Administrar


Estadisticas de visitas

AVANÇA EL PLA DE DESALLOTJAMENT DE SON BANYA

grosske | 07 Abril, 2008 06:17

Amb la sola abstenció del PP, la Junta rectora del Patronat de Son Riera aprovà la setmana passada el Pla per al desmantellament de Son Banya

Crec que és un dels temes més importants d'aquests quatre anys perquè Son Banya no només és un santuari del narcotràfic, és, també, un focus permanent de marginació social i de segregació  racial.

El Pla distingeixc entre la població de Son Banya que es dedica al narcotràfic i la resta, als quals el narcotraficants, de qualque manera, utilitzen de "pantalla".

El Pla preveu un buidatge progressiu del poblat cap a destinacions molt disperses de la ciutat. L'objectiu és acompanyar el reallotjament de mesures d'integració social i laboral i minimitzar els impactes sobre la resta de la ciutat. Un reallotjament no controlat o que permetés la creació de nous guetos a d'altres indrets de la ciutat seria un autèntic desbarat.

El documenta analitza que serà necessari dificultar al màxim el narcotràfic al poblat. Dit planerament: quan el narcotràfic deixi de tenir interés en el poblat, desallotjar-lo será "coser y cantar". Aquí la Delegació del Govern ha de jugar un paper fonamental.

La setmana qui ve seran convocades entitats veïnals, sindicals, patronals i aquelles destinades a la inserció social. Més tard, la Junta de Govern aprovarà el Pla que començarà a executar-se el segon semestre del 2008

Comentaris

 1. Deducción

  Si se realoja a las personas ajenas al narcotráfico, las restantes, es decir los traficantes, se pondrán inmediatamente en manos de la justicia. ¿O no?

  Tomeu | 07/04/2008, 08:28
 2. Quina gràcia

  En feis gràcia aquests progressistes de l'ajuntament o es que viviu dins un nigul de cotó, si em permets la meva petita opinió es que crec que amb Son Banya o Son Riera era ja fa molts d'anys que s'hauria de haver començat però be, val mes tard que mai, la vostra feina es d'admirar ja que sols aconseguireu indiferència per part del ciutadans i "cremar" les barriades a on traslladeu els habitants de Son Banya.
  Vots cap ni un, el contrari sols una onada de ràbia cap a l'ajuntament i a seva batllessa, això si una feina digna d'admirar per haver llevat un gueto que fa vergonya (la dreta tenia sempre tots els vots d'aquesta gent i no va fer res mai per ell o ja no t'enrecordes... )
  Ah!! i el tema de la droga traslladar-lo cap a altres barriades per que segur que la droga seguirà, amb Son Banya o sense.
  Salutacions i seguiu així que a les pròximes eleccions no crec que siguin fàcils...

  Aquesta esquerra sempre tan ... | 07/04/2008, 09:26
 3. Ànim!

  Ànim i molta sort amb el tema.
  Crec que és un dels problemas socials més gran de mallorca en moltes dècades.

  I al post 02: Jo em toc es c.llons si ho fa un govern d'esquerres, de dretes o de centre (que és el cas més o manco per mor de UM). Lo important es que es faci, i es faci pensant en la gent de Son Banya i la resta de Palma.

  Jus | 07/04/2008, 14:03
 4. Els no traficants

  Perdó, és que el meu veinat crec que tambe ven droga. Que em podrieu regalar una caseta? Si fa falta puc treure a la meva filla de la escola i deixar de fer feina, això no és problema.
  Ja me veig el tema, els hi regalaran cases, ells les desmontaran i vendran a peces: els bidets, les dutxes, les cuines, i despres vendran la casa i se´n tornaran a Son Banya o a Son Banyete Nou.
  I mentres nosaltres a pagar i pagar i pagar imposts.
  Ole EU, sou uns fieres.

  El_que_paga | 07/04/2008, 15:02
 5. Re: AVANÇA EL PLA DE DESALLOTJAMENT DE SON BANYA

  M'encanta la frivolitat d'algúns per tractar un tema tan seriós. Com a representant d'aquests "progressistes de l'Ajuntament" crec que hi ha dues preguntes a respondre: 1) algú es partidari de mantenir Son Banya tal com està?; 2)si es vol buidar, de quina manera distinta a la proposada es vol fer-ho?. Per aquí podem començar a tenir un debat seriós.

  grosske | 07/04/2008, 15:42
 6. Ara anam!!!

  Per començar, vull felicitar als consellers del Consell de Mallorca per haver-se apujat les dietes un 65%. Aquí no hi ha discusions i tothom d'acord.

  sense nom | 09/04/2008, 11:54
 7. Re: AVANÇA EL PLA DE DESALLOTJAMENT DE SON BANYA

  y 3) ¿Es superior la orden re realojo obligado o la libertad de cada individuo a residir donde le apetezca?

  Tomeu | 09/04/2008, 13:59
 8. Espanya = Paraiso vagos y maleantes

  Amb la llei Grosske, amb la puta llei i si no serveix demanem que es canvii. La gentussa a la presó, els treballadors que pagam impostos no nos mereixem que ens "robeu" d'aquesta manera.

  Uns treballant com a desgraciats i els altres a viure de gorra.

  Porca misèria.

  Toni | 09/04/2008, 18:49
 9. No entenc el problema

  La gent de Son Banya, parlant clar: els gitanos, volen viure allà, junts entre ells i separats dels "payos". Els "payos" no els volen als seus barris, a cap ni un.

  Llavors, jo en demano, quin problema hi ha en arreglar-lis Son Banya fent-lo digne per viure i deixar-nos de invents que tan mateix mai, enlloc, han donat resultats.

  De veritat que no entenc quin problema hi ha apart de les idees "pedagogica i politicament" correctes.

  Per qué els politics no començau a fer una mica de cas al que diu el poble? Que em de fer per aconseguir fer entendre als politics que ells son els nostres empleats i que estan al poder per fer la nostra voluntat, no perque la gent els cregui.
  Ja se que la gent que pensa es molesta, amb lo guapos que esteim quan anam tots calladet a votar, però de cada cop, governi qui governi, aixó pareix més una dictadura (amb llibertat d´expresió això si, ara que tanmateix no en feis p. cas).
  Els gitanos no son mala gent, tenen una cultura i uns valors diferents als nostres (alguns millors, de debó), però NO volen integrar-se, no volen ser engullits per la cultura "paya" i els entenc i sobretot els respect.
  Ajudem-los a no viure entre rates, a no dependre dels narcotraficants, a tenir els nins escolaritzats, però no els obliguem a viure entre nosaltres per una simple idea de que la nostra es la cultura vertadera i superior, per un afany "evangelitzador" de "salvar" algú. Tanmateix a ells no els hi agrada anarse´n a dormir a les 22 sense fer renou, i a nosaltres tampoc ens agrada tenir veins tocan "lolailo" fins a les 3 de la matinada.

  I de totes maneres, el primer problema i més urgent és arreglar com pot esser que haguent-hi gent allà que ha disparat a inocents, que s´han inflat a guanyar doblers venguent la mort, encara estan pel carrer passejant amb vehicles de luxe i ensenyat, a la escola del carrer, que el nostre sistema legal es una, politicament incorrecte, puta merda.

  El_Pesat_de_Sempre | 09/04/2008, 20:05
 10. Frívols, demagogs i hipòcrites

  A mi també m'encanta aquesta gent que tot ho veu blanc o negre, ho tenen tot tan clar!!
  Però la veritat es que aquesta és una aposta valenta i difícil. Seria més fàcil tancar els ulls i no veure el problema. És curiós com la solidaritat minva a mesura que minven les distàncies. Tots estam d'acord en millorar la vida dels que pateixen gana i misèria,això si, sempre que estiguin lluny...a l'Àfrica per exemple.
  El tema de Son Banya és complex i s'ha de ser valent per afrontar-lo sabent que no tindrà beneficis electorals. Però ja és hora de polítics disposats a enfrontar-se als problemes, disposats a canviar les xacres socials i a construir una societat de la que poguem estar orgullosos. En fi enhorabona Grosske

  Toni Picó | 10/04/2008, 00:11
 11. Son banya

  No estamos de acuerdo con el desalojo de Son baña. Si tenemos miedo a entrar en Son baña por lo que te pueda pasar, imaginate si se reparte todo lo que hay dentro por toda mallorca. Vaya caos! NO se en que estais pensando... menudos.

  Elena y Laura | 11/04/2008, 11:29
 12. Quina gràcia 2

  Que, ja estàs veient que no seria fàcil això de buidar Son Riera (son banya per qui no ho sap), ja et vaig dir que et "cremaries" molt i que la feina seria molt desagraïda i el cap i la fi resultats cap ni un. Crec que no s'aconseguira si no es per la força i amb aquesta no crec ni ho desig que ho vulguis fer així que sols queda millorar i dic millorar per que no se com dir-ho el possible Son Banya amb el desgravi que això suposa a la població diguem "paia" que no ho entendria, ja saps allò de que al final ho acaben destrossant tot, que si tenen mes doblers que la banca March, etc..., i deixar passar el temps a veure si s'ha arregla mes endavant.
  Ja saps molta feina i pocs "vots".....
  Ara en serietat tornant al teu post 5 que veig que en tractes de frívol et diré que no, que no som partidari de mantenir l'actual Son banya però tu i els teus tècnics heu pensat que no sols es un canvi d'ubicació, que aquesta gent tal vegada no vulgui canviar d'ubicació per por a perdre la seva manera de viure tant econòmica com social. Per que a mi si em dus a viure a la plaça Espanya a un pis de 200 metres i no em dones la manera de poder sortir al carrer a fer vida social o inclús econòmica (ferralla, droga,el que sigui, etc..) els meus veïnats i amb raó posaran el crit al cel en veure la seva propietat (tu saps que avui en dia la compra d'un pis o vivenda es el mes important i costos per una parella) baixar ràpidament de valor agraint al honorable regidor de l'ajuntament de tan preuats veïnats. Crec que no sols es un canvi de lloc sinó de mentalitat per part seva i de tots no gens fàcil.
  Després crec si una persona, família i no de forma generalitzada vol deixar el barri i demana ajut a l'Ajuntament,Consell,Govern al qui sigui crec que no ho tendria molt difícil per abandonar Son Banya, clar que segur que després en vendria un altre a ocupar el seu lloc al poblat,..Val mes fer poqueta feina sense premsa ni grans titulars que titulars i premsa i gens de feina.
  Salutacions

  Aquesta esquerra sempre tan ... | 14/04/2008, 08:50
 13. Legislatura ominosa

  Hace unos meses, en los periódicos mallorquines, se estaba rumoreando de una posible integración de la gente que vive en el poblado gitano de Son Banya en distintos barrios palmesanos. Y en esos momentos, creí que eso era una utopía, pero estas últimas semanas se ha visto que ha ido cogiendo fuerza esa realidad.
  Y me pregunto; Como va a ser posible esto señor Grosske? Si la gente de Son Banya no se quiere mover del poblado y la gente que vive tranquilamente en sus barrios palmesanos no los quieren?. Sí, efectivamente, no los quieren, táchenme de xenófobo si quieren, pero todos sabemos bien porque no: aumento de delincuencia en el barrio, trafico de drogas, jeringuillas usadas (peligro de infección para los niños), etc. Por qué sigue empeñándose?
  Vista la tenue política llevada a cabo por el señor Grosske, lo que tiene que hacer es invertir más en mejoras para las infraestructuras en general del poblado y así no será necesario el traslado del poblado.
  Lo que no puede hacer éste señor, es porque un grupo minoritario este mejor, es empeorar la estancia del resto de ciudadanos de los barrios palmesanos.
  Si en un futuro se produjera esta hipotética instalación de dicha gente en la ciudad y ven que la vida en el barrio empeora, ya sabrán de donde dimana dicha situación, y si en cambio en el barrio mejora la calidad de vida y la seguridad, rectificar es de sabios.

  juan.R | 20/04/2008, 15:48
 14. No a realojos

  El problema no se soluciona repartiendo a esta gente por todo Palma como dice algún superprogre, se soluciona aumentando la vigilancia para que no entre tanta droga en la isla (que es de espanto lo que hay y solo puede entrar por aire y mar o sea que muy dificil no es)y encerrando a la Paca y a toda esta gente que campea por ahí a sus anchas con ferraris comprados con dinero que da la droga . Y luego alguno habla de demagogia, lo que hay que leer, no, si encima de ser Son Banya un paraiso de narcotarfico dónde sus principales responsables están inmunes, se les da pisos y se realojan. Que le den los pisos los jefes de los clanes, que tienen muchos pisos francos repartidos por Palma.
  Con estos progres vamos apañados, y basta ya de atacar a los que no comulgan con sus utopías absurdas de insolidarios, fascistas, racistas, xenófobos, y otras palabras empleadas tan ligeramente, que hoy en dia suponen un enorme lastre en esta dictadura de lo políticamente correcto, y que solo se utilizan para censurar a las voces disidentes.

  Palma, paraiso de los narcos!!! | 23/04/2008, 16:54
 15. Pla de desmantallament de Son Banya

  Bones tardes,
  Som un grup d'estudiants del màster de formació al professorat de la UIB. Esteim fent un treball sobre la escolarització al poblat de Son Banya. Una de les mesures correctores per millorar les condicions de vida del poblat es el pla de desmantallament, per tan, creim que seria d'utiliat per completar el nostre estudi.
  Li voliem comentar que no hem trobat el pla a cap plana web i m'agradaria demanar-li si podia enviar-m'ho o dirme on està penjat.
  Per un altre banda li voliem demanar en quina fase es troba actualment el pla.
  Moltes gràcies per la seva col·laboració

  Maria Magdalena | 19/11/2010, 17:45
 16. no nos echaras de alli

  groske tu tienes una casa inlegal ha ti si que tetenian que dasaloja i darte 15 dias yo soy de sonbaya malos muertos paquesepas hi en tiendas que tu nos tienes rabia es que nosotros te emos echo algo o esque tu no saves que aqui hai munchos niños i si comemo algo es porque con 20 euros com pramos pan i mescra i de adon de pagaremos la luz i el agua mas alkiler nos los vas apagar tu cuatro ojos

  jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj | 07/05/2011, 22:30
 17. no tireis sonbaya

  es tais tonto o esque te lo haces groske si tiran son baya
  toda la miseria se ira por palma los perros por la calle,las gallinas,los pollos y los burros ha ilos yonquis
  como tireis sonbaya se iran por todo palma i esque estais locos

  estrella | 08/05/2011, 11:49
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS