Administrar


Estadisticas de visitas

EL PSOE CERCA LA MAJORIA ABSOLUTA

grosske | 02 Març, 2008 18:17

El Pais d'avui publica una enquesta que diu el que la direcció socialista sap fa molt de temps: la victòria està assegurada i l'objectiu és la majoria absoluta.

A cap enquesta, a cap, Rajoy surt millor valorat que ZP i a cap enquesta, a cap, els electors pronostiquen que Rajoy serà el guanyador. A cap enquesta, tampoc, Rajoy sorti com a guanyador al debat televisiu de la setmana passada.

Els socialistes són prudents perquè han de mantenir el seu electorat mobilitzat. Tenen raó i fan bé. Des d'EU-EV fem el discurs que és imprescindible posar-li al PSOE ancratges a la seva esquerra, que un panorama polític bipartidista sense IU-ICV (com a les Balears sense EU-EV) centraria definitivament la política i frustraria les possibilitats reals de canvi. També tenim raó i fem bé en dir-ho

Comentaris

 1. Majories absolutes

  La majoria absoluta psoata és per a nosaltres mortífera com ho és la del pp. Però si vosaltres l'heu d'evitar...
  També hem begut oli!!!

  insular balear | 02/03/2008, 18:37
 2. El País

  S'objectiu principal des grup Prisoe és donar ànims en es partit des Govern i cerquen augmentar es suport mostrant que no tindrien majoria absoluta si hi ha gent que no vota.
  Lo que és segur és que amb sa campanya tan nefasta que estan fent, els hi convé la "tensión" que li deia ZP a Gabilondo, perquè entre tant de "votar amb ses teves forces", "no es lo mismo" i demés, no sé què volen dir. Salut!

  L.A. | 02/03/2008, 19:47
 3. L'enquesta del País , la Llei Electoral, el vot útil i EU

  Hola Grosske!

  Com evidentment et dono per assabentant de l'enquesta, l'entrevista amb en Llamazares i l'esforç que el diari en qüestió fa per mobilitzar l'electorat passiu pro-psoe que sembla ser que serà el que decidirà quí guanya. I com també, evidentmet coneixes el fantàstic pdf, d'EU, on s'explica clarament, perquè EU, quant a resultats electorals, és on és per ser la tercera força política estatal, m'estalvio la introducció a la justificació político/cojuntural. Per no avorrir més del compte, res més...
  Jo em demano...
  És impossible que jo hagi vist la llum, com si fos un il·luminat tocat per la mà de...diguem-ne, " salut i república", doncs anem mancats de referents identitaris més personaficables, cosa que em sembla bé.
  El cas es que no em crec el següent:

  1- Si EU, amb el seu milió trescent-mil vots totals, és la tercera força en vots a nivell estatal (sumant els d'IC, es clar). Però només vam obtenir 3 diputats ( més dos d'IC).

  2- Si la culpa és de la llei electoral, que beneficia, principalment, als dos partits majoritaris.

  3- Si, sense l'acord de com a mínim un d'aquest dos, que en cap cas poden estar interesats, la llei és inamovible...

  4-Si les enquestes, a les que tú, dones credibilitat, confirmen la tendència al bipartidisme...

  Si tot això, és més o menys cert, no em crec el següent:

  1- Que ningú hagi fet números electorals i hagi vist que els vots per EU a Madrid o València, pesarien més d'un altra manera.

  2- Que ningú es pregunti a EU com IC, sola, aportarà la meitat dels diputats al Congrés, del grup que, segons les enquestes que tú dones fiabilitat, fan tremolar el grup propi.

  3- De veritat ningú a EU, es planteja altres Alternatives?

  Parlo clar. No entenc que hi hagi menys reticiències a un Estat federal, que a un partit en el mateix sentit.

  O, sí?

  Òscar | 02/03/2008, 22:15
 4. On són els Verds?

  No he sentit piular en Llauger (té el bloc abandonat). Quina campanya fan els Verds que no van amb Unitat? Tot ho concentra na Marisol, però EU evitava caure en aquest personalisme típic del PP i del PSOE!
  Ahir la SEXTA donava noms de votants d'IU com Pilar Bardem o Juan Diego. Aquí també convendria fer sortir els històrics!
  Veig que la campanya va fluixa i se focalitza en el bipartidisme. Cal fer qualque gest!
  Ah! El vídeo d'IU el millor! Amb la bandera republicana!

  Republicà i d'esquerres! | 03/03/2008, 10:21
 5. Un escó, quants vots?

  Quants vots calculau que li fan falta a EU per aconseguir un diputat a les Illes Balears?
  Sincerament, pensava fer vot "útil" (ja sé que aquest terme no t'agrada, però així ens entenem), però he sentit na Marisol i aquesta tia és "la bomba".

  Toni | 03/03/2008, 20:23
 6. A quant l'escó?

  Idò depèn del nombre de votants, a les darreres eleccions uns 46.000. A aquestes segurament un parell més. Matemàticament impossible que EU tregui un diputat a Balears. Hauria d'augmentar en un 50% el seu millor resultat. EU+Unitat, tot i tenint en compte que les sumes de vots no surten mai, hauria tengut moltes possibilitats. Així, només serveixen per 'passar llista', treure pit i pagar les despeses electorals. I amb una mica de 'mala sort' per a què el PP tregui cinc diputats en lloc de quatre. No s'hi enfadi, però avui per avui, i així com està la llei electoral, el vot a EU a les circunscripcions 'petites' només serveix per augmentar les possibilitats del PP.

  Jordi R. | 04/03/2008, 13:27
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS