Administrar


Estadisticas de visitas

LA MANI DE SON ESPASES I LA DIGNITAT

grosske | 25 Novembre, 2007 11:43

Segons els organitzadors de la mani d'ahir sobre Son Espases, he perdut la meva dignitat. Jo i un munt de gent del PSOE, del Bloc, dels Sindicats, del GOB, del moviment veïnal, etc.

No estic d'acord, és clar. Per ser dignes, basta amb fer allò que honestament creus que has de fer. Per això jo no tenc res a dir sobre la dignitat dels manifestants d'ahir: no sé de cap que em consti que hi anàs amb propòsits deshonests.

Els camíns que condueixen al bé comú són molt diversos i opinables i s'ha d'aprendre a respectar l'opinió dels altres.

Des del major dels respectes, per tant, jo discrep de la manifestació d'ahir. Jo no estic d'acord en què el govern balear sigui un assassí de la terra ni un traïdor i no crec que sigui just ni convenient assimilar-lo al govern anterior. Tampoc crec que sigui sensat demanar rectificació al govern perquè aquesta rectificació significaria el suïcidi de l'actual govern i un certificat d'incapacitat per continuar governant aquesta comunitat. I molt manco em fa ganes fer-ho el mateix dia en que el govern protegia un munté d'espais naturals emproats pel govern del PP. Tampoc no crec, per últim,  que sigui convenient, per a allò que sempre he defensat, torpedejar aquest govern cinc mesos després de la seva constitució

El meu raonament pot ser equivocat però estic segur que no estic tot sòl a l'hora de fer-ho. Per això, probablement, no fa gaire sortiren 40.000 persones per defensar el territori i ahir només ho feren 300. Els organitzadors de la manifestació tenen tot el dret a no treure conclussions d'aquesta devallada del 99% i això no els fa ni menys dignes ni menys respectables però el que no tenen dret és a situar la frontera de la dignitat en la frontera de la seva pròpìa opinió

Comentaris

 1. Incoherencia

  No entiendo que este Gobierno desclasifique terrenos urbanizables y después no tenga reparos en construir bloques de pisos en terreno rústico. Noes esto una incoherencia Sr. Grosske

  Juana de Santa María | 25/11/2007, 12:11
 2. Son Espases i el delicte

  No és la pròpia opinió, és el delicte flagrant, la mentida i l'incompliment de compromisos, l'encobriment dels delictes comesos pels governants anteriors,i és el dir-se ecologistes i d'esquerres i cotinuar potenciant la privatització de la salut pública, la necessitat del segon cinturó i el pla territorial que comporta.
  I serà ver que es protegeix ses Fontanelles? O queda a mercè del que decideixi el Consorci de la Platja de Palma? I Son Bosc? i el Porn de Llevant? i el polígon d'Ariany? I la Façana com va? És ver que encara som a les fosques del que hi passarà? i Port Adriano, què?

  Som molts els qui posam el límit de la dignitat en el compliment de la paraula donada, en el no dir mentides, i en el dimitir per ineptes en cas de descobrir que ens havíem equivocat en allò que havíem promès.

  Jaume Bonet

  Jaume Bonet Moll | 25/11/2007, 18:15
 3. Tens raó

  Tens raó en el fons i en la forma. No s'enten com associacions que representen molt per Mallorca com la OCB, s'alinea contra el govern i mira cap a un tema redetancat, ajuntant-se amb 24 entitats que no son capaces ni d'aportar una dotzena de manifestants per grup. O és que multipliquen noms i tots ells pertanyen a una vintena d'entitats ?. Aquesta esquerra que insulta continuament al govern d'esquerres i de la que es desvincula el GOB i els sindicats representatius, és de cada cop més sospitosa. Per qui treballen ?

  JR | 25/11/2007, 18:32
 4. Son CostaParc

  Les invitamos a visitar nuestra nueva página Web de la Asociación de Vecinos de Son Costa Parc.

  www.soncostaparc.es

  Reciban un cordial Saludo

  Rosa | 26/11/2007, 14:00
 5. A JR

  És evident, seguint el raonament d´aquest JR -que deu ser un endollat a la mamella del poder- que les 24 entitats ciutadanes treballen per a l´extrema dreta i són dirigides per Jaume Matas des dels EU. Qui ho pot negar? és evident que Aina Calafat no ha estat mai dirigent del GOB i que arta és pagada per Eduardo Inda. Jo crec que Tomeu Martí també és un agent de na Rosa Estaràs que vol fer malbé el govern progressista. I què direm de Drets Humats o de la CGT!! S´ha vist ningú mai tan d´extrema dreta? No són sempre al capdavant de les manifestacions antifeixistes per dissimular el seu compromís amb la COPE i el Losantos?
  Sí JR, ja sabem que l´esquerra alternativa és totalment sospitosa d´ençà critica els que cobrau bon sous per a mudar d´idees. No ens enganaran mai ni la CGT ni l´OCB ni les Plataformes. Tots són el servei d´Acebes i Zaplana, no en mancaria d´altra!

  I la CIA també paga Aina Calafat | 27/11/2007, 07:51
 6. Tenim u n govern del bloc amb majoria?

  Qui governa a les illes? Qui son els reposables de la decició sobre Son Espases?

  resposta:
  Bloc....i PSOE,UM.

  Crec que qui es pensa que amb un Bloc al govern tot seria com el Bloc deia al seu programa, o és del PP o no ha fet el comptes bé.
  El bloc és una part del govern i no tot, per tant hi ha més elements que decideixen dins el govern.
  Crec que el bloc, dins tot el que pot, ja fa una bona feina.
  Sé que hi haurà coses que el govern apropi i no agradin a el Bloc, o UM o PSOE, però d'això s'en diu GOVERN DE COALICIÓ.
  Hagués estat millor un govern en solitari del PP? crec, que no.
  Hagués estat millor un govern sols BLOC? per mi fantàstic.
  Tenim el que tenim, i "algo és algo batuadeu!".

  Jus | 27/11/2007, 12:12
 7. cal ser "realista"

  Pens Eberhard (vaig entendre que et deia Bernat?... o no era que els noms no es traduien ni aquí ni a la Xina? o no anava per tu aixó de Bernat) que aquets de La Real han perdut un poc el nord, es clar que a tots ens sap greu que a la Real es faci l'hospital i tant que en sap de greu però crec que la decisió no sols pertanyia al Bloc sino al PSOE que el cap i a la fí es el que tenia la conselleria de sanitat, que volien que tot el govern que tenim ara acabas als dos mesos de començar, no senyors de la nova "asociació de veinats plataforma salvem la real" (vist al DM) el nou govern pot fer protegir i lluitar en defensa del medi ambient tant o mes que vosaltres o vos creis que sou els ùnics que defenseu Mallorca, ai!! quina curto.
  Senyor Grosske segiu així que teniu temps de demostrar que sou diferents al PP que ells pareix que volen que torni.
  El GOB ha demostrat tenir mes coneixement que tots vosaltres senyors de la nova AAVV "plataforma salvem la real" desmarcantse d'una forma clara i diplomàtica aixó sí d'aquesta manifestació que no tenia ni cap ni peus.

  Aquets de la real han perdut el nord | 28/11/2007, 10:20
 8. GROSSKE I LA CORTINA DE FUM

  Eberhard Grosske s’ha ficat en el jardí de carregar contra els manifestants de dia 24 de novembre, que protestaren contra l’operació especulativa de l’hospital de Son Espases. En lloc de tenir la boca tancada per prudència, com fan altres col•legues seus, amolla el seu comentari de cames curtes, intoxicat de demagògia i mitges veritats. Però crec que a Grosske el que realment li preocupa, per damunt fins i tot de que quedin en l’aire les seves vergonyes polítiques, és l’aparició, per primera vegada en molts d’anys a Mallorca, d’una dissidència social fora del suport (i del control) dels aparells de partits polítics com el seu. I que la manifestació de dissabte sigui la primera passa d’un procés irreversible. Els seus comentaris són només una cortina de fum:
  1. Grosske necessita minimitzar la dimensió real de la protesta, i menteix sobre el nombre de manifestants (en diu 300). És curiós que apunti l’extrem més baix d’un ventall prèviament manipulat per la policia i pels mitjans de comunicació, que deixen en la meitat les estimacions, gens exagerades, dels organitzadors. En el seu nou paper de croat a favor de l’hospital de Son Espases, Grosske hagués volgut que dissabte només sortissin al carrer unes desenes de persones. Però s’ha equivocat, i si en aquesta ocasió, no comptant amb la seva presència, ni de cap dirigent de partit, fins i tot varen ser més del doble de manifestants que en les dues protestes anteriors, quan tots aquests hi eren, vol dir que la resistència a la pilotada de Son Espases ha guanyat quantitativa i qualitativament. Per desgràcia per a Grosske i els seus, els dissidents som molts més dels que ells volen i diuen.
  2. Grosske intenta aïllar als participants de la Manifestació de dia 24 del GOB, dels sindicats, del moviment veïnal, etc. Si té una mínima informació, sabrà que, justament, a la esmentada mobilització hi havia gent del GOB (a pesar de la seva junta directiva), així com també el moviment veïnal i els sindicats. A més, intenta assumir un discurs victimista, com a objecte de suposats insults. Si no suporta que hagi veus crítiques amb la gestió del tema de Son Espases del govern que ell dóna suport, el que ha de fer es plegar, per bé de la salut democràtica d’aquest país. Grosske, mestre de la demagògia, posa en boca de tots els manifestants el contingut de una sola pancarta: “Assassins de la terra” (legitima llibertat d’expressió, faltaria més). Però, ves per on, resulta que ell es va manifestar junt a l’eslògan al•ludit (29-09-07), com demostra l’impagable foto d’en Pep Torró (adjunta), on es veu al personatge, davant aquesta pancarta i molt en el seu paper, es a dir, xuclant camera.
  3. Com a nou convers, Grosske intenta ara criminalitzar als qui s’oposen i continuaran oposant-se als projectes especulatius de Son Espases i d’arreu de Mallorca. Si fos honest (políticament parlant) i humil, dedicaria un mínim esforç per a l’autocrítica, intentant identificar les raons que expliquen l’actual situació, de les quals la conformació del Bloc no és la menor. Fa un any i mig, el projecte del Bloc era el referent d’una manera diferent de fer les coses, per part de l’esquerra, o al manco així ens ho venien. Però, en lloc de generar debat i participació, sobre projectes alternatius al sistema, l’única discussió que va haver, va ser el repartiment dels llocs a les llistes, amb la militància com a convidada de pedra. Per desgràcia, el Bloc va acabar sent una estructura vertical més, un matalasset preelectoral per la supervivència política dels professionals com Grosske i, d’aquesta manera, un vedat tancat a la gent de base.
  Els polítics del Bloc, i Grosske entre ells, varen tenir una especial responsabilitat en la decisió anunciada plorosament per Antich el 5 d’octubre passat. La seva passivitat calculada, davant una decisió que tothom donava com a presa amb antelació (i que ells ja havien anunciat que “respectarien”), era una autèntica carta blanca, còmplice del projecte especulatiu i del frau democràtic. Si eren imprescindibles per la conformació de l’actual govern, podrien haver condicionat aquestes decisions des del principi, fent complir la paraula donada, i no piular després, hipòcritament, amb la boca petita. Podrien haver-nos estalviat aquella comèdia, no insultant les nostres intel•ligències, intentant fer-nos creure a posteriori, que la decisió (i la responsabilitat) era només del PSOE.
  Serà curiós veure amb quina barra es presentaran, Grosske i altres semblants, a les properes eleccions. Ho faran amb programa, o sense? Intentaran altres catifes preelectorals? Quants s’ho creuran? A pesar de tot, personalment mai no he faltat, a les cites electorals. Sempre he votat, sinó per identificació, sí per proximitat, com a concepte relatiu. I a les passades eleccions, com molts d’altres, vaig anar a votar, amb una pinça al nas, però vaig votar en definitiva, a la candidatura que encapçalava Grosske a Ciutat, i les dels seus col•legues al Consell i al Parlament. Però, vist el que hem vist, fins aquí hem arribat.
  Pep Juárez.
  Novembre de 2007.

  Pep Juárez | 28/11/2007, 17:34
 9. y yo con estos pelos (cuatro)

  Bé don Grosske, em sorprèn que considereu spam el que són quatre veritats. Em podeu dir que és de mal gust dir les coses(i les persones) pel seu nom. Si voleu, dir la veritat amb nom i llinatges és inoportú i groller.
  Tocant a la qüestió de la Real, és normal que a la darrera manifestació només hi anassin els recalcitrants. Els que no hi anaren tenien tot el dret a fer-ho per haver canviat d'opinió o d'estratègia. sense per això perdre cap dignitat. Vós en sou un bon exemple. Davant del dilema del tot o res que molts plantejaven, vàreu optar pel possibilisme de la política real: retirar-se de la batalla per poder mantenir l'esperança de guanyar la guerra ( la legislatura). Es a dir renunciar a un objectiu principal per intentar assolir altres objectius primordials.
  Però el que crida l'atenció és l'absència d'alguns que predicaven amb els ulls amb blanc, i bufant a les totes, que ells moririen con las botas puestas i alfabaguera fins a les celles. Idò bé aquests no hi aparegueren perquè estaven piulant (qui sap on, per qui i com?)mentre continuen per darrera llevant dignitats.

  Veis don Grosske que he tornat a dir la veritat d'una manera més subtil i elegant, més pròpia del vostre encant, i sense noms i llinatges.

  Però, per l'amor de Déu i la Santíssima trinitat, no em torneu a comdemnar al suplici de l'spam. Cinquanta tacos no perdonen: els ulls em fan bellumes i tenc artrosis a les mans de tant ordinador.

  Siempre suyo

  Jazzman (una pista: ensenyador de tirurit de Joan de Déu Aguilera, i Arnau, fill, entre d'altres desenes de ciutadans)

  P.S. Nosaltres tampoc érem uns assassins de la terra ni uns traïdors, però així ens presentaven qualcuns que en la seva ment deliraven actes de fe estil Inqui.

  Jazzman, desde el crematorio con amor | 29/11/2007, 01:31
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS