Administrar


Estadisticas de visitas

PALMA VOL FUNCIONAR I SER ESCOLTADA

grosske | 12 Agost, 2007 16:38

Divendres passat anarem a presentar el projecte de Pla Especial de Reforma Interior per a Pere Garau. El Pla determinarà importants actuacions en matèria viària, aparcaments, equipaments, esponjament, rehabilitació... és un gran projecte de legislatura.

Després la batlessa i quatre regidors/es més tenguerem al mercat un encontre amb entitats del barri per parlar del tema. Fou una gran lliçó política per a tots i, especialment, per a mi, com a regidor de participació ciutadana.

Això del PERI molt bé per, sobre tot, gràcies per haver vengut a escoltar-nos i, sobre tot, quan tornereu?... Això no serà cosa d'un dia veritat?... I, per cert, què passa amb aquest bar que fa tan de trull a Marian Aguilò?... i amb l'escola que té goteres?... i la immigració, sabíeu que a nivell de 3 anys el 95% dels alumnes del Col.legi Jafuda Cresques són immigrants?... i amb la brutor a les aceres... jo duc persones grans amb carret i no puc baixar ni pujar de les cantonades: tot està ple de cotxes...

Aquesta ciutat sembla afamagada de ser escoltada i d'aconseguir que Palma funcioni, de veritat. Jo crec que aquest és el gran repte de la legislatura

Comentaris

 1. Pere Garau

  Jo visc a la mateixa plaça del mercat (no sabia que veníeu aquell dia), i puc donar fe de la brutícia i caos social creixent per l'allau immigratòria que ha despersonalitzat i massificat el barri.

  El risc de ghettització és gran, els nouvinguts no troben manera de integrar-se a la vida de Ciutat (evidentment, cursets de punt de coixí no són gaire eficaços).

  Això es nota en els seus costums, principalment els llatinoamericans: música a tot drap a vivendes i cotxes, multitud de joves a portals i bars sense cap ocupació, cap sensibilitat per la neteja de la ciutat (si se la estimessin, no ho farien), etc. El mateix passa amb els xinesos, que continuïn sent gent molt discreta i polida, però que no es fan amb ningú i comercialment són tan eficaços com monopolitzadors.

  La gent que heu vist al Mercat deuen ser la gent de tota la vida, i no m'estranya que tinguin fam de ciutat. Perquè el barri sembla que no tingui qui el comandi. Se senten abandonats. No saben cap a on va. I volen ajuda. La visita de n'Aina i n'Antich haurà sigut una esperança per a ells.

  La idea de l'eix cívic des de Nuredduna a Teniente Coronel Franco és excel·lent. Seria molt indicat que fos un eix totalment peatonal, amb nou arbrat i mobiliari, amb un carril restringit per vehicles de neteja, policials, i el bus (minibus de barri, si pogués ser). Es convertiria en una artèria de vida comercial i social molt necessària per fer societat i fer ciutadania.

  Mig milió d'euros? poc, diria jo. És la meïtat del que va costar la maqueta de la mandarina d'en Matas. Cal molt més. Les juntes de districte també ajudaran a atendre d'aprop la ciutadà, espero.

  Espero explicacions del meu mail sobe El Mundo, per cert.

  Manel | 12/08/2007, 18:59
 2. Pere Garau

  Dignificar les barriades de l'Eixample de Palma és una necessitat de primer ordre si volem aturar/reduir la fuita massiva de les classes mitjanes cap als nous desenvolupaments residencials que s'estenen més enllà de la via de cintura (com el que s'està construint devora Agama).
  Esperem que després dels estudis venguin les actuacions i s'eviti un dels mals de l'anterior Pacte de Progrés: molt d'estudi inútil que no va servir per res i poques actuac ions.
  Per cert els eixos cívics (i entre ells el de Pere Garau) ja apareixien al Pla General de 1985. I encara esperam...

  mescan | 12/08/2007, 20:36
 3. Pere Garau

  Yo leí que ese medio millón de euros iban destinados a la redacción del plan... porque si es para equipamientos no tenemos ni para los cursos de macramé que comentaba Manel.

  Yo también resido en la zona y la verdad ha sido una noticia estupenda. Ahora bien, digo lo que La Paca con Son Banya: aquí no se va a desmantelar nada. Los guetos seguirán ahí, me juego un cojón y media patilla. La comunidad china lo tiene ya todo muy bien montadito y no necesitan integrarse. Mi calle es una ristra de rótulos con caracteres orientales, se puede decir que han reventado el pequeño comercio de toda la vida. Todavía resiste Maberan, ¡qué aguante!

  Bien por el eje cívico, bien por los equipamientos, bien por la limpieza, bien por el esponjamiento, bien por la plantación de más árboles, bien por la seguridad ciudadana... pero hay dos cosas que no van a cambiar: buena parte de los latinoamericanos jóvenes seguirán siendo igual de guarros e igual de incívicos con el volumen de su 'música', y tanto chinos como latinos como árabes seguirán formando los mismos guetos.

  Sr. Grosske, una pregunta ya que estoy: ¿sabe usted qué procedimiento debo seguir para pedir la plantación de un árbol en mi calle? Me explico: en mi calle hay dos ristras de plateros a lado y lado del asfalto, una por acera. Pero resulta que un tramo se halla desarbolado. Hace unos años creo que unos vecinos reclamaron que se plantaran más plateros en este tramo para equipararlo al resto de la calle, pero sólo plantaron uno. Me he fijado en la disposición de los vados y fachadas y todavía no comprendo por qué no se han plantado los que toca haber en ese vacío vegetal. Ya ve usted que es un problema bien sencillo de arreglar, y con una actuación tan básica se contentaría a más de dos y más de tres personas, se lo aseguro. No sé si hago bien en exponerle la duda aquí, pero lo consiero como parte del bienestar social en que usted trabaja.

  Y otra duda. He leído que tal vez se creen más plazas de parking subterráneo para mitigar la presión del tráfico entorno a Pere Garau. ¿Dónde pensaríais colocarlo? (hago la pregunta sabiendo que no va a poder contestarla tan pronto, pero bueno, ahí queda). Me gustaría recordar que el subsuelo del mercado está más agujereado que un Gruyère, levantar otra vez la plaza de las columnas crearía una plataforma que ríete tú de la de Ses Estacions... así que como no sea bajo la plaza teniente coronel Paco ya me dirán... aunque bien pensado, la sra. Ramon quiere cambiar la toponimia 'conflictiva' con el buen hacer de Bibiloni, así que lo mismo se podría aprovechar la obra para cambiar el nombre. Además, dicho sea de paso, esa plaza es fea fea de cojones (sin entrar en el nombre que 'luce'). No le vendría mal un 'apaño'. Y así enlazáis luego con Son Gotleu...

  Un cordial saludo a todos.

  Visitante | 12/08/2007, 21:49
 4. Platges

  Un suggeriment: Parlau de platges. (LLosques i màquines de fer net) És una idea.

  CCR | 13/08/2007, 09:47
 5. el famós tema de la inmigració

  Com a expert en joventut (al cab i la fi jo també vaig esser jove)crec q el més important de cara a q aquests joves q ara es reuneixen a llocs públics per q no tenen on anar i es veuen d´una o altra manera abocats a la delincuencia, tenguin un lloc on anar. Crec q a Palma s´hauria de potenciar la creació de casals a la mida de la necessitat real d´aquest col.lectiu. Em refereixo a espais oberts tot el dia, i bona part de la nit, on la totalitat dels joves poguessin gaudir de activitats fetes a la seva mida. I quan dic a la seva mida no em refereixo a grans cursets de català dissenyats per una pedagoga q ha lleguit molts de llibres, sino activitats q els hi agradin i espais sense activitats on puguin fer la seva e integrar-se amb altres joves de la terra. Si no ho feim així, i no ens feim propers a aquests joves, les zones peatonals amb els seus arbrets tan sols serviran per donar sombra als camells q els hi vendran mandanga a canvi dels radiocassets (ara mp3) que hauran robat el vespre d´abans.

  Faran falta mooolts de milions per integrar aquesta gent, molts.

  Ben Fart | 13/08/2007, 15:41
 6. Re: PALMA VOL FUNCIONAR I SER ESCOLTADA

  Gràcies a tots pels vostres comentaris. Les referències a la immigració fan palés que la intervenció no ha de ser només urbanística, ha de ser social i, de fet, aquest és el concepte de rehabilitació integral que pretenem.

  Quant als plataners de Visitante, fes la petició per escrit a qualsevol registre de l'Ajuntament. Ara això és un desgavell però. en uns mesos, esper tenir en marxa un sdistema per gestionar i garantir la contesta a les peticions dels ciutadans.
  Quant al mail den Manel no sé a què es refereix, em sap greu

  grosske | 13/08/2007, 18:15
 7. Pere Garau

  Hola!

  Considero muy necesario que los carriles para bicis entronquen con el centro histórico, no limitándose a tramos discontínuos, que de poco sirven.

  Hay zonas en ese barrio que -puede comprobarse sobre el plano- constituyen verdaderos guetos en materia de aparcamiento, puesto que están rodeadas por tres de los puntos cardinales por zonas de ORA, sin serlo ellas. Tal cosa supone una invasión desde las zonas fronterizs, que determina una gran dificultad para aparcar a quienes en ellas viven.

  A lo mejor podría arbitrarse un sistema creando "zonas de transición", en las que los residentes en tales zonas, previo abono de las tasas correspondientes, pudieran aparcar permanentemente en las zonas de ORA colindantes.

  Nunca he hecho esta sugerencia a vuestros antecesores, porque era de ver su espíritu poco abierto a propuestas externas.

  Salud

  Teddy Bear | 14/08/2007, 11:09
 8. Inmigrants i joves

  He llegit el comentari de Ben Fart i no estic d'acord amb tot el que diu. Es cert que passar-se tot el dia al carrer sense fer res pot dur males idees i males conseqüencies, però no crec que tot s'arregli amb activitats als casals. Hi ha certes conductes culturals o costums (potser algú troba un nom millor) que necessiten alguna cosa més que llocs de reunió per canviar; es, sobretot, una qüestió de temps i de voler-se integràr. Ens hem d'apropar a ells, si, però el camí també s'ha de fer a l'inversa. I si les autoritats han de col.laborar fent saber que hi ha coses que aquí no es poden admetre, endavant.
  I m'apunt a parlar de les platges. Aquí també hi ha molt per dir...

  Àngela | 14/08/2007, 19:48
 9. Inmigrants i joves

  Angela, el principal problema dels inmigrants adolescents de cara a la seva integracio no es q siguin inmigrants, es que son adolescents. No esperis mai d´un adolescent q s´apropi a res, al cap i la fi els adults (per ells vells) son l´enemic. A aquesta edat la gent necessita donar sentit a la seva vida, i gaire bé sempre ho fan lluitant contra algo, una persona, una idea, en el cas d´aquests joves, potser una societat.
  Si nosaltres, adults, no feim la primera passa, no hi haurà primera passa.
  Del q pots estar segura es q la pitjor de les opcions es el carrer.

  Ben Fart | 16/08/2007, 13:03
 10. Inmigrants i joves

  Potser tens raó... L'adolescència es una etapa complexa. Ho sé de primera mà. Però creus que seria possible atreure-los cap a aquestes activitats? Vull dir que l'oferta hauria de ser molt atractiva.
  I si hem de fer la primera passa, endavant.

  Àngela | 16/08/2007, 19:10
 11. joves i joves

  Es molt complicat atreure als joves, i crec q la manera mes eficaç es no posant-lis moltes normes ni agobiarlos només entrar atacant directament la integració. Des de dafora em fa l´efecte q es perd molt de temps planificant el q lis convé i poc demanant-lis el q volen. Crec q el necessari es crear espais oberts a la gent, amb sales de reunions i esbarjo, tal vegada una mica de gimnas o qualque cosa per l´estil on puguin fer esport. I per allà rondant, sense esser una figura clara de autoritat sino un colega, un educador social o qualque professional per l´estil q es dediqui a assessorar a qui li demani. Es questió de separar una mica cultura i pedagogia dels casals, no fer grans programes perq després acabam en que els unics q els consumeixen son els q no lis fa falta perq ja estaven integrats. Amb aixo no vull dir llevar el q hi ha, q quedi clar, vull dir afegir al q hi ha opcions alternatives q crec q serien mes valides per a aquesta gent.
  En resum, davallar una mica la barrera q es solen posar aquests grups de cara a la resta de societat i mostrar-lis camins oberts per integrar-se. Llavors ja dependrà d´ells triar el q volen ser, però q no es pugui dir mai q només han tengut una possibilitat i q han acabat on alguns dells acabaran per la nostra passivitat.

  Ben Fart | 17/08/2007, 12:12
 12. Noticia Diari de Balears

  Els xinesos ja representen el 22% dels comerços de Pere Garau

  Pimeco es proposa integrar i normalitzar aquests establiments

  (leer noticia completa)

  Visitante | 18/08/2007, 13:56
 13. al comentario número 6,

  Muy mal, Grosske. Si "Visitante" te regala una sugerencia que no es de índole personal, causa muy mal efecto que le remitas a un registro; es posible que, por esa incomodidad, la beneficiosa propuesta se quede en agua de borrajas. ¿Tanto te cuesta hacer un "copia y pega" a un documento donde guardes las ideas que te brindan, con la intención de llevarlas a cabo si vale la pena?
  Salud

  Teddy bear | 22/08/2007, 23:10
 14. pont de's tren

  Como ciudadano de Palma considero que la no reelección de la alcaldesa no es suficiente para castigar la desastrosa, antipopular, prepotente e ilegal decisión de demoler el pont de's tren. Considero la posibilidad de exigir responsabilidades legales por ese desafuero; no pueden irse de rositas después de ello. Si como políticos os parece que se trata de una iniciativa que, en vuestro caso, pudiera ser tildada de revanchista, los ciudadanos no tenemos ese freno, y a mí me lo está pidiendo el cuerpo cantidad.
  Salud.

  Teddy bear | 22/08/2007, 23:16
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS