Administrar


Estadisticas de visitas

MANUAL BASIC PER A LES ELECCIONS GENERALS

grosske | 27 Novembre, 2007 07:56

El comú de la ciutadania estic convençut que veu com a cosa natural que, per a les properes eleccions generals, es repeteixi l'experiència de Progressistes de les Illes Balears (fòrmula que, malgrat la distorsió que va suposar l'atemptat, va quedar a un tris de treure un Diputat al Congrés).

No obstant això, algúns dels  partits cridats a formar part d'aquesta coalició pensen d'un altra manera. ERC impulsa una candidatura d'"Unitat nacional" (han obert un bloc amb aquest nom) i impulsen una candidatura que vagi des d'UM fins als PSM passant per l'Entesa i la pròpia ERC i que exclogui expressament EU-EV.

L'Entesa, amb un péu dins UM, juga a aquesta opció (bàsicament perquè ja li va bé això d'excloure EU-EV) malgrat saber que UM no té cap intenció de presentar-se en coalició amb ERC

EU-EV ja han dit clarament que aposten per reeditar Progressistes amb el Bloc, Eivissa pel Canvi i el PSM. EU i EV de Menorca i que, naturalment, no volen anar en coalició amb UM (cal explicar-ho?)

El PSM intenta salvar la situació amb una proposta impossible: una gran coalició que vagi des d'UM fins a EU-EV passant per tutti quanti.  

Queden poques setmanes per haver de prendre decisions. Jo em qued, no cal dir-ho, amb la proposta d'EU-EV per moltíssimes raons tàctiques i estratègiques. El PSM, emperò, és el que té la paraula. Li desig fraternalment i de tot cor el màxim encert als meus companys i companyes del PSM i, sobre tot, els desig que, per la finestra d'aquest debat, no es "coli" l'altre debat: el que els va dividir al passat Congrés

Comentaris

 1. Els escriptors catalans amb el Bloc per Mallorca

  Els escriptors catalans amb el Bloc per Mallorca

  Els sotasignants, preocupats per la magror de les polítiques culturals, per les iniciatives de despersonalització i banalització del país, i, en concret, pels intents de fer perdre prestigi cultural i social a la llengua catalana a Mallorca, manifestam el nostre suport a la candidatura Bloc per Mallorca com instrument de canvi en positiu a favor de la nostra llengua i cultura.

  Xavier Abraham, Sebastià Alzamora, Miquel Bezares, Alfred Bosch, Miquel Cardell, Josep Ramon Cerdà, Rafel Crespí, Aina Ferrer, Tomeu Ferrer, Antoni Figuera Salvà, Tomeu Fiol, Biel Florit, Conxa Forteza Bruno, Josep Antoni Grimalt, Bernat Joan, Oriol Junqueres, Hèctor López, Miquel López Crespí, Miquel Àngel Maria Ballester, Antoni Marimón, Tomeu Martí, Antoni Mas, Joan Francesc Mira, Pere Morey, Bernat Nadal, Josep Noguerol, Maria Antònia Oliver, Francesca Palou, Joan Perelló, Damià Pons, Pere Antoni Pons, Nofre Pons, Jaume Rosselló Mir, Josep Joan Rosselló, Maite Salord, Gabriel ST. Sampol, Jaume Santandreu, Antoni Sbert, Miquel Àngel Vidal, Antònia Vicens, Biel Mesquida, Sebastià Perelló... (El nombre d’autors que donen suport al Bloc per Mallorca augmenta de dia en dia).

  Manifestam el nostre suport a la candidatura Bloc per Mallorca com instrument de canvi en positiu a favor de la nostra llengua i cultura. | 27/11/2007, 08:49
 2. Resposta

  Seguint el meu link i trobarà una resposta que li he escrit.

  supervivent | 27/11/2007, 10:52
 3. Què es demanarà ?

  Si arribam a tenir un diputat "propi" al congrés, què es demanarà a Madrid?
  El que es demanaria seria actualment acceptable pel Bloc i UM?

  Si és sí, per què no s'hi va junts a les eleccions?

  Jus | 27/11/2007, 12:01
 4. Blog Unitat Nacional

  El blog Unitat Nacional és un blog obert per gent sense militància política, encara que els diferents membres tenim simpaties per deferents partits polítics, nacionalistes, és clar. Encara que els diferents membres discrepam en diverses qüestions estam d'acord en una, en la importància d'unir-nos per tenir veu i vot a Madrid. En Rajoy vol fer una llei que obligui a estudiar en castellà, i, ahir, a l'inmundo el president socialista de Castella la Manxa deia que si s'arriba a aquest extrem (la necessitat d'obligar-ho per llei) hi estaria d'acord. No ens poden representar ni PP ni PSOE, ens hem de defensar nosaltres mateixos. Per això Unitat Nacional.

  Unitat Nacional | 27/11/2007, 12:10
 5. L´extrema dreta anticomunista

  Eberhard: jo no crec que ERC impulsi el bloc "Unitat Nacional" on s´ataca la unitat de l´esquerra. Més que res crec que són grupuscles d´extrema dreta antiesquerrans amagats rere les nostres banderes (la senyera). Així poden atacar millor l´esquerra amagats rere un hipotètic "nacionalisme" anticomunista. En tenim exemples a Catalunya Principai i aquí mateix amb certs lobbys especialitats en l´atac als partits esquerrans. Per tant, com et deia, no crec que siguin d´ERC. Més que res, com et deia, anticomunistes ferotges ben amagadets però amb una oloreta a dreta ferotge que va por.

  Per la unitat de l´esquerra | 27/11/2007, 17:05
 6. Josep J. Rosselló qüestiona el Bloc

  Els escriptors amb el Bloc?…Anau en compte

  peprossello | 27 Novembre, 2007 19:27

  Suposo que, a hores d’ara, tots els bloguistes i lectors de blogs habituals, ja s’hauran fet una idea sobre el debat que aquests dies omple posts i comentaris, el de la constitució o no d’una candidatura nacional per a les eleccions generals de l’any que ve, i el paper que hi han de jugar els diferents partits (tret, és clar, del PP i el PSOE, que no hi tenen res a dir).

  Avui mateix han aparegut dos articles prou aclaridors de les dues posicions que, de moment, sembla que estan en debat. El ‘Manual bàsic per a les eleccions generals’ d’Eberhard Grosske ha tingut immediata resposta de Jordi Lliteres, amb la seva ‘Anàlisi de l’escrit del Sr. Grosske, sobre les Eleccions Generals’, que segueix en la línia d’una anterior ‘Resposta a URXELLA en relació a les generals’ (23/XI/07). Tot plegat queden prou definides les posicions inicials.

  Jo volia, emperò, referir-me a un efecte col·lateral d’aquest intercanvi de posts, perquè d’alguna manera m’afecta directament. A mi i a bastanta més gent.

  Un comentari a l’article de Grosske es limita a reproduir el text d’un escrit de suport que un grup d’escriptors i periodistes vam signar, abans de les eleccions locals, en favor del Bloc per Mallorca.

  Voldria, en primer lloc, manifestar la meva indignació perquè, des del més flagrant anonimat, algú –m’imagino qui– manipuli amb intencions clarament partidistes, un text que tenia el seu sentit en el moment d’esser signat, però no necessàriament en cap altre. Era i és prou breu i clar que en ell mateix ho deia tot: “Els sotasignants, preocupats per la magror de les polítiques culturals, per les iniciatives de despersonalització i banalització del país, i, en concret, pels intents de fer perdre prestigi cultural i social a la llengua catalana a Mallorca, manifestam el nostre suport a la candidatura Bloc per Mallorca com instrument de canvi en positiu a favor de la nostra llengua i cultura.” I prou.

  Jo he opinat sobre la polèmica i, sobretot, he manifestat els meus dubtes davant una alternativa complexe. Només tinc clar que els eixos esquerra-dreta i sobiranisme-nacionalisme no mantenen el mateix equilibri en unes eleccions autonòmiques que en unes generals: al cap i a la fi, l’objectiu final de les primeres és governar el país; el de les segones, tenir una veu pròpia al Parlament espanyol.

  És per això que avui encara no tinc clar el meu suport a cap bloc i, repetesc, m’indigna que algú faci servir el meu nom sense que jo hagi pogut dir la meva. Quedi, doncs, aclarit que un servidor avui no estic amb el Bloc per Mallorca, i ja decidiré en ser l’hora amb qui estic i, lògicament, també decidiré si em ve de gustar fer-ho saber a qualcú.

  General | Anterior | Comentaris (1) | Retroenllaços (0)
  Comentaris
  un comentari

  un seguidor | 27/11/2007, 19:39

  tot es ben respectable i particularment entenc la teva actitud. el que no entenc es que, em sembla, puguis amb la teva reflexió donar per bona a UM com a sobiranista-nacionalista a unes eleccions generals. amb franquesa...consideres a UM qualcom més que un partit-empresa? Sí? Amb tot el carinyo del món...crec que tens prou edat per haver viscut els darrers 25 anys d'UM.

  cordialment

  Quedi, doncs, aclarit que un servidor avui no estic amb el Bloc per Mallorca (Josep J. Rosselló) | 27/11/2007, 19:19
 7. Els escriptors…

  No sé a què treu cap aquest comentari en l'actual controvèrsia. Tanmateix he deixat la meva opinió al meu blog, que no vull abusar del teu, Eberhard.

  Salut

  Josep J. Rosselló | 27/11/2007, 20:44
 8. No qüestion res de res

  Veig que el pocavergonya manipulador fantasma no atura. Ara agafa allò que li convé dels meus comentaris i amaga el que no li interessa; per exemple, la darrera parrafada dels meu darrer comentari:

  "Vull dir, en definitiva, que no don per bo res ni a ningú. Sóc un independentista franctirador i puc esperar, a veure-les venir. Només m'agradaria una veu al Congrés que realment parlàs pel meu poble, sense els lligams d'un grup parlamentari estatal."

  Josep J. Rosselló | 28/11/2007, 01:13
 9. Diputadets i diputadetes

  http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=13629

  Premsòmetre | 28/11/2007, 14:41
 10. Reflexió

  Crec q a ses nostres illes només tenim un partit que dia a dia lluita contra tot tipus de nacionalisme.
  Crec que si no vaig errada aquest partit no es UM.
  Crec que viure a un món irreal i imaginari està molt bé però ja es hora de tocar amb els peus a terra.
  Crec que aquests 4 radicals que posen a parir a UM, ERC , Entesa i a qui tenen per davant, no pensen que darrera hi ha persones que son tan nacionalistes i bones persones com ells mateixos.
  O pensau que sou el únics nacionalistes amb denominació d´origen ? Vins de la terra,sobrassada, i 4 radicals amB D.O.Balearen

  Coalicion Canaria,PNB,BNG ,CIU.... i molts altres lluiten per sa seva terra i sa seva gent.
  PP balear, PSIB lluiten per obtenir poder a ses illes per demostrar el poder a Madrid...

  Destructors del territori,de la nostre cultura i de la llengua....

  Reflexió : sempre es bo experimentar i veure com van ses coses ..... si no , un no sap mai si aniran bé , si ens agradaran, si la c ....
  Progressistes 2004 !! Bé
  Bloc 2006 !! Bé
  Coalició nacionalista 2007 !! Per que no?
  JÚLIA | 28/11/2007, 16:04

  Miquel | 28/11/2007, 15:12
 11. Partit o país??

  Però quin problema hi ha en que UM s'afegeixi a la coalició? Que el diputat o diputada que es tregui serà d'UM? Llavors on és el problema?? La persona serà nacional i progressistes, per un 3r espai de les illes al congrés. Que és democratacristiana la Uxue Barkos, malgrat que el PNB participa a Nafarroa Bai? Que haguessin tret diputada si el PNB no hi hagués participat? O país o partit. El PSM, Entesa i Esquerra han triat país, que farà EU???

  David | 29/11/2007, 16:21
 12. NO!

  UM no s'ha d'afegir a coalicions patxangueres, autocomplaents i desconnectades per complet dels interessos de la classe mitjana
  UM no ha de repetir els desbarats del psm, unint-se a izquierda hundida ("nosaltres som els millors, els que tenim raó i els més bons al·lots").

  ciutadà no militant a cap partit | 30/11/2007, 07:56
 13. Elecciones

  El manual es para seguir perdiendo votos?

  Ric | 30/11/2007, 16:14
 14. Al revés

  Jo faré tot al revés del que digui el manual isquierda hundida per a les eleccions generals, o sigui, espanyoles.

  Marta, de psociates i ecopsociates, farta | 01/12/2007, 17:39
 15. MOLTS D´ANYS BIEL ....!!!

  Despres de tantes manifestacions " no favorables" a sa unitat de partits nacionalistes a les properes generals,ens agradaria que el dia del seu aniversari poguem celebrar que hagui fet un nou pensament .
  Volem un diputat nacionalista a Madrid i necessitam sa unió de tots els partits nacionalistes de les illes.

  JÚLIA | 01/12/2007, 19:32
 16. Manual Bàsic

  ERC-iLLES ESTÀ FENT EL RIDÍCUL DE LA HISTÒRIA ARA AMB UM , en Lladó intenta comprar a tots els de Entesa i ara es vol ajuntar amb UM , menys mal que són pocs i dividits, estan apunt de firmar la seva sentància de mort.

  Tanmateix tothom sap que el BLOC anirà a Madrid.

  Josep | 03/12/2007, 21:10
 17. Enquesta

  Una enquesta recent, força interessant:

  http://www.24siete.es/index.php?option=com_content&task=view&id=1303&Itemid=132

  Illes Balears:
  PP 44'64%
  PSOE 43'75%
  IU 5'36%
  UM 2'23%

  Desconec si els sufragis de IU són nomes seus, o prenen com referència la formació de Progressistes del 2004.

  En tot cas, inclús unint UM no arribem al diputat: el bipartidisme és total, i el vot útil cap el PSOE arrassa. Encara veurem una victòria pírrica del PSOE...

  Manel | 04/12/2007, 09:39
 18. la p con la p= UM

  Quant de reduccionisme i sobretot d'individualisme.

  Ni mites, ni vanguàrdies, ni patró, ni marit, ni país, ni partit, ni pàtries, ni banderes...POLÍTIQUES PER A LES PERSONES!

  POLÍTICA PEL CONJUNT DE LA CIUTADANIA! (ciutadania=homes i dones lliures)
  Proposo un únic punt per aquest manual bàsic (i tant bàsic)per a les eleccions generals:

  - SI ETS D'ESQUERRES NO ET PRESENTES AMB LA DRETA. Encara que els llinatges de sa mare siguin com els de la teva, per favor...A més de que una cosa és acabar coincidint en un pacte de govern, que en qualsevol cas és cojuntural i un altre molt distinta és que t'hi presentis de bon principi en coalició!

  - UN POQUET D'HISTÒRIA: 1983 A les primeres eleccions autonòmiques a les Illes va sortir ALIANZA POPULAR (pp) I UNIÓ MALLORQUINA.

  Veus, aixó és una aliança natural! En realitat, aixó de dur-se malament és una pose, una lluita per rèdits electorals amb subtils diferències en les formes i un mateix fons, electoralisme, clientelisme, corrupció i acumulació de capital a costa de tot (persones i paisatge)

  Si encara dubtes...

  Si la teva frontera per la fraternitat i la solidaritat entre persones és d'escassos kilòmetres (la distància de la propera comunitat autònoma més propera a la teva). Com gosses dir-te d'esquerres? Qui se'n beneficia d'aquestes postures? La burgesía econòmica local, una estratègia proteccionista i ramplona. Que li preguntin a Sabino Arana...

  Ah ja sé, perquè tú deus creure en la Carta dels Drets Humans de Mallorca. I que cadasqun es cerqui la vida en aquell lloc d’arreu del món on LI HA TOCAT LA P...RULETA DE NÀIXER!
  Perquè pensar que la política d’un partit a l’ ESQUERRA (amb l’adjectivació additius que un vulgui o necessiti) es redueix a combatre la dicotomia d’opressors i oprimits, que treballi pels desprotegits de la societat deu esser massa no? Ostres, ja està! Ja tenc la resposta si l’opresor és de la terra ja no tenc contradiccions.

  sara m | 12/12/2007, 01:15
 19. la p con la p= UM

  Dit aixó,
  PER LA UNITAT DE L'ESQUERRA

  sara m | 12/12/2007, 01:18
 20. Re: MANUAL BASIC PER A LES ELECCIONS GENERALS

  El contenido del documento, "Una aliança per a la construcció nacional", no se lo pone nada fácil a EU, que ha visto como una campaña autonómica y municipal era hegemonizada por el PSM, impidiendo (debilidades y errores propios) a EU llegar a su electorado, con la consecuencia electoral de perdida de votos fundamentalmente en Palma donde esta concentrado buena parte de nuestro electorado. El documento hecho publico por PSM con un marcado perfil, soberanista, nacionalista e incluso independentista nos lo pone muy dificil a los votantes de EU para trabajar una campaña donde cada una de las partes ha de dirigirse a su electorado y sumar en una coalicion, para intentar desde las opciones progresistas sacar un diputado por/para Baleares y la izquierda del conjunto del estado.

  Dado los niveles de dogmatismo existente y un cierto complejo incomprensible que esta tratando mi psicoanalista, me veo en la necesidad de justificarme: EU es un proyecto soberano en Baleares, que defiende el derecho a la autodeterminación, que defiende la normalización lingüística, capaz de convivir y sumar con naturalidad a nacionalistas (de izquierdas), etc… el debate hoy existente entorno a “la dependencia de Madrid” de EU es FALSO, el debate real es entre izquierda y derecha, con sorprendentes giros a la derecha mas rancia como los de ERC, presiones internas de sectores conservadores y acojonos varios como los de PSM. Nosotros continuamos defendiendo lo mismo hace años y nuestros objetivos son los mismos, hemos podido ponernos deacuerdo para sacar a la derecha de esta comunidad e intentar poner un diputado en las Generakes de hace 4 años, los que se mueven del sitio y no tienen claro lo que quieren son otros, que se definan cuanto antes.

  Yo me hago algunas preguntas:

  1-Es posible negociar un modelo y contenidos de campaña donde cada organización se sienta cómoda dirigiéndose a su electorado? Sin protagonismos exclusivos de una sola organización.

  2-Es posible compartir cabecera de lista o bien buscar un independiente trasversal con perfil unitario?

  3-Se puede permitir IU no contabilizar los votos de Baleares para constituir grupo parlamentario y condicionar un posible gobierno del PSOE?

  Estas son unas elecciones donde IU se juega mucho, somos una organización con referente federal, tenemos proyecto propio, identidad propia y aunque mi mayor deseo es un diputado de izquierdas para Baleares y mi cultura unitaria me anima a buscar alianzas, no me vale cualquier cosa.

  D.C. | 16/12/2007, 00:45
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS