Administrar


Estadisticas de visitas

SON BANYA, AGAIN

grosske | 23 Octubre, 2007 12:55

Son Banya és:

- un ghetto racista

- un centre operatiu del narcotràfic

- un lloc indigne per viure

- un focus de marginació social i de delinqüència

Però hi ha gent que encara demana que es mantengui "in secula seculorum".

A Son Banya hi ha dos tipus de persones que fan aquest raonament: els narcos que volen mantenir sigui com sigui aquesta privilegiada base operativa i aquells altres que tenen por a no saber-se adaptar al modus de vida d'un barri normal de la ciutat.

Fora de Son Banya, el raonament més freqüent és el d'aquells que diuen que val més tenir els narcos concentrats a Son Banya i que l'impacte de la seva distribució per la ciutat pot ser negatiu per a les zones receptoires.

Tres paraules sobre tot això.

1.- En referència a l'opinió dels narcos: res a dir, em sembla una posició molt raonable... d'acord amb els seus interessos

 2.- En referència als gitanos que tenen por a no saber adaptar-se a un altre modus de vida. També tenen raó... en part. Seria una locura afrontar el reallotjament sense implementar mesures potents d'acompanyament i sense escollir bé les zones de recepció. Les experiències de La Soledat, Son Gotleu o Corea són prou eloqüents

3.- En referència als que volen el narcotràfic concentrat a Son Banya: pensam que pequen d'ingenuitat. Son Banya té sucursals ara mateix a distints barris de Palma i és la seu central d'un negoci que invaeix el conjunt de la ciutat i que, enn la existència de Son Banya, troba, senzillament, una facilitat de funcionament. La droga està a moltes bandes i continuarà estant-hi amb o sense Son Banya

 Desmantellar Son Banya no és per acabar amb el narcotràfic: és per deixar de subvencionar un santuari del narcotràfic, per alliberar moltes famílies del "padrinatge" dels narcos, per eliminar una fàbrica de marginació social i de segregació racial i, també, per recuperar una mica de la dignitat col.lectiva d'aquesta ciutat 

Comentaris

 1. hospital

  Pot ser seria un bon lloc per fer-hi l'hospital

  decebut | 23/10/2007, 19:28
 2. T' has deixat una cosa.

  T’ has deixat una cosa:
  És un avenc, un pou sense fons. S’hi aboquen un munt de doblers,dels ciutadans quan n’hi ha molts dels que viuen allà que ens poden tapar de “duros” a tu i a mi tots dos plegats.
  Parlaré del tema que conec prou bé: L’Educació.
  L’Ajuntament de Palma cada any hi aboca quantitats ingents de doblers en beques de menjador i de llibres que no s’aprofiten gens ni mica.
  Hi ha casos de nins que se’ls donen ajudes cada any, i només s’acosten a l’escola entre vuit i deu dies per curs.
  D’aquests pocs dies, alguns els duen en cotxes de luxe, un diferent cada dia.
  Jo estic d’acord amb ajudes a qui les aprofiti amb la seva assistència, però no als narcos i a gent que troba que els recursos de l’escola no estan a la seva alçada.(Els ordinadors són vells,etc.)
  El seguiment que es fa de l’ absentisme escolar no serveix absolutament per a res. Avui mateix he sabut que a una nina que no trepitja l’escola, ni per casualitat, l’Ajuntament li ha subvencionat la totalitat dels llibres. Quan el que hauria de fer és posar als seus pares una multa de collons.
  Esper que te’n surtis amb el desmantellament d’aquest gheto, però m’hauràs de permetre que en tengui els meus dubtes.

  Tivasdan | 23/10/2007, 21:07
 3. Re: SON BANYA, AGAIN

  Mecachis! no sé si arreglarás el tema de Son Banya, pero a mi me has arreglado el día!!!!!
  (Imágenes - galería 2 - foto 37)
  http://www.gasparllamazares.net/

  Maravi..llosa! | 23/10/2007, 21:44
 4. PENOSA

  Penosa la fotografia publicada a l'ADN en què estrenys la mà a la Paca, majorista del narcotràfic. Una mica de coneixement, Sr. Grosske.

  Xavi | 23/10/2007, 22:44
 5. Re: SON BANYA, AGAIN

  Cap allà els primers anys vuitanta –no sóc capaç de precisar més la data– vaig anar per primera vegada a Son Banya –en realitat, Son Riera. Vaig anar-hi amb una comitiva municipal: era la primera visita del batle Ramon Aguiló, que ho era des de no feia massa mesos. Acompanyàvem el batle un reduït grup de periodistes –erem ben pocs els que aleshores seguíem la informació municipal–, alguns regidors de l’equip de govern de Cort…, i mitja plantilla de la Policia Local, que encara es deis Municipal; bé, potser exagero una mica, però tanmateix del cos policial no era el que és avui.

  Jo no sé si Ramon Aguiló va prometre res a aquella gent, ni tampoc recordi si tenia cap pla específic per al poblat. Sí tinc ben gravada de les cares, totes encuriosides, molt serioses, alguna mirada malèvola, un aire de malfiança. Les cases eren ja construccions atrotinades, on un servidor no m’hi estaria més que el temps imprescidible, i per suposat inhabitables. I han passat més de vint anys.

  Des d’aleshores ençà, he conegut més de dos projectes per fer desaparéixer aquell nucli. És un més dels propòsits municipals que han passat de consistori a consistori, de batle a batle: el talús del Jonquet, la rehabilitació integral de Gomila i El Terre, la de la Gerreria… Clar que aquest darrer cas és exemple de com de malament es poden fer les coses quan a la fi es fan; igual que el Parc de les Estacions o la Falca Verda, avui Parc de la Riera, que potser és falca, però ni d’un bon troç verda.

  I ahir vaig tornar veure les autoritats municipals visitant Son Banya, amb un altre projecte de desallotjament i enderrocament davall el braç. Ja veurem que en faran; de moment, em quedo amb la imatge dels regidors seguts a cal president de l’associació de veïns, que els va rebre estirat en un sofà, sembla que afectat per una fractura. I sobretot, amb la del tinent batle Eberhard Grosske encaixant la ma de ‘la Paca’, coneguda –no sé si convicta– matriarca d’un clan de narcotraficants; suposadament traficants, vull dir. Exemplar.

  Josep J. Rosselló | 23/10/2007, 23:40
 6. Buenos modales

  No se que cree Xavi, pero si eres un regidor que hace una visita oficial a cualquier lugar, o simplemente cuando un político camina por la calle, si alguien lo saluda, lo lógico es corresponder a ese saludo con amabilidad y educación, como con cualquier persona. O acaso la Sra se presentó y dijo " Yo soy narcotraficante " y se identificó con el DNI ??
  Vamos !! hay que tener un poquito de sentido común antes de hacer esos comentarios... !!!
  Si yo pasado mañana me encuentro con esa Sra en la calle y me saluda, por supuesto que aunque no la conozca para nada, la saludaré, porque además jamás le he visto la cara ni la puedo identificar. y eso qué significa ? que somos amigos ?? Pues no.
  Lo que está claro es que si alguien comete delitos debiera aplicársele la ley.
  Otro detalle a tener en cuenta, en ciertos temas tan difíciles y complicados, lo más inteligente es ir como fueron estas autoridades, a dialogar, con educación, como corresponde para tratar de encontrar la mejor solución a este grave problema.

  The Observer | 24/10/2007, 15:24
 7. A/ The Observer

  El lloc no és un carrer qualsevol. La foto de la Paca ha sortit a la premsa. Sembla que l'única persona que no ho sabia és qui més ho havia de saber. L'educació i la cortesia, amb les víctimes, no pas amb botxins.

  O el tinent de batle no sap amb qui es reuneix o se n'enfot.

  Xavi | 24/10/2007, 21:58
 8. a Tivasdan

  Tens tota la raó- Les realitats personals dels que viuen a Son Banya són molt diverses i els ajuts socials han d'anar dirigits a les persones que realment els necessiten. No et preocupis, ens en sortirem

  grosske | 24/10/2007, 22:22
 9. a Xavi

  Parece que tienes una gran imaginación, o acaso tienes acceso a las agendas de los políticos que hicieron la visita, como el
  concejal de Bienestar Social y los concejales de Vivienda, Sanidad, Medio Ambiente y Trabajo, entre otras personas, que decía: " encuentro con la Paca "...!!! hummm... una recomendación, además de mirar las fotos de los periódicos, por lo menos lee el texto de la noticia, que dice que el encuentro fue con el Presidente de la Asociacion de Vecinos... y la educación y la cortesía nunca está de más....
  Dicen que "lo cortés, no quita lo valiente..."

  The Observer | 24/10/2007, 22:30
 10. La foto amb la Paca

  Quan el consistori visita Son Banya per primera vegada en 27 anys i llença el missatge que la batllessa de Son Banya es diu Aina Calvo (un missatge que està lluny de ser intrascendent tractant-se de Son Banya)algúns només miren la foto amb La Paca. Per a ells va aquest aclariment: tot el que volies saber de la foto amb La Paca i que mai t'atravires a preguntar.

  Quan vàrem entrar al poblat diverses persones s'acostaren a la comitiva per saludar-la. Una d'elles era una senyora que ens donà la mà als regidors i que jo no coneixia: pel que sembla era La Paca. Addenda: si hagués sabut que era La Paca també li hagués donat la mà perquè quan un va de visita a un lloc és la seva obligació politica i de cortesia. Així de senzill

  grosske | 24/10/2007, 22:34
 11. Resultats

  Eberhard, després de tantes salutacions de cortesia i de genuflexions protocol·làries al més alt nivell, quan et varen dir que se'n van?

  Xavi | 24/10/2007, 23:06
 12. son banya

  Agraeixo el seu entusiasme a l'hora de millorar la qualitat de vida d'aquelles persones que
  habiten Son Banya. Malauradament ni vostè ni ningú ( policia inclosa) a dia d'avui té a les seves mans la possibilitat d'acabar amb el narcotràfic ni a Son Banya ni enlloc. Tots sabem que no interessa , el mateix q no interessa acabar amb la pobresa i tantes altres injustícies socials.
  Sap allò que diuen de ''que no hay mal que por bien no venga´´. ( Y que cien años dure o mucho más)

  La meva pregunta és la següent..
  quines mesures a llarg termini tenen previst adoptar per tal de millorar aquesta qualitat de vida ? Hi ha consens entre els partits politics d'aquesta illa en aquest tema?
  La reinserció a nivell escolar, laboral i social de totes aquestes persones ( les que vulguin la reinserció es clar) no es una tasca que es pogui dur a terme de cop i volta. Cal l'esforç i la unitat de tota una societat civil , paciència i temps. Amb això vull dir que ni amb vuit legislatures es pot aclarir un tema que ha estat com el pati de darrera que mai s'aclareix, com una cosa pendent, com un fill explotat i abandonat.
  On tothom ha sabut mirar, però on també tothom ha callat com una puta.

  Enhorabona per aquesta iniciativa i ànims. Espero que d'una punyetera vegada ens posem d'acord i comencem a mirar endavant amb bones i efectives mesures que donin sortida a tot això.

  Aviam si es d'aquesta que ens posam a garnar d'una vegada es pati de darrera.

  Llucia, menorquina exiliada a mallorca | 25/10/2007, 04:33
 13. Y si los integran en Palma donde los meterán?

  Sabemos todos lo que hay en Son Banya, el tipo de gente y sus costumbres. Si metemos a esta gente dentro de barriadas de Palma lo único que se consigue es que los vecinos se quejen y con razón, por que sinceramente a nadie le gusta tener de vecinos a gitanos, y menos a gitanos traficantes. La droga no se va a eliminar, eso es imposible, y lo que dices de que en Palma hay sucursales... no sé, vale que haya gente vendiendo pero nada de competencia, más bien son como pequeños comerciantes que le compran la mercancía al gran centro comercial, pero sin ningún enlace directo.
  Yo la verdad la solución que veo es por una parte legalizar las drogas para quitarles el control a los Narcos y aplicarles impuesto similares al tabaco (esto es imposible) o también ayudar a la gente de Son Banya con casas dignas, fomentar la escolaridad y empleos para los mayores, pero todo siguiendo en Son Banya. Aunque sinceramente si se les ayuda la casa en dos días la tienen llena de roña, los niños no irán a clase y los padres seguirán vendiendo droga, por que la verdad es que trabajando 8 horas no te compras ningún Ferrari.
  No tiene solución creo yo, y el partido político que lo intente "solucionar" sólo se va a llevar palos de todos lados.
  Saludos.

  Javi Torrado | 25/10/2007, 09:34
 14. Re: SON BANYA, AGAIN

  aquest és un tema difícil de tractar per la seva extremada complexitat. Alhora de parlar s'ha d'anar ben alerta per tota la parefarnàlia de ser políticament correctes davant la societat. No obstant, vull apuntar algunes coses al debat:

  - L'ajuntament els ha demanat si realment volen fugir de Son Banya?. Crec que ja els hi va bé a ells ser un ghetto.

  -L'ajuntament ha demanat a la policia si realment prefereixen tenir "controlada" la droga a Son Banya o que aquesta s'escampi per tota la ciutat?.

  Més enllà de les qüestions idealistes fonamentades a partir dels valors ètics i socials, la realitat és molt més complexe i punxant.

  Francesc de Borja Moll | 25/10/2007, 16:03
 15. observacio general

  Una errada en la gestió dels comentaris ha permés que s'hi publicassin al.lussions a possibles imputacions delictives a persones concretes. Naturalment, ja s'han esborrat tots els comentaris que hi feien al.lusió. Deman disculpes pel lapsus que intentaré que no torni a passar

  grosske | 29/10/2007, 18:56
 16. Re:grosske

  possibles???Tot el que diuen en Xavi i es votant,es fals

  G.C | 30/10/2007, 20:43
 17. SIEMPRE NOS QUEDA .......

  Si desmantelarlos no hay problema.... sino los quiere nadie, siempre os quedan .... LOS CAMPOS DE CONCENTRACION SOCIAL DE LLEVANT (son gotleu, la soledad, son gisbert, poligon de llevant, el rafal vell).
  LOS CIUDADANOS DE LLEVANT SOMOS UN EJEMPLO DE CONCENTRACION SOCIAL MARGINAL.
  GRACIAS POLITICOS.

  llop de mar | 31/10/2007, 11:39
 18. Regalam pisos! Gitanos, en voleu?

  Sr. Grosske!

  Vostè troba que Son Banya és un lloc indigne per viure i proposa desmantellar-lo. Com ho pensa fer? Perquè jo veig molt bé que els gitanos tenguin accés a un habitatge digne -tothom en té dret-, però alerta!!, que se'l paguin de la seva butxaca com feim tots. O per què són gitanos els heu de regalar un pis i als altres que ens bombin? Pensi el que hem de pagar cada mes els que tenim una hipoteca per trenta o quaranta anys, que se'n va tot un sou només per fer-hi front. I tengui en compte, també, que si tenim una casa per viure-hi, els que la tenim, és perquè ens la guanyam dia a dia, amb suor, feina i maldecaps, i que ningú no ens ha regalat res (ni tan sols vostès quan governaren amb el Pacte de Progrés, que record que cap institució ens digué que hi havia ajudes disponibles per a obra nova). Que facin feina com la gent normal i podran comprar-se un pis, vatuadell! Quin morro!

  Em despedesc de vostè sense esperances de que em respongui, perquè també voldria recordar-li la seva hipocresia quan surt als mitjans de comunicació omplint-se la boca de "millores socials, millores laborals, bla bla bla", i que jo me'l vaig creure. Ai Deu méu! Bon cap de fava estava fet quan vaig enviar un e-mail a la Conselleria de Treball, aquella Conselleria que vostè dirigia, per demanar-los consell i orientació en un problema laboral que jo vaig patir. I es que resulta que m'explotaven, no em pagaven les hores extres, no complien amb les dotze hores de descans entre horaris i d'altres bajanades. Tan obrer i preocupat per les condicions laborals dels balears... però encara estic esperant una resposta per part seva.

  M'agradaria saber si aquí hi ha censura estalinista o si ho veuré publicat d'immediat.

  Malgrat tot... salutacions!

  Enric | 05/11/2007, 21:33
 19. son banya again

  ¿Y cuanto han dicho que cobran de alquiler en Son Banya por cada una de esas chabolas?......Si se tienen y pagan asesores pidanles que les informen de todos los detalles por favor

  Antonio | 14/11/2007, 18:37
 20. GRACIAS A TODOS

  GRACIAS A TODOS VOSOTROS LOS "LISTOS".... POR EL PISITO GRATIS .... PERO TENGO LA FINCA EN GRANÁ .... QUE TE PUES MORI ...., GRACIAS A VUESTROS HIJOS ..... TON... .

  UN GITANO | 23/11/2007, 19:54
 21. Probablemente no lo publiques.

  La pasión del hijo de ‘La Paca’ por los coches deportivos millonarios le sale cara. Ayer agentes del Cuerpo Nacional de Policía procedieron a su detención después de un incidente en un control. El joven pilotaba un Porsche de gran potencia y fue obligado a detenerse en un dispositivo preventivo. Según parece, el muchacho se encaró con los funcionarios y no colaboró.

  Al final, el incidente fue a más y el conductor fue arrestado. El hijo de ‘La Paca’ suele conducir los vehículos más potentes del mercado: Ferrari, Porsche, Audi y ya ha tenido otros problemas relacionados con sus deportivos.

  ESTA ES LA REALIDAD DE SON BANYA ...... ¿CASA GRATIS SR. GROSSKE?

  una realitat | 26/11/2007, 20:36
 22. son Banya again

  Me imagino que han consultado con la policía: numero de personas que se dedican al tràfico de drogas? número de personas que no se dedica al tràfico de drogas pero actuan de testaferros, niños, etc. Cuàntos nos quedan para poder ayudar, salvar, integrar? seamos realistas son muy pocos, la mayoria ya se fueron con aquellas ayudas de 16.000.000 por familia mas prestamo de interes cero para el piso. Por cierto las ayudas las recibieron tambien muchos traficantes y allí siguen o no?. Los que se trasladen ahora los enviaran a las barriadas de siempre para aumentar los problemas o esta vez compensaremos enviando a Jaime III, Paseo Mallorca, Avenidas, Son Vida. La verdad sinceramente me gustaria que se empezara a solucionar este problema pero con los parches de siempre o parecidos lo único que haremos es gastar mas dinero del contribuyente para nada. A pesar de todo votaré Esquerra Unida o me abstendré sobre todo por la cabronada de H-UMITAT

  Ventura Sala | 08/02/2008, 23:03
 23. Son Banya again

  Mejor pensado , que tires el dinero de todos los contribuyentes , repartiendolo entre los traficantes de Son Banya, me impide votar a Esquerra Unida, esta vez me abstendré. No vale que digais que se dedican a esto por que no tienen salidas , se les a dado mas ayudas que a ningún payo, y eso que no han cotizado nunca. Han asesinado a muchos jóvenes con las drogas adulteradas. Sinceramente, Eberhard con la mano en el corazón y la mente bien abierta, TU CREES QUE A TODOS ESTOS CLANES QUE SACAN MILLONES MENSUALES LOS REDIMIRAS CAMBIANDOLOS DE ZONA , Y QUE ACEPTARIAN UN SUELDO DE 1.000 EUROS? vERDAD QUE NO?
  Pues por favor dedica las ayudas a las pensionistas que no les llega a final de mes y han cotizado. A los jóvenes que no se pueden comprar vivienda, etc. Un saludo
  Ventura

  Ventura Sala | 10/02/2008, 16:56
 24. coherència per a cohesió social

  Desmantellar-lo i habilitar-hi un centre de rehabilitació per a toxicòmans,després d'haver empresonat els delinqüents/criminals responsables de la distribució i venda dels productes il·legals/mortals als qui hi cauen en desgràcia (el jovent), sí que pot semblar una mesura coherent. Entrevistes d'autoritats consistorials amb aquesta mena de gent per intentar dialogar? Sobre què? No tenim un cos policial antidroga en aquesta comunitat encarregada de reunir proves suficients per dur-los davant de la Justicia?
  Els senyors de la droga hi són sempre, cada dia, fent de la convivència un fet impossible en aquesta comunitat, però consentit per un cos policial que té el deure amb la societat mallorquina de solucionar-l'hi.

  lectora | 05/10/2009, 12:03
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS