Administrar


Estadisticas de visitas

LA VERITAT SOBRE ELS CIUTAT DE PALMA

grosske | 04 Novembre, 2007 10:05

En El bloc de Nanda, la meva companya ha publicat un post on explica el seu completíssim programa d'actuació per als propers quatre anys. Entre els comentaris que ha suscitat el post n'hi ha que tornen sobre el tema del famós premi Ciutat de Palma de crítica literària per a obres en llengua catalana i castellana i l'atribueixen "al meu espanyolisme", a la "factoria Grosske" i, en definitiva el pinten com si fós una ocurrència meva que, miraculosament, he aconseguit colar en solitari a la resta del govern.

Quan he vist que un desbarat semblant no només era avalat per comentaristes anònims sinó per gent con en Corbera o, im-pressionant!, per periodistes de cultura com  en Josep J. Rosselló, m'he decidit a escriure aquestes línies. No per res: senzillament, perquè sempre m'ha embossat que les mentides triomfin sobre la veritat.

1.- Quan el nou equip de Govern de Cort ha abordat el compromís programàtic relatiu a la "revisió dels Premis Ciutat de Palma", la posició del Bloc, en bloc, sobre aquesta qüestió ha estat la que tant EU-EV com PSM  i PSOE vàrem defensar a l'anterior legislatura i que consta a infinitud d'actes del Ple: tornar a la fòrmula tradicional instaurada en els vuitanta i que es va perllongar  fins l'any 2004 (és a dir, premis Ciutat de Palma a la creació literària en llengua catalana) 

2.- En aquesta legislatura, emperò, de tots els grups municipals actualment presents a Cort, l'únic que defensava aquesta posició era el Bloc.

3.- El premi de crítica literària en bilingüe i dedicat a Camilo José Cela és una manera de facilitar un punt d'encontre al sí de la majoria que sorgeix de la pròpia regidoria de Cultura. Jo, de fet, ni tan sols vaig participar ni en la seva concepció ni en el seu disseny

Fins aquí els fets ,reals i exactes "como la vida misma".

Dit això, i entrant en el terreny de les valoracions, diré que aquesta fòrmula - complementada amb uns premis de foment de la creació literària en bilingüe fora de la lògica dels Ciutat de Palma i exclussivament per a persones residents al municipi - m'ha semblat. i em continua semblant, una manera molt intel.ligent de donar  la major satisfacció possible a totes les sensibilitats de la majoria i, el que és més important, a totes les sensibilitats existents al sí de la pròpia ciutadania.

No és com el Bloc ho hagués fet i no és com ho hagués fet el PSOE o UM; és discutible i es pot discutir fins a perdre l'alé, però que aquesta delicada fòrmula de síntesi es presenti com una ocurrència personal meva em sembla un insult a la intel.ligència de la gent

Comentaris

 1. Sobre els Ciutat de Palma

  Només unes paraules, Eberhard, perquè no voldria que et quedassis amb una im-pressió equivocada respecte del meu posicionament.

  En primer lloc, voldria insistir que sempre procuro no personalitzar els meus comentaris, tret de quan fan referència a una actitud personal; però ni tan sols quan és política. No tinc cap raó per pensar que Nanda Ramon pot fer-ho millor, ni pitjor, que tu. Li volia fer veure que l'han de preocupar més els comentaris d'aquelles persones que, si més no en principi, li són més properes, que no pas les diatribes dels espanyolistes i dels gonellistes. Si tots els dirigents del Bloc ho feu, potser ens estalviaríem premis com els de la Crítica; entenc que el PSOE hagi d'acontentar la seva militància i els seus votants forasters; però no cal que els ajudeu.

  Tots dos tenim prou clar, suposo, on rau la nostra discrepància pel que fa al model d'Estat que volem. Però això no farà que servidor t'atribueixi tots els mals i els errors del Bloc. No va amb el meu estil i, a més, crec que hi ha per repartir-ne.

  Parlant de repartir, potser no hi seria de més que Nanda Ramon i tu us alternàssiu a l'hora de fer de "poli bueno y poli malo".

  Josep J. Rosselló | 04/11/2007, 17:29
 2. a Josep J. Rosselló

  Gràcies pel teu comentari. M'ha im-pressionat molt favorablement. Només dues qüestions. No tenc cap interés particular en jugar ni a "poli bueno" ni a "poli malo": dic el pens fins allà on m'ho permet el meu càrrec perquè, si no, no tendria sentit tenir un bloc obert. Dit això, tu que ets una persona intel.ligent no hauras deixat de notar que tenc dues diversions principals: aficar-me amb la derechona d'aquest pais nostre (i la d'altres) i, en segon lloc, escandalitzar a la gent d'esquerres de breviari i rosari a la mà, acomodatícia, col.lecionista de clishés, poc autocrítica i poc empàtica... curolles de vell. Una abraçada. PS.: El que dius dels foraters dóna sobradament per un altre post que faci flamada... em qued donant-li voltes

  grosske | 05/11/2007, 07:11
 3. Notícies falses

  Una altra informació que s'ha divulgat és que et negaves a rebre l'OCB.

  I avui hi ha un article a la secció d'opinió del Diari de Balears on es carrega contra el Bloc i EU per aquests dos temes.

  Cada vegada que surten informacions com aquestes, si són falses haurieu d'escriure, tot d'una, un article al diari, carta al director, etc, desmentint-les. No basta amb dir-ho en el bloc, que ho llegeix molt poca gent. I tot això fa molt de mal.

  Jo | 05/11/2007, 15:41
 4. Ja me sap greu, disculpes.

  Vaig ser un servidor qui digué allò de la "factoria Grosske". Me vaig equivocar. Exactament vaig dir que "va ser un error (...) aquella poalada d'aigua freda de la factoria Grosske".

  Insistesc: me vaig equivocar; estava mal informat -precisem: estava desinformat, que no és el mateix-, però això no és excusa. Per tant, disculpes. Ja serem més prudents una altra vegada.

  Gràcies pels aclariments.

  PS: I, en termes generals, l'enhorabona.

  Llop del Capitol | 08/11/2007, 16:31
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS