Administrar


Estadisticas de visitas

CARTA OBERTA A ROSA ESTARAS

grosske | 07 Agost, 2007 07:13

Benvolguda Rosa:

Per alguna raó poc comprensible (i encara menys comprensible per als nostres respectius col.legues de partit) entre tu i jo hi ha, des de fa anys, un cert corrent de simpatia

Des d'aquesta perspectiva, i sense "acritú", m'agradaria fer-te arribar algúns comentaris sobre la teva entrevista que avui publica el Diario de Mallorca.

Jo no crec, de cap manera, que el vostre problema hagi estat la manca de capacitat per comunicar la vostra "excelente gestión de gobierno". IB3, una premsa poc crítica amb el poder (llevat d'alguna excepció significativa), molta premsa gratuïta "adicta al règim", ràdios i televisions locals afíns i, sobre tot, un partit nombrós, organitzat i amb una magnífica capacitat de penetració al teixit social... què més es pot desitjar? Tot és millorable, sens dubta, però t'assegur que cap dels vostres adversaris comptava ni amb el 10% de la vostra capacitat "comunicativa".

Hi ha factors generals que expliquen el resultat del 27 de maig. Que en Zapatero estigui més ben valorat a les Balears que en Rajoy és (tu ho saps, malgrat que no et convengui dir-ho) una dada significativa que no passava en els darrers temps den González o durant l'època Aznar. 

Quant a vosaltres, jo crec que el problema ha estat, senzillament, que vos heu "passat de rosca". Heu fet por a una part del vostre electorat, una part no gaire nombrosa, però suficient per decantar els resultats en un sentit desfavorable als vostres interessos.

Millorar les infrastructures a Eivissa vos era convenient però no vareu calcular l'impacte de veure cases de pagés arrassades per les màquines a una illa on la propietat privada d'un bocí de terra - precisament entre l'electorat conservador -és un tòtem sagrat; Catalina Cirer és simpàtica i en Rodrigo de Santos va fer un treball interessant als barris però qualque prepotència s'haurà demostrat quan Palma ha arribat a tenir fins a set o vuit plataformes actives per protestar contra la política municipal. De la creuada anti-UM, que tu mateixa has encapçalat, que t'he de dir?: quan un es tira des de l'avió sense paracaigudes, ha d'estar molt sagur de ser capaç de volar. I quant als vostres companys del Circulo Balear, El Mundo i companyia... que no vos passi res. En Biel Cañellas, si vas a sopar un vespre amb ell, t'explicarà si aquest discurs connecta o no connecta amb el vostre electorat natural i si això vos acosta o no a la desitjada majoria absoluta.

Per últim, deixa'm que et feliciti - sense cap tipus d'ironia - perquè un 46% és un resultat excel.lent. Es tan bo, de fet, que esper que els que ara tenim l'oportunitat de governar no ho oblidem en cap moment i no caiguem en els vostres mateixos errors.

Una abraçada cordial

Comentaris

 1. Molt passada de rosca

  Durant la campanya, Rosa Estaràs es va passar molt, i crec que això li va passar factura a ella, i al seu partit. Com es pot posar en aquest pla de menyspreu a l'adversari polític sense estar segura de si l'haurà de menester en un futur molt proper?
  I no contenta amb haver-ho fet durant la campanya, segueix fent-ho després.
  La vaig veure un dia en una entrevista a una TV, en la qual la presentadora li va venir a dir que seria difícil un enteniment amb UM, per l'actitud d'enfrontament que ella mantenia. I amb la més absoluta "cara de ciment armat" li va dir: "Això és vostè qui ho diu".
  Em sembla que fa molt de temps que ha perdut les formes i això no beneficia en res al seu partit ni a ella.

  CCR | 07/08/2007, 17:06
 2. SON ESPASES I L'AMPLIACIÓ DE PORT ADRIANO

  PERQUÈ ES VA PROMETRE, I HI HA RAONS DE SOBRES, I ENCARA MANCA UN MES I MIG PERQUÈ COMENCIN LES OBRES, PERQUÈ ENCARA QUEDA UN PERMÍS DEL GOVERN BALEAR:
  VOLEM QUE EL GOVERN FACI AMB L'AMPLIACIÓ DE PORT ADRIANO EL MATEIX QUE HA FET AMB SON ESPASES:
  ATURAR-LO!!!!!!!!!!!!

  EL NOU GOVERN BALEAR ÉS EL QUE ÉS (PSOE-BLOC-UM) PERQUÈ ELS CIUTADANS HEM DIT PROU:
  ARA CONVÉ PASSAR DE LES PARAULES A L'ACCIÓ.
  SINÓ AQUEST NOU GOVERN RESULTARÀ SER UN FRAU!

  Rosa | 08/08/2007, 08:52
 3. Errades

  Precissament crec l'aparell "logístic" del partit popular és molt més professional que el de la resta de partits i que no pateixen aquest complexe d'inferioritat, que de vegades es torna mala educació, de molts simpatitzants d'esquerres. Dit això, també tinc bastant clar que no ha estat gens intel·ligent assegurar-se el vot de la dreta més conservadora mentre no capten a la gent de centre, que, evidentment no anirán a votar entretant sel's plantegin discursos ignorants con el del círculo balear o es fomenti l'odi a Catalunya sense arguments verosímils. Pens que els complexes en política mostren unes enveges malsanes que els votants captem, ara és hora de que el PP es plantegi quin trauma té amb Catalunya i miri més per Balears i no tant al veïnat i les esquerres triïn a gent preparada que sigui capaç de treure endavant el seu programa sense veure enemics per tot arreu.

  Euieneia | 08/08/2007, 14:11
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS