Administrar


Estadisticas de visitas

RODRIGO DE SANTOS. QUI VA TANCAR ELS ULLS I ALGUNS PROBLEMES METODOLOGICS

grosske | 15 Març, 2008 10:00

Es tan fàcil parlar d'aquest tema que tothom en parla. Però si qualcú vol una anàlisi simplista de la qüestió li recoman que tanqui aquest bloc de manera immediata. Aquest és un post per plantejar matissos, interrogants i  complicacions.

Si qualcú es va barallar a l'anterior legislatura amb en R de Santos vaig ser jo. Les actes del Ple estan plenes de debats encesos i, en qualque ocasió, d'expressions molt gruixades o clarament inconvenients. Crec que això m'autoritza per advertir que aquest senyor ja està fora de la política, que ja no li hem de demanar que dimiteixi de cap càrrec de representació política i que hem d'anar molt alerta a passar del judici polític sobre el què ha passat al judici moral sobre la persona, un terreny molt complicat per abordar-ho sense conèixer en profunditat la persona, la seva història i el seu entorn.

Dit amb altres paraules. hi ha quatre maneres d'abordar la qüestió:

1a.- Estam davant uns FETS importants que esdevenen dins l'àmbit de la política i dels quals s'han d'extreure conclussions polítiques per al passat i per al futur; unes conclussions que no tenen perquè afectar exclussivament al Sr. R. de Santos

2a.- Estam davant uns FETS amb una càrrega simbòlica important des del punt de vista sociològic i ideològic i que poden i han de ser jutjats des del punt de vista moral

3a.- Estam davant una PERSONA que ja no és un personatge públic i que no ha de ser sotmesa a judicis morals sobre la seva persona (sí, en canvi, podem jutjar els seus fets) so pena de caure en el "salsarosisme" més menyspreable

4a.- Per últim, estam davant una PERSONA que pot haver incorregut en un supòsit penal que, com a tal, ha de ser jutjat pels òrgans judicials pertinents.

No sí si l'expressió és exacta però em vé una al cap que diu una cosa com "combate el delito y compadécete del delincuente". Idò ja he dit tot el que havia de dir sobre la 3a i 4a manera d'abordar la qüestió.

Sobre la 1a. Tenim dret a saber i a saber-ho tot. No em referesc als detalls morbosos, naturalment.
La qüestió més important és sens dubta la següent:

- Com una sèrie d'irregularitats tan espectaculars va poder passar els filtres administratius i polítics de l'Ajuntament? . La irregularitat era evident i manifesta. Per tant: En quina instància administrativa o política qualcú va decidir tancar els ulls? That's the question i la resta són qüestions menors que, sens dubta, anirem aclarint amb el temps i més prest que tard.

Sobre la segona qüestió - que va de fets i no de persones - es podria escriure un llibre. La insalubritat dels codis morals repressius s'ha fet una vegada més manifesta. La moral sexual repressiva, com qualsevol altra casta de repressió, és inhumana, és danyina i una font inesgotable de patiment personal i col.lectiu.

Comentaris

 1. Un llibre

  Algú pot lligar:

  - Negoci de serveis sexuals (genera molt de diner negre)

  - Bugaderia, casualment del mateix propietari del negoci de serveis sexuals (rentadora de diner ?)

  - Client que paga serveis del primer negoci amb un abonament al segon.

  - Client que a la vegada és el Secretari de la Hisenda Pública (Se suposa que és responsable de perseguir aquestes coses)

  - I a sobre, es relaciona l'elevat preu dels pagamanets amb el consum de drogues...

  Això dona per un llibre

  Contribuent d'Hisenda | 15/03/2008, 11:39
 2. Judici moral?

  Benvolgut Grosske.

  No crec que toqui fer judici moral. Ja es retraten ells sols, que la moral la tenen doble. Acabaran no enganyant a ningú. Diuen una cosa i en fan una altra. Encara que això, els polítics ho feu tots, ells fan de la moral una bandera.

  Per tant, na Cirer, crec que pixa una mica fora de test quan diu.. 'pero no era ni su madre ni una persona con una relación más allá de la política'. No li demanen un judici moral, més enllà de la política. És precisament el malversament de fons públics durant l'exercici del seu càrrec com a tinent de batle i regidor, persona just per sota de la batlessa. Ella era directora de l'empresa Ajuntament de Palma, i un directiu designat per ella s'ha "fumat" 50.000€.

  Però pensant-ho bé, i amb els antecedents ras-putin-eros, crec que és demanar massa que assumeixin cap responsabilitat.

  I no vull ni pensar en el palasete d'en Matas, o la seva curiosa feina amb el grup Barceló (serà pel seu domini de l'anglès)

  The Laughing Man | 15/03/2008, 11:58
 3. ....això és molt greu

  A més del que dius, hi ha una altra qüestió molt greu i és la mala consideració que queda entre la ciutadania de la política amb aquelles frases de "tots són iguals, la política és bruta..."

  Encara més greu, els interrogants que crea un fet d'aquestes característiques: i el que no sabem ? quants de negocis bruts s'han cuït amb el PP ? és possible fer política d'esquerres sense esquitxos de brutor ?

  Posats a malpensar, pot tenir res a veure amb aquest assunte o semblants l'espantà del Sr.Matas ? que sabia el PP quan va dimitir de l'Ajuntament de Palma ? quins mecanismes de control existeixen en les despeses públiques ? si no hi ha control tot és possible.

  És hora que la justícia intervengui i possi les coses clares a la ciutadania...al contrari, les persones que estimam la política ho tenim molt cru.

  miquel monroig | 15/03/2008, 12:16
 4. Re: RODRIGO DE SANTOS. QUI VA TANCAR ELS ULLS I ALGUNS PROBLEMES METODOLOGICS

  No, Grosske, estam davant un barrut, un personatge que fa onze anys que s'enriu de tot-hom i que ara mateix és capaç d'atribuir la seva poca-vergonya a una malaltia. Repassa el seu historial i veuràs que després de la crisi, l'escandol o la barra, sempre ho ha resolt fent cara de nin bon al·lotet. Es la història d'un tipo que ha anat sobrat,que fa anys que es sent impune a tot, que s'ha convençut que està per damunt de qualsevol judici moral, polític o personal. Aquest és en Rodrigo de Santos, un subprodcte que medra amb facilitat i arrassa tot el que te per davant, simplement perquè la seva ambició desmesurada està per damunt de tot. Es veia venir de fa temps un final com aquest, ho duia escrit al front que es fotria una garn hòstia. Peròpotser encara n'hem de veure més

  Un que el coneix | 15/03/2008, 13:55
 5. Re: RODRIGO DE SANTOS. QUI VA TANCAR ELS ULLS I ALGUNS PROBLEMES METODOLOGICS

  si finalment es demostra certa la malversació de fons públics, no ens hauriem de demanar si la gestió política fou també correcta?? no caldria plantejar algun tipus de revisió sobre aquest aspecte??

  catalina | 15/03/2008, 14:16
 6. Quien cerró los ojos?

  Tras una semana de viaje por las montañas de Tennessee, viendo como viven los indios Cherokees, a la vuelta me encuentro que otros personajes deberían estar en otras reservas y dejar a estos pobres Cherokees libres con sus sueños.

  De acuerdo con lo que dices Eber, pero yo creo que desde el Ayuntamiento se debería abrir una información sobre los procesos administrativos que permitieron que Rodrigo de Santos hiciera lo que hizo. Ya se que hay funcionarios que son débiles ante el poder, y Rodrigo lo tenía, pero tambien los hay que a los de sus cuerda le bailan el agua y al contrario, la Intervención se vuelve un laberinto a veces complicado, confuso e insalvable. Por lo cual quizás sería bueno, sin ir a por nadie, pero si abrir una información para saber porqué y quienes favorecieron esa corrupción. Conociendote supongo que esa idea ya ronda tu cabeza.

  Saludos desde la tierra del Country. Y por cierto que pena dan los mayores en USA, hay imagenes increibles. Ya te las contaré.

  F. Galan | 15/03/2008, 15:44
 7. Las ideas claras.

  Con cabeza, corazón y culo.

  sense nom | 15/03/2008, 18:31
 8. Re: RODRIGO DE SANTOS. QUI VA TANCAR ELS ULLS I ALGUNS PROBLEMES METODOLOGICS

  TAULA RODONA:"MOVIMENTS SOCIALS i POLÍTICA" Les diferents relacions entre els moviments socials i els partits polítiques Participaran: CGT. Maulets. OCB. Plataforma "Salvem la Real" Plataforma pro Camins Públics i Oberts Després torn obert de paraula DATA: Dissabte 22, a les 10:15 del matí. LLOC: OCB-Inca, Plaça de l'Àngel, 2. Inca Organitza: AREM (Assemblea per a la Renovació de l'Esquerra de Mallorca)Col·labora: OCB-IncA

  AREM | 15/03/2008, 20:41
 9. El temps posa a cada persona al seu lloc

  Ha arribat l'hora den Rodrigo. Tots ho sabiem, i jo crec que la famosa auditoria a l'EMOP es va fer pq el regidor d'hisenda tenia coneixements dels fets i internament la utilitzà per neutralizar-lo políticament de cara a les passades eleccions municipals i autonòmicas -evitant q no es tornàs a presentar-. Quan el PP va perdre senzillament posaren el cap den de Santos a disposició del nou consistori. Tot quadra

  Mirando a Cuenca | 15/03/2008, 22:38
 10. Re: RODRIGO DE SANTOS. QUI VA TANCAR ELS ULLS I ALGUNS PROBLEMES METODOLOGICS

  grosske

  paco | 15/03/2008, 23:22
 11. Re: RODRIGO DE SANTOS. QUI VA TANCAR ELS ULLS I ALGUNS PROBLEMES METODOLOGICS

  Yo tengo varias peguntas que hacer
  1ª ¿ No se hicieron auditorias los años anteriores? . Si la respuesta es si, entonces la ex alcaldesa de Palma tendrá algo que decir, no olvidemos que esa Sra. que dice no ser su madre, es la principal responsable de la gestión de su Teniente de alcalde.
  Si la respuesta es no, entonces no quiero que alguien que no establece mecanismos de control, que no permite a la oposición estar en los órganos donde esta podría darse cuenta vuelva a cercarse al poder ni por asomo, porque en el mejor de los casos ( dándole el beneficio de la duda) ha demostrado ser la peor gestora que hemos tenido en Palma , no hay que olvidar que otro concejal suyo ya tuvo que dimitir por utilizar EMAYA para sus intereses particulares.
  2ª ¿ Siguen defendiendo las decisiones que tomó una persona que ,si aceptamos su línea de defensa, estaba bajo la influencia de la droga?. a mi esto me parece importante quien nos garantiza que no beneficio a determinadas empresas o colectivos a cambio del dinero que tan desesperadamente necesitaba, ¿ alguien está comprobando esto?.
  Lo mire por donde lo mire la Sra. Cirer no puede defender que la gestión de su mandato esté fuera de toda duda, debería dimitir por purita verguenza. ¡Que diferencia respecto al actual equipo de gobierno que ante dos sospechas de corrupción lo primero que hace es poner el caso en manos de la fiscalia!, ya se hizo con el funcionario de urbanismo y ahora al detectar ese marrón en las cuentas. Enhorabuena, al menos en eso notamos la diferencia

  animalillo | 16/03/2008, 09:50
 12. hay que mirar mas ....

  Esta bien que todo el mundo tenga una "segunda oportunidad", pero supongo que no quedara todo en revisar la "tarjeta famosa" y que se revisaran en el departamento de urbanismo mas de un convenio, canje, permuta, permiso, licencia ... a la cual pudiera haber infludo su desagradable situacion, todo por el bien de los ciudadanos y por si algun "cara dura sin escrupulos" se haya podido aprovechar.

  Un ciudadano mas ... | 16/03/2008, 13:13
 13. La maleta llena de billetes...

  En declaraciones al DM, unos de los jóvenes chaperos que prestaban sus servicios a Rodrigo de Santos afirma que éste visitaba el burdel con maletas llenas de billetes de las que alardeaba exhibiéndolas por doquier. ¿De dónde salía ese dinero? A la luz de estos nuevos acontecimientos hay que volver la vista atrás y revisar todas las decisiones y toda la carrera política de Rodrigo de Santos. Incluídos los locales cedidos a la Iglesia.

  JM | 16/03/2008, 18:38
 14. A revisar-ho tot

  De fet tocaria revisar tot el que va adjudicar aquest personatge. Urbanisme mou molts diners, i més d'un i de dos segur que s'han endut les butxaques plenes.

  I de fet, posats a sospitar, revisar als que han marxat, Matas inclòs.

  The Laughing Man | 16/03/2008, 21:58
 15. Es que no hi ha politics normals?

  En el fons no hi ha cap politic que es salvi, amb mes o menys dignitat, quasi tots acaben igual.
  Mon pare, que es una persona sarcástica i de pensar molt sencill, diu.
  Tots aquets "beatos", que sempre van a misa, pero son mes reputes que ses genetes,no ni haura cap d´ells que vaja al cel.

  santantoni dins sa cova. | 18/03/2008, 08:37
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS