòfol Soler - president de curta durada i gairebé oblidat - que venia de la família democristiana, que no havia mamat de les ubres del Sr Cañellas, que venia a ser el que ara mateix representa en Pere Rotger... i que, l'any 1996, caigué víctima d'un cop d'Estat donat pel Sr. Cañellas al sí del grup parlamentari popular.

Així és com, de la mà del Sr. Cañellas, accedí a la presidència del Govern... en Jaume Matas.

En Matas no és més que un alumne avantatjat del cañellisme, com ho és n'Al Pacino den Marlon Brando a la inoblidable saga del Padrino. Com ell, s'afica en  negocis i utilitza pràctiques que el seu antecessor no va gosar utilitzar i només la seva prepotència, el seu afany de forçar la jugada, el condueixen a la derrota del 2007.

La tragèdia del PP, és que ha de trencar amb la saga dels Corleone i no té "mimbres" per fer-ho.

Es patètic que na Rosa Estaràs, vice-presidenta del govern Matas es presenti com a representant de la renovació.

Igual li passa a Jaume Font, que acaba de ser imputat pel cas "Pla Territorial" (per no parlar de la seva antiga condemna per frau electoral) i també a na Cirer que, després del cas de Santos, el millor que es pot dir d'ella és que, quan governa, no s'entera de res.

Ahir va sortir el Sr.  Carlos Delgado a propiciar la renovació. Ho és, en bona mesura: Delgado significa canvi... cap a l'extrema dreta, cap a les tesis i les maneres del Circulo Balear, cap a l'excentricitat política del PP de Balears.

En Pere Rotger, per últim, el que entronca amb la línia de modernitat representada per l'ex-president Tòfol Soler (o, ara mateix, per en Ruiz Gallardón), és, dins el PP, un friky, una rara avis amb moltes dificultats per obrir-se camí dins el proper congrés

Comentaris

 1. Y la renovación en IU?

  Y la renovación en Izquierda Hundida? Y Llamazares y tú mismo? Ojalá que Izquierda Hundida estuviera diez veces peor que el PP.

  Juli Bosch | 26/04/2008, 21:59
 2. Respostes

  Lo vertaderament tràgic és que, durant aquests tretze anys, el suport electoral a una formació farcida de corruptel·les no s'hagi immutat.

  Per què la gent tolera aquestes barbaritats? per què prefereixen que continuï el saqueig dels comptes públics i la indecència ètica, a que governin altres forces polítiques que no són de la seva corda?

  Això mereix una anàlisi en profunditat "estil Tarabini", perquè respostes en deuen haver. Indiferència? ideologia? manca de ideologia? "tot seguirà igual"? "a veure què puc pescar jo"? clientelisme? xarxes familiars, veïnals, empresarials? "lo nostro", tot i ser corrupte? mai haurà justícia?

  Respostes no només per a mi, sinó per vosaltres, classe política, que veieu com a nivell espanyol els batles corruptes han millorat resultats a les passades eleccions, en el millor estil Jesús Gil.

  Manel | 26/04/2008, 22:07
 3. López Istúriz for President.

  Ho tenen fotut a cal PP. Sigui a Balears o a tot l'Estat. Els hi donen osties per tot arreu i s'arreconan a l'extrema dreta. Allà ells.
  Però, demostrant la meva generositat estic disposat a proposar una sortida al seu desgavell, totalment gratis.
  Seria bo que al seu congrés de juliol a Balears, hi hagués candidatures que poguèssin satisfer a tothom. No han reparat en López Istúriz? Aquest homonet que no ha fet absolutament res per Balears a Europa podria ser un reclam excel·lent precisament per això, no haver fet res, quan els seus companys vessan merda fins i tot per les orelles.Ell no.

  sense nom | 27/04/2008, 19:41
 4. El PP-UM és la Mort!

  L'Enemic=Plantes d'asfalt,ciment i formigó.Corrupció,porquerie i merda.Clavagueram,construcció,renous,autopistes,urbanitzacións,polígons industrials,cimenteres,corrupció PP-UM,ports esportius,antenes de telefonia mòbil,empreses publiques,aeroport.¿Per qué no ho destruim tot amb entusiasme de una vegade per totes??

  Sóc un Sant. | 28/04/2008, 04:14
 5. Re: LA TRAGEDIA DEL PP BALEAR

  No, no, el senyor López-Istúriz, Secretari general del PPE també n'ha fet de les seves. Visitau:

  http://www.elpais.com/articulo/internacional/polemico/e-mail/PP/europeo/fue/abortado/envio/elpporint/20061116elpepiint_5/Tes/

  N'hi ha per a donar i per a vendre...

  Cerca i trobaràs | 28/04/2008, 21:52
 6. Mirate al espejo

  ... le dijo la sartén al cazo.

  Ghp | 29/04/2008, 06:28
 7. de su propia medicina

  Intolerancia, poca capacidad para el diálogo, ausencia de convicción democrática,el PP va a tomar ahora de su propia medicina y le va a salir bien caro ser como son.

  francisco | 29/04/2008, 16:46
 8. Re: LA TRAGEDIA DEL PP BALEAR

  No deixa de sorprendre que, vist tot el que ha passat els darrers anys i tot el que cada dia surt als mitjans de comunicació, encara quedi algú disposat a defensar el PP,o millor dit, als seus representants de tots coneguts: Estaràs, Font, Cirer... i el desaparegut Matas. Realment fa falta una renovació perquè amb aquests elements ja no hi pot creure ningú.
  Per cert, com a ciutadana que ha sofert la mala gestió del govern anterior i del consistori palmesà, m'agradaria que algú tragués comptes dels doblers s'han tret de les arques públiques i s'han destinat a qüestions "privades" (vull dir, festes, comissions, regalets,...allò que en castellà es coneis com "chanchullos varios")i que tots ho coneguéssim. I desprès, clar, s'obligués a tornar aquestes qüantitats perquè es puguin destinar a tota la comunitat i no només a subvencionar el nivell de vida d'uns quants.

  Pitiüsa. | 29/04/2008, 17:05
 9. Re: LA TRAGEDIA DEL PP BALEAR

  La reflexió de perquè el PP guanya eleccions darrera eleccions no necessità cap anàlisi, la raó és prou clara, Balears és un poble de miserables llepons, llepons de l'amo.

  Un avergonyit de ser mallorquí | 30/04/2008, 22:58
 10. trjedia del PP Balear

  No creo qu este encondiciones de dar consejos.El que esté libre de pecado......

  Andreu | 30/05/2008, 16:37
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS