Administrar


Estadisticas de visitas

SERVEI DE TRANSEÜNTS

grosske | 11 Desembre, 2007 09:31

L'Ajuntament de Palma té l'OBLIGACIÓ LEGAL de tenir un alberg per a transeünts, és a dir, per a persones sense sostre que cerquen normalitzar la seva situació.

Fins ara aquest servei es prestava a Can Pere Antoni però aviat les obres del Palau de Congressos provocaran la seva demolició i a mi em toca reubicar aquest servei dins la ciutat

La decisió no és senzilla perquè, en general, aquest tipus de serveis solen despertar recels entre els veïnats de la zona d'acollida. No manquen exemples recents de pol.lèmiques sobre aquestes qüestions que em conviden a gestionar el tema des del màxim rigor i seriositat. És per això que aprofit el meu bloc per afirmar amb la màxima claredat el següent:

1.- Un alberg per a transeünts que sigui estrictament això i que estigui ben gestionat no té perquè ocasionar impactes negatius sobre l'entorn. El nostre compromís solemne és gestionar un servei que sigui un exemple de bon funcionament.

2.- L'Ajuntament està obert al diàleg amb tothom sobre la ubicació més adient (tant la provisional com la definitiva) però  la decisió dependrà de consideracions objectives sobre la idoneïtat de l'indret i els interessos de la ciutat i no a amenaces de mobilitzacions socials de qualsevol casta.

3.- Com que allò que he dit al punt primer és rigorosament cert un albergb d'aquestes característiques pot estar a qualsevol part de la ciutat. No obstant això, si qualque element de discriminació s'hagues d'establir entre els barris de Palma  hauria de  ser el d'excloure aquells amb una problemàtica social més acusada o que ja hi tenguin ubicats equipaments d'aquestes característiques. Dit amb altres paraules: propostes com "se podrian ubicar en La Soledat donde, además, esta gente no desentonaria del entorno" no tenen gaire possibilitats de prosperar.

Comentaris

 1. a Son Vida

  a Son Vida tendran tot el que necessiten per refer la seva vida: bona aire, bosquet, tranquilitat...

  Mig-transeünt | 11/12/2007, 10:08
 2. Pròxima ubicació: Son Vida.

  Seria una bona sol·lució, no?

  Alexandre (desemPPrenyat) | 11/12/2007, 10:45
 3. Servei de transeunts

  Estic totalment d'acord en el punt 1 i 2, s'ha de fer un alberg, ben gestionat i digne. No tant en el punt 3.Crec que seria més adient que es fessin diverses instal·lacions de mides petites, per un màxim de 30 persones.
  Això facilita la gestió,evita la problemàtica de tenir gent esperant torn (per exemple de menjador) al carrer, no crea agravis entre zones de la ciutat, i si s'atén a aquestes persones de manera integral (no només com un lloc on poder dormir i menjar), es pot aconsseguir la reintegració social en persones que han perdut gairebé tots els lligams afectius.

  MªTeresa | 12/12/2007, 08:15
 4. Son personas, son transeuntes, Son Vida

  Otro voto para Son Vida.

  De no alcanzar el presupuesto... me quedo con la descentralización propuesta por MªTeresa.

  Visitante | 13/12/2007, 12:03
 5. Grosske Vs S'Arenal

  Senyor Grosske.
  Amb tot el respecte del món li dic que a S'Arenal, a la zona on és el Mónaco, no hi pot estar l'alberg, davant el mónaco és la única punyetera placeta amb jocs infantils de S'Arenal(Palma), davant també hi ha el centre metge on hi van els nostres padrins cada matí a fer les receptes, travessant un carreró, ara normal i corrent de portasses però on amb l'alberg, no si sentiràn molts segurs, a més tots els veïnats de la zona vivim del turisme, sap que el Mónaco està just a l'entrada de S'Arenal? Saps que veuran tot d'una en arribar els nostres preuats turistes? Sap que quan el turisme va magre, la gent com jo, els seus votants anam al puta atur?
  faci el favor de contestar-me per favor senyor Grosske.

  En temps de les passades eleccions vaig assistir a un bon miting que vàren fer a sa plaça dels nins. Vàren prometre que faríen net el Clot de l´'infern, que posaríen una línea de bus per anar a Son Llàter i moltes coses més.
  Que han fet senyor Grosske? Ens duen el que a una zona turística no hi pot ser mai, a una zona on ja de per si hi ha molts de problemes vostè n'hi afegeix més! Que fort!! Quina decepció!!

  En podrà acusar d'insolidari, però si ens coneguessin sabría en tots els projectes socials i humanitaris en els quals col.labor.
  Així que facim el favor de dir-me que en pensa de tot el que li he dit, tota la informació és certa i no hi ha gens de demagògia. Esper la seva resposta. Moltes gràcies!!

  s'arehaler exvotant | 13/12/2007, 20:25
 6. a Ma Teresa

  La teva aportació és ben intertessant i t'assegur que la tendrem en compta per a l'emplaçament definitiu. De moment, el que estam cercant és un emplaçament provisional per un any aproximadament

  grosske | 16/12/2007, 18:53
 7. Obligacio legal

  Em preocupa enormement que es parli de que "L Ajuntament te una obligacio legal de tenir un alberg". La obligació, per a un representant de l´esquerra es MORAL de tenir un alberg, i no només de tenirlo, sino de tenirlo en condicions per a una inserció social efectiva. Ja esta bé de parlar de platjes i xorrades i comensau a fer qualque cosa per a la gent, especialment per aquella que no té les necessitats básiques cobertes.
  Per favor grosske, sona fatal que parlis de obligacions legals, em sona terriblement a l ´anterior PPartit que ho tenia en unes condicions inhumanes.

  Feis un poc de feina per la gent.

  transeunt | 16/12/2007, 19:43
 8. alberg de transeünts

  M'horroritzo cada vegada que es tracta el tema dels transeünts com si fossin gent "apestada".´De quins turistes estem parlant en temporada d'hivern? Heu passejat per l'Arenal un diumenge al matí o un dissabte a la nit del mes de desembre? La demagogia dels hotelers és tan hipòcrita que no puc entendre com l'Ajuntament ha decidit fer cas a una "gentussa" que només té el cap "senyals de touroperadors", imatges turístiques imaginàries -l'Arenal no és, ni molt menys, cap zona d'elit turística-(Aquests sí que són gentussa i no pas els que viuen a Can Pere Antoni)

  laura | 23/12/2007, 10:17
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS