Administrar


Estadisticas de visitas

Contaminación lumínica

grosske | 15 Octubre, 2007 08:07

 Murex | 09/10/2007, 10:14

Contaminación luminica

Un problema cada vez mas palpable en Ciutat, es la contaminación luminica, que nos ha robado las estrellas. Me gustaria saber si el Ajuntamente tiene algun proyecto con este desastre que signfica llenar las noches cada vez con mas luz, no poder dormir con las ventanas abiertas debido a la luz de la calle. La noche es para la obscuridad no para la luz, la obscuridad nocturna ayuda a descansar, relaja y sobre todo permite ver las estrellas.
http://www.adn.es/blog/el_astrolabio/tecnologia/20071008/POS-0008-contaminacion-luminica.html

 

Comentaris

 1. Tornar-nos a trobar

  Estic totalment d'acord amb Murex. L’obsessió per la seguretat nocturna i la opulència ens han fet arribar a eliminar la fosca dels vespres. Potser només el fet de veure des de la ciutat la immensitat de l'univers cada nit ens faria sentir el que som: una part d'aquest univers i de la natura, i no els seus amos.
  El problema de mirar cap el cel nocturn i no poder ni intuïr un tímid pipelleig lluminós és un greu símptoma de què anam perdent -si no l'hem perdut ja- el caràcter mediterrani (li direm mediterrani) que tanta bona salut ens havia reportat fins avui en dia, encegats per la "modernitat".
  No només són un patrimoni nostre el territori, el fons marí, l'art o l'arqueologia, sinó també el cel, aquell cel que ha acompanyat durant segles el patrimoni del què estam tant orgullosos i disposats a defensar. El cel que contemplava Odisseu, i que podriem contemplar noltros sopant defora ca nostra, i que ens retornaria part de l’assossec que necessitam per recuperar-nos, per oblidar l’estrés de la vida moderna, però oblidar-lo definitivament...Encara que això és un procés tan avançat i d’abast tan gran que seria molt difícil sortir-ne, però estic ben segur que l’esforç ho paga.
  Seria molt interessant un estudi de com es pot, des dels ajuntaments, reduir aquesta contaminació, començant per l’enllumenat públic, però també, i molt important, la il•luminació monumental: veure enmig de la fosca com apareix una esglèsia en flames (al manco així ho pareix) durant quasi tota la nit m’ha provocat sempre un rebuig molt gran, perquè només em ve al cap què, per tal de mostrar orgullosament -massa ufanament- els edificis com joies, aïllats de tot, dels pobles, del camp, de les muntanyes (i fins i tot de Déu, si m’ho permeteu!), hem perdut tot organisme i encant del paisatge nocturn, que encara que tengui més ombres, no deixa de ser un paisatge. I dic conscientment “amb més ombres”, que és molt diferent de que s’hi vegi menys que de dia.
  Només que des de qualque institució hi hagués una sensibilització envers aquesta qüestió ja em donaria per satisfet; entenc que són molts altres els problemes importants de la societat actual, però fet i fet, tampoc no és molt demanar baixar la intensitat de la il•luminació...!
  Salut per tots!

  Tomeu | 15/10/2007, 09:27
 2. Re: Contaminación lumínica

  Yo creo que el problema no es la cantidad de luz que tenemos ahora, la clave está en el gran absurdo que es iluminar el cielo ¿qué sentido tiene ese derroche de energía enfocado hacia arriba? No es un problema nuevo y es mucho el dinero que se despilfarra poniendo farolas que serán muy bonitas pero cuya funcionalidad es harto dudosa.

  Espero que en esta legislatura se comience a utilizar la cabeza en este tema y no veamos más farolas inútiles.

  Saludos

  Nando | 15/10/2007, 17:16
 3. No hi ha gestió

  El problema és que no es gestionen els recursos. I el que vull dir amb gestionar és precissament processos de planificació, control, comunicació i modificació. Els nostres governants saben molt de parlar i tirar-se cosses però de gestió, no demostren gaire cosa. Llàstima perdre anys i anys!

  Marcos | 15/10/2007, 22:22
 4. Llum i soroll

  Alguns hem de tancar finestres tant a l'estiu com l'hivern ja que la llum, el soroll i la brutícia ens roben el dret a una corrent d'aire fresc. És trist que la solució sigui tancar-se a casa amb aire condicionat, sobre tot quan el missatge és "estalvieu energia".

  Els agents de l'ordre haurien de ser més durs amb els cotxes amb la ràdio a tot drap, les motos a escape lliure, les cançons de matinada i fins i tot els xiulets del tren de Sóller que passa desenes de vegades al dia davant de casa. meva.

  Xavi | 16/10/2007, 10:19
 5. Re: Contaminación lumínica

  jo la solució l'he trobat ja fa temps.... partir de Palma i anar a un poble, a on encara pots mirar al cel i sentir que vius en contacte amb la natura.

  ferran | 16/10/2007, 14:13
 6. Por al buit.

  Il·luminar el cel, posar la música a tope, embrutar, no és més que un síntoma de que necessitam demostrar-nos que no esteim sols, que som incapaços de trobar-nos amb el silenci. No ens aguantam ni a nosaltres mateixos. Fa uns mesos hi havia en aquest blog un personatge que enviava a tots els que volien silenci a Cabrera, ja que ell volia seguir contaminant, deixant la seva porca emprenta. Estic d'acord amb Xavi que la policia hauria de ser més contundent.

  sense nom | 16/10/2007, 20:30
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS