Administrar


Estadisticas de visitas

ELS BISBES I MARISOL RAMIREZ

grosske | 01 Febrer, 2008 07:13

Magnífic document el fet públic ahir per la Copnferència Episcopal. Lluny d'entrar en la lluita preelectoral ens recorden a tots els que realment importa.

Així, el que situen en primer pla és el compromís amb el 0,7% del PIB, la cooperació internacional i el comerç just. Magnífica sensibilitat respecte al vertader escàndol del nostre temps: avanços tecnològics inimaginables al costat de milers i milers d'infants que moren cada dia de fam i de malalties perfectament curables.

Esplèndid també el seu record cap a aquells que, al nostre país, continúen morint abans d'hora per pobres, per manca de polítiques de prevenció sanitària, per manca de recursos a l'hora d'accedir a allò que no cobreix la Seguretat Social. Les estadístiques ho diuen clarament: els pobres moren abans que els rics a l'Estat espanyol i viuen molts d'ells, en condicions infrahumanes. Manífic elcompromís que exigeixen amb l'erradicació de l'infrahabitatge i, vaja!, no puc menys que mostrar la meva satisfació quan - fixau-vos! - posen el carrer Brotad com a exemple d'intervenció social

Encomiables també els Bisbes quan posen l'accent en el problema de les pensions, de les persones majors que viuen totes soles, de la necessitat de millorar l'Ensenyament com a eina imprescindible per a la igualtat d'opor...

- A tu què et passa panoli?, m'interromp na Marisol Ramírez

-Bé, jo estava...

- Això que llegeixes no és el comunicat dels Bisbes, són els meus apunts per a una taula redona a la ràdio

- Joer, quin fallo!

- La Conferència Episcopal juga descaradament a que guanyi el PP, utilitza el terrorisme com a element de confrontació i el seu univers principal de preocupació cotinúa ubicat on sempre: de llombrigo cap avall

- Ah!, sí?

- Ahir el rollo de les tovalloles brodades, avui aquesta patinada, aquest tipo està gaga, s'en va murmurant na Marisol

Comentaris

 1. Pregunta

  Ara Pere Sampol reclama que l'incloguin en el cara a cara que ha acceptat Garcias a Salom. No trobes que podria haver estat més elegant i reclamar un debat entre els 4 caps de llista de partis amb representació parlamentària? Millor dit, na Marisol en té i ell i UM no en tenen!

  Innocent | 01/02/2008, 11:11
 2. Gran candidata, però inoportuna

  La candidata és esplèndida, però l'ocasio inoportuna. EU-EV l'únic que farà serà manllevar vots a l'esquerra representada pel PSIB, i a la present dins els nacionalistes d'Unitat.

  Gràcies a EU-EV, el PSIB ni guanyarà en vots al PP (que podria fer-ho), possiblement perdi el quart diputat, i Unitat també quedarà fora. Només el PP es veurà beneficiat.

  Pregunto a l'electorat de EU: voleu aconseguir que el PP sigui el més votat a Balears? que perdin diputats en favor del PP? que Unitat no obtingui diputat?

  Sincerament, en aquestes eleccions EU fa nosa a tothom. Ja veureu com Maris Salom no us criticarà gens, sap que us necessita per rosegar als rivals.

  Un escenari possible seria PSIB-4, PP-3, Unitat-1; però amb EU-EV trient vots a uns i altres, podria ser PP-5, PSIB-3. Dos diputats més per Rajoy gràcies a vosaltres.

  Manel | 02/02/2008, 15:29
 3. a Manel

  Gràcies per això de la candidata esplèndida però no acab d'entendre aquesta crida solemne al vot útil venguent d'una persona que té la intenció de votar una candidatura com Unitat no majoritària.

  Mira Manel. un pot votar així com tu proposes - fent quinieles sobre el que faran els altres - i aleshores li surt el vot útil al PSOE per tal d'aconseguir, com tu dius, que "el PP (no) sigui el més votat a Balears".

  Un també pot votar per convicció tant si al final ha de treure un diputat com si no. Així ho farem els que votarem EU-EV

  La tragèdia de la gent progressista que vol votar Unitat és que ni és un vot útil ni és un vot per convicció (el propi PSM és el primer en dir que el 2011 no vol anar amb UM). Bé, no tenc res a dir però no és raonable que aquest malestar el vos passeu atacant EU-EV i molt manco fent un discurs de vot util que només té com a lògica conclussió votar al PSOE

  grosske | 02/02/2008, 21:52
 4. El que realment seria útil...

  Si respassam els esdeveniments dels darrer mes el raonament de Manel és, com a poc, sorprenent: EU-Els Verds aposta inicialment per reeditar Progressistes, candidatura que el 2004 es va quedar a un no res de l’escó.

  El PSM se’n va amb UM i EU-Els Verds ho lamenta però continua amb la seva línia, coherent i d’esquerra alternativa. Ara que EU-Els Verds incorpora una bona candidata i planteja una interessant campanya Manel fa un raonament que només té un corol•lari possible: Esquerra Unida - Els Verds s’hauria de retirar de la campanya i no presentar-se o hauria de fer una campanya discreteta o hauria de cercar un/a mal/a candidat/a. Ho pot ser hauria de demanar perdó a Unitat/PSOE per respirar i per existir.

  Mira Manel:

  No és vot útil el d'un PSOE poruc amb una S, de socialista, molt desdibuixada i que està fent una política seguidista del PP envers les diferents nacionalitats de l'estat espanyol.

  No pot ser vot útil el d'una candidatura com la d'Unitat que contempla la possibilitat de donar el seu suport a Rajoy en una votació d'investidura.

  No és vot útil el d'una candidatura com Unitat que té entre els seus membres - UM - un partit regionalista que la llengua, la cultura i el territori l'importa un pebrot.

  En definitiva, mai pot ser útil el vot a una candidatura que no treurà escó i que té com objectiu ocult rebentar el PSM. La gran inutilitat d'aquesta història ha estat la ingenuïtat i la manca de visió de part de la direcció d’aquest partit.

  La política fa moltes voltes. Pot ser els resultats del 9 de març facin madurar alguna gent dins el PSM i immunitzin aquesta formació contra noves bajanades en futures convocatòries. Això sí que seria realment útil.

  J | 03/02/2008, 10:04
 5. El tir per la culata.

  Esperem que hi hagui temps de corregir bajenades. No fos cosa que en Marianico guanyàs i canvies la llei electoral per excloure als nacionalistes.

  Kafka | 04/02/2008, 18:16
 6. a Manel

  Yo no voto con miedo. El PSOE no es un voto de izquierdas (basta con ver su política de vivienda en profundidad. La económica basta verla de lejos).

  Yo voto convencido de que IU-ICV es la opción progresista, de izquierdas, alternativa, fresca.

  PP y PSOE se han repartido prácticamente todos los gobiernos de la democracia. Y muchas cosas siguen siendo un desastre. No se merecen ni una oportunidad más.

  Las políticas más llamativas y más controvertidas por lo progresistas que son y por su repercusión han sido propuestas del grupo parlamentario de IU. Al PSOE debería darle vergüenza que los 5 diputados tengan políticas más sociales que toda la bancada socialista. Eso si, el PSOE fagocitando propuestas y haciendoselas suyas es el mejor, pero proponiendo...

  Por estos motivos, yo soy coherente, y yo votaré EU-EV. Sin miedo a que un partido que no me representa (PSOE) se quede con un escaño menos. Y si no sacamos diputada, los votos irán al grupo parlamentario. Si voto al PSOE, no consigo nada.

  AlejandroA | 05/02/2008, 00:31
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS