Administrar


Estadisticas de visitas

EL PSM I EL FRONT NACIONALISTA

grosske | 08 Gener, 2008 21:58

Tal i com em temia, ahir l'executiva del PSM es va pronunciar a favor d'integrarse dins el front nacionalista proposat per UM, Entesa i ERC.

Sobre això, algúns apunts:

1.- Que s'ha de respectar la decisió del PSM que, a més, sé que ha estat una decisió dificil

2.- Que constituir un front nacionalista és una estratègia clarament distinta a la del Progressistes de les Illes Balears del 2004, la del Bloc per Mallorca del 2007 i la d'Eivissa pel Canvi (de fet, si hom agafa el document constitutiu del Bloc és clar que la coalició nacionalista no hi "entra" de cap de les maneres). Aquest gir en la política d'aliances és de fet, un gir cap a la política d'aliances que va sortir derrotada del darrer Congrés del PSM

3.- Que esper que aquest gir del PSM sigui temporal i que torni a la política de Bloc iniciada l'any passat. Els nostres braços romandran sempre oberts

4.-  Que esper, sincerament, que el PSM no surti danyat de l'experiència. Em consta que, per a UM i l'Entesa, això és més que una coalició electoral: és la manera de llevar-li al PSM tota l'ala moderada (tant militant com electoral). Quant a les intencions d'ERC de mossegar-li espai al PSM per l'aa més radical, crec que és massa evident com perquè sigui necessari comentar-la

5.- Dit això. només queda reafermar la voluntat inequívoca d'Esquerra Unida de, conjuntament amb Els Verds, presentar una oferta electoral que representi nítidament els valors de l'esquerra ecologista i la defensa dels nostres drets nacionals. Es la manera més coherent que tenim de ser fidels a nosaltres mateixos i al capital d'il.lusió que va representar el Bloc del 2007 i Progressistes del 2004

Comentaris

 1. ai fill meu

  Plora!Plora com un Grosske el que tu mateix no ajudares a fer surar!

  PS.-

  1r. EU-EV

  2.- Alternativa EU-EV

  3.- Esquerra Unida, conjuntament amb els Verds

  4.- ......??????

  la mula francis | 08/01/2008, 22:38
 2. psm i front nacionalista

  el problema és saber quins són els vostres drets nacionals.

  un altre pesemer | 08/01/2008, 23:27
 3. Un poco de reflexión

  Pero todsvia piensas quew se puede ser progresista, de izquerads, siendo nacionalista. Os van a engullir.

  Juan | 09/01/2008, 14:22
 4. Esquerra?

  Em sap greu, però aquesta vegada no tendrem més remei que votar PSOE! El PSM (i els seus escindits que són carn de la seva carn, començant per ERC!) són les majorettes del bipartidisme!
  Els meus pares, per sort, no ho veuran ni ho viuran!
  Quanta divisió de l'esquerra per agenollar-se als peus de la corrupció, de les autopistes, de Can Domenge...

  Filla d'esquerrans! | 09/01/2008, 15:22
 5. El PP-UM és la Mort!

  ¿¿Quand durem en es responsables des Metro davant sa barra??.¿O és què hi ha dues Justícies?¿O és què no està prou clar es desastre?¿O és què no hi ha danys i perjodicis i perjudicats?.Nos queixam de s'espoli de Madrid i lo des Metro què és?

  Jucef | 09/01/2008, 15:23
 6. Ulls badats!

  Ara ho entenc! UM s'ha doblegat a totes les condicions del PSM excepte una (incloure EU-EV!). I com així, UM s'ha doblegat? Molt fàcil. Li importa un ou la candidatura i, de fet, no se rompran cap os per ella. No obstant, amb aquesta complicitat electoral es curen en salut amb el tema de les demandes dels escàndols urbanístics d'UM i amb la manifesta corrupció de Can Domenge!
  MAI NO VOTARÉ CORRUPTES NI ELS SEUS COMPANYS DE VIATGE!

  Filla d'esquerrans! | 09/01/2008, 15:27
 7. PSM

  S'han equivocat de dalt a baix. Una unió PSM-UM és anti-natural, i supeditar-la a una entesa nacionalista és encara més absurd.

  On era UM el dia de la festa de l'Estendart? L'escriptor d'aquest bloc sí que hi era, com sempre, donant la cara.

  EU-IB ha donat més mostres de nacionalisme a aquesta terra que UM, un partit parasitari que duu l'estigma i els flirtejos amb el PP damunt.

  Per mi són molt més importants els valors progressistes que aquest suposat nacionalisme que uneix a UM amb les altres forces, però que realment és inexistent.

  És evident que no votaré aquest engendre polític anti-natura. El PSM crec que s'ha equivocat i ha perdut a la vegada una gran credibilitat.

  Com sempre, el temps posarà cadascú al seu lloc.

  Punjabi | 09/01/2008, 15:50
 8. Te recomano un llibre

  Bones "sr.G", m´agradaria recomanarli el darrer llibre que he lletgit, és de Naomi Klein i es titula: La doctrina del Shock, el auge del capitalismo del desastre. Un llibre que te deixa sense paraules, algú ahuria d´escriure un llibre semblant sobre lo que va passar a Balears a la darrera legislatura, de fet, tots els crims que relata el llibre s´asemblen massa a lo que va passar a Balears, però també a lo que passa a Madrid, a València, a Murcia...

  PD: Ho deixo aqui xq no recordo el seu mail.

  Raül | 09/01/2008, 16:57
 9. no veig els 8 comentaris

  veig que hi ha comentaris però no els pug llegir

  guillem | 09/01/2008, 18:21
 10. Poc

  De poc ha servit que anessiu a la mani independentista. El PSM s'equivoca amb aquesta absurda aliança amb tots els seus enemics i competidors, Deixau de fer nacionalisme i articulau una opció d'esquerres moderna i seriosa que és per on han d'anar les coses del mon civilitzat

  Un | 09/01/2008, 19:54
 11. Re: EL PSM I EL FRONT NACIONALISTA

  De quins drets nacionals parles. Dels drets nacionals dels Bascos i Navarresos a pagar menys impostos, del dret dels extremenys i andalusos a rebre més del que es mereixen.

  EU a Madrid MAI lluitarà pels drets dels Balears, sempre mirarà pels altres, ja se sap, aquí som pocs i no val la pena.

  Tenir representació Balear a Madrid és imprescindible, ho sabeu tots els Mallorquins que militeu als partits polítics espanyols, però per desgràcia vos falta valentia per admetre-ho.

  Et faré una pregunta, quantes vegades un representat d'EU al parlament espanyol ha votat en contra de la disciplina de partit per defensar el que és just per la seva terra? Quantes?

  Un mallorquí. | 09/01/2008, 20:17
 12. Re: EL PSM I EL FRONT NACIONALISTA

  Tampoco es una sorpresa, Siempre se supo que el PSM eran falsos y que se aprovechan de lo que pueden, han utilizado a EU y seguirán haciéndolo con quien se preste.
  Yo no tendría los brazos tan abiertos, no seas tan generoso.
  Creo que es bastante incoherente decir que son "progresistas y de izquierdas " y hacer alianzas con UM... qué absurdo !!!
  Me siento más de izquierdas.

  Andres | 09/01/2008, 22:17
 13. I... mira per on,

  jo pens que és l'hora de tornar-lis les "jugadetes" pens que Alternativa s'hauria de sumar a aquesta "moguda" només amb una condició que el diputat Sr. Sampol, si surt ho sigui per quatre anys, res de compartir amb UM i altres "condicions". A veure si els d'UM realment s'ho creuen, ho van de farol. Ah! per escrit que en cap cas es donarà suport als del PP.
  Ja basta de jugar a la defensiva, a vegades paga la pena prendre la INICIATIVA...

  un que passava per aquí | 09/01/2008, 22:35
 14. Alternativa-Verds

  Crec que cal afrontar el futur amb energia els fets consumats, i fet tot el possible per sumar-se a aquesta coalició. No podeu deixar que forces com UM acaparin aquesta representació del territori quan vosaltres heu fet molt més en activisme i movilitzacions que ells, tot i posar menys banderetes i retoricismes.

  Crec que heu d'exigir la vostra presència en aquesta nova formaciò que, per altre banda, ha aconseguit per fi trencar la fractura històrica dels nacionalismes balears. A més, el seu objectiu és conjuntural; a diferència del Bloc, que té continuïtat més enllà del 27-M passat.

  Crec que, a mesura que s'hi vagin afegint formacions a aquesta coalició (de la resta d'illes, municipalistes) el per de UM serà menor i la presencia d'una formació com EU tindrà menys importància.

  Crec que hauríeu de desenvolupar la marca autòctona de "Alternativa", que de fet no empreu mai. A Catalunya existeix IC València acaba de sorgir IxPV. Un gest formal com aquest eliminaria aquesta imatge de "supeditació a Madrid". Amb els Verds no haurà cap problema.

  I crec que ja n'hi ha prou de caïnismes i renecs, que la política balear n'està plena de fets com aquests i que només aboquen a la divisió i l'atomització del vot. El PP i el PSOE no han començat a fer campanya, i deuen estar fregant-se les mans veient com els hi feu la feina.

  Que EU i UM són incompatibles? governen plegats a Palma, Consell i Govern. Una coalició nacioalista és temporal, no té sentit a una comicis interns: no trenca el Bloc.

  Juntos, pero no revueltos. Lluiteu pel vostre paper en aquesta coalició. Lluiteu pel vostre programa.

  Manel | 09/01/2008, 22:54
 15. interessat

  Evidentment, el teu analisi és interessat.
  La decissió del PSM ha estat la correcta. És mantenint el Bloc com perdria el seu electorat, com ja en vareu perdre gran part a les autonòmiques. No te fan vergonya els vots que perderes a Palma ?
  Intentar un partit més a l'esquerra del PSOE és el que fomenta el bipartidisme: quan el PSOE va malament, engreixa una mica el més a l'esquerra, quan el PSOE va bé electoralment, aquest més a l'esquerra tendeix a desapareixer. A veure quans de diputats li quedaran a IU estatal després d'aquestes eleccions (ara només en te tres).
  L'únic espai que pot rompre el bipartidisme a Balears és el nacionalista, com és l'únic que el romp a l'Estat Espanyol.

  nacionalista | 09/01/2008, 23:37
 16. Sonrisas y lágrimas

  Me parto de risa: después de años de querer ser más nacionalistas que nadie, ahora no os quieren por españoles. Qué ridículo. Si queda algún viejo comunista en EU se debe morir de vergüenza.

  Jordi R. | 10/01/2008, 00:38
 17. Ideologia, electoralisme i altres bèsties...

  Grosske!, ajunda'ns a tractar d'anar una mica més enllà als que la notícia, no per anunciada, ens ha deixat entre decebuts i desconcertats. I una mica enrrabietats!

  Dues preguntes, una fàcil i un altra no tant!

  1- En què ajudarà UM a defensar les conviccions progressistes de les bases
  del PSM i ERC, que no pugui fer EU/EV?

  2- Que aporta, ideològicament UM, al sentiment nacionalista que EU/EV sembla dificultar?

  Anem més enllà de veure com el PSM tracta de recuperar-se de la seva darrera sacssejada o de com ERC tracta de guanyar-se un espai...

  Més que, com tú dius en el tercer punt del teu escrit, esperar a que això sigui només una manera de superar el mal moment d'altres forces progressistes, comencem a pensar CAP A ON VA L'ESQUERRA A MALLORCA ?
  I convençuts de tot allò que podem aportar, prengue'm d'una vegada l'alternativa. No?

  Òscar | 10/01/2008, 01:00
 18. post del lector

  M'agradaria penjar aquest post si ho trobes pertinent.
  ______________________

  Les mentides de la dreta, PP i UM

  La celebració de les eleccions de 2007 pareixia haver duit un miracle cap a les Illes. Els sectors de la dreta illenca, Unió Mallorquina i Partit Popular, havien capgirat la seva política d'anys de destrucció ambiental del país. UM pacta amb el PSIB i Bloc una política de govern de major protecció del territori. I encara més sorprenent, PP exigeix des de l'oposició més protecció del territori que el mateix nou govern. Òbviament, a més d'un no li encaixa aquesta nova psicorealitat del PP, i en menor grau d'UM. Per la part del PP, l'estratègia és ben clara. Els seus vots ja no poden influir sobre les decisions del govern ni del consells, no tenen majoria. Podrien reclamar més urbanitzacions i camps de golfs, però mai serien aprovades. Per tant, l'opció de voler ser ecologistes els dóna dues coses. Una, fer veure que han canviat en temes de protecció territorial, i altra, utilitzar aquesta nova façana per fer veure, a la gent, que no hi ha tanta diferència entre el PP i el nou Pacte. Record, que les queixes socials per la manca de protecció del territori ja li ha provocat, al PP, perdre dues eleccions. Però què passa quan els vots del PP, tenen valor: poden influir en la decisió final. El tema del camp de golf de Son Bosc ho explica tot. Allà on el govern municipal està dividit entre qui vol fer el camp de golf, UM, i qui no, PSIB-Entesa, el PP té l'última paraula. I què fa? vota a favor del camp de golf. Contradient totalment la nova façana de proteccionista que volia fer veure a nivell autonòmic i insular. I no és tot. Com en el passat, també li cal l'ajuda de la sempre aliada UM. La Conselleria de Medi Ambient (UM) dóna el vistiplau al camp de golf dient que compleix tots els requisits medi-ambientals. Com si un camp de golf, que de per sí no encaixa a cap ecosistema mediterrani, encara li fes un bé al Parc Natural de l'Albufera. Crec sincerament que tant PP com UM s'estan rient de la gent a la seva pròpia cara. Enfora d'aprendre dels errors del passat, s'han posat les caretes d'ecologistes per amagar-se dins aquest carnaval que és la política. Espero que la gent ho vegi, i això sigui les darreres funcions patètiques d'UM i PP a les quals assistim tots els ciutadans honrats.

  _________________________-

  eijove@gmail.com

  Josep López | 10/01/2008, 12:35
 19. joan

  Per jo es una gran alegria que vos presenteu sense companyia a les generals. Heu de pensar amb tota la gent d'esquerres que s'ha vist obligada a votar psoe perquè no es sent nacionalista i molt menys vol votar a erc. Crec sincerament que el bloc vos perjudica a vosaltres, un partit de caràcter estatal que podria fer molt més aquí tot sol. Els qui no creim amb més fronteres que les naturals, i que ni per aquestes ens barelleriem,peró volem un govern d'esquerres, social, laic i progressista, vos hem de menester.
  Gràcies.

  joan payeras | 10/01/2008, 14:58
 20. Homenatge III

  Algú te el pronostic que, ahir vespre a la televisió de Mallorca, va fer Matias Vallés de la coalició?
  Em vaig pixar de riure! Sobretot quan va explicar que dia 10 de març en Matas tornarà per fer un nou homenatge de despedida a ne'n Sampol!
  Amb EU, el PSM tendria el meu vot. Així no el tendrà ni EU ni el PSM. Com el 1982 (jo som un vell rockero dels del "voto prestado" a Felipe González) tornaré votar PSOE i em sap greu, però ni el vull tirar a la mar ni vull fer el joc al PP com farà tothom a Mallorca!

  Mallorquí i esquerrà! | 10/01/2008, 15:09
 21. Qui són?

  M'agradaria saber qui són els membres del Consell Nacional Executiu del PSM. He entrat a les seves pàgines i no hi ha un QUI ÉS QUI (o no l'he sabut trobar). Figura a qualque lloc que es pugui consultar? Com que a Mallorca tothom sap de quin peu es calça, seria interessant saber el col·lectiu que ha dinamitat l'experiència del BLOC i la llista de PROGRESSISTES de fa 4 anys. És molt fàcil posar unes sigles d'excusa, però ni la P ni la S ni la M decideixen res. Si, en canvi, Noguera, Mascaró, Ramon, Barceló, Vives, Vicens, Sampol, Moranta, Garba, Caballero...

  El darrer mohicà d'esquerres? | 10/01/2008, 16:39
 22. Re: EL PSM I EL FRONT NACIONALISTA

  Vos record q és EU-Els Verds que no ha volgut entrar dins la coalició. El PSM sempre ha defensat, i encara lluita, per la vostra entrada. Fins al punt que UM hi està d'acord. No culpeu al PSM, ja que la proposta del PSM era prou clara: sumar TOTES les forces d'aquest país. És a dir UM, EU-Els Verds, Entesa i ERC, així com partits independents. El PSM sempre vos ha defensat i ha cregut amb vosaltres, com al passat congrés amb la proposta del BLOC, on cal recordar, no tancava les portes a UM.
  Basta ja de donar les culpes a qui no les tenen. Pel meu punt de vista no entrau simplement pq els vots que es farien no s'anirien a Izquierda Unida amb el perill que suposa perdre vots i quedar fora de l'arc parlamentari.

  Pesemero | 10/01/2008, 17:56
 23. A pesemero

  Ja, Ja, Ja!!! disculpa que me ría...pero no sería mejor decir que el PSM "ha usado " a EU ??? Y da pena, pero están cada vez más divididos, no tienen principios, les da igual la izquierda que la derecha. Bueno, que tengáis suerte. algún día encontraréis el camino de la coherencia de vuestras ideas !!!

  Andres | 10/01/2008, 22:30
 24. Re: EL PSM I EL FRONT NACIONALISTA

  Grosske, crec que encara sou a temps a apuntar-vos a la coalició. Que les Illes Balears tenguin representació a Madrid és més urgent que el progressisme

  Toniot | 10/01/2008, 23:54
 25. A Pesemero

  Per ser del PSM, estàs molt mal informat.

  UM no acceptaria mai anar en coalició amb EU (i ja sabem que EU tampoc amb UM, i me pareix lloable).

  La consigna és crear un bloc nacional, i per això EU no hi pot entrar, i sí que poden conviure dues forces, una de dretes (no ens enganyem amb UM) i una d'esquerres, que a priori no tenen res a veure.

  Suposat nacionalisme per damunt de valors i principis socials i progressistes. Tot junt, patètic.

  Punjabi | 11/01/2008, 11:40
 26. Entesa anti-natura

  El gran beneficiat d'aquesta desgraciada operació és Unió Mallorquina, hi ha raons per pensar-ho:
  1. UM ha finalitzat un canvi de lideratge molt recent, per tant, Miquel Nadal -u altra - no tendran que donar la cara ni donar cap explicació de res - Can Domenge etc . etc.. Tothom sap que a UM a les generals no els vota quasi ningú.
  2. En Pere Sampol realitzarà el trist parper de netejar la cara corrupta d'UM.
  3. L'estrategia d'Esquerra s'obri camí: destuir el PSM
  4. S'obri camí el nacionalisme més rànci, més proper a una comèdia de Xesc Forteza: anar a espipellar a Madrid.
  5. L'incoherència es pagarà cara. El PSM a picat i a mostrat que no és un partit seriós, amb una estratègia i un nord cap on avançar. Fa pena com es tuden anys de progressisme.
  6. Vergonya cavallers, vergonya!!

  Un observador | 11/01/2008, 14:53
 27. Re: EL PSM I EL FRONT NACIONALISTA

  Si de debò creguéssiu en els drets nacionals pactaríeu amb UM (la dreta, la burgesia, per a utilitzar el vostre discurs) Així ho han fet molts de socialistes, comunistes i progessistes de tot arreu. La defensa d'aquests drets és transversal (afecta totes les classes socials) com així ho palesen les lluites nacionals de tots els països d'Europa Occidental durant el segle XX: començant per Noruega i seguint per Irlanda, els països bàltics,etc. Els qui creuen que els principis i valors socials i progressistes en abstracte són compatibles amb una situació d'espoli fiscal, de despreci cap a la llengua pròpia, de xenofòbia lingüística per part d'altes instàncies de l'estat, aquesta gent simplement no toca de peus a terra, per molt bona voluntat que tinguin. Bona voluntat que no saben concretar, acné juvenil i no política real.

  Miquel | 13/01/2008, 10:49
 28. front nacionalista

  Per Son Espases: ¡¡ABSTENCIÓ!!

  toni sala | 14/01/2008, 14:37
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS