Administrar


Estadisticas de visitas

NAVARRA: DIU EN BLANCO QUE NO HI HA CRISI

grosske | 04 Agost, 2007 16:31

Efectivament, després d'una aparatosa reunió a Madrid on la direcció estatal del PSOE ha obligat la direcció de Navarra a quedar-se a l'oposició, el Sr. José Blanco ha dit que " no hay crisis".

No m'agrada desmentir aquest senyor ,molt més ben informat que jo sobre el tema, però a mí em sembla que, ara mateix, s'han obert les següents crisis:

a) una crisi entre l'electorat progressista de Navarra relativa a l'eficàcia i capacitat dels seus representants per transformar el seu vot en un govern de progrés

b) una crisi de coherència al sí de la política d'aliances del PSOE que , per raons poc comprensibles, és capaç de pactar amb ERC a Catalulunya o les Illes i "prohibeix" pactar amb Nafarroa Bai a Navarra

c) una crisi de coherència pel que fa al model d'Estat del PSOE que pot combinar l'impúls de reformes estatutàries molt obertes respecte a la situació anterior amb el recurs a "tics" centralistes d'allò més ranci

d) una crisi de confiança entre el PSOE i els seus socis progressistes com IU i les forces nacionalistes en la mesura que aquests han comprovat que les seves relacions actuals i potencials estan subordinades a les enquestes electorals del Sr. Blanco

i (he estat a punt d'oblidar-m'en)

e) una crisi interna al sí del PS de Navarra la credibilitat del qual ha quedat més que tocada

Comentaris

 1. Antes facha que rota

  En poques paraules, el PSOE s'estima més que governi el PP que no governar ells mateixos amb els "perillosos separatistes" de Nafarroa Bai i amb Esquerra Unida". Com digué el difunt Joan de Borbó: "Majestad, por España ¡Todo por España!" Un patriotisme del tot encomiable: i això que aquests no són nacionalistes!

  Tanmateix, inútil. Blanco i ZP han comès una errada de dimensions oceàniques:
  a. no faran minvar l'ofensiva patriotera i demagògica del PP; al contrari, l'animen en donar-li credibilitat.
  b. el pretès federalisme del PSOE queda reduït al no res: centralisme pur i dur, i no gaire "democràtic". Ni el PCUS, oiga. Al PSN comanda Madrid. I al PSIB... també.
  c. a escala mallorquina, la xorrada de "l'espai central" mallorquinista UM-PSOE queda del tot desacreditada, si que mai se la va creure algú.
  d. i la reforma de l'Estat que Zapatero insinuà en el passat, la famosa "Espanya plural", ha acabat assolint nivells absolutament subterranis: no al Pla Ibarretxe, "lija de carpintero" a l'Estatut de Catalunya... i Navarra, directament entregada al PP.
  e. El PSOE deixa de ser fiable com a "vot segur" progressista. Mai no ho fou, però molts s'ho cregueren. Ara sabem que el PSOE pot voler que el PP governi.

  Un apunt per a alguns benentesos "nacionalistes" i mallorquinistes de per aquí a qui el Bloc feia "asumpto" (comunistes espanyols, ecs!): mirau com les gasta el PSOE.

  I és que votar el PSOE és tan inútil com sempre: més contraproduent que mai. Vius, aquest mes de març.

  ___________

  I tres notes locals: Port Adriano, ses Fontanelles, la Real. Aquest serà el vostre (i el nostre) test.

  ALS | 04/08/2007, 17:59
 2. No hay crisis ?

  Que no hay crisis ?? lo que no hay es Vergüenza !!! Eso es lo que siente la gente de Navarra, se sienten defraudados, desilusionados, y no entienden las diferentes "varas de medir" que tiene la Ejectutiva del Psoe cuando apoyan o no un pacto de gobernabilidad en las autonomías.
  Tampoco pueden saber hasta dónde el Psoe se ha "comprometido " con el PP y a los acuerdos que puedan tener en Navarra, o si es simplemente "falta de huevos "... ( Todos estos comentarios me los han hecho amigos de Navarra)
  Es una verdadera pena que se haya perdido esta oportunidad de cambio para que lo navarros puedan tener un gobierno de izquierdas plural.

  MEC | 06/08/2007, 10:44
 3. Re: NAVARRA: DIU EN BLANCO QUE NO HI HA CRISI

  Sobre la posición de IU Federal

  http://www1.izquierda-unida.es/noticia_final.jsp?id=2246

  http://www1.izquierda-unida.es/noticia_final.jsp?id=2254

  http://www1.izquierda-unida.es/noticia_final.jsp?id=2250

  YO | 11/08/2007, 15:19
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS