Administrar


Estadisticas de visitas

La polèmica sobre IB3

grosske | 08 Agost, 2007 09:46

Maria | 06/08/2007, 10:54

No tiene que ver con el tema

Señor Grosske estoy estupefacta porque han expulsado a Nadal de IB3 por su "mal catalán" osea, como mi marido, por hablar mallorquín. Esta noticia deberia ser un escándalo, ya que significa que solo podran hablar en IB3 las personas que hablen como los de barcelona o standar y con un acento como Joel Joan.

Los que tenemos como primera lengua el castellano y aprendemos catalán jamás podremos trabajar en IB3?

Es un escándalo que se expulse a alguien por hablar mallorquín y emplear lo que cínicamente se dicen "barbarismos" , es que en TV3 todos hablan correctamente?

Te imaginas que expulsaran de A3, TVE1 etc a alguien por tener acento andaluz? o bien por tener acento alemán, yugoslavo ...?

El bloc deberia reaccionar ante esta medida tan autoritaria de UM

 

Comentaris

 1. opinió

  Idò sí...en general els presentadors de TV3 parlen molt correctament..i no per què ho facin en "català de barcelona" sinó per què són uns bons professionals que miren d'utilitzar bé la llengua. A IB3 alguns dels "professionals" no ho feien i, a més a més, la televisió no vetllava per el bon ús de la llengua. Parlar bé no vol dir parlar el català que es parla a Barcelona vol dir no dir: "bueno" "pues" "entonses" "antes" "despues"....

  vidente ib3 | 08/08/2007, 10:51
 2. Que nooooooo

  Al Nadal no l'han acomiadat per parlar malament el català. Els mitjans de comunicació que no enganen no diuen res de la llengua a l'acomiadament del Nadal perquè no és veritat:

  "recalcó que la no renovación del contrato no tiene que ver, en ningún caso, con su habilidad lingüística ni con motivaciones políticas. Añadió que en la notificación enviada a Nadal no se indicaba tal extremo -algo que, por otro lado, nunca ha publicado este periódico-"

  http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=1615&pIdSeccion=2&pIdNoticia=283330

  La història de la llengua, inventada aposta per emmerdar el cas, és una mentida des de medis amb periodistes que volen la crispació social i l'anticatalanisme.

  Per altre banda, les TV publiques tenen esment amb la llengua a alguns espais formals com els informatius, però no els esports. Si algú encara no s'hi ha fixat que miri la TV publica andalusa i es fixi amb els professionals els informatius: tenen un castellà perfecte. Això vol dir que no van voler contractar gent amb marcat accent andalús? Idò sí. Perquè no ha estat noticia? Perquè no hi ha antiespanyolisme a Andalusia, mentre que a les Illes Balears hi ha anticatalanisme.

  Un altre exercici per aquests que odien el català i volen el "mallorquí", "eivissenc" o "menorquí": que es fixin com parlen ells mateixos quan preguen el Pare Nostre. No diuen "en ES cel" ni altres localismes, perquè des de sempre el Pare Nostre s'ha considerat una cosa formal i "seriosa" en la que cal parlar bé. Per això fins i tot els anticatalanistes parlen un bon català quan preguen el Pare Nostre, ha!

  El del Pare Nostre és exactament el principi pels programes "seriosos" de la televisió pública.

  Però per a ells la xenofòbia pesa més que les evidències i la posen damunt els usos naturals i dignes de la llengua. Per a ser xenòfob cal renunciar a la dignitat de les persones humanes, i és el que traspuen aquests individus.

  Miquel | 08/08/2007, 11:42
 3. Confusión linguística

  Bastante desfortunado el ejemplo del andaluz, ¿qué pasaría si un comentarista andaluz dijera "haiga paz en al banquillo" o "azin se marcan los goles"?
  Ya está bien de confundir la capacidad lingüística de las personas con la persecución del mallorquín.
  El hecho de hablar mallorquín con un acento muy marcado no significa que se hable correctamente, es de cajón ¿no?.

  Euieneia | 08/08/2007, 14:18
 4. Parlem de Nadal i oblidem Sant Esteve

  Tant parlar den Nadal... i de l'ampliació de Port Adriano que ens acabarà afectant a tots hi ha un mutisme absolut.
  ¿Algú s'ha preocupat a investigar per què aquest buit informatiu sobretot ARA i a determinats mitjans de comunicació i en determinats polítics?
  Tiren en Nadal "al ruedo" (com diria ell mateix) i venga "carnassa" perquè us entretengueu tots i muuuuuuuuuuutis en l'ampliació de Port Adriano. Venga governants que s'ha d'empényer un meset i mig més i així ja podran començar les obres per a rics SENSE QUE NINGÚ HAGI FET RES PER EVITAR-HO????

  El nou govern del PROU que va venir en senyeretes a la manifestació contra la destrossa de l'illa i que tant ens animava a que féssim renou i cridàssim fort ¿¿ARA CALLA??
  Tot i que encara queda que el Govern Balear actual (Bloc-PSOE i UM) donin el darrer permís que no va voler signar Mabel Cabrer A L'AMPLIACIÓ.
  Per cert, avisam que si no es fa res per evitar aquesta barrabassada encara ens queda energia i veu per seguir escridassant les injustícies. I MOLTA!

  Volem seguir pensant que no ens varen animar a cridar fort per guanyar les eleccions i col·locar a tothom en bons càrrecs.
  Volem seguir pensant que tots vàrem aconseguir un canvi de govern PER A PROCURAR PER A TOTS ELS CIUTADANS.
  No sé fins quan seguirem pensant així.

  Al·lucinat | 08/08/2007, 14:58
 5. confusió per part dels de sempre

  que l'hagin acomiadat per no parlar bé el català de mallorca és mentida. per altra banda, que els presentadors comentaristes facin un esforç per no amollar barbarismes i millorar el nivell de la llengua és molt desitjable (i per posar exemples de televisions modèliques en aquest sentit, sempre tenim el de la BBC).

  peixet | 08/08/2007, 15:26
 6. Mallorquí Vs Català

  Jo sempre havia conegut sa oració com "Es pare nostro"

  La veritat és que aquest assumpte és delicat, ja que si la nostra televisió autonòmica ha de parlar la nostra llengua amb unes característiques que s'em poden fer extranyes, jo almenys no em sentiré identificat.

  Clar que, per altra banda, el català també té moltes variants. Si escolteu l'accent lleidatà o el tarragoní de segons quines zones podeu al·lucinar de còm està d'enfora al català de Tv3.

  Personalment apostaría per un català de manual, però amb unes quantes llibertats per fer el missatge més pròxim a la gent d'aquí.

  Per cert, al final Martorell és el director definitiu d'ib3 o es provisional encara?

  pep butxaca | 08/08/2007, 16:10
 7. Dicció

  En general, als informatius, s'usa un català molt correcte, però hi ha una senyoreta d'Eivissa, que em sembla que es diu Matutes que no encerta cap "e". I això no em faran creure que sigui eivissenc, simplment es fa un frit i bollit.
  També n'hi ha que es veu que els han dit que la "r" final no es pronuncia i s'ho han après tan bé que ho fan sempre, quan el català té quantitat d'excepcions que s'han de tenir en compte. No val una llei i allò va a missa. Crec que tots plegats necessitam un bon reciclatge.

  CCR | 08/08/2007, 21:40
 8. Re: La polèmica sobre IB3

  Pero alguien lo escucho alguna vez, no es que no supiera hablar bien el catalan, es que el tio no sabia hablar... Es como meter a los borbones a comentaristas o a Belen Esteban en el telediario de las 3.

  cristo | 08/08/2007, 23:41
 9. Tanmateix no la veig

  Quines maneres de pedre el temps q teniu, a qui li importa la IB3 si no la veu ningú. Per q no es parla un poc mes dels continguts enlloc de la llengua en q es donen? Això em sona al cinema espanyol, caçadors de subvencions q volen cobrar pel simple fet de parlar amb una llengua i sense q importi un rave el q diguin. La millor manera de extinguir una llengua es donar subvencions per utilitzarla, així es publiquen la merda de llibres q es publiquen, q en llegueixes un i no hi tornes mai més.

  Ben Fart | 09/08/2007, 10:03
 10. Es pare nostro?

  Si dius "es pare" i en arribar a un lloc demanes per "l'amo" i no per "s'amo" aleshores alerta, que estàs en pecat mortal, pep butxaca.

  Miquel | 12/08/2007, 17:55
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS