Administrar


Estadisticas de visitas

DIETARI

grosske | 03 Gener, 2008 20:40

Ahir vaig sopar amb un nebod meu que es diu Carlos Tasada i em va dir que tenia el bloc molt abandonat. Té raó. Es complicat compatibilitzar-ho amb la voràgine de la feina institucional, amb el fet de no tenir gairebé temps de llegir els diaris.

I el cas és que tenc coses que contar, com per exemple:

Que m'ha encantat la devallada dels accidents de trànsit el 2007. A la categoria Estat d'aquest bloc veureu més d'un post dedicat al tema on es demanava mà dura com l'únic remei efectiu. S'ha començat a fer i ha donat resultats. Perquè no es dormin faré dos suggeriments més: obligar els fabricants de cotxes a posar limitadors no opcionals que no permetin marxar a més de 140 km/h. Els fabricants d'automòbils montaran en còlera però cal fer-ho. Tampoc no estaria malament visualitzar els punts negres a les carreteres. Els gestors de les carreteres s'emprenyaran però cal fer-ho. I com això moltes altres coses (per cert, tenc un comentari no publicat que em demana una trucada per parlar de la protecció de les mitjanes de les autopistes; que no es preocupin, els cridaré)

Que em sembla per meditar la bronca amb els Bisbes. Crec que el PSOE s'ha equivocat en manifestar tanta indignació: és donar-lis massa importància. L'Esglèsia té dret a dir el que vulgui i, en moltes coses, està totalment divorciada de la societat actual, però és el seu problema. La pregunta interessant és si el PP està disposat a dur les propostes del Bisbes al Congrés. També ha estat ocurrent en Llamazares quan ha dit que "cría obispos y te sacarán los ojos". El govern ZP, per evitar lios,  ha perllongat (amb correccions) el tracte de favor a l'Esglèsia Catòlica i , tanmateix, per res.

Que avui matí he presentat la Colcada dels Reis. Vos semblarà un doi però he estat content de poder explicar que ja no hi haurà infants al balcó de Cort (el mètode de selecció el vos podeu imaginar) que tots els infants  seran iguals, i que també els infants celíacs seran iguals als altres perquè els caramels no tendran gluten i que les properes edicions seran més vistoses perquè segurament canviarem el trajecte i, vaja, petites coses que m'encanta poder fer.

I que parlant de canvis, encara estic al.lucinat per les protestes del PP pels petitíssims canvis de la Festa de l'Estandard. No sé que faran l'any qui vé perquè llavors sí que n'hi haurà de canvis, canvis a millor, canvis per donar-li vistositat a la festa, per recuperar una tradició rica i molt interessant des del pùnt de vista històric. No sé si continuarà l'ofrena al Rei en Jaume però, en tot cas, esper que quedi clar que aquest acte no forma part del corpus tradicional de la festa que és un invent de fa uns pocs anys i que, a més, a algúns (com jo) els sembla un invent ranci i més que discutible des de molts de punts de vista

I... però no. Ni com a Dietari es pot consentir un post tan llarg. Bona nit

Comentaris

 1. Cosetes

  Molt bé, concreto y directo, me gustó. Y cuidaté no trabajes tanto. Saludos desde los EE.UU.

  F. Galán | 03/01/2008, 20:54
 2. Ben pensat

  Els limitadors de velocitat serien una gran mesura que arribaria allà on la imprudència dels usuaris fa impossible arribar. Tanmateix, seria millor que els propis constructors fessin cotxes que per ja no n'hi arribessin tan amunt: en ambdós casos, seria responsabilitat del constructor fer-ho. Clar que els cotxos de importació sí necessitarien limitadors... bé, és una idea a defensar, ja ho crec. Bona pensada.

  Encara sortira algun imitador de l'Aznar dient "y quien te ha dicho hasta qué velocidad puedo conducir?" o potser jau a un hospital després d'exercir la seva llibertat a accelerar (i beure) fins on vol.

  (I no, jo no et preguntaré per la coalició)

  Manel | 03/01/2008, 22:33
 3. a F. Galán

  Te echo de menos. No te vayas mucho más lejos

  grosske | 05/01/2008, 00:36
 4. Palmario (DM)

  JOSEP CAPÓ Grosske anuncia más cambios

  El teniente de alcalde de Participación Ciudadana, Servicios Sociales y Cultura, Eberhard Grosske, no escarmienta. En su bloc anuncia más cambios en la próxima edición de la Festa de l´Estendard con el fin de realzarla y suprimir elementos que considera rancios. Por sus comentarios se deduce que en posteriores ediciones se suprimiría la ofrenda de coronas que se realiza la víspera de la fiesta ante la estatua ecuestre del Rei En Jaume. Lo que no dice el teniente de alcalde y parece que no tiene en cuenta es que la fiesta ha sido declarada por el Consell de Mallorca como Bien de Interés Cultural (BIC) con la categoría de inmaterial y, en consecuencia, está sujeta a la observancia de una "descripción y delimitación" que figuran en el informe técnico del 5 de mayo de 2007.

  La ofrenda es el acto principal

  Fuente

  Precisamente en la declaración de BIC se señala como "acto principal" de la jornada del 30 de Desembre el que quiere suprimir el teniente de alcalde por rancio: "La ofrenda de coronas por parte de entidades, instituciones y del Ayuntamiento". Si quiere ser respetuoso con la norma primero debe instar al Consell a que la cambie.

  Visitante | 08/01/2008, 13:16
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS