Administrar


Estadisticas de visitas

EU I LES ELECCIONS GENERALS

grosske | 29 Desembre, 2007 20:02

Avui EUIB ha fet una roda de premsa per explicar la seva posició davant les properes eleccions generals.

Ha estat la primera, crec, però era necessària en un moment on es parla profusament de si EU encaixa o no encaixa en una hipotètica coalició a reunions... on EU no hi és present

Sense cap tipus d'acritú, EU no és un paquet a incloure (o no) en el maleter d'un cotxe. EU és una força política sobirana que té les coses molt clares respecte a les properes eleccions generals i amb la qual, qui vulgui tenir tractes amb ella, s'ha de prendre la molèstia de parlar-ne cara a cara.

Feta aquesta consideració formal, exposaré algunes idees força de la posició d'EU respecte a les properes eleccions generals:

1.- Les properes eleccions són molt importants i els ciutadans de les Illes Balears ens hi jugam molt.

2.- Ens hi jugam molt en termes de desenvolupament estatutari, de finançament autonòmic i d'inversions de l'Estat a les Balears però ens jugam tant o més en qüestions com pensions, model educatiu i sanitari, regulació del mercat laboral, política energètica, mediambient, política fiscal, immigració, política europea, política exterior i de defensa, model d'Estat, finançament dels Ajuntaments, etc, etc. etc.

3.- El punt segon vol indicar que EU rebutja la versió mutilada, pobre i errònia dels objectius a assolir a les properes eleccions segons la qual cal elegir un diputat o diputada que només tengui posicions clares sobre les tres primeres qüestions. EU vol donar suport a un diputat o diputada que tengui una posició clara sobre tota la resta de qüestions que, insistesc, afecten moltíssim a la vida quotidiana dels ciutadans de les Balears.

4.- La nostra política d'aliances s'enfoca des d'aquesta perspectiva i, en aquest sentit, apostam per una aliança electoral amb les forces que actualment composen el Bloc per Mallorca i Eivissa pel Canvi a més dels partits homòlegs de Menorca. En definitiva, volem reeditar Progressistes per les Illes Balears del 2004 i ser coherents amb experiències com el Bloc i Eivissa pel Canvi.

5.- Sensu contrario, si no parlam d'UM no és per altra cosa que perquè no creim possible cohesionar amb aquest partit un programa sobre polítiques econòmiques, fiscals, laborals o immigratòries (per posar algúns exemples) a nivell d'Estat.

6.- Per últim, jo tenc la íntima convicció que les propostes d'Entesa, ERC i UM al PSM no tenen altra intenció que acabar amb el Bloc (en el qual l'Entesa no s'hi va integrar i ERC només ho va fer en el darrer moment i de mala gana) i, en definitiva, convidar al PSM a variar la política d'aliances que va aprovar al seu darrer Congrés. Però, en tot cas, aquí tothom té dret a posicionar-se i a fer allò que estimi més convenient i nosaltres pensam mantenir les nostres bones relacions amb tota la resta de forces polítiques siguin quines siguin les coalicions que finalment surtin endavant

Comentaris

 1. Entesa

  Aquests d'Entesa no sé de què van.

  Primer van de per lliure, i ara cerquen desbaratar el projecte cohesionat que estava en marxa.

  No anaven de PSM? Idò que coi pinten ara?

  Tot això ho fan perquè si no no se menjaran una cosa que no vull dir.

  Molts d'anys i bones festes!

  Punjabi | 29/12/2007, 21:19
 2. IxB

  A vegades no és fàcil creure que EU de les Illes gaudeix d'una plena autonomia per decidir respecte la direccio federal. Només cal anar al País Valencià, on en aquests moments hi ha una escissió per mor d'una intromisió de l'executiva federal en el funcionament d'EU del PV. Amb més o menys raó, però en Llamazares ha intervingut convocant noves primàries.

  Tampoc cal oblidar l'escissió entre IU i IC-V a Catalunya fa uns anys amb Frutos com secretari general, que va portar a l'executiva central a fundar EUiA amb uns resultats desastrosos.

  Fa temps que a Balears caldria que EU es reformulés com una formació balear associada a IU, perquè fins ara s'està demostrant que aquest federalisme és imperfecte, amb cops de timó des de Madrid que posen en dubte aquesta independència de decisió.

  A Catalunya existeix IC-V i a Euskadi Ezker Batua, amb resultats molt bons. Ara, a València s'està gestant IxPV... quan tindríem una IxB? crec que llavors ningú posaria cap trava. Ara mateix, saben que qualsevol moviment d'EU està supeditat a l'aprovació de Madrid.

  Manel | 29/12/2007, 22:01
 3. EU

  Mira, Eber, l´únic que et preocupa és desaparèixer de l´escena política, com així serà tard o prest. Les teves actuacions i la teva "coherència" irremediablement durà a EU a desaparèixer, l´únic que cerquen UM i Entesa és accelar el procés. Bon Nadal!

  Rafael | 30/12/2007, 12:07
 4. A Manel

  Manel no tens ni idea.
  "Fa temps que a Balears caldria que EU es reformulés com una formació balear associada a IU, perquè fins ara s'està demostrant que aquest federalisme és imperfecte, amb cops de timó des de Madrid que posen en dubte aquesta independència de decisió."
  Però què m'estàs contant?? De quin cop de timó xerres?? Deixa de jutjar a una formació com EU amb mentides, gràcies.

  Cansada de pardalades | 30/12/2007, 12:42
 5. Coalició

  M'agrada el programa d'EU i apostaria per una reedició de progressistes per aconseguir a la fi un representant independent a Madrid (si, crec que participant-hi EU-EV seria independent).
  Trob, per altra banda, injust el tracte rebut per EU d'UM, que no ha dubtat amb pactar amb el PP sacrificant el seu nacionalisme, i d'ERC, que te la seu hipotecada a Barcelona

  Joan | 30/12/2007, 16:37
 6. Pardal

  Potser no m'he explicat prou bé o n'erro, però no cal dir-me mentider. Simplement opino, com tothom. Gràcies.

  Manel | 30/12/2007, 23:48
 7. Gent x Balears

  Gent x Balears seria un bon nom per a la coalició PSM-EUIB. La gent d'Esquerra i, sobretot, els de Entesa són quatre arreplegats que no faran sumar un vot més a aquesta coalició i encara menys a la que ells postulen amb UM. No veig al meu pare, votant de na Munar, votar a n'en Lladó.

  P. | 31/12/2007, 09:12
 8. La cadira és la cadira.

  De quin nacionalisme parlau?. N'hi ha que confonen nacionalisme amb nepotisme. Primer jo, llavors els de ca meva,...Què fèren esl càrrecs d'ERC quan es va proposar abandonar el Govern en protesta per Son Espases?.

  sense nom | 31/12/2007, 13:18
 9. Pocs i mal avenguts!

  Els d'ERC ho tenen clar. La cosa no va tant amb EU. Tot és una maniobra per matar el PSM. He de confessar-vos que no em sabria greu, perquè ha estat un partit capellanesc i amb un concepte del nacionalisme ben ranci. És evident que si comparam el mapa de Catalunya i el d'aquí allò que sobra és el PSM! Un partit nacionalista de Mallorca? Mallorca és una nació? Si no existís el PSM i EU fos com Iniciativa, la cosa milloraria molt. Ara l'entesa és molt difícil i no n'hi ha cap de perfecta!

  catalitzador | 31/12/2007, 20:59
 10. Re: EU I LES ELECCIONS GENERALS

  L'aportació dels països més desenvolupats de la Terra al Tercer Món és del 0,7%. El tribunal constitucional de Karlsruhe determinà que el 4% era el màxim percentatge de PIB a pagar per part dels Land a les arques federals alemanyes en concepte de solidaritat interterritorial. Les Illes Balears i Pitiüses cedeixen generosament el 17%. És això solidaritat? No. Això és un robatori. És impossible fer millores socials i econòmiques sense denunciar prèviament aquest lladrocini. A Euskadi Esker Batua dóna suport i participa en un govern nacionalista basc. EU d'aquí té moltes més raons que les d'EB a Euskal Herria, l'econòmica en primer lloc, per reforçar una candidatura autòctona.

  Miquel | 01/01/2008, 13:27
 11. On era UM?

  On estaven els de UM a la manifestació de dia 30??!! A la gent d'EU-EV si que la vaig veure.

  pesemero | 01/01/2008, 18:36
 12. coherencia

  N'Eber diu que no pot consensuar un programa a Madrid amb UM en canvi el consensua a l'ajuntament de Palma. Coherència!

  en Pere | 03/01/2008, 18:19
 13. Ja n'hi ha prou de possibilismes

  Potser EU-EV hauria de prendre exemple d'IC-V, dels seus plantejaments i el seu tarannà, i potser així tendrien més votants d'esquerres, republicans i federalistes, molts dels quals actualment es queden a ca seva. Actualment resulta molt i molt difícil anar a votar a una EU-EV que pacta amb nacionalistes (què s'ha fet del pensament internacionalista? el nacionalisme és, en principi, un pensament mític-reaccionari), a una EU-EV que a Madrid (IU) ha votat a favor del canon digital (tasa pseudo-impost privat que perpetua els privilegis d'un grup minoritari de creadors, en front del poble i de la resta de creadors, criminalitzant per definició a tota la població), a una EU que no acaba de saber quines son les seves prioritats ideològiques (les pragmàtiques crec que ja les coneixem). Crec que la supervivència d'una vertadera agrupació d'esquerres passa per establir clarament una agrupació d'esquerres, republicana, defensora de la societat civil i dels seus drets, federalista, internacionalista, laica, verd, libertària i igualitària. Si no, no té sentit la seva existència. Per a tot lo demés ja tenim a la resta de partits.
  Mentres tant, els possibles votants d'esquerres que no som nacionalistes de cap banda seguim sense tenir un referent clar per anar a votar.

  teo | 04/01/2008, 07:26
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS