Administrar


Estadisticas de visitas

L'ENQUESTA DEL DM

grosske | 27 Gener, 2008 14:11

L'enquesta que avui publica el DM deixa ben a les clares que en Rajoy no té res a fer.

Si a les Balears, un 53,3 pensa que el proper President serà en Zapatero i un 59,5% desitja que el proper President sigui en Zapatero, és evident que en Rajoy ja pot començar a plegar. Aquesta pregunta, a dos mesos de les eleccions, és més significativa que la d'intenció de vot i coinciceix amb altres enquestes publicades relatives a valoració de líders.

Quant a la resta de dades, cal constatar que el PSOE coneix un moment electoral extraordinàriament dolç i que el PP a les Balears està sòlid però lluny de poder donar un tomb substancial a la situació.

Quant a Unitat per les Illes Balears (m'abstendré de posar UMitat tal i com fan els meus malignes companys d'Urxella) i EU-EV s'els veu a l'enquesta amb dificultats - que no impossibilitat - d'obtenir un escó i molt aprop quant a suport electoral previsible.

També m'abstindré de fer lectures interessades d'aquestes prospeccions però jo la conclusió que he tret és que la reedició de Progressistes hagués estat una magnífica opció per intentar treure un diputat el 2008 i que existirà un abisme entre el suport mediàtic que tendrà Unitat i el suport que finalment li donaran els electors

Comentaris

 1. No apreneu

  D'aquesta enquesta trec la conclusió que EU-EV fa nosa a tothom. Nosa als socialistes per aconseguir el quart escó, nosa a Unitat per arrodonir la preséncia a Corts, i descompta a tots plegats perquè el PP obtingui els 5 diputats. Enhorabona, idò, per estorbar de manera tan arrodonida.

  És patètic que EU-EV + Unitat arrepleguin un teòric 15% de vot, que donaria un diputat segur i possibilitats de dos. La única manera d'aconseguir trencar el bipartidisme era anar tots junts; però no apreneu. Potser amb les setmanes l'electorat d'EU vagi cap el vot útil, si la campanya s'escalfa molt i veuen que el Rajoy manté opcions.

  Potser el procés de negociacions fou precipitat i mal fet; però fer-se la víctima de conspiracions i persecucions és més propi de Copes i Mundos, així com de mals perdedors. No cal que vagis per aquesta via. EU estava assabentada del procés de negociacions, i potser us vàreu confiar pensant que el PSM no donaria el pas. Però aquesta voràgine de reaccions fent-vos les víctimes i els traïts és molt infantil, producte discursiu per convençuts.

  I dir que Unitat tindrà un gran suport mediàtic és d'autèntic cinisme, sabent que el suport que rebran els dos gran partits serà abismalment major.

  Tal vegada serveixi per encetar un procés de renovació dins EU, donat que IU està en ple enfonsament després del desastre de València que farà perdre un diputat, grup parlamentari, subvenció, 5%... tot.

  http://maiorica.balearweb.net/post/45045

  Per bledes. L'únic que us queda és l'enrabietada basada en fotre als d'Unitat, tal com us haureu de fotre vosaltres. Un consól emal perdedor, mal negociador o dogmàtic de minories.

  Pobrets, com us persegueixen.

  Manel | 27/01/2008, 16:18
 2. un comentari

  El nom exacte és Unitat per les Illes (no per les Illes Balears) de la mateixa manera que vosaltres sou: EU-EV? ALTERNATIVA EU-EV? ALTERNATIVA? PCE?

  I la vostra candidata? on és? segueix fent que parli es poble? no hauria de fer una mica de campanya?

  sibil.la | 27/01/2008, 17:42
 3. Sondeig molt bo per a EU-EV

  Ets massa modest. El sondeig és boníssim per a EU-EV; li dóna entre un 6,5% i un 7,5%, només a un punt d'Unitat. A més a més, EU-EV és a força que té més suport entre els primers votants. Coincidesc en la conclusió; si ERC no s'hagués carregat el BLOC, hi hauria possibilitats molt reals de que sortís un diputat.

  Bloc, sí. | 28/01/2008, 08:18
 4. Quin programa!!!!

  Això dels 400 euros del PSOE és genial. Ja es veu quin és el seu programa electoral. Campi qui pugui. Més valdria que el 9M lliurassin un dècim de loteria a tots el votants i s'estalviassin la costosa campanya electoral. Hi hauria més possibilitats de guanyar cualque cosa.

  sense nom | 28/01/2008, 20:16
 5. Re: L'ENQUESTA DEL DM

  Hola company, UMitat és un nom que s'escau més a la realitat que unitat. Surti el que surti UM hi guanya.
  Per cert, a Pollença encara som Alternativa.

  Garci(un dels malignes d'Urxella) | 29/01/2008, 08:49
 6. Propostes

  Els que pensam què votar, a banda de sentir crítiques (encertades) a les altres forces polítiques, també volem sentir propostes.
  No és que volguem propostes de xecs de 400 euros o tovalloles brodades, però sí saber què farà el grup d'IU al Congrés.

  Indecís | 30/01/2008, 19:23
 7. Téspera un bon fracàs

  Podem apostar el que volgueu: No em crec ni una paraula d´aquestes enquestes.

  Segurament el PSOE pujarà, el PP es mantendrà com a primera força amb molta diferència i la pitjor part serà per EU. T´espera un bon fracàs, Grosske.

  jaume | 03/02/2008, 21:30
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS