Administrar


Estadisticas de visitas

QUE PASSA AMB SANT SEBASTIA?

grosske | 10 Gener, 2008 22:22

Vols saber què passa?. Idò Tranquil/.la. Llegeix aquest post i sabras tot el que passa amb les Festes.

D'entrada, que les festes 2008 són unes festes de transició. Són millors que les de l'any passat però no són les festes del canvi que molts, i jo el primer, desitjam

- Ah! I perquè no heu fet les festes del canvi?

Per dues raons. En primer lloc, perquè tècnicament i administrativament, és molt complicat canviar una cosa tan complexe en un termini molt breu de temps. En segon lloc. i això és encara més important, perquè el canvi ha de ser participat, després d'un debat ciutadà on tothom - fins i tot els ciutadans a títol individual - puguin dir el que pensen

- I perquè dius que són millors?

El canvi més espectacular és l'aTIAr FOC (recordau aquest nom perquè durà coa), una cloenda de les festes novedosa i que constituirà la manifestació de cultura popùlar al carrer més important i més espectacular celebrada mai a les Illes Baleas. Colles de dimonis, tamborers, xeremiers, bèsties, músics i actors provinents de 16 pobles de Mallorca, de Menorca, Eivissa, Catalunya i el Pais Valencià (fins a 1500 persones participant-hi) ho faran possible en el marc d'un espectacle de llum, música i foc que tendrà la Seu i el Parc de la Mar com a escenari.

Altres millores, menys espectaculars, han estat recuperar la desfilada tradicional associada al pregó, fer una macro festa infantil al Parc de les Estacions amb jocs populars, música, etc., introduir el teatre a les festes amb dues representacions gratuïtes a Ses Voltes, etc.

Quant a la revel.la, hi ha una plaça més en marxa - la de la Reina - per introduir, per primera vegada, un concert de música electrònica;  s'introdueix el hip hop, es dona un marc més important a la música tradicional, es trasllada (per motius de seguretat) la plaça principal a la Plaça d'Espanya on hi actuaran Obrint Pas, Muchachito Bombo Infierno i l'Electric Ligth Orchrestra 

- Bé, això de l'aTIAr FOC pot ser una passada però la revel.la és "más de los mismo"

Quant al tema de l'aTIAr FOC estic d'acord. Quant a la revel.la no però sí que és cert que el bot qualitatiu a la revel.la no s'ha produit ara:  es produirà el 2009

- I perquè hi ha menys grups en català?

Això no és cert. El que passa és que al programa hi figura un grup que, en realitat, és un "holding" de quatre. A més hi ha aspectes qualitatius importants: fer desaparèixer allò de "rock en català" que col.locava la nostra llengua en un "guetto", dotar d'un marc molt més important a la música tradicional (la Plaça Major) i la presència del català al cartell de la plaça principal (la d'Espanya) amb Obrint Pas. De tota manera, tenc clar que el nombre de grups en català és un dels temes que ha de canviar nítidament a properes edicions

- I de tot això que diuen dels preus i de les mangarrufes al concurs  què?

D'això, res de res. Cap mangarrufa ni una tal i com ha acreditat en un informe el Secretari de la Corporació i quant als preus, els tècnics de l'Ajuntament - funcionaris de carrera que ja hi eren duranbt el govern anterior - avalen que s'ajusten al mercat

- I llavors perquè els diaris...

Bona nit rei, és una mica tard i estic cansadíssim

Comentaris

 1. Visca Le Pen?

  Em sap greu, però crec que el fet de tenir raó no eximeix d'haver de donar totes les explicacions. En aquest tema, em sembla que no us heu distingit per la transparència exigible. La democràcia també és participació i control per part de l'oposició. Ho sabeu perfectament!
  En un altre ordre de coses, igualment d'actualitat, he llegit un comentar a un altre bloc que m'ha posat la pell de gallina. Resulta que el nom de la coalició serà UNITAT NACIONAL, com el Partit Nazi alemanya i com el Front Nacional de Le Pen!
  Estau segurs que EU no hauria d'entrar dins del paquet amb els altres partits per evitar aquesta olor rància?
  Si això no és possible, seria una doble lliçó democràtica i coherent que les Joventuts del PSM (que deuen tenir personalitat pròpia) que han reclamat anar amb EU, s'adherissen a la vostra llista amb Els Verds. Fins i tot, seria una lliçó posar-hi al capdavant al qui ells designin. Les idees de bombero han salvat moltes de vides!

  Bombero | 11/01/2008, 11:16
 2. QUE PASSA AMB SANT SEBASTIA?

  Vull trencar una llança a favor de l'afirmació que no hi ha mangarrufes en la contractació, però una cosa molt diferent és acceptar com a ciutadà compromès que se segueixi contant amb un productor d'espectacles fortament vinculat al PP i que ja fa un anys fou esquitxat, per l'escàndol del "Tunel de Soller", un dels famosos talons del cobrament il·legal de comissions, va acabar misteriosament i després d'algunes cabrioles en mans d'aquest "Sr." que passa a l'Ajuntament no hi ha memòria o l'ombra de TRUI es forta i allargada.

  Miquel Carbonell | 11/01/2008, 12:20
 3. Re: QUE PASSA AMB SANT SEBASTIA?

  Bones Eber, m´agradaria que me diguis això de :". A més hi ha aspectes qualitatius importants: fer desaparèixer allò de "rock en català" que col.locava la nostra llengua en un "guetto", "
  Que significa?
  El rock català és un estil de música ja consgrat fa temps... Me pareix que això es demagogia...

  I no vull interpretar que la música elctronica(lavado de moral) és ara en el guetto...

  Iñaki | 11/01/2008, 13:29
 4. St Sebas 2009

  M'han dit que per evitar tornar a fer ho mateix que enguany, començereu a negociar les festes del 2009 aquest MARÇ.... si es aixi BRAVO, serà l'unica manera d'obtenir actes i preus de qualitat. Sobre tot caldria CANVIAR certes proveedors "favorits" de l'administració anterior..sense això no aconsseguireu RES de RES

  apocalisanow | 11/01/2008, 18:33
 5. Una gran cançó

  Venga Eber, porta't com un senyor i publica aquest comentari.

  Ladies amb gentlemens... The Electric Light Orchesta!!

  (copiau l'enllaç, intro i tothom a ballar!)

  http://www.youtube.com/watch?v=3v6MBHpzZg8&feature=related

  DJ Jimmy | 11/01/2008, 20:15
 6. a Iñaki

  Això de suprimir la plaça de rock en català és una cosa amb la qual els primers que estaven d'acord eren els representants de l'OCB amb els quals vaig tenir el gust d'entrevistar-me. El rock en català no és un estil musical (sí la música electrònica) i el que cal és que el català estigui present a tots els estils (cosa que esper aconseguir a l'edició del 2009)

  grosske | 12/01/2008, 18:51
 7. rock català

  Gracies per contestar Eber, de nou vull inclouré aquest link:
  http://ca.wikipedia.org/wiki/Rock_catal%C3%A0

  Iñaki | 14/01/2008, 11:59
 8. st sebas

  jo trob molt a faltar una mica d'autocrítica. em sembla ofensiu que, després d'anunciar la totalitat del cartell només 10 dies abans de la revetla (i el gruix només un parell de setmanes abans, que també és ridícul), no es reconegui ni una miqueta que qualque cosa s'ha fet malament.
  mangarrufes no crec que n'hi hagin, però mala gestió, sens dubte.
  meam si 2009 surt un poc millor.

  peixet | 14/01/2008, 13:10
 9. a peixet

  El calendari i el procediment administratiu han estat semblants al d'anys anteriors (tal volta amb unes setmanes de retràs) i crec que tens tota la raó. Una de les millores a introduir és començar a preparar St Sebatià el primer semestre de l'any anterior i tenir temps per anar fermant les contractacions

  grosske | 14/01/2008, 17:48
 10. trui

  Me sap molt de greu dir-te que el funcionari que t´ha dit que els preus eren els del mercat, o t´ha pres el pel o fa massa temps que nomes tracta amb Trui. Jo vaig fer feina un temps amb ells, una feina setmanal a un hotel. La cosa va acabar molt malament, quan varem saber que la comissió que se´n duien per la nostra feina era d´aproximadament un quaranta per cent. La informació era de primera mà, perquè ens ho havia dit el relacions públiques de l´hotel , que era el que pagava. Quan varem anar a demanar explicacions ho varen negar tot, i l´endema ens varen dir que ja no ens necessitaven. He parlat amb d´altra gent que ha fet feina amb ells i tots me conten el mateix. Me sap greu que hagis pagat la novatada. Ah, i no només hi ha els de Bravo. N´hi ha molts més. Però te recomanaria que no seguissis fent feina amb Trui si no vols sortir als diaris per pagar preus desproporcionats per una actuació.

  Lourdes | 17/01/2008, 23:19
 11. Re: QUE PASSA AMB SANT SEBASTIA?

  No crec que s'hagi de castigar a Trui només amb l'argument de que sigui una empresa del PP, o que estigui esquitxat per un escàndol. Ens agradi o no, no podem discriminar a ningú per estar afiliat o tenir simpatia per un partit i hem de respectar la presumciò d'inocència.

  Respecte al tema dels preus, ¿legalment no es pot tractar diractament amb el management dels grups que interessin? Ja sé que es una feinada i molta responsabilitat per l'Ajuntament, però segur que s'estalviaria molt (del que fins ara no s'estalviava i es pagava de bona gana) i l'oferta de les festes s'aproparia encara més a la voluntat del consistori. Tracte de favor?Pot ser que si, sobretot si es contracten cada any els mateixos grups, però que no ho és tracte de favor contractar amb les mateixes empreses que concursen cada any els grups que actuaran? Pot ser que si.

  Salut, i a millorar. El millor que tenim la gent de l'esquerra és que sempre mirem de millorar el que ja està bé.

  afiliat a EU | 22/01/2008, 02:15
 12. Rock Català + Vikipedia?

  Iñaki, demà faré una entrada a la Wikipedia on digui que el Rock Català és Rock en castellà i el penjaré a n'aquest bloc.

  Per cert, si finalment i per influència de n'Iñaki es fa una plaça de Rock Català, jo proposaré una plaça de NOVA CANÇÓ i altra de CANTAUTORS, i que en Serrat i actui 2 vegades. També podem fer una plaça de MÚSICA DE LA MOVIDA i una altra de POP, i que ALASKA hi actui dues vegades. O podem fer una de cantautors i a la plaça de les mases (enguany Pç Espanya) que en Sabina o Ismael Serrano actuin a les dues. Qué vos sembla?

  Wikipedia per duplicat | 22/01/2008, 02:20
 13. Ebert...

  Estic dolta amb tu Eber, molt dolta. Vaig votar per un canvi i s'està produïnt o al menys així ho not, però també vaig votar per les persones que el conformaven, entre ells tu, un dels meus referents polítics preferits. No només et vas colar a una botiga d'art (et van donar preferència quan jo duia 20 minuts esperant) sinó que a més et vaig anar a saludar a la plaça espanya per a entre altres coses felicitar-te, i em vas ignorar completament i et vares confondre entre la gent. Per on ets, ombra captiva?.

  En fi...Queda tot dit. Per sort, varen ser bones les festes, enhorabona. El proper cop, hauré de pensar més el meu vot.

  Rosa | 22/01/2008, 11:52
 14. Eso sí que es criterio Rosa

  Enhorabuena Rosa por tu criterio. Pensar tu voto en función de que el candidato te haga caso o no. Eso sí que es consciencia política! Ése es el buen criterio.

  Anotemos esto de cara a futuras elecciones. La solución está en hacer infinidad de clones y que la gente les pueda saludar tranquilamente!

  afiliat a EU | 22/01/2008, 22:43
 15. Rosa

  El candidato, además de ser político, es humano. No por Dios, más clones políticos?No, gracias.

  Rosa | 03/02/2008, 17:33
 16. Sant sebastià 2009

  Hi ha dues formes de dir les coses en política.
  1. Prometre i complir.
  2. Prometre i no complir.
  Una vegada més un/s politic/s han triat la segona opció, més mal em fa que sigui d'esquerres, no som prou "cruels" amb els polítics haurien de sentir el pes del poble que a més a més és el que li paga la calefacció del despatx des d'on ens enganyen, ja no saps ven bé a quin costat estàn i cansa tanta desidia i falta de respecte al ciutadà i la nostra inteligència. l'any següent segur que és millor, perquè el d'enguany fa pena.Ja estic ansios per escoltar la nova "promesa"

  jak braç | 11/12/2008, 17:34
 17. Sant Sebastià 2009

  Lourdes, has dit una gran veritat, jo, i al igual que jo la gran majoria de músics de l'illa hem hagut de callar dels abusos d'aquestes empreses d'intermediaris o bé hem parlat i ens han tancat les portes de qualsevol possible contractació futura.
  Però no es tracta de remenar les escombraries, es tracta de trobar una solució per a que aquestes empreses no continuïn fent l'agost durant tot l'any a costa del no coneixement dels responsables de les contractacions.
  Seria molt senzill contractar els equips de so directament a les empreses de so, (no a les que subcontracten, encarint el preu com fan la majoria d'intermediaris)

  Contractar els equips d'il luminació a les empreses d'il luminació directament.
  Contractar els artistes nacionals i internacionals per mitjà de les seves pròpies oficines de contractació, sense la intermediació d'una altra empresa de l'illa amb el consegüent encariment del producte.
  Contractar els artistes regionals directament ja que en la seva gran majoria són associacions culturals o autònoms (exceptuant aquells artistes que tinguin una exclusivitat amb alguna empresa de contractació d'artistes)

  El problema és que de fer-ho d'aquesta manera equival a un treball extra i un coneixement de mercat que penso que els responsables de contractació dels diferents municipis de la nostra illa desconeixen, d'aquí que sigui més senzill contractar un paquet amb tot inclòs a un preu molt superior al seu veritable cost.
  Penso que hi ha hagut bona intenció per part de l'actual govern però al mateix temps veig que el resultat és el mateix de cada any, uns pocs (els mateixos de sempre) han fet la seva particular negoci.
  També crec que ja va sent hora de canviar la dita: "val més dolent conegut que bo per conèixer" encara que sigui més còmode i menys laboriós el dolent conegut.
  Estic convençut que seria una bona manera de començar a canviar una cosa que ja fa pudor de fa molt temps.
  Père

  père | 02/01/2009, 11:47
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS