Administrar


Estadisticas de visitas

BATASUNITZACIO DE CATALUNYA

grosske | 01 Octubre, 2007 08:17

Tenia pensat escriure aquest post arrel de la crema de fotos del Rei. L'atemptat contra la seu d'ICV a Sant Andreu no ha fet sinó afegir llenya al foc (mai millor dit)

Cremar fotos de la gent em sembla un acte indigne i intrínsecament violent i, si tengués res a veure amb la causa republicana (que no és el cas), seria una manera estúpida de fer republicanisme. A mí no m'agraden les lleis que intenten sobreprotegir el Rei per damunt de la resta dels mortals. Però tampoc no m'agrada l'amenaça física que s'amaga darrera el fet de cremar una foto del rei o de la meva o de na Cirer o de qualsevol

Posar bombes a la seu dels partits polítics ni tan sols cal qualificar-ho per evident.

Sempre m'han caigut malament els "salvapatrias" que ens volen salvar a hòsties. Ja sigun hòsties d'alta intensitat com les d'ETA, den Tejero o dels GAl  o de baixa intensitat com les de la kale borroka o les dels autors de l'atemptat frustrat contra ICV

Un sector del Principat s'està batasunitzant. Dos pronòstics. Primer: no faltarà qui, a Mallorca, trobi que ha de seguir les seves passes (seran quatre i no es menjaran un torrat). Segon: al Principat comprendran aviat que HB sense ETA és com un cotxe sense combustible

Comentaris

 1. No nomes sabem cremar fotografies i banderes

  No nomes sabem cremar fotografies i banderes
  Per Xavier Navarro, regidor a Vilafranca del Penedès per la CUP, publicat al seu bloc

  Els esdeveniments dels darrers dies a Girona, Molins i d’altres pobles i ciutats del país, han portat a l’esquerra independentista a ser portada d’informatius i mitjans de comunicació.

  L’augment electoral de les candidatures rupturistes a les passades eleccions municipals i la proximitat de les eleccions espanyoles, han tornat l’esquerra independentista objectiu dels mitjans de comunicació, que fins aleshores amagaven qualsevol informació sobre els actes i manifestacions que es duien a terme.

  Com sempre, els mitjans de comunicació s’esforcen en criminalitzar el independentisme radical i combatiu, en definitiva, el independentisme coherent, en front d’aquell independentisme (sic) que des dels despatxos posa data al referèndum per l’autodeterminació.

  Portem molts anys denunciant les injustícies socials que patim, treballant des del carrer, ajuntaments, sindicats i centenars de col·lectius per canviar. Portem molts anys treballant pel territori, la justícia social i la democràcia participativa. Una feina constant que comença a créixer i a donar resultats però que no es veu mai reflectida als mitjans de comunicació i que mai serà portada.

  No només sabem cremar imatges del rei o banderes. Tenim un objectiu polític clar i el portem a terme des dels ajuntaments o el carrer. Sabem fer propostes serioses i concretes amb un objectiu clar, el socialisme i la independència. Treballem dia a dia des del nostre espai, amb il·lusió i fermesa, colze a colze amb els nostres veïns i veïnes. I cada vegada som més. I cada dia que passa més i més ciutadans i ciutadanes farts de tanta hipocresia i encara amb il·lusió per a canviar el món, participen de les nostres propostes.

  Comencem a tenir ressó. Però no us penseu que ens volen ajudar. Només pretenen criminalitzar i desprestigiar l’única alternativa plenament democràtica, conseqüent i coherent que dia a dia creix. Voldran fer creure que vivim en un ambient de crispació constant. Volen presentar els actes de desobediència civil i resistència com a violència. Volen “euskadititzar” el país i després ens voldran il.legalitzar. Començaran a parlar d’actes de kale borroka i ens presentaran com un criminals i uns delinqüents. Ens faran una “Ley de partidos” a mida, com si a cal sastre anéssim. I els dels despatxos, aquells que viuen de la política i que menyspreen la voluntat popular, es convertiran en els bons (no hi ha bons sense dolents).

  S’apropen temps difícils per als que creiem que calen canvis estructurals al nostre país. Altre cop, hi serem per resistir

  Per Xavier Navarro, regidor a Vilafranca del Penedès per la CUP | 01/10/2007, 09:20
 2. La crema de fotos

  Jo trobo que condemnar, perseguir i demonitzar és exagerar i donar llenya als de sempre, per mantenir el seu foc encès.

  Personalment crec que la monarquia és una institució obsoleta i continuadora de la il.legalitat franquista, que va acabar amb la legalitat republicana. I això ho penso i ho dic. Altre gent ho expressa cremant fotos. Doncs molt bé. És una manera d'expressar-se. Millor o pitjor, però s'expressen així, i així ho garanteix la Constitució Espanyola. Igual que el Jimenez Los Santos (ometré lo de Senyor per raons obvies) es permet insultar i desqualificar, i ningú ho denuncia. Ell s'expressa així.

  Hauríem d'atacar als que animen les investigacions i denuncies, son els vertaders culpables d'aquest enrenou.

  I si algú vol cremar la meva foto, que la cremi.

  The Laughing Man | 01/10/2007, 11:52
 3. No fa rialles, potiner

  D'acord totalment amb tu,Grosske: "no m'agrada l'amenaça física que s'amaga darrera el fet de cremar una foto del rei o de la meva o de na Cirer o de qualsevol

  Posar bombes a la seu dels partits polítics ni tan sols cal qualificar-ho per evident.

  Sempre m'han caigut malament els "salvapatrias" que ens volen salvar a hòsties. Ja sigun hòsties d'alta intensitat com les d'ETA, den Tejero o dels GAl o de baixa intensitat com les de la kale borroka o les dels autors de l'atemptat frustrat contra ICV

  Un sector del Principat s'està batasunitzant. Dos pronòstics. Primer: no faltarà qui, a Mallorca, trobi que ha de seguir les seves passes (seran quatre i no es menjaran un torrat). Segon: al Principat comprendran aviat que HB sense ETA és com un cotxe sense combustible"
  Ja veus que per aquí hi ha gent a justificar-ho tot en nom de la pàtria i bla, bla, bla. Nota la violencia extrínseca de l'anterior comentari: "Hauríem d'ATACAR als que animen les INVESTIGACIONS I DENUNCIES, son els vertaders CULPABLES d'aquest enrenou." ja diuen que POR LA BOCA MUERE EL PEZ

  Sempre NO a qualsevol violència | 01/10/2007, 15:22
 4. Re: BATASUNITZACIO DE CATALUNYA

  Què trist, Grosske, que l'anàlisi del que passa a Catalunya sigui (per tu, es clar)la "batasunització".
  On és la "reflexió personal compartida" que prediques en la presentació?
  Per què no pensar que ho estan (i estau) fent malament?
  No veus que aquest reduccionisme és el mateix que el del pp?
  Què has fet tu pel republicanisme?
  Menys que els joves que cremen fotos, segur.
  Qualsevol dia ens sorprendràs i et declararàs "juancarlista".
  Ah!,i la meva foto, la primera que podeu cremar.

  Engels | 01/10/2007, 15:23
 5. LA MONARQUIA NO ES DE FRANCO

  Siento disentir de las opiniones. Hay que ver y analizar la historia desde todos los puntos de vista y no sólo del que interesa ver. Muy posiblemente en este aspecto opiniones objetivas hay muy pocas, bueno de hecho todas las opiniones por muy objetivas que queramos hacerlas tienen la muestra del subconsciente que siempre les da el tinte de subjetivas, pero en este caso la realidad puede paliar este punto. La monarquia, este rera el tema, no es una monarquia franquista ni impuesta, es la monarquia de España, legitimada, en el momento en que Don Juan, heredero de la corona y Rey de España en el exilio abdicó a favor de su hijo Juan Carlos, aquí se legitimó la monarquia y no se produjo ninguna instauración, de hecho y a si fué, desaperecio el nombre de Principes de España, para volver a ser el heredero Principe de Asturias y Conde de Barcelona. No es spam.

  Alvaro Benavides | 01/10/2007, 15:59
 6. ¡Maricón el último!

  Bé, hi ha altres maneres de protestar. Es poden dibuixar banyes o bigotis a una foto, es poden fer manifestacions d'enterrament de institucions, es poden fer graffitis, es pot flastomar en arameu (sempre serà mes suau que el que diu en Los Demonios), etc. El que importa es que es pugui expressar els sentiments de la gent. I l'Audiencia Nacional mira molt prim per segons que i fa els ulls grossos per altres coses. Així que cadasqú s'aferra allà on pot.

  sense nom | 01/10/2007, 18:44
 7. Re: BATASUNITZACIO DE CATALUNYA

  Molt interessant l'article del regidor de Vilafranca que qualcú ha reproduit aquí. Ells són "l'única alternativa plenament democràtica" i això, naturalment, té un llarg recorregut. Qui té l'exclussiva de la democràcia front a d'altres que no ho són prou és normal que es senti legitimat per administrar qualque clotellada "plenament democràtica" als que es diuen demòcrates sense ser-ho realment.

  grosske | 01/10/2007, 18:54
 8. no m'ho crec

  No me crec que un tio tan intel·ligent com tu, sigui capaç de mesclar ous amb caragols. A què jugues, joder?! Podem xerrar de veres o has de fer de demagog? Què té a veure la crema simbòlica de fotos que hi va haver a Girona amb la bomba aqueixa?? Ara te dedicaràs a emprar la mateixa retòrica que el PP, que per condemnar l'esquerra independentista ens ha titllat sempre de "batasunos terroristas"?? Per favor, no me puc creure que caiguis tan baix.
  Per cert, dijous a les vuit hi ha una concentració de solidaritat amb els encausats. Però supòs que ara que t'has tornat un fervent defensor de la monarquia, diràs que ja està, que són "los cuatro pelagatos de siempre". M'agradaria que no censurassis el meu post, i si vols tenim una discussió seriosa per aquí. Pens que almanco, als que sí que estam d'acord amb la crema simbòlica de fotos com a mitjà d'expressió i ens ha semblat ridícul el pollastre que s'ha muntat amb aquesta xorrada, ens has de deixar l'oportunitat de debatre amb arguments. Però tardaré a contestar pq no mir molt els blocs.

  Escolta, t'ho deman ben de veres: per què has mesclat la gent que va cremar les fotos amb els que vos varen posar una bomba? Jo entenc que lo de la bomba t'emprenyi. Normal. Però per què putes has de condemnar als de les fotos? Hi ha vegades que m'al·lucines de veres.
  Fins ara, Grosskito!

  wendi | 01/10/2007, 19:05
 9. ...

  Com sempre ets un polític valent. Per aturar aquesta batasunitzacio de Catalunya el que hi ha que fer es mes articles com aquest, on es combaten amb arguments el feixisme ja sigui de dretes o d'esquerres...

  Maria | 01/10/2007, 22:20
 10. a wendi

  Molt breument:

  1.- No he equiparat la crema de fotos amb l'atemptat a la seu d'ICV. Es evident que no tenen la mateixa importància ni políticament ni jurídicament.

  2.- N'he parlat al mateix post perquè em semblen símptomes d'actualitat d'un mateix fenòmen: la radicalització d'un sector polític a Catalunya que considera ERC uns traïdors pactistes (d'ICV ja no importa ni parlar-ne) i que, sense haver cuallat organitzativament ni políticament, podria derivar en un discurs i una pràctica que podriem qualificar per abreujar de "batasuneres"

  grosske | 02/10/2007, 06:15
 11. No es nada nuevo

  Se empieza quemando fotos, banderas en la sede de ICV, se sigue insultando a Saura y se acaba con un artefacto explosivo. Lo proximo es el atentado personal o tiro en la nuca y como esto siga así creo que lo veremos.

  No tiene nada que ver la quema de fotos y la bomba? Para empezar tiene oda la pinta de ser de la misma ideologia, tambien es "raro" que amenacen a Saura por la """""""represión"""""""" y al poco tiempo pongan la bomba...

  El dijous a las 20:00 habrá tambien una contramanifestación a favor de la libertad, de la no-violencia y de la convivencia democratica en Cort. Todo aquel que este en contra de la batasunización de Baleares, provocada por partidos y grupos externos ( como Maulets ) que vaya a la contramanifestación, da igual ser republicano , catalanista etc La contramanifestación sera a favor de la convivencia y el respeto de todas las ideas.

  Eva | 02/10/2007, 07:47
 12. Batasunització

  Discurs i pràctica que veient el que deis, majoritàriament desconeixeu. A mi si em diuen "batasuno radical" no em sap gens de greu, i no crec amb la violència com a mitjà (i em costa creure-hi com a defensa d´una altra violència). Abans de jutjar i inventar adjectius cal informar-se per totes les parts. No es pot reduir en unes paraules (batasunització, batasuno radical) tot un conflicte existent com aquest. Jo desconfii totalment quan segons què, surt a segons quins mitjans, per raons òbvies. I trob raro que tu, Grosske, t´apuntis al carro de les generalitzacions "clàssiques" de determinats sectors mediàtics amb interessos clars. Batasuna és un partit polític amb uns plantejaments massa rupturistes, el qual ha interessat identificar-lo amb la violència, precisament perquè no interessa que acabi aquesta violència (i no neg que a vegades es pugi haver involucrat ella mateixa en aquesta espiral). I radical vol dir anar a l´arrel. A l´arrel del conflicte, sense quedar-se a mig camí, on és més morbós, a la crema de fotos, artefactes varis i manifestacions amb enfrontaments. Va molt més enllà.

  Res més, esper haver-me explicat aprofitant l´oportunitat que és aquest bloc per fer-ho.

  Per cert, et vaig votar, però si Son Espases es fa, em deceberà molt que el Bloc continui a les institucions. Vulgueu o no, la construcció de l´hospital és un símbol massa fort de resistència a una forma de fer política. Si no s´ha de notar el canvi, m´estim més el PP.

  Gràcies i salut!

  Peret | 02/10/2007, 08:15
 13. Manifestar-se contra un mateix

  Cartes al director
  --------------------------------------------------------------------------------

  Manifestar-se contra un mateix

  A la manifestació de dissabte convocada per la Plataforma ‘Salvem La Real’, hi varen assistir membres de la cúpula del Bloc en teoria per deixar clar el seu rebuig a Son Espases. Un fet totalment absurd i il·lògic, ja que significa manifestar-se contra un mateix. Un gest de cara a la galeria sense cap utilitat pràctica, ni moral, ni ètica.
  Si realment es volia deixar clar el rebuig contra Son Espases no l’haurien d’haver deixat tan obert al pacte de govern, ara només hi ha dos camins.

  1.- En cas que finalment l’hospital es faci a Son Espases, es pot assumir que no hi havia altra opció factible i que s’ha complit el pacte de govern. Un pacte en el qual el tema de Son Espases no es va saber situar com a punt primordial.

  2.- Si realment es pensa que hi havia altra opció factible el que s’ha de fer és sortir del govern per un incompliment del pacte, ni més ni manco.

  El que mai no s’ha de fer és jugar a estar en el govern i a l’oposició. Valentia i coherència això és el que els demanam ni menys ni manco.

  José Luis García Salvador. Port de Pollença.

  Adreça: www.diaridebalears.com/segona.shtml?3302+6+190326

  Premsòmetre | 02/10/2007, 14:45
 14. Peret d'on has surtit?

  Em fa molta gracia com alguns quan els feixistes son de la seva ideologia fan tota una maniobra d'ingeneria lingüística per ocultar l'arrel del problema.

  Centenars de membres de Batasuna han format part d'ETA, de cenes de membres d'ETA han format part de Batasuna. Batasuna va tenir a " SEGUI" i altres organitzacions ons s'entrenaven joves que al poc temps col·locaven explosius.

  Batasuna mai ha condemnat a ETA, perquè no es pot condemnar a ella mateixa.

  Batasuna es purament feixista elimina físicament ( a vegades ) a tot aquell que no pensa com ells.

  Biel | 02/10/2007, 14:50
 15. batasunització

  Biel si no vols maniobres d´ingenieria lingüística no llegeixis el següent:

  Me confirmes el que he dit més amunt: la falta d´informació o la millor dit, autoimposada falta d´informació. També em confirmes que a tots ens agrada suposar i fer afirmacions gratuites.
  Jo m´imagin perquè Batasuna no condemna ETA, però tanmateix de que serveix condemnar (com fan tots els partits "democràtics") si després ningú posa de la seva part per arreglar les coses?? És com commdemnar la violència domèstica contra les dones. Molt bé, però de que serveix si després les denúncies no prosperen i moltes vegades acaben assassinades? Què és el que falla? Qui no ha fet el que havia de fer?
  Dir que SEGI és una organització on s´entrenaven potencials terrorristes és un gran exemple de la teva desinformació. O les teves ganes de minimitzar el conflicte. O l´exemple de les idees preconcebudes ja instalades al cap de la gent. Però mira, ni em molestaré a explicarteu. Seria bo que cadascú cerqués altres fonts d´informació pel seu compte. En l´actualitat sembla que sinó ens ho donen tot mastegat no ens ho podem menjar. I jo, si no t´interessa ampliar la teva visió (o completar la informació que et falta) d´aquest tema, no seré qui ho arregli. Cadascú decideix fins a on vol saber. O fins on vol seguir enganat.

  En tot cas, jo escrivia a en Grosske perquè no estava massa d´acord amb el terme "batasunització".

  Salutacions d´ingenieria lingüística radical (d´arrel)

  Peret | 03/10/2007, 07:45
 16. Cremar fotos

  Me pareix una salvatjada cremar fotos d´una persona, sigui qui sigui, una falta de respecte, una vergonya pel qui comparteixi les seves idees però no els seus modos. El rei es una persona, amb fills i nets. Què creis q pensaven els nets del rei quan veien per la tele cremar fotos del seu avi. Hi ha coses q son massa fonamentals per botarse-les.
  No estic d´acord amb la monarquia i pens q a la constitució li fa falta una bona setsetjada per tornar al poble gran part del poder cedit als polítics, però això no justifica faltar al respecte a ningú.

  Supereure | 03/10/2007, 08:12
 17. Simbologia

  Quemar la foto del Rey, no significa que exista un deseo de quemar fisicamente al moncarca. Lo que se pretente es quemar la institución monarquica. ERC es un partido que se define como republicano y es normal que hagan campaña anti-monarquica, quiza la quema sea demasiado montaraz y se podria realizar de otra manera, pera la critica y la oposición publica hacia la monarquia es libre y es normal que ERC la practique y la continuara practicando, porque forma parte de su ideario republicano. Por algo son Esquerra REPUBLICANA de Catalunya.

  Guillem | 03/10/2007, 11:29
 18. Sempre NO a qualsevol violència??

  mmm haurem de mesurar les paraules.

  Les ofenses segueixen sent violència (entenc que m'has dit brut i/o barroer))(tens raó, por la boca muere el pez)

  I què passa amb els que cremen fotos de Bush? Han de ser encausats i condemnats?

  Crec que hi ha coses més importants que perdre el temps encausant piròmans fotogràfics.

  The Laughing Man | 03/10/2007, 11:52
 19. Pregunta

  El Palau de Marivent paga taxa d'incineració o també li heu perdonada?.

  sense nom | 03/10/2007, 18:17
 20. batasunització

  No estic gens d’acord amb l’anàlisi de l’Eberhard Grosske, la crema de fotos no es representa cap mena de violència, no implica la batasunització del Principat, es simplement un recurs de la llibertat d’expressió que permet fe visible un corrent d’opinió que no es pot fer-se notar de cap altre manera.

  Crec que lo que més li molesta es qui ho fa i el que representa, mesclar les bombes amb la crema de fotos es mesclar ous amb caragols, i domés es un intent clar de criminalitzar el independentisme.

  rafel | 03/10/2007, 21:16
 21. les paraules poden ser potineres

  ¿Les coses més importants, que són? ATACAR, PER QUE SON CULPABLES, ELS QUE IMPULSEN INVESTIGACIONS I DENUNCIEN FETS, TOT EXERCINT ELS SEUS DRETS EN UN RÈGIM DEMOCRÀTIC. Amb aquestes paraules, molt perilloses, es culpabilitza a tothom que legitimament i justament no s'inhibeix davant de fets que poden considerar-se, a priori, com il.licits.

  No fa rialles | 04/10/2007, 09:49
 22. SEGUI ETC

  SEGUI ha nutrido con decenas de miembros a ETA en los ultimos años, además de manuales de fabricacion de explosivos fueron decomisados datos sobre persoas q las que atentar, seguimientos y armas de fuego.

  Eso es SEGUI, no todos eran terrorista, pero la organizacion quemaba cajeros, coches, agredia a personas, robaba y se metia dentro de Eta CUANDO ETA LO VEIA CONVENIENTE .

  Esta tarde vais a quemar mas fotos del rey en la plaza de cort , adelante a quemar

  Joan Mesqui | 04/10/2007, 13:16
 23. Sobre els drets

  Els drets que tenen els que encausen son exactament els mateixos dels que cremen fotos.

  De qualsevol manera et recomano un article de Javier Perez Royo a EL PAIS del 29-09-07. Diu entre altres coses: "Lo que no puede soportar dicho compromiso es la utilización del Código Penal para defenderlo. O dicho con otras palabras: no es la caricatura de El Jueves sino la reacción de la Fiscalía lo que puede acabar poniendo en cuestión la Monarquía, de la misma manera que no la ponen los jóvenes que queman las fotos del Rey, sino el juez Grande-Marlaska.
  El compromiso Monarquía-Democracia soportaría perfectamente un debate frente a la alternativa republicana en la sociedad española en este momento. Lo que no puede soportar es que a la genten se la meta en la cárcel para proteger dicho compromiso. Un debate de naturaleza política es soportable. Un debate de naturaleza penal no lo es.
  ¿Por qué no puede un joven, o un no joven, expresar su preferencia por la República quemando una foto del Rey? Es una manera inocua de expresar el rechazo de la Monarquía. No quiero que el señor cuya foto estoy quemando sea el Jefe del Estado de mi país, porque no acepto una magistratura hereditaria, sino únicamente magistraturas elegidas. Eso y nada más que eso es lo que están diciendo los jóvenes que queman las fotos.
  Frente a eso no debe haber ni reacción penal, ni reacción de condena de los partidos, como ha pedido el presidente del Gobierno. Sobre esa conducta no hay que abrir ni un debate penal ni un debate político institucioanlizado. Los jóvenes gerundenses han ejercido su libertad de expresión de manera pacífica y se podrá estar o no de acuerdo con ellos, pero no hay nada que reprocharles.
  Los pirómanos peligrosos no son los jóvenes gerundenses, sino los ficales y los jueces. Ellos son los que están covirtiendo las quemas de unas fotos en un incendio."

  The Laughing Man | 04/10/2007, 19:30
 24. Mear...

  Mear en la calle no es legal... Prender fuego tampoco. Yo veo totalmente normal que multen a los que quemen fotos del rey, si esto mismo lo hiciera la falange ( grupo opuesto a los que queman fotografias ) nadie dudaria en eque son actos terribles y que habria que parar...

  Quemar una fotografia de alguien, decirle " colgaremos al rey " o bien " que venga a Girona y le cortaremos el cuello " " muerte a los españoles y a su rey " etc es agresividad y No libertad de expresión, estas expresiones junto a gritos de Gora Eta y visca Terra Lliure se han oido en las manifestaciones de los maulets-cup etc...

  Si fueran del kukusklan y quemaran a politicos negros, si fueran de la falange y quemaran a politicos nacionalistas, nadie , ABSOLUTAMNETE nadie estaria en contra de que se les sancionara...

  Jon | 05/10/2007, 06:44
 25. Les paraules de potiners

  i ara el discurs a falta d'aguments s'endureix més i mostra tot el llautó potiner en el seu esplendor:Los PIROMANOS no son los jóvenes gerundenses, sino LOS FISCALES Y LOS JUECES. Ellos son los que están covirtiendo las quemas de unas fotos en un incendio."
  Ara es tracta de carregar-se l'autoritat democràtica del poder judicial. Arguments reaccionaris, exclusivistes i i tranats. Un discurs antidemocràtica, incendiari, condescedent amb la impunitat dels possibles delictes, en nom de una pseudollibertat d'expressió impune i agressiva. Es de sonats. Les paraules poden ser mesquines i potineres.

  la violència simbòlica no fa rialles | 05/10/2007, 09:18
 26. Digne de "El Jueves"

  "Autoritat DEMOCRÀTICA del poder judicial"
  Molt bo!!
  Faria gràcia si no fos tan fals.

  Engels | 05/10/2007, 12:27
 27. Son Banya

  El tema és Son Banya.
  No hi havíeu d'"intervenir"???

  passador de pena | 05/10/2007, 12:48
 28. gossos

  Qui es el responsable de la violencia dels gossos?

  ... Saura?

  Iñaki | 05/10/2007, 14:50
 29. No a les torrades simbòliques

  E(a)ngelet del Jueves,
  Les Juventuts d'Esquerra Unida rebutgen que es cremin imatges perquè ho consideren una expressió de violència. Pensen que són actes que desqualifiquen el seus autors i perjudiquen els qui creuen en la republica a la qual s'hi ha d'arribar de forma pacífica i democràtica. Aquestes Juventuts d'EU es declaren antimonàrquics, però es distancien d'actes hostils i violents, per molt simbòlics que siguin.
  E(a)ngelet, tenen prou pedigrí democràtic el joves d'EU? o és que n'hem de dubtar? o per ventura són sospitosos de fatxes per ser espanyols? L'exclusivitat de la veritat absoluta, indiscutible i inapelable, amb patent de cors, d'una gran part del catalanisme independentista de Mallorca ja sona a credo, ritual tribal i fe en la santíssima Trinitat ( per no dir a socorrim de torrada de la Santa Inquisició).
  Ja n'hi ha prou de romanços.

  Jazzman | 06/10/2007, 01:55
 30. per un bloc sense erc

  Avui surt al diar q el conseller lladó proposa cremar fotos del rei. És clar, com q el sr. lladó no se li coneix cap mèrit en la seva tasca com a conseller d'interior, ha de justificar el seu (magnífic) sou fent la seva "boutade" mensual sobre els reis, l'ocupació espanyola, etc.
  Ja em tenen cansat. Vaig recolzar el bloc entre la gent d'EU, PSM i Verds q fa més de 30 anys q defensa la nostra illa no contra les forces d'ocupació, sinó contra la força del formigó, el nostre vertader enemic. Estic fart d'aquesta monopolització del debat d'una delegació de barcelona q la darrera vegada q es va presentar totsols a les eleccions autonòmiques va treure menys vots q el partit carlista, i q té té 2 regidors reals en tot Mallorca. Bloc sí, erc no!

  llevant | 06/10/2007, 07:59
 31. Més rialles

  No t'enteres de rés, oi?

  Engels, totalment d'acord amb tu. Poder judicial i democracia no son paraules que puguin anar juntes, i menys aquest dies, amb el bloqueig de la renovació del Consell General del Poder Judicial.

  La resta, no cal comentar, ja ho fas tot sol. I és aquest tipus de discurs en el que no em vull ficar.

  Salut

  The Laughing Man | 06/10/2007, 08:35
 32. Groske mostra el llautó!

  Si llegiu els comentaris i sabeu un poc del maneig d'un bloc, veureu com el comentari 3, adherint-se a Groske, l'ha escrit... GROSKE! Ara pot fer el que vulgui per modificar o retallar l'evidència de la sobre-escriptura. Tanmateix serà una prova més. Ja ho hem guardat per a la futura memòria de la manipulació més estalinista espanyola possible!
  Per cert, sabia Groske que els borbons no cremaven fotos, sinó pobles sencers?

  Un del POUM... encara! | 06/10/2007, 14:29
 33. A Jazzman

  Difícilment podrem discutir res, partint, com fas, de premises falses o equivocades.
  No som capaç de veure violència de cap casta en el fet de cremar una foto del rei d'espanya, altra cosa seria cremar-lo en persona, evidentment.
  I si hem d'arribar a la república seguint el sistema pacífic i democràtic que predicau (d'això ja fa quasi 32 anys), ja m'agafarà massa vell per disfrutar-ho, o segurament ja seré mort.
  No he cregut mai en credos, santíssimes trinitats ni en res semblant.
  Tampoc no sabia que hi hagués joves d'esquerra unida, de fet, jo no crec ni que existeixi eu, ni ha existit mai, com a molt, hi ha izquierda unida, el partit aquell que vetla pel dret d'autodeterminació del Sàhara o de Palestina, però que en parlar d'Euskadi o Catalunya arrufa el nas.
  Posats a cercar violència, jo trob molt més violent que iu segueixi formant part del govern que farà so n'Espases que la cremada de quatre fotos. Qüestió d'opinions, seguramnet.
  A la teva disposició, antimonàrquic de saló distanciat d'actes hostils i violents.

  Engels | 06/10/2007, 15:04
 34. Engel o Menguele

  Una gloriosa afirmació (que fa feredat i no rialles)que passarà a la història de la filosofia de les Ciències Polítiques i de la Metalingüística: "Poder judicial i democracia no son paraules que puguin anar juntes".
  Que Déu mos agafi confesats!

  Jazzman | 06/10/2007, 15:33
 35. Sobre las fotos, Joves d'EU i altres herbes

  1- Creo que Joves d'EU ha mostrado una posición coherente con el perfil de su partido, que se reconoce como pacifista. No creo que sea más revolucionario o más republicano el quemar fotos del rey. No tengo claro en qué beneficia a convencer a la gente de que nuestra opción es más adecuada que la monarquía. Yo creo que la gente terminará por identificarnos con los mismos que quemaron Iglesias en tiempos pasados. Creo que terminaremos siendo los antisistema en lugar de los ALTERsistema. Si queremos convencer, no debemos fabricar nuestro propio muro que impida que los que no son de nuestra cuerda nos conozcan, nos entiendan y finalmente se apunten a nuestra vocación republicana.

  2- En segundo lugar creo que la lucha por la República es una vocacional, y debemos ser conscientes de que no lo conseguiremos en 2 días, no debemos tener ansiedad. Construirla en 2 días será como construir el metro de Palma: las primeras 4 gotas la derrumbarán. Por eso me parece egoísta trabajar por la República únicamente para poder disfrutar de ella.

  A cualquiera que tenga prisa por la República, le pediría un poco de calma y un poco de generosidad con la sociedad y con las próximas generaciones.

  Alejandro | 07/10/2007, 18:44
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS